Laʻau

Totoina fale fale ma tausi i nofoaga o loʻo i ai faʻatoʻaga ituaiga ma ituaiga o fale o le broom ma se ata ma se faʻamatalaga Toe faia

Burkwoody broomwo le seleseleina ma le tausia i nofoaga o loʻo maua ai faʻataʻitaʻiga Photo eseese

Broom (Tsitius, Zharnovets paniculata) o se laau totoga po o se laau maualalo. O le maualuga o le laau e aunoa ma le teuteuina o le pa mai le afa mita i le tolu. O laʻau e lamolemole, ufiufi i se paʻu o lanu enaena lanu meamata, faʻapipiʻiina i le taimi. E mafai ona i ai se paʻu puupuu po o se siliva siliva i luga o le paʻu. E mafai ona fesuisuiai ia lauulu laiti, punou i le eleele i lalo o le mamafa o laulaau ma fugalaau.

O le ituaiga o le broom e fai ma sui o meaola taʻitasi ma le lafoaʻi. O laulaau e pupuu, faʻafeiloaʻi, o le lanu e lanu meamata. O lefolafola laʻau e aofia ai lobes e tolu-foliga, o laʻau apical e mafai ona tuʻufaʻatasia. O le umi o laʻau laiti e 3-4 cm.

O a fea e tupu ai le puaa?

O le mea masani, o le vaitau o le vaitau e amata mai ia Me-Iuni, ae o loʻo i ai taimi muamua e foliga mai ai fugalaau aʻo leʻi oʻo i laulaau. Fugalaau e tasi le masina. O pulupulu o loʻo i ai se foliga e foliga mai o le manogi, e faʻaalu se manogi manaia. O le ipu e mafai ona faʻatalanoa pe faʻapipiʻi, faatasi ai ma pamu e 2-3 cm le uumi.O se tamai koluma e iai le ovary ma stamens o loo natia i lalo o pamu. Fugalaau e faʻaputuina i ituaiga racelose, lea o loʻo i totonu o paʻu o laʻau i le umi atoa o le fana. O le lanu o le pulupulu e mafai ona avea ma kulimi, paepae, piniki, lanu samasama.

Broom - o se sui o le aiga legume. I le faaiuga o le fugalaau, palu faʻatasi ma le faʻalanu, fai fatu pi. O le paluga pala e tatala o ia lava ma o le a salalau fatu i luga o le eleele.

O le laufanua o le paluga o loʻo taʻua o le ogatotonu o Europa. E tupu i Asia i Sisifo, itu i mātū o Aferika.

E mafai ona totoina vao laʻau i togalaau ma nofoaga vavalalata.

Tulaga leaga

I le tausiga, ia faaeteete, aua o le laau e aofia ai mea leaga (alkaloids), lea e mafai ona mafua ai ona manava le manava. Galulue ma totigilima, mulumulu lima o lou lima, avanoa i tamaiti ma manu i le laau e tatau ona faatapulaa.

Tulutuluina mai le paluga mai fatu

Fugalaau fatu o ituaiga eseese o ata

O le laau e mafai ona faʻaleleia e fatu ma vegetative (metotia, aʻafia o le tuʻuina) auala.

Faʻapenaina e le fatu e matua aoga. I totonu o le vao e mafai ona masani ona e suʻe fatu. Ao mai le palu i le tautoulu, aveese fatu ma teu seia oʻo i le tautotogo. A o lei totoina, e tatau ona e taofiofia i le vai mafanafana mo le 2 aso, ona lūlū lea i le susu oneone. O nisi fai togalaau latou te fautuaina le malulu mo le 2 masina aʻo lei totoina fatu - tuu ia pi i totonu o se ie ma taofi i totonu o le vaega o fualaau faisua o le pusaaisa.

O le loloto o le tuʻuina o fatu i le palapala e tatau ona 0.5-1 cm, ia maitauina le mamao i le va o le faatoʻaga 4-6 cm. Ufiufi le atigipusa i fualaau aina ma le ata tifaga. Germinate i lalo o le faʻasalaga faʻasalalau ma le vevela o le ea o le 18-21 ° C. Faʻaauau le palu, faʻalelei.

Fuga laau pueina ata

Pe a foliga mai e 2-3 laulaau i luga o laau toto, e tatau ona tafe ma toto i totonu o ipu ma le lautele o le 7-9 cm. Vaega o le eleele: 2 vaega o le turf, 1 vaega o le eleele humus faatasi ai ma le faaopoopoina o le 0.5 vaega o le oneone.

Mo le faʻaleleia atili o le pasita, e tatau ona togiina laau laiti i lea taimi ma lea taimi. I le amataga o le tautotogo, faʻapipiʻi i totonu o se atigipusa e lapotopoto lona 11-15 cm. O le gaioiga i le eleele tatala e tatau ona i ai i le tausaga lona 3 o le olaga. Faʻaaoga i taimi uma le auala o le coma, ona o aʻa o le laau e matua leaga.

