Fugalaau

10 elemene taua o se togalaau a Suisilani

O faʻataʻitaʻiga faʻatoʻaga a Suiselani e tumau pea i totonu o le paolo. O le matagofie o laufanua o le Alps, o vanu maoaʻe o aai ma le olaga umi o le Suiselani e tosina mai ai le toatele. Ae o iinei e uiga i le auala na atiina ae ai ma le a le mamanu o le laufanua i totonu o lenei atunuu ofoofogia, na o le au faʻalavelave e iloa. O le Swiss style of design landscape o loʻo tumau pea i fafo ma mea lilo, e manatu e seasea ma e le malamalama lelei. I le taimi nei, e toetoe lava o mea uma, i totonu o le togalaau, o Suiselani o loʻo faʻaalia ai le faamaoni aʻiaʻi i tu masani, metotia faʻamaonia tuai ma faʻapotopotoga o laau. I le Swiss style, e taua le sailia o musumusuga mo i latou e fiafia i laau taʻitasi, o lanu susulu ma lagona o fugalaau fugalaau.

O le Swiss style e mo i latou e alolofa i le saʻo, paʻu i luga o lanu mama susulu ma musika aloaia. E le oʻo mai i lalo o laʻau ma le taugofie, ona o togalaau tutoatasi i Suiselani e foliga ese lava nai lo le laufanua lelei o fanua o le taulaga. O le saʻo i mea uma, faʻatasi ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o laau sili ona susulu, e mafai ai e oe ona maua se lagona e toetoe lava a le mafaamatalaina. O togalaau masani a Suiselani e masani lava ona fai mai e masani ona foliga "pei o le ata." O le tuliloaina o le lelei silisili atonu o le sili lea o le faʻamatalaina o lenei ituaiga e le masani ai. O togalaau e tusa ai ma aganuʻu a Suetena ua faia e aunoa ma se popolega nai lo totonu. O se ituaiga o punavai o le lanu lanu ma se laufanua lelei lea o loo i ai le mataʻituina o geometry i symbiosis, o se fouvalega le masani ai o lanu mama i totonu o le atunuu ma se vavaeesega manino o le togalaau teuteu mai vaega o galuega. O le vaaiga lata mai o le togalaau a Swiss o se suiga mai le masani (sei oo i le seneturi 19) se togalaau matagofie i totonu o lenei atunuu, lea e toetoe lava o le avanoa atoa, i se mea fefiloi ma togalaau teuteu faaonaponei, e maua ai le tele o ana canons.

Faʻatoʻa togalaau a Swiss

Faafefiloi le mamanu i lona mamalu

Lauga fefiloi, o se togalaau teuteu ma moega fugalaau - o nei fuaitau uma ua lauiloa i tagata o le vaitaimi nei o le mafanafana ma tagata fai togalaau. O le mea e taʻua o le paluga poʻo le faʻafefiloi o mamanu, lea e ofoina atu ai se vaaiga fou i le faʻatulagaga o moega, e le naʻo le lauiloa, ae o le suia malie lava o le auala masani o le tuputupu ae o au lava fua. O le aso o fefaʻatauaʻiga fefaʻatauaʻiga na oʻo mai ia i matou i le tele o faafetai i le Swiss. O le suiga i le seneturi lona 19 o se togalaau o togalaau masani, lea e masani ona totoina ai fualaau faisua, aoga, ma togafitiga faafomai, i totonu o se togalaau tuufaasolo, lea e ola ai laau aoga ma teuteuina lelei, ma fuafuaina ai le foliga faaonaponei o le Swiss style. Ma o lenei faagasologa ua mafua ai le vaaia o togalaau teuteu, lea ua maua ai se faitauga fou ua uma ona faia i lenei meleniuma. O le faʻafefiloi o fualaau faisua ma fualaau teuteu mama mo le togalaau a Swiss e talafeagai pea. Ma o le tele o fugalaau e mafai ona e faʻatulaga, sili atu. Ae o le mea autu o le manatua lea o le faasologa masani o le malepe o le togalaau ma mafuaʻaga na faataatia ai le faavae mo le teuteuina o aganuu uma o togalaau a Suisi.

O le vaega atoa i lalo o togalaau fugalaau

O le avanoa atoa o le togalaau e te manaʻo e teuteu i le Swiss style e tatau ona vaevaeina i ni fugalaau fugalaau masani po o ni fugalaau fugalaau i le saʻo saʻo ma le faʻailoga masani e manaʻomia ma le faʻapipiʻiina o fuainumera eseese i totonu o se mea teuteu tasi poʻo se mea faʻapitoa. Faatasi ai ma vaega o galuega faatino e pei o se terrace, auala, nofoaga malolo ma se vao tele, lea e sili atu nai lo le mea e manaomia i se togalaau a Suisilani, o le vaega atoa o le avanoa e masani ona faataatia i se faasologa o moega fugalaau, vaevaeina i ni fugalaau eseese.

