O le togalaau

Fualaau vevela e masani ona taʻutaʻua i le va o tagata o le taumafanafana

O le vave ona susulu ma faʻalautele le aoina o fualaʻau fou mo se taimi uumi, e tatau ona e faʻaaoga ituaiga eseese o vaitau. E taua tele le iloa o uiga eseese pe a lūlū fualaau faisua i le laina mulimuli ina ia maua ai se fualaau aina ao leʻi amataina le tau malulu. A oʻo ina tupu aʻe i le eleele puipuia, e tatau ona faʻaaogaina se ituaiga e leai ni paʻu ma le maualuga o le tulaga tau pisinisi o fualaau aina.

Vaega o le olaola matala

O fualaau e sili ona fiafia i ai le radish e maua mai i le aiga pepelo. E tolu vaega o laau totino. O le mea tatou te taʻua o le radish e mo le vaega Iapani o susulu. O loʻo i ai foi Saina ma Europa e susulu. O le vaega itiiti-fruited e oo i le 60 kalama o le Europa. O se togalaau muamua e maua ai se mea taumafa ma se tele o elemene e manaʻomia e se tagata.

Peter Sa ou aumaia le aganuu mai Europa, ae na sili atu ona talisapaia le susulu i se taimi mulimuli ane. I le faaiuga o le 18 senituri, na lauiloa fualaʻau i Rusia, e ui lava na totoina vave le radisa uliuli.

O se togalaau malulu e matua faigata lava ona tausisia uma vaega o le atinaʻe ma naʻo le taimi lava lena o le a vave ai pe afai e ausia tulaga:

  • fua o le eleele;
  • tulaga o le vevela i tulaga o le atinae;
  • malamalama ma itula o le ao;
  • talafeagai ma faʻasusu ma faʻamaʻamilo le eleele.

E na o le tausisia o mea uma e manaʻomia o le a mafai ai ona e maua fua lelei o aʻa. O le mea sili ona taua o le faʻaaogaina o ituaiga sili ona lelei o le radisa.

Faʻasolosolo Vaʻaia Mataʻutia

E tusa ai ma le matua o le laau, e mafai ona e faʻavae:

  • amataga vave - 18-20 aso;
  • amataga vave - e oo atu i le 30 aso;
  • ogatotonu o le vaitau - e oo i le 40 aso;
  • ua tuai ona matua - silia ma le 40 aso.

Faʻafou foima eseese i le lanu ma foliga o aʻa laau. O le tofo o se fualaau faisua e faalagolago i mea o loʻo i totonu o le suauu totusu. O fualaau suamalie o aʻa e mafai ona i ai se tofo malosi ma e le o se mea, ma o nisi taimi o le oona e le mafai ona vaaia. E faʻatatau i nei uiga, e filifili e tagata gaosi fatu saʻo. E masani ona totoina e tagata o le taumafanafana le tele o ituaiga o meaʻai e faʻalauteleina ai le fualaʻau muamua seia oʻo i le tele o fualaʻau o loʻo i luga o le laulau.

Radish Sora

O fatuga aʻa e mafua mai i ituaiga muamua o le filifilia o Dutch. O lona aoga sili lava o le le lava o le fana i se aso umi. O le mea lea, e faʻaaogaina le vailaʻau mo le lulu mai Mati ia Setema ma e le manaʻomia ona ufiufi i le maualuga o le taumafanafana. Faʻataʻu lelei, o ona fua e fetaui lelei ma lapotopoto ma oʻo atu i le 25 kalama. O le rotele o laulaau e laʻititi, o fua o le a mumu.

Radish daikon

O fualaau 'aina e aʻafia i le vaega Iapani o le susulu. O le susulu lenei, tatou te taʻua o le radish radish. O le taua o le fualaau faisua o lena daikon e mafai ona faʻaaogaina ei latou o loʻo afaina i le faʻaleagaina o aafiaga o le pulupulu o le radish laumei masani. Ma o loʻo i ai le tele o vailaʻau aoga i aʻa o aʻa. O loʻo i ai le masima, sima calcium. E le gata i lea, o fualaau oona o le fualaau faisua e aoga tele i le vaega o meaʻai.

O le fou e aunoa ma le kukaina ma le teuina o daikon e faaitiitia ai aafiaga o le faaleagaina o le leitio, o fai mai ai nisi o tagata suʻesuʻe.

O le aganuu e itiiti le taua i meaʻai i le palapala. Pe a oso le fana, o le aʻa o le aʻa e tumau ai le susu. Lago daikon e mafai ona i ai ituaiga eseese ma ausia le 3 kilokalama i le mamafa o fua o le aʻa. O lona tele e manaia. Faʻalagolago i uiga o le filifiliga, o le umi o le uamea daikon e mafai ona oʻo i le 60 cm.

