O le togalaau

7 fugalaau sili ona lelei e totō i le tautoulu

E iloa e le Faatoaga ma le fai togalaau: o le totoina o le autumn e faasaoina ai taimi taua o le tautotogo pe a tele galuega e te le iloa le mea e tatau ona e ave muamua. E tusa ai ma tagata atamamai, o laau toto, e aofia ai mea teuteu, e pei foi o na tekinolosi tau faʻatoaga - suʻesuʻeina i le taumalulu malulu e faʻamalosia ai i latou, faʻamalosia ai punaoa i totonu. O le taunuuga o se agaalofa, ma i le tele o tulaga muamua nai lo le masani ai, fuga. I le tautoulu, e mafai ona e totoina toetoe lava o fugalaau matagofie. O le fea e filifili - e filifili tagata uma mo ia lava, ae o loʻo i ai nisi o mea fiafia e maua i totonu o togalaau taʻitasi.

O le a le tau o le tau e toʻulu mai ai?

O nisi mea e mafai ona totoina e tusa lava pe i ai sina eleele malulu, o latou uma lava e mafai ona filifili i le la

O se mea e manaʻomia muamua mo le totoina o le tele o mea totō, o le faʻamalosi (faʻamalosi) o fatu. Faatasi ai ma le totoina o le autumn, o lenei faagasologa e tupu i se auala masani. O faʻamalosolo mai i na fatu e aʻafia ai suʻega o le tau. Tamaiti laiti, o se tulafono, latou te le fefe i le toe foi mai o le tautotogo ma e oo lava i le malulu, lea o le a le fiafia ai i fualaau totō e ola i totonu o le greenhouse conditions.

Fugalaau e totoina i le autumn e iai isi mea lelei:

  • ua amata ona latou ola pe tusa o le afa masina muamua atu nai lo na mea na totoina i le tautotogo, ma taofi pea le teuteuina i le gasologa o le vaitau;
  • o latou puipuiga faʻaleagaina e sili atu ona malosi, latou te sili atu ona puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi;
  • i le lumanaʻi latou te le manaʻomia ni faʻaopoopoga faʻafeiloaʻi, e pei o meaola e ola aʻe i le aganuʻu faʻaleaganuʻu (ia lava le taimi i 2-3 2-3 tausaga);
  • tuʻuina atu mea maualuga e maua ai le totoina e ala i le vaevaeina o le laau i ni vaega;
  • latou te le mautonu i le tuua.

E itiiti se mea itiiti e mafai ona mafaufauina o le faʻaaogaina o fatu i le taimi o le tau o le autumn e laʻititi maualuga nai lo le tautotogo. O le mea moni e faapea o se taunuuga o le faʻamalosi, o fatu e le mafai ona mafai ona ola. Ae peitai, e le aoga le foia o le faafitauli e ala i le faʻalauteleina o fatu i totonu o le eleele - e le puipuia ai i latou mai le malulu, ae i le tautotogo o le a faigata ai mo le totogo ona alu i le la.

O a fugalaau matagofie e mafai ona totō i le tautoulu: 7 sili ona lelei

Ua leva ona masani le Faatoaga i le mea moni ua totoina pupu ma laau toto i le tautoulu. O le mea moni e faapea i lenei auala e mafai ai ona tupu aʻe ni meaola e aunoa ma le faʻamalamaina o le faamalama o le faamalama i le tautotogo ma ni pusa ma laau toto o se mea manaia maua mo le toatele. O le mea autu e le tatau ona faaseseina i le taimi o le totoina i totonu o le atunuu: i le totonugalemu o Rusia, e masani lava o le ogatotonu o Novema, i le itu i saute - o le faaiuga o le masina, i matu - lona amataga. E faʻatatau i vagaries o le tau, e mafai ona faia suiga o suiga. E taua tele le le iloa o fugalaau ua totoina i le tautoulu, ae le gata i lea, ia amanaʻia mea taua o le totoina ma le totoina, faʻapea foʻi ma le taimi o le a faʻaaluina e tausi ai.