Faʻapenaina o le broom e ala i tipi

A maeʻa le faʻamaonia o le fuga, e mafai ona faʻataunuʻuina le vegetative.

Mo mea e seleseleina ai, filifili lālā laititi-lignified. E tatau ona i ai taʻavale taʻitasi 2-3 laʻau, e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le susu, e tatau ona tipi i le 1/3 le umi. Aʻa i le oneone ma le peʻa. Ufiufi fualaau i se pulou manino (fagu vai, oti fagu filo). Aua nei galo le ea. E tatau ona faʻamautinoa le malulu o le ea i le va o le 18-21 ° C ma faʻasalalauina. O aʻa e fausia pe a uma le 1-1.5 masina - e mafai ona e aveesea le fale. Suʻeina ile laufanua i le tautotogo.

Faʻapenaina e ala i le taoto

Mo le faʻaleleia e ala i le tuʻuina atu, faʻaaoga ai vao matutua. O le lala pito i lalo e tatau ona punou i luga o le eleele ma sulu i sina vaega eleele. O le palapala o le a aʻa ma tupu malosi i le tautotogo - totoina i se nofoaga fou.

O vaega o le totoina ma le totoina o le broom

Laufanua i luga o le laufanua i le tautotogo (Aperila-Me). Filifili se nofoaga e faʻasalalauina ai, pe a oso i lalo le la i na o le taeao ma le afiafi, ma faʻafiafia foliga i le aoauli. O le saite e tatau ona puipuia mai faʻataʻitaʻiga.

Lapataiga: aua le toto i tafatafa o vai, aua o mea matautia mai le laau e mafai ona oʻo i ai ma afaina ai le fauna.

Fufulu palapala. O le eleele e manaʻomia le lalelei, lafoaʻi, ma se faʻafefe malie pe leai foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻafefiloi o eleele vaʻavaʻa, compost, peat ma le oneone. Latou te fautuaina vave faʻalauiloaina faʻalavelave faʻalavelave faʻasaina. Fufulu ni pupu, faʻapipiʻi fatu ina ia tumau pea le ua i luga aʻe o le lau, ia vaʻaia se mamao i le va o togalaau o le 30-50 cm. Ufiufi le lua toto ma le eleele, susulu laitiiti, sasaa vai tele. Mo le umi o le puipuia o le susu, faʻaleleia le ea o le eleele ma puipuia le tupu o vao, mulch le palapala ile fatuga.

O aʻa o le broom e maaleale: i le taimi o le totoina, e le tatau ona faaleagaina pe faʻagogo i fafo, a leai o le a mate le laau. A maeʻa ona toto le tolu tausaga, e fautuaina e aua le toe faʻaaogaina.

Tausia o le soufe i totonu o le togalaau ma totonu o le fale

Broomstick Golden Sunlight ata susulu o le la

Ae mo le filifiliga o se nofoaga i totonu o le togalaau, na taʻua muamua. Aʻo ola i totonu o le fale, ia faʻalagolago i uiga lava e tasi: faʻamalamalama ae susulu le malamalama, puipuia mai le faʻataʻitaʻi. Tuu se atigipusa i le laau i sasaʻe poʻo sisifo o le fale.

O ituaiga o ituaiga anufe ma ituaiga e ola i totonu o koneteina, mo le taumafanafana e mafai ona e tuu i le togalaau. O le malulu o le ea mo totonu o laau i totonu o le tautotogo ma le autumn e manaʻomia i le maualuga o le 18 i le 25 ° C. O faʻamatalaga uma lava e fiafia i le malulu ma le malulu o le ea i le lautele o le 10-15 ° C.

O le laau e puipuia mai le lamala, ma faapalepale lologa le tumau. O le faʻavaeina o le vai e tutusa lelei mo tagata uma: i le mafanafana o le vaitau, o le vai e sili atu pe'ā uma ona faʻamamago le pito i luga. I le autumn ma le taumalulu, o nisi taimi e maua ai le vai i le potu.

I le mafanafana o le taimi, ia faʻaauau pea ona toto le laau. Fai i luga o le palatusi i le susu susu lau, moa, pebbles. Faatasi ai ma le amataga o le malulu o le tau, e le pine ona faʻapala.

O totonu o laau i totonu o le tautotogo-taumafanafana e tatau ona fafagaina i le tele o falesaina o minerale faalua i le masina. Faatoaga e totoina ma le loto faafetai ia organics: 2-3 taimi i se vaitau, aumai i le otaota po o le mutus humus.

A maeʻa le faʻalaʻau, e tatau ona tipi i luga o laʻau e faʻamalosia ai le tuputupu ae o lau o laau.