O ia fugalaau fugalaau e le tele. O lo o matou talanoa e uiga i ni tamai puaa puaa matagofie, lea e felagolagomai lelei ma le tasi ma faia faatasi ni foliga sili ona faigata, foliga toeitiiti toy-pei ma faateia tele le atamai. O fofo maʻoti e sili ona lauiloa, e faʻamalamalama ai le totonugalemu o le fugalaau fugalaau, faʻataʻamilomilo, sikuea ma isi fuainumera o loʻo faʻaopoopoina i totonu o labyrinths.

Na pau le filifiliga mo le faʻapipiʻiina o fugalaau fugalaau o Swiss-style o se vaʻai laʻau laupapa vao. Laʻau lanu meamata lanu meamata, lanu meamata lanu meamata e iloa ai le foliga o le togalaau fugalaau e maua ai se lagona o le aoga, le le mautonu ma le fiafia.

O le avanoa i totonu o moega fugalaau e faʻapolopolo mo se tasi poʻo le sili atu foi o fualaʻau totō, faʻapena ona faʻatumu uma le vaega ma se lanu paʻu ma le lolovaia. O le tele o taimi i lenei tulaga i Suitiselani e faʻaaoga e tagata le taumafanafana, e mafai ai ona latou faamemelo i le fua mai le amataga e oo i le faaiuga o le vaitau o le togalaau. I le taimi lava lea e tasi, e taua le filifili e faʻafefiloi mea totino pe afai ua e mautinoa atoatoa le lelei o sea tuufaatasiga. O ogalaau laupapa laupapa e tumu i le laiga, tasi ituaiga poʻo le ituaiga o laau e le gata ina sili atu ona faigofie ma mamalu, ae sili atu ona manino ma manino i tulaga o le aafiaga o le lanu ma le ituaiga.

Tusa fugalaau fugalaau a Swiss

Nofoaga fugalaau e leai ni mea

O le togalaau o Suisise o se mea mataʻutia i le natura. Ae ina ia mafai ai ona fatuina se mea moni ma le leiloa se mea mataina ma le lanu, o le masani ona faia masani o le vaega autu o tusitusiga e faaopoopoina i le lapisi o lapisi lapopoa faataamilomilo faataamilo i le nofoaga o le upega tafaʻilagi po o vaega taʻitasi e fatuina ai se ituaiga o faavaa i totonu o moega o fugalaau autu:

  1. I luga o pa puipui, puipui, puipui, vaʻa lauusiusi fugalaau vaapiapi ua malepe, lea latou te taumafai ai e toe faʻaauau pea le taʻavale faifai pea o le vaomatua.
  2. O fale ma fausaga tusiata o loʻo faʻataʻapeʻapeina i vine, o meaola ma fao ua faʻafeiloaʻiina, lea e fetaui lelei ma le lagona o se laufanua lanu meamata i se togalaau ua malepe i mamanu.

O le teuteuina o togalaau vao e taua o le malosi mo le terrace, ma le nofoaga o faafiafiaga, ma le facade, ma e oo lava i pa ma faitotoa. I totonu o ia togalaau lauusiusi lauiti, e totoina ai togalaau masani faale-atunuu-e susulu, e le taofiofi, e le malie, ae i le taimi e tasi, e matua ofo lava. O Marigolds, irises, peonies, dahlias, Roses Roses, zinnias, phloxes, fugalaʻau, meaʻai - o latou nei o tagata autu o le vaʻavaʻaiti vavalalata i le Swiss style. Mai i laau maualuluga i le pito i tua i tagata maualalo i le pito i luma, mai i mea taua e oʻo i tausaga taʻitasi ma le tele o fugalaau, mai ivy e matagofie le fugalaau rosa - o le "faavaa" i le togalaau e matagofie, ae pei lava o le mafai.

Soga malie

E toetoe lava a le mafai ona mafaufau i se togalaau a Suetena ma ala laupapa ma fanua. I lenei faiga, o le mea e sili ona lelei e tuʻuina atu i laei e leiloa: iliili poʻo le paʻu laupapa paʻu, lea e manatu o se auala faʻamaonia e faʻamalosia ai le matagofie o fugalaau fugalaau na faia e mataʻupu lanu meamata. Auala faʻapitoa e tafe fiafia i lalo o vae ma maua ai se faʻamafanafanaga faapitoa.