Perennial aster

Asters eseese e le gata i tulaga o le fugalaau ma le maualuga, ae faapena foi i le fausaga o fugalaau - latou te piniki, peony, chrysanthemum

O lenei aganuu i totonu o togalaau faʻatoʻaga e aʻafia ai le eseesega o ituaiga o ituaiga, ae ui i lea, o ituaiga o fugalaau e vave ona fuga, e fai ma faataitaiga, o le alpine aster (o laau totogo e masani ona totoina i le tautotogo) e sili ona fetaui lelei mo laau totogo.

O fatu e totoina ia Novema. O se mea e manaʻomia mo le totoina o le eleele malulu. O nisi taimi e totoina ai se asteria e pei o le amataga o Tesema, saʻo i le kiona. Ina ia mafai ona foliga mai o le afaina o le tautotogo, e le mafai ona loloto fatu e sili atu ma le 0.5 cm i le eleele.

Mo le alualu i luma alualu i luma, o le tausisia o le tele o tuutuuga e manaomia: e le tatau ona pala le sua i luga o le upega tafailagi, a le o lea o le a amata ona pala le aʻa, ma o le nofoaga e tatau ona susulu - o le a feoti le au i le paolo.

O fugalaau o ituaiga muamua na totoina i le autumn e amata ia Me-Iuni (2-3 vaiaso muamua atu nai lo le totoina o le tautotogo). Afai o fatu o laau ua leva ona totogo na faʻaaogaina mo le luluina, o le a tupu mai fugalaau ia Setema-Novema.

O le tausiga o le tautotogo e aofia ai le vevelaina: afai o le totogo ua ola malosi, o nisi o ia mea o le a aveeseina - o le a fuga ma le susulu o le ava pe afai o le mamao i le va o le 20-30 cm. E le gata i lea, . Afai e iai se meaʻai i luga o le eleele, e tatau ona tatalaina. I le vaitau o le tuputupu ae, o le a manaomia e fugalaau le veleina masani, ma i le taimi e tasi latou te manaʻomia ai le ofutino pito i luga ma se faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa.

I le faaiuga o le autumn, e fautuaina ai foi e le au atamamai le fuafuaina o le toe fananau mai o tagata tauva ma fualaau - i le afiafi o le taumalulu, ua totoina i se nofoaga tumau. O fugalaau e iai le taimi e aʻafia lelei ai, pe'ā saunia le eleele mo latou 2-3 vaiaso aʻo lei totoina, ma o le nofoaga na filifilia e susulu.

Delphinium

O le tuputupu ae o se meaʻai mai fatu e sili atu le taugofie ma sili atu ona faigofie nai lo le faʻatauina o mea e fai ai le mea na faia.

O le lūlūina o le taumalulu o se faʻataʻitaʻiga talafeagai mo i latou e mananao i nei fugalaau ia fuga mai ia Me poʻo le amataga o Iuni. Mo le delphinium, o lenei mea e moni lava, talu mai ona maua lea e le laau se avanoa e faʻafefe ai le tagata fai togalaau ma faʻauluola pea i le tautoulu (pe a faʻapea o le "galu muamua" na vavaeina).

E faalagolago i le natura o le tau o le autumn, o fatu o le delphinium o loʻo totoina i fanua tatala i Oketopa poʻo Novema. E faʻasusu i se fasi manifinifi o le faʻafefiloi o peat ma le oneone ma ufiufi i lālā paranesi mo le taumalulu, peitaʻi, o le fua o le ola o le fatu o le a itiiti ifo lava le maualalo nai lo le totoina o le tautotogo. I lenei tulaga, ua fautuaina e le au atamamai le faateleina o le aofaiga o fatu e faaaoga i le 20-30% i le tautoulu. Laititi o le a malosi ma faauo, pe afai ua filifilia se nofoaga lafoaia, ma ua lelei le saunia o le palapala - eli ma fufula.