O le taumalulu i fafo o le broom

Ou te manaʻomia se fale mo le taumalulu mo le puaa? Faʻapena mo le taumalulu e tatau mo le tuputupu aʻe o talavou (uluaʻi taʻi tausaga) ma faʻataʻatia taʻitoʻatasi. Ufiufi faʻamaʻi eseʻese ituaiga faʻamaʻi. Faʻasala i luga o le eleele ia vao tetele ma faʻamautinoa i faʻamau faʻapitoa, mulch ma mea masani (laʻau malogo, vao, lala). O kopi matutua e le manaʻomia ona ufiufi.

Maʻi ma meaʻai

E i ai taimi, e mafai ona faaleagaina le cytius i le paʻu palapala - o se mea paʻepaʻe luga i laulaʻau ma fatuga - e tatau ona togafitia i se vaifofo o le sulfate suauu.

O le tele lava o taimi, o meaola faalafua e pei o aphids ma spider mites ua aliali mai. Aveese faʻamaʻi faʻamalosi: faʻafeuʻu se paʻu lima i le fasimoli ma le vai ma solo le lau. I se tulaga ogaoga, togafitia ma se iniseti. E seasea, o le moth-permittens e aliali i luga o laulaau, ia laveaʻi le vine i togafitiga ma se vaifofo o chlorophos.

Ituaiga ma ituaiga o broom ma ata ma igoa

O le ituaiga o falaoamata e aofia ai le tusa ma le 50 ituaiga. Mafaufau i le sili ona lauiloa.

Rumani Rusia, Cytisus ruthenicus

Luga o le photo a Russian Cytisus ruthenicus photo

O le togavao ma pine totogo e oʻo atu i le maualuga o le 1.5 m. O laulaau e laiti, ua vaeluaina i totonu o lobes ua lafoaʻi pe o foliga, ua i ai se lanu uliuli. Lafo i vao tuitui. I totonu o laʻau o laulaau, e aliali mai i lalo, e aofia ai le 3-5 fugalaau samasama.

Broomwort Golden rain anagarolic Laburnum anagyroides

Faʻailoga o le timu auro

Laʻau pe laʻitiiti, faʻatasi ai ma sina numera tele o lālā, o se laau e tupu ile 20 tausaga. E fuga mai le amataga o Me ia Iuni. Oona i tagata, mafua ai le faʻalavelave i le gaioiga o le tino. Faʻapenaina e fatu. O lenei tusiga o le a faʻamatala atili atu ia te oe e uiga i lenei manatu.

Palolo Crown, Cytisus scoparius

Palolo Crown, Cytisus scoparius ata

Laʻau faʻamaʻi, moli felafolafoaʻi, maualuga e 3 m. O le paʻu i luga o le eletise e lanu mumu ma sina pala. Le lanu o fugalaau e mama samasama. O meaola ninii, o le malulu (faʻafesoʻotaʻi fulufulu i -20 ° C).

Eseesega o le pepa:

  • Fugalaau Burkwoody - o fugalaau o le paolo mumu ei ai le tuaoi i foliga o se lanu samasama laititi.
  • Itupa Andreanus Splendens - lanu samasama lanumumu i luga o petals.
  • Lena broom - petala mūmū ua teuteuina i faʻamaumau umi o se paʻu auro lanumoana.

Kilikiina le Cytisus Kilikiʻi

Talofa Creeper Creeper Cytisus decumbens photo

Lulu e tusa ma le 20 cm le lautele e salalau i luga o le fogaeleele. O laʻau o loʻo mumu, lanumeamata, ma faʻavalea. O lanu o le oval poʻo le faʻamalositino foliga o loʻo valiina i le lanu uliuli lanu meamata, o le vaega pito i lalo o le laulau laʻau o loʻo ufiufi i le vevela. I totonu o axils leaf, o loʻo i ai ni mea faʻapitoa, e aofia ai fugalaau lanu samasama.

Broombox vave Cytisus praecox

Broombox vave le ata o Cytisus praecox ata

O le vao vavalalata e oʻo i le maualuga o le 1-1.5 mita. O loʻo totogo le laau, ma ufitia i lālā ma fugalaau o lanu samasama lanu samasama.

Eseesega:

Ruby's bosse - e iloga i le lanu o ona gaʻo: o le totonu o loʻo valiina i se lanu piniki ma le paʻepaʻe, o fafo o le paʻu.

Allgold - fugalaau lanu samasama susulu i luma o laulaau.

Cusius broom house Cytisus kewensis

Ata faʻaoga Cytisus kewensis ata

O se togavao faʻatapulaʻa e tusa ma le 30 cm le maualuga. O laʻau e fetolofi, tolu laʻau. O fugalaau e tetele, e iai lanu paʻepaʻe sinasina ma se fulufulu samasama.