E le o faataatia ese ala, ae o le faatumuina o gaʻo o totoe i le va o fugalaau. E masani lava i totonu o le togalaau Suiselani e tele ala laugatasi e fesoʻotaʻi i totonu o se 'upega tafaʻi tasi, lea e maua ai le avanoa e fiafia ai i laasaga i soo se tau. Amata mai ala e faʻapipiʻi ai fugalaau fugalaau vavalalata i luga o le nofoaga o le 'upega tafaʻilagi, i auala o loʻo taoto i le va o fugalaau, o laʻau uma o le togalaau e foliga mai e fesoʻotaʻi faʻatasi. I le auala Suiselani, e le o se aganuu le faʻaaogaina o teuteu fefiloi. O auala uma i totonu o le togalaau e faia i le mea lava e tasi, sei vagana ai auala autu autu, e mafai ona sili atu ona faʻasao i laei (faʻafitauli faigofie e faia i le faʻamalosi poʻo laupapa ma maʻa maa e sili ona lelei, ae e tatau ona e filifili i taimi uma filifiliga pito sili ona fiafia i le siosiomaga). Nofoaga po o se terrace e masani lava ona faʻapipiʻiina i laupapa, e taulai atu i le umi e tatau ai.

Faʻatoʻa togalaau a Swiss

Le lanu lanu e ese mai i le vevela ma le lanu

E le mafai ona faʻamatalaina le paʻu o togalaau a Suisi i le tasi taimi. E pei lava o le faʻaaliaina o le faamaoni i Suetena i aga masani ma le alofa o le tumau, o le leo faʻafefeteina ma le faʻafefeteina o laʻau lauolaola lanu meamata faʻatasi ma le lanu malamalama poʻo le paʻu enaena i luga o auala e fausia ai se nofoaga sili ona lelei e mafai ai ona filifili laau toto mai totonu o auala sili ona malamalama. I le uma, o se siosiomaga lelei e tutusa lelei le tele-lanu valivali, e mafai ai ona e taui mo le sili atu ona mafai ona maua ni lanu talafeagai i totonu o le togalaau togalaau, ma tatala ai avanoa mo le fatuina o ni faatoaga i lau tofo.

I totonu o le togalaau a Suiselani, e leai ni taofiga, "pale" filifiliga. Yellow, red red, pink, lilac, violet, blue, cyan, lanumoli, lanu sinasina i lanu sili ona susulu ma sili ona mama ma fesuiaiga e mafai ona faaaogaina uma i le mama atoatoa ma fusia faatasi. Soʻo se mea e paʻu ai lanu, sili ona lalelei ma faʻapitoa i le lanu, ma faʻafefe faʻapitoa o uiga tutusa ma le eseesega o le natura, faʻafetai i faʻamaʻaloga faʻamalosi, e talafeagai ma e le foliga mai e sili atu le manaia. I le tulaga Suiselani, e oʻo lava i lanu lanu sili ona mataʻutia o le a aulelei ma fiafia fiafia. Ma o le sili atu ona suia le tuufaatasiga, o le mama o le leo, o le sili atu ona tuufaatasia ma lanu ma laupapa pa laau.

Fiars i lona mamalu uma

E faigata ona suʻeina se sitaili e sili atu ona fetaui mo tagata fiafia i aganuu faaletausaga ma a latou lanu lanu e le mafaamatalaina ma foliga nai lo Suiselani. I totonu o le togalaau, e fiafia i tu ma aga masani a Swiss design, o pailate o loʻo i ai ma se itu e leʻi mafaufauina. Faatasi ai ma le fesoasoani a nei laau totő, latou te faatumuina le avanoa i totonu o moega fugalaau laupapa, ausia lanu lanu i luga o ata tusi i tafatafa ane o le itu o le togalaau ma teuteu ai pupuni faamalama ma le matagofie o vaʻa. E oʻo lava i laufanua e tumu i se faʻaogaina e le mafaamatalaina o laau totō.

O tausaga taʻitasi mo le Swiss style o aganuu ia e masani ai tagata uma e fiafia i le faiga o le atunuu. O lapisi lanu mumu matagofie i luga o windowsills ma i luga o laulau laulau - o lenei mea o se tamai paʻi i le mamanu o le togalaau i le Swiss style. O le matagofie o le begonias royal, terry and simple marigolds, lavatera ma snapdragons, tauagafau ae e le o le manaia uma o laumei, lush petunias ma le lobelia, o le seleni sili ona lelei o le seleseleina, o le mallow classic, sunflowers ornaments and bastlings, posyl peʻa suamalie, mamalu o le taeao, kobeisi uiga ese ma isi meaola fetolofi - i totonu o se togalaau a Swiss, soo se tusi mafanafana e talafeagai ma matagofie.