I le masina o Setema, o loʻo faʻateleina ai faʻasalalau i le vaevaeina o rhizomes. I laau 3-4 tausaga, e vaeluaina ile 7-10 vaega. O se mea e manaʻomia muamua o le i ai i vaega taʻitasi o fatuga poʻo le itiiti ifo ma le tasi le ata. E mafai e le laau ona faʻafeoloolo le taumalulu ma fuga lelei i Iuni.

I le tausiga, o meaʻai e le lelei, ae o le fafagaina, aemaise i vaitau malogo, e taua mo i latou.

Peony vao

Ina ia faʻamalo umi le vao, e tatau ona e faʻaumatia faʻamalo o fugalaau ma se naifi

O lenei laau e faʻasalalau e sea, ma, e fai ma tulafono, i le tautoulu. I le tautotogo, e leʻi saunia le peony mo lenei faiga - ua vaivai le aʻa o le tino, ona ua faʻaaoga uma malosi o le laau i luga o le fausiaina o laumei lanu meamata ma fai ai ni pulumu. E le gata i lea, pe a uma ona faʻamalosi, o le a leai se taimi e fuga ai i le vaitau faatoa amata.

Afai o le faʻaleleia e codulets e tupu i le tautoulu (i le ogatotonu o le laina - i le amataga o Setema), o le a amata mai i le masina o Me. Setema mo le fausiaina o laau fou peony e lelei ona o le vevela, o le vevela o le po e matua ese lava mai le ao (o le laau e ala i le vevesi), e timu tele, lea ei ai sona aoga aoga i le tulaga o le palapala.

I vaega eseese, o le taimi o nei galuega e ese lava le eseʻese:

  • i Siberia, o le vaitaimi mai le aso 20 Aokuso 20 i le aso 20 o Setema ua manatu e sili ona lelei;
  • i le Urals - mai Aokuso 20 e oo i le faaiuga o Setema;
  • i le Region Volga ma Moscow - mai le faaiuga o Aokuso i le faaiuga o Setema.

O le tulaga autu o le 35-45 aso e tatau ona tumau ao le i amata le tau malulu. Ua lava lenei taimi mo le peony e tupu atili ai aʻa ma faʻalagolago malosi i le eleele. O le tolopoina o taimi tapulaa e mafua mai i le mea moni e faapea, o le a tupu mai i le taumalulu se laau e leai ni aʻa ma e le mafai ona puipuia meaola faalafua ma faamaʻi.

Tausiga mo se fale totō faatoa totoina e aofia ai le fausiaina i le 10 lita i le vao. I le lumanaʻi, o timuga e fesoasoani e foia ai le faafitauli, ae afai e vevela le tau, atonu e manaʻomia e le laau le 2-3 faʻavaivai ao leʻi amataina le taumalulu. O le lalaga pito sili e le manaʻomia pe a faʻaaogaina le tonisi i le eleele i le tulaga o sauniuniga mo le totoina. I soʻo se tulaga, o le a faʻasaina le nitrogen mo le peony i le taimi nei - o lenei fugalaʻau e faʻaosoina ai le tuputupu ae o laʻau lanumeamata, lea e matua le manaomia i le afiafi o le taumalulu.

O i latou o loʻo fuafua e faʻaleleia lenei fugalaau faatasi ai ma le fesoasoani a fatu e fufulu i totonu o atigipusa i le nofoaga o le pi muamua ua fautuaina e lafoai le pisinisi. O foliga eseese o le peony e masani ona le faasaoina, ma o le a sili atu ma le lima tausaga e faatali ai mo le fuga.