Susū taofi

O aʻafiaga o vaitau o le vaitau e vave ona maua le masini. Mo tagata nonofo i le mafanafana, e manaia e toetoe a le fanaina ma talafeagai mo le galueaina e aunoa ma se malutaga i le maualuga o le taumafanafana. O aʻa toto o loʻo tutupu vave. Talu ai o le radish ma le tausiga masani e oʻo atu i le 50 mm le lautele, e tatau ona lūlūina le lapisi, e tusa ma le 10 cm i le va o laau totō.

Faatasi ai ma le masani ai faʻasusu, o susulu e matua suamalie lava ma sina oona. O le paʻu e mumu, e mumu. O le tino o le radish Duro e le faʻalialia, e tumau pea le malie. O lenei radisa e talafeagai mo le taina o le taʻi tausaga. I le fatuga, e tupu lelei i totonu o greenhouses. O le aʻa o le fatu e teuina pe a maeʻa le seleseleina mo le 30 aso e aunoa ma le leai o se lelei. O le vailaʻau e teteʻe i siama faʻamaʻi.

Palanikeke vevela

O fua lanu lalelei matagofie e alofagia e tagata uma. O le seleselega o se moli susulu e tupu ae e mafua ai ona tatou faatalitali ma le le onosai mo le tamatamailima muamua lea na sasaa mai, ma, a uma ona fufulu laitiiti, ia vave ona ai ma se pulu. O lenei radish e mafai ona taumafa. O se laʻau mumu, e le o se lau o loʻo talosagaina se salati. O tamaitai e fiafia i le ituaiga mo lona foliga faigofie, mo lona tofo faapelepele. Faatoaga mo le le lelei ma le vave ona faatumuina. E fautuaina le vailaʻau mo fanua tatala, e ui i lea, e masani ona siakiina e le au fai togalaau ia greenhouse plantings o tamato ma lenei aʻa. O le taumafataga a le Farani e le sili atu ma le 25 aso, o le laulaʻau e faʻatapulaʻaina. O le mea sili e maua mai i le amataga o le totoina o le tautotogo.

Lavea tele

O aʻa o le aʻa, e lauiloa foi o le Red Giant, o se ituaiga tuai o le Eastern Eastern Experiment Station. O le ituaiga na maua se tusifolau i le 1958. Eseese le tuai o le matua. E sili atu nai lo le 45 aso mo le aʻa o le aʻa e atiina ae. Ae ui i lea, o lenei radisa e aoga le faatali mo le mea ma maofa i le eseesega o le lalolagi. I le taimi muamua, e mafai e se tagata fai togafiti poto ona toso ese mai fafo mai le fale koli i totonu o le masina, talu ai e ese mai i laʻau eleelea, o le a le maua se mea. Ae a mavae le masina, o le a amata ona sasaa le aʻa ma liua i le lau laau selesele 15 cm le umi.

Ae afai e le filifilia le radiant Giant mai le eleele, o le a faʻaauau pea ona tupu, e oʻo atu i le tele o se kalama. I le taimi lava e tasi, e le faʻamaʻalogaina, e le togiina le puipui. Pe a faʻatusatusa i totonu o le kiona, o kukama muamua ma aʻa o le a faʻaaogaina i le taimi e tasi. O le vaega pito sili ona lelei, i le taimi o le tuputupu ae o le susulu, e mafai ona e faʻafefe ona lau mo le salati. Latou te agavaivai ma vavae ese faigofie. O le aʻa o le fatu e teuina i le pusaaisa mo le lua masina.

Radish Icicle

O se ituaiga e sili ona lauiloa i tagata mafanafana. Latou te talisapaiaina ona o lona manogi suamalie maaleale, mo le tele o le aʻa o le aʻa. O lenei fatuga aʻa ua tupu i le 35-40 aso. O se fualaau fualaʻau e ola ma se umi o le 15 cm pe sili atu. O le ituaiga e lelei i totonu o le aʻa e le oʻo i le taimi o le taumafanafana. Ua amata ona olaola le kulupu talu mai Aperila, le taimi atoa mafanafana, toe totoina i le lua vaiaso. O le laau e gafatia le vevela lelei, e le afaina ma e tumau pea le fiafia. O le mamafa o aʻa o le aʻa e tusa ma le 20 kalama.

O le tele o ituaiga o uila e le mafai ona faʻamatalaina auiliili taitasi. Ae o soʻo se tagata nofoa mafanafana ei ai se ituaiga mea e sili ona fiafia i ai o loʻo ia saili mo fale teu oloa. Ma e ono fai le ataata i tagata uma.

E faʻapefea ona totoina se togalaau lelei - ata vitio

//www.youtube.com/watch?v=TIn2CNMO028