Laʻau

Humidifiers mo laau i totonu

Faʻateleina le tuʻufaʻatasia o totonu ole vaomatua ma aemaise lava le faʻateleina o le faʻalauiloaina o mea faʻapitoa i le vevela e faʻatautaia ai e tagata taitoatasi le galuega o le faʻaleleia o le malulu o le ea. A maeʻa, e le mafai ona tausia aganuu agavaʻa i totonu o le "tau māgogo" o nofoaga e nofo ai. Ma o lenei faafitauli e mafai ona fofoina i ni auala se lua: e ala i le taatele o le pulupulu po o le suavai susu. Fale nofofale, faʻaogaina fale e tutusa meafaigaluega faʻapitoa e foia ai le faafitauli. Ae o masini faamamaina e mafai ona avea ma fesoasoani fesoasoani. Ae latou te le taugata tele, ma o le filifiliina o le mea saʻo e faʻamaualalo e le faigofie.

O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona lauiloa o le faʻamaualalo o le faʻaaogaina o le faʻaleleia. © Dmitry Shabanov

Aisea e taua ai le susu?

I le galueaina o laau i totonu, fafaga, fafagaina ma le totoina o laau ua avea ma vaega autu o le tausiga. E ui i le mea moni e faapea, mo aganuu taitasi e aunoa ma se tuusaunoaga, e tusa lava po o le a le maualuga o lona uiga mataga, e masani lava ona i ai ni fautuaga tumau i le malulu o le ea, e masani lava ona le amanaiaina, faalagolago i le fetuutuunai lelei, ae sili atu i le le manao e ave le avega o meaola i le fale ma faagasologa i aso taitasi. Ae o le vevela mo le tele o fuālaʻau ma laʻau teuteu o totonu o fale o se mea taua tele.

Laʻau mūmū mūmū o le mea aupito sili ona lauiloa ma sili ona leaga na mafua ona o le le lava o le maualuga o le ea. Lafoaia o fugalaau ma fugalaau, lanu samasama ma le paʻu o laulaau, vevela moli, faaleagaina o vao, tufatufaina atu o meaola faalafua e sili ona lelei i le ea, mai laulaau ma le apogaleveleve mite i aphids ma lapalapa - o faafitauli ia e le o mataala le puna i le susu ea. E le gata i lea, o le teenaina o fua o le faamamaina o le a le faigofie tele le tausiga: i se nofoaga vevela, e tatau ona sili atu ona faʻafeinu vai ma sili atu, aemaise lava i le taumalulu, faʻavaivaia i latou ma sili atu ona lamatia ai le atinae o le natura, faʻalavelaveina le tafaoga. Ma o siakiina o meaʻai e leai se aoga e taʻua ai.

E na o se taimi e maua ai i totonu o le "Spartans" ma le suauu e mafai ona fiafia i le ea ma lagona lelei e tusa lava pe faʻaaogaina mea uila i le taumalulu. O le a latou talia le faʻaitiitia o le malulu o le ea e oo atu i le 40-50% (o le pa'ū i lalo o le a le aoga e oʻo lava ile cacti ma isi tagata malulu). O le tele o meaʻai i totonu e manaʻomia ai le maualuga o le maualuga o le 'ea ile' ava (ma le tau talafeagai mo ona suiga i le taumafanafana ma le taumalulu). Mo i latou, o faailoga mai le 50 i le 70% o le a toʻa. Ma o laau vevela, e ala i le natura e masani i vaomatua susu o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu poʻo Asia, e manaʻomia se maualuga maualuga o le susu. Ma a aunoa ma lea, e le na ona latou vaai mataga, ae le mafai ona fuga, e masani lava ona latou mamaʻi ma faasolosolo malie ona oti. Mo nei togalaau, e tatau ona maua ai le malulu o le ea e 70%, ma mo nisi - 90% uma lava.

E le mafai ona manatu le toʻamaʻo o se faʻamaoniga tumau. O taimi uma lava e sui ai, e matua paʻu'ū i le tau mafanafana ma le taumalulu, i taimi o le vevela tele ma le faʻaogaina o le mafanafana o le tino ma le oʻo mai i se masani masani i le tautotogo ma le autumn. I vaitau o suiga, o le malulu o le ea i totonu o potu e nonofo ai o totonu o le faʻavae o fuainumera ma e lelei tele mo le tele o vaomatua totonu. I le tau mafanafana, o se mataua o le faʻamamafana e "nonoa" i le vevela ma o se taunuuga tuusaʻo o le matou aso fiafia i le la. I le taumalulu, o le ea e malolo mago, faʻamaulalo ile fua ole 3-4 taimi faʻatusatusa i le autumn ma e le sili atu i le 20% le sili atu ile faʻavevelaina o le afi. O laau uma e aunoa ma se tuusaunoaga e mafatia mai ia tulaga, ma e taua tele le toe totogi mo suiga.