Faʻavae

E tatau ona totoina aʻa i se auala e oʻo i le iuga o le totoina o le tuputupu ae e tapunia: o le mea muamua e le lelei le faatatau i le avanoa tele

E fiafia tele le faatoʻaga aina ona o latou i totonu o le muamua e teuteuina fugalaau fugalaau ma lanu susulu. Na amataina le vaitau i Me, o le luluina o fatu o loʻo faia i totonu o le eleele avanoa i le tautoulu (i le vaeluagalemu - i le faaiuga o Setema). E loloto le loloto o fatu - e oo i le 0.5 cm, o loʻo totoina le togavao mai le maligi malulu i le taumalulu.

O tuʻutuʻuga e mafai ona e faʻamoemoe i le alualu i luma alualu i luma o laau o le lumanaʻi o se nofoaga e totō filifilia lelei (mea e fiafia i ai le paolo ile vaeluaga), fualaʻau ma le susu o eleele.

Afai o le totoina o fugalaau ua fuafua mo le teuteuina o le toga papa, e tatau ona e aloese mai le itu i saute.

Afai e le manaʻomia le totoina ma le gafa, ona oʻo lea i le tautoulu e tatau ona faʻatautaia lenei taʻaloga i le faaiuga o Setema poʻo Oketopa ina ia lava le taimi e aʻafia ai aʻo lei amata le tau malulu, a leai o le a afaina le tau malulu. I lenei tulaga, e sili atu ona faigofie mo tagata o le itumalo i saute, latou te tele taimi faʻaagaga.

O le vaevaeina o laau vao e faia foi i le tautoulu, pe a maea le vaega o le fugalaau. E fautuaina le ufiufi o laau laiti e aunoa ma le faatali mo le amataina o le tau malulu.

Phlox

A e faʻatau mea totō, e tatau ona e gauai atu i le i luga o le 5 paʻu saʻo lanu, o lona umi e tusa ma le 6 cm

O fulu o loʻo faʻaleleia e ala i le tipiina, talu ai ua lelei ona aʻa, ma o le mea sili lea e fai i le tautoulu: toto o le tautotogo e tolopo le fugalaau mo le tausaga atoa, ae fuga mai le "autumn" i le tausaga e sosoo ai.

I aso anamua, na taʻua le phlox i Rusia o le "valaau."

E sili atu le saʻo, o aso e totoina ai e fuafua i luga o ituaiga o fugalaau: amataga ma le vaeluaina o le ituaiga o "faʻafouina o le faʻafouina" i le faaiuga o Aukuso. O lona uiga e mafai ona faʻaleleia le laau. Mo le gataifale o le phlox, o lenei vaitau ua oʻo atu i le lua tausaga o Setema. I soo se tulaga, o le toe gaosia ma le toe totoina o vao e tatau ona maeʻa i le ogatotonu o Oketopa ina ia le maua ai le malulu o laau laiti. E masani ona faia le 30-40 aso i le tipiina.

O le Phlox na totōina i le autumn e manaʻomia ai sina tausiga, e masani lava e le manaʻomia le faʻaleleia, ona o timuga o timuga e maua ai le masini ma le susu. Ae o le laei pito i luga o le a oʻo mai i le lima - o le fugalaʻau fufusi e fefiloi ma le efuefu ma salalau solo i luga o eleele malulu. I le tautotogo, totoina le totoina ile suavai ua faʻafefeteina i le mineral fertilizers i totonu, faʻafetai i lenei, o le fugalaau e sili atu ona lelei, ma o lona umi e umi.

O laau totō e totō i le autumn e puipuia mai le malulu e ala i mulching - ma le sisi ma le peat. I le tautotogo, o le taimi lava e liua ai le kiona, e vave aveeseina le mulch.

Astilba

O ata e foliga mai e sili atu le manaia e faasaga i tua o ferns ma i lalo o le malu o conifers, ae e mafai foi ona fai togalaau e tasi.

O lenei laau totō, o loʻo vaʻaia mai ia Iuni ia Aokuso, e sili ona faʻaleleia i le vaevaeina o le vao. E fautuaina e fai le galuega i le tautoulu, pe a oʻo i totonu o le 2-3 vaiaso o le maualuga o le vevela i aso taitasi e le pa'ū i lalo +5e uiga iC. I le totonugalemu o Rusia, o le amataga o Setema ua manatu o se taimi talafeagai mo le totoina o se tau.

