O le togalaau

E faʻapefea ona totoina se seleselega lelei o le kalaka?

A aunoa ma se moega o le kalaka e faigata ona mafaufau i se togalaau aina. E tatau ona taʻua o le matala o se fualaau faʻamaʻi masani, o se sui faʻamalo, ma se fomaʻi. Ma o le tausiga o le kalama e le aveesea le tele o le malosi ma le taumafanafana mai tagata fai togalaau.

Sailing garlic (Allium sativum)

O le laisa e mo le vaega o faʻataʻitaʻiga o le aiga matua. O le igoa faasaienisi mo le garlic o le "Lauina o le sukati", "Sowing garlic" (Allium sativum), o le tele lava o taimi - "sisi-kelu." I le olaga i aso faisoo, o lenei fualaau faisua ua taʻua o le keleni.

O le galueaiina o le kalaka na amata i le silia ma le 5,000 tausaga ua mavae, e tusa ai ma sootaga eseese, i Aikupito, lea na muai faaaogaina ai le aganuu mo togafitiga. Na aofia ai mala i totonu o meaai i aso taitasi o tagata faigaluega oe na fausia le pyramid Aikupito. Mo tagata taaalo Eleni, tagata auai i Taaloga Olimipeka o le Taimi o le Olimipeka, o le garlic na avea o se ituaiga fomaʻi, ma mo fitafita Eleni o se mea e faaosofia ai le lototele. O tusiga muamua a Pasteur ua faailoa mai ituaiga e