Faʻatoʻa togalaau a Swiss

Long tradition country classics

O le faavae o le tuufaatasiga, e ui lava i le tele o tausaga faʻaaogaina, o loo i ai pea i luga o laau toto. O le laʻau sili ona lelei poʻo vine totō o rosa ma clematis, fuʻa ma vine vine i luga o facades ma pergolas. Ae i totonu o mea teuteu, o le umi o taimi e faavae i le tulaga masani, tupu ma taimi-tofotofoina ma eseese ituaiga o tagata fai togafiti o togalaau, lea e le mafai ona maua mai i fafo. O togalaau faʻasalalau e fiafia tele i rosa, aemaise o ituaiga fugalaau lanu. Ae o loʻo i ai se nofoaga mo isi vao ma vao. O mea taua e masani ona faia, e le tusa lava pe o le a le tele o le tuufaatasiga.

Pa puipui ma teuteu puipui

Ina ia faʻamamafa o ia tulaga masani masani i le Swiss style ua na o le faavae o mea teuteu ma se agaga i tua, e aoga le faʻaaogaina o ni laupapa laupapa tetele e avea o se mea teuteu. O paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe faigofie faataamilo i le nofoaga o le fanua poʻo le va o faʻasalalau, faitotoa o laupapa, pergolas, faʻapipiʻi mo lianas, tioata teuteu faʻamalama o le a tuʻuina atu ai le faʻaoga Alpine i le mamanu ma faʻamalosia le faatosinaga o le faiga. Aua nei vave faanatinati le valiina o laupapa i lanu paʻepaʻe: o le Swiss style e faʻafeiloaʻi ai le pogisa ma le natura o le fafie. O lona uiga o le gafatia o gaioiga e faʻatapulaʻaina i auala faʻapitoa e puipuia ai le laau mai le susu ma isi mea faʻaleagaina - o lona uiga fualaau oona e faʻaleleia ai fua. O elemene fafie ua faamamafaina ai se isi vaega taua o le Swiss style - tautinoga i fofo manuia.

Poloaiga lelei ma le tausiga atoatoa

I totonu o le togalaau o Suiselani, e tatau ona usitaʻia tulafono o le faʻamaoni, faʻapipiʻi sauniga ma laina lelei, e oʻo lava i le mataupu o le totonugalemu o le terrace ma le nofoaga faafiafia. O totoa o togalaau e tuʻuina i se mea maʻoti, i laina, i luga o fagu pe leai foi, e taumafai e faʻafeiloaʻi teuteu ma le faʻaaloalo ma le faʻatonuga ma le faʻamalosi. O iinei, e pei o le faʻailogaina o ni fugalaau fugalaau poʻo se togalaau, e sili atu ona lelei le totogiina o le tino ma le lanu paʻepaʻe. E oʻo lava i le tuʻuina o laau i luga o le paʻu, e aoga le tuʻuina atu o se mea i se vaega o laau totō na faʻatulagaina i se laina poʻo se mea tutusa i totonu o koneteina. E manaʻomia foʻi meafale e tuʻu faʻamalosi ai, e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga masani ma faʻataʻitaʻiga o mea faʻale-natura ma le faʻaleleia o mea.

E manaʻomia e se togalaau faʻatusa se tausiga lelei. Faʻamatalaga faʻapitoa o togalaau a Suiselani e fesoʻotaʻi atu e le gata i le totoina vave o se faʻalautele ma le faʻapipiʻiina o tapulaʻa faʻapitoa o tagatanuu, ma faʻataʻitaʻiina faʻataʻitaʻiga. O le le mautonu ma le tumau i totonu o le togalaau masani a Swiss e le mafai ona tuueseeseina mai le tausiga faifai pea ma tausia lelei. E tatau ona tausia lelei auala ma laupapa paʻu laau, ma ia totogo laau totō e tatau ona maua le tausiga latou te manaʻomia. O le le mautonu, leai se teuteu, e le taliaina le faamamaina o mea vaivai i lalo o se togalaau. O le togalaau Suisise e tatau ona tulimatai ma le faaeteete, a le o lea, o le uiga atoa ma le alofa mo musika na fatuina e mafai ona matua faaleagaina.

Faʻatoʻa togalaau a Swiss

Filifili e aunoa ma se teuteuga

Na pau lava le mea e faʻaaogaina ma teuteuga o loʻo faʻaaogaina i le Swiss style, e ese mai i mea teuteu faʻamalamalamaina ma faʻamatalaga e talafeagai mai i le vaaiga, o laau lava ia. O le faʻaaogā faʻaaogaina o pailate e mafai ai ona lafoaia uma faʻataʻitaʻiga faʻatoʻaga masani ma isi mea faitino laiti. O vaega pito sili ona mataʻutia o lenei ituaiga e tatau ona tumau pea le totoina o fua o laau totō, faʻamaina laupapa ma laupapa e le mafaamatalaina.