O le fugalaau e amata i le isi vaitau o le taumafanafana (i lona afa lona lua), ae ui i lea, ua fautuaina e le au atamamai e aua nei faatagaina lenei mea, e tipi ese ai fugalaau o loʻo faia. E tatau ona ave ni taotoga "taotoga" e le faalauiloaina ona o le le lava o le malosi o laau i nisi o taimi e mate, ma tuuina atu ai lona malosi atoa i fugalaau.

O le isi itu o lenei aganuu o le tuputupu ae o le aʻa i le ituaiga o motu e maualuga i luga o le palapala. O lenei mea e faʻavaivaia ai le laau, o le mea lea, o le 4-5 tausaga e manaʻomia ai se faʻavasegaga. E faia i le amataga o Setema, ao vaevaeina le vao tele i ni nai mea laiti. Afai ua tolopoina le galuega i se aso mulimuli ane, e tatau ona mulimulu le palapala ile tafaoga fou i le sawdust, vaovao poo vaovao vaovao), ina ia ola lelei laau i le malulu malulu.

O le tausia o se mea masani e masani lava ona sau i le suāvai: o le taimi lava e maua ai sina vai, o le a le afaina ai le lau, ma ua mamae le laulaau.

Astilba faʻatoʻa faʻapaleniina le malulu a Rusia malulu (e oʻo atu i -37 ° C), e masani lava e le maʻi, ma e le fiafia tele i ai togafitiga faʻatoʻaga.

Verbeynik point

O le ola i le tausiga lelei e silia ma le 10 tausaga

O le laau, i tausaga talu ai nei, o le mauaina o le lauiloa i le au faifaatoaga, e masani lava ona faʻalauiloaina e fatu poʻo fualaau. E masani lava ona faia i le tautoulu, ae o le mea e sili ona lelei e tuʻuina atu i le auala lona lua, ma o le mafuaʻaga lenei: o se laau toto e tupu mai fatu e amata ona tupu i le tolu tausaga. I le taimi o le vevela vegetative e ala i le vaevaeina o le vao, o fugalaau e aliali i le amataga o le isi Iuni ma faaauau pea ona fiafia i lanu susulu seia oo i le ogatotonu o Aokuso.

Saina Saina o le lauʻeleʻele o le tagata faʻasalalau, lea e mafai ona e mauaina ai le silia ma le 70 ituaiga o nei fugalaau.

O le totoina o galuega e faia ia Setema-Oketopa. Ina ia faʻaleleia lelei le fale mo le taumalulu, e le tatau ona i ai ni laulaau laʻititi i luga o le fale i le taimi o le totoina. Afai o se togavao uma e totoina i se nofoaga fou, e aunoa ma le vaevaeina i ni nai mea, e tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa ai ua loloto atu le pu ua saunia nai lo le muamua. O se tulaga tatau lea ina ia le tuai le faiva, ae amata ile tausaga e sosoo ai.

O isi tuutuuga ia o le a taofia ai e le tagata tatala ona foliga teuteu mo se taimi umi o eleele lauusiusi ae maualuga le eleele palapala. Ae e le fefe o ia i le malulu malulu, ma e le manaʻomia ona ufiufi fugalaau.

O le faʻamautuina o le totoina o le totoina o taloni i auala eseese, e faʻamautinoa ai e le fai togalaau i le tautotogo e le faʻaumatia le taimi e ola ai fatu, ae i le amataga lava o le vaitau o loʻo i ai ona moega fugalaau ma laau malolosi ua faʻaumatia e le malulu malulu. Latou te le manaʻomia ona fetuunai i le laufanua, e lava le malosi e amata ai ona vave tupu muamua nai lo mea e tutupu i le taimi o le totoina o le tautotogo.