Speckled Spearmanaceae Cytisus emeriflorus

Spearman Speaker Floral Cytisus emeriflorus ata

Laʻau pe tusa ma le 60 cm le maualuga. O fasipepa laiti, tolu. Fugalaau lanu samasama lanu samasama e tautau i luga o uumi uumi.

O le tumutumu o tagata, o Kitisus ua tuufaatasia

O le maualuga o le vao e 30-50 cm, o le lapoa o le vao e oʻo i le 80 cm. O le lanu o fugalaau e samasama.

Faʻasologa Cactus Cytisus elongatus

O le togavao e oʻo i le maualuga o le 1.5 m. O laulaau e fa tolu, e iai le pubescence. O fugalaau e valiina i se lanu samasama-auro.

Broomwort cytisus sessilifolius

Broomberry Cytisus sessilifolius ata

O le maualuga o le vao e 1.3-1.5 mita. O lalaga e toatolu faʻatasi ai ma faʻamaufaʻailoga lima. O fugalaau lanu samasama e faʻaputuina i le gasologa o tafaoga.

Blackening cytisus nigricans

Blackening cytisus nigricans broomstick photo

Aʻo faʻamago, o laʻau ua liu uliuli. I totonu o le natura natura o loʻo ola i vaomatua, e fiafia i le palapala o le palapala nai lo le tau. O le vao e ola i le 1 m. O pupuu ua ufiufi i se pusa puupuu. Fugalaau-samasama-auro o loo aoina i le gasologa o le gaioiga o le 15-30 pcs.

Singer's throat Cytisus zingerii

Laititi e tusa ma le 1 m le maualuga o le pubescence auro, lanu lauulu. Pepa lapotopoto e tolu, malamalama lanumeamata. I le taimi o le fugalaau, 1-2 fugalaau lanu samasama e aliali mai mai elela o lau.

O ituaiga sili ona lelei o le broom ma ata ma igoa

Broomstick red grade Boscoscope Ruby Cytisus Boskoop Ruby

O le broom booster ruby ​​photo toto ma tausia

E oʻo i le lua mita le maualuga, ma se lanu mumu lanu moana mumu. Manaomia le tumama ma le teuteuina, faʻamautuina masani. O le eseesega o le fugalaau, ma le vave fuga mai, amata mai i le sefulu tausaga muamua o Me.

Nofoaga Albus Cytisus praecox Albus

Broom Albus photo totoina ma tausia

O le ituaiga e oʻo atu i le 1.2 mita le maualuga. E fiafia e tatala, malamalama lelei nofoaga ma oneone lamolemole. E fuga mai ia Me ma Iuni. Vailaʻau faʻasaʻo e le mafai ona puipuia mo le taumalulu.

Broomman Andreanus Cytisus Andreanus

Tuputupuina o le broom mareanus ata ma faʻamatalaga

E oʻo atu i le maualuga o le 1.5 m, lanu i le masina o Me-Iuni ma faʻalavelave tele o fugalaau samasama lanu mumu. sili atu laʻau o le meli, tupu i luga o soʻo se palapala, e aofia ai le papa ma le mativa i meaʻai.

Mea teuteu ma aoga o le broom

E mafai e le lapisi ona teuteu potu ma togalaau. I luga o le 'upega tafaʻilagi, e lalelei i latou i vaʻavae solo ma faʻavae vaega. Busu na totoina i se laina o le a fausia ai se puipui. O lapoa lapopoa e foliga tino latalata ane i le vao vao. O laau coniferous, lili o le vanu, lavender, ma antennae o le a avea ma ni tuaoi lelei.

Zharnovets paniculata o se laau sili ona lelei o le meli, o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻamalolo. Sauniuniga o le afu: 1 tsp lapisi faʻamafaʻi cactus sasaa i le 0.5 l o le vai malulu ua kuka ma tumau i se nofoaga mafanafana mo le 1 itula. Ave le 1pp i le maea o taumafataga. faalua i le aso. Faailoga: tuberculosis, jaundice, maʻi o le ate, fatu ma le ulu tiga, tiga i le taulaga sacral, osofaʻiga o le tale. Aʻo leʻi togafitiga, ia mautinoa e feutagai lau fomaʻi. Aua e te ave pe afai o loʻo e faʻasalaga, i le taimi o le faʻasologa poʻo le maʻitaga.

I le aganuʻu a Celt, e fesoʻotai se laau ma le manuia i laʻasaga uma: faaleagaga, faaletino. I le faaiuga o le tausaga Celtic, ei ai le masina o le broom, i le taimi nei e tatau ai le faia o le faamamaina masani o le fale, faapea foi ma le lafoai o "otaota amio mama" - masani leaga, manatu leaga.