O le maualuga o le suavai e taua o se parakalafa e afaina ai totonu o vaomatua totonu. Ae o le mea moni, o mea uma lava e sili atu ona faigata: matou, ma a matou meaafale, totonu ma le puipui, fola ma le faʻalofale teuteuga, mafatia i le malulu ma le papa o le ea e itiiti ifo. Ma o le susu o se tasi lea o faailoga taua o le microclimate. Faʻafitauli i le paʻu ma lona mago i le taumalulu, faʻamagoina o meaafale ma fale, allergies, goto o le isu ma malulu - o nei mea uiga ese e faʻalagolago foi i le le lelei o le susu.

O le suavai o se tasi lea o faailoga sili ona taua o le microclimate. © streetdirectory

Faiga Faʻavae Humidification

Filifilia o le fuafuaga saʻo o le faamamaina o le ea e tatau ona avea ma tagata taʻitoʻatasi. E pei o le fausiaina ma le pito i luga, e le mafai ona i ai ni taʻaloga masani lautele. A uma mea uma, e tofu fale taitasi ma mea e fiafia i ai mo faailoilo patino o le susu, ma le tele o taimi, ma e tusa lava pe latou ituaiga.

O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona lauiloa o le faʻamaualalo o le faʻaaogaina o le faʻaleleia. O se auala vave, lelei e lelei tele. Ae mo na o laau totifi faʻamaʻi, lanu lanu. A uma mea uma, e le fetaui le totoina o laau toto, o le suavai, o le tele o fua o fua. Ma e na o le taimi mafanafana e faia ai, sei vagana ai tuusaunoaga (pe afai e teuina laau i ni mea malulu, e mafai ona tafe le toto ile palakalafa). O le isi itu taua o le metotia e faapea o le pulupuluina e le mafai ona fausia ai se siosiomaga mautu; o faailoga o le humidity e masani ona fesuisuiai.

O le "fale" lona lua - fomaʻi o vailaʻau, poʻo le "tinamatua" metotia. Faʻaaogaina o koneteina i lalo o laau poʻo lalo ifo o latou mea (ina ia le mafai ona faʻafesoʻotaʻi le pito i lalo o le vai ma mea e faʻaaogaina) o pusa ma paluga i mea susu o le a faʻafefe ai pea le vai ma faʻaleleia ai le fua o le eletise mo le laau o se filifiliga sili ona lelei, aemaise lava pe a manaʻomia le ausia o tulaga masani. O Moss, eleele o le aquarium, pebbles, lelafolafola lautele, ma isi mea e faʻaaogaina e avea o se "mea e tumu ai." Mo le maualuga o le timuga, e manaʻomia le faʻaleleia atili o ia mea e ala i le faʻaleleia, ae o le auala sili lea ona faigofie ma sili ona taugofie ina ia faʻamautu lelei ai tulaga. O se aafiaga talitutusa e faia e le gata i papa ma fata, ae faapea foi i ipu vai, punavai, ie susu, lea ua tuu i luga o maa.

O faʻamatalaga sili ona lelei o le maualuga o le ea e mafai ona faia na o le fesoasoani mai o masini faʻapitoa faapitoa. O se meafaigaluega fale lea e iai se faʻaoga faigofie o le aʻafiaga ma se laʻititi laʻititi, lea e mafai ai e oe ona tausisia le tumau o le susu, e le suia e tusa ma ou manaʻoga ma mea e manaʻomia mo meaola.

Humidification i totonu o le fale. © Carly Ledbetter

O a mea e faʻamaualaloina mo totonu o laau?

O masini faʻaogaina i luga o le maketi i aso nei e matua eseese lava e le gata i le tau (mai le 25 i le sili atu i le 300 cu), ae faʻapea foi i tekinolosi, mataupu faʻavae. E mafai ona vaevaeina uma tagata agavaʻa i vaega e 4:

Tagata faʻamaʻavale vaʻa

O loʻo faʻaaogaina le faʻaleleia o le vaʻalele i luga o le faʻavaeina o le masini faamama. O nei mea faigofie faigofie e tele ai le eletise, ma le maualuga ma le mana (200-500 W), o le iunite autu autu o elemene elemene ia e liua ai vai i le uila. E vave tele le faʻavavevave ma e tausia pea, pe a oʻo i le maualuga o le maualuga o le tulaga, e tape ai masini.

O ia ituaiga tagata faʻamaualalo e fausia ai se siosiomaga tumau mo le faʻaleleia o le totoina o laau toto i faailoga maualuluga maualuga ma maualuga (e masani lava e le sili atu ma le 60-70%). Latou te le faʻatagaina oe e taofiofia faailoga patino, ae latou te foia le faafitauli i le vevela o le ea, vave ma le faʻalagolago. Faatasi ai ma mea e gaogao ai le suasami, o loo i ai uma ni ata faigofie ma ni tagata e sili ona talafeagai ma le agamalu ma se elemene eletise, tumau, puipuiga o le taamilomilo, toe faafouina, faailoga, pulea ma le faagaoioia o galuega. O lo latou mafutaga e faʻaaogaina atili ai le faʻaaoga, ma o masini lava ia - sili atu ona faʻatuatuaina. O loʻo i ai ni tagata e faʻamaualalo le vaʻaia ma le gaioiga o meaʻai (saturate le ea ma gaʻo taua) ma se tagata e faʻaleleia.

Laʻau faʻamafana vaʻa.

O faʻafitauli sili ona taua:

  • leai se faʻamalologa faʻafuasei (naʻo le leai o se vai);
  • le manaʻomia e faʻamamā mea eletise mai le fua;
  • lapataiga e puipuia mai ogaoga vevela laʻau ma mea teuteu;
  • maualuga le faʻaaogaina o le eletise ma vai.

Faʻamaulalo o le Ultrasonic Humidifiers

O le faʻamafanafanaina o le Ultrasonic e maualuga le faʻatinoga ma le mana-alavai (e oo atu i le 150 W), e faʻatautaia le mataupu o le liua o vibration eletise i le vibration o se elemene eletise e maua mai ai le pefu lelei. O ia ituaiga tagata faʻamaualalo ua faʻapipiʻiina i ai le maualuga o le maualuga o le hygrometers o le a vave ona ausia ma tausia le manaʻoga e manaʻomia e aunoa ma le faʻaauau pea o le masini. Ua na o le pau lea o mea e faʻamaualaloina e mafai ai ona fetuutuunai faʻamaoniga o le humidity. E le gata i lea, o latou, e pei o le vaʻaia, e masani ona faʻapipiʻiina e le gata o polokalame faʻafoeina, faʻamautu lelei le puleaina o le vevela, ae faʻapea foi le gaioiga o le tofo. Ole mea e le lelei ai le gaosiga o le eletise e faigata ona maua, ma e faatatau uma lava i le suavai: e tusa lava pe i ai se mea e faʻamamaina ai pe a faʻaaogā vai masani, e tatau ona suia pea elemene ma faʻafefe le vai pe a maeʻa le galuega).

Faʻamaulalo o le ultrasonic. © eoildiffuser

Fulufulu Faʻamuʻa

O le malulu malu, po o le malūlū malulu - masini e faʻamalosi ai le ea e ala i vailaau ma cartridges faʻauʻu i vai, tumu i le susu ma lelei. E le pei o le vaimamafana, o se mea eletise maualalo (e oʻo i le 60 W), e mafai ona faia galuega a se tagata e faamamaina i luga o se nofoaga e 150 mita.

Saogalēmū, faigofie ona faʻaoga, o nei mea e faʻagesegese ae sili atu ona lelei le suāsusu. O le a mafai ona latou faʻatumu le ea i le susu faʻalua pe a faʻagesegese pei o a latou uila, e oʻo lava i le maualuga o le vevela o le 60-70% o le a latou faʻatali mo le tele o itula, ae o le mautu o le siʻosiʻomaga e sili atu le maualuga, faʻapea foi le tufatufaina tutusa o faailoga o le manogi. Pe a oo le faailoga i le 60%, o le masini e suia i le faiga o faailoilo lagolago, e le faʻafefeina loloto le ea, ae na o se taimi e faʻamalosia ai le tausia o se siosiomaga mausali. I le faaopoopo atu ile galuega o le humidification, o faʻataʻitaʻiga sili ona lelei e iai foʻi faʻaopopo faamamaina ma faʻamalosia atili e faaleleia atili ai le microclimate i le potu atoa.

Faʻamuʻu faʻafefe. © duux

O le le lelei o mea e maualalo i le malulu e mafai ona taʻuina:

  • telegese (o le mea e mumu le ea, o le tele o le taimi e alu ai e faʻamama ai);
  • le mafai ona faʻaaogaina naʻo vai faʻafefe;
  • e le fetaui mo le fatuina o tulaga o le maualuga o le maualuga o le suasite mai le 70%;
  • le manaʻoga ia fufulu mama ma fufulu mama taimi ma sui le mea mulimuli.

Lafoa vaalele ma fesuiaiga o le tau

Lafoa vaalele ma fesuiaiga o le tau. O meafale ia latou te faʻaoga e tusa ai ma o latou manaʻo, ae le o faapitoa mo totonu o laau (faʻaleleia tulaga mo i latou, o se ponesi malie mo le faʻaaogaina o vaʻalele).

O le tele o faʻataʻitaʻiga i luga o le maketi e mafai ai ona e filifili e le gata i se ituaiga eseese o mea e faʻamaualaloina, ae faʻapea foʻi ma tau eseese. I le taimi lava e tasi, i totonu o ituaiga uma e tolu o le lotomaualalo, o loʻo i ai uma tala faʻatupeina ma sili atu taugata ma isi galuega ma filifiliga lelei. O tagata uma e faʻamaualalo e galulue i totonu o se potu maʻoti, mo le faʻaaogaina i potu eseese e te manaʻomia e faʻatau ai ni mea masini, pe faʻafeiloaʻi se tasi o potu i le potu.

Fufulu vaalele. © diysmartcity

Ina ia filifilia lau faʻataʻitaʻiga, muamua iloilo le "pito i luma o le galuega" ma ou manaʻoga, faʻapea foʻi ma faʻatusatusa ma faʻalua-siaki uma faailoga autu o le masini:

  • Afai e masani ona totō laau i le sili atu i le tolu o le potu pe o loʻo tu i luga o le windowsill, e te manaʻomia ni tagata faʻamaualalo mo se eria laiti (filifili se mea e faʻamaualalo e suia ai le microclimate i le fale atoa, galue i se nofoaga tele pe afai o loʻo iai lau faʻafitauli o le susu e le gata i le taumalulu, ma o loʻo matauina i le taumafanafana, i le vaitau o totoe, o lona uiga, afai e te manaʻomia le faʻaleleia o le 'ea o le ea, e te le gata mo le totoina o vaomatua, ae faʻapena foi mo se microclimate faʻalelei ma faʻaleleia le siosiomaga ola);
  • ia mautinoa e le sili atu le lapisi o le potu (e leai se mea e manaʻomia e faʻatau ai se faʻamaualalo malosi mo 100 sikuea mita mo se potu e iai le 15-20 sikuea mita);
  • faʻatau le faʻamafanafanaina pe afai e tauamiotonuina: mo le 1-2 laau e sili atu ona faigofie le faʻaaoga metotia tusi e faʻaleleia ai le faʻamamaina, e manaʻomia na o le humidifiers pe a faʻapotopotoina le aoina o le tele o aganuu i totonu;
  • Muamua lava, faʻalogo lelei i le ituaiga vai: e le mafai ona faʻaaogaina vai masani i masini e faʻaaogā i luga o vai faʻafefe e tusa lava pe leai se tausiga;
  • ia manatua o le mana e fuafua ai e le gata o le gaosiga ma le saoasaoa o le humidification, ae o le tau foi o le eletise: o nisi o faailo e tatau ona ofoina atu;
  • fuafua le umi o le tane vai, lea o le a fuafua ai le umi o le galuega e aunoa ma lau osofaʻiga ma le taimi o le toe faʻaleleia o le vai i totonu o le masini (o le masini lita e 5 lita mo le 10-12 itula o le taʻavale,
  • faʻalogo i le faailo o le aofaʻi o le ea ua mafai: masani lava, mo le faʻamautuina mausali, e tatau i le masini ona pasi uma le ea i le potu 2 taimi ile 1 itula;
  • afai e te fuafua e vaʻaia le masini mai lea nofoaga i lea nofoaga, mafaufau i le mamafa ma le sese o le faʻataʻitaʻiga, faigofie ma faʻamautu;
  • o tagata uma e faʻamaualaloina e manaia, ae mo faʻataʻitaʻiga eseese o faailo leo e mai le 5 i le 70 dB, ma o le mafanafana o le latalata atu i masini e eseese vaʻalo leo o le a suia;
  • ina ia mafai ai ona faigofie le faʻaaogaina o le humidifier, e tatau ona le gata i le saogalemu, ae ia iai uma le filifiliga e tatau ai - mai le puipuiga o le vaʻaia o le ea i le pulepule, faatulaga le taimi, le i ai o le po o le robot ma le faʻatopetopeina o galuega;
  • suʻe isi avanoa: atonu o le galuega o le faʻamamaina o le ea poʻo le faʻamalosia ma le faʻaaogaina o le a fesoasoani ia te oe e foia ai le tele o faafitauli o le soifua maloloina ma o le a puipuia lelei ai le malulu;
  • Faʻalogo lelei i uiga matagofie: e le mafai ona "natia" le agamalu, ma e tatau ona faʻafefiloi ma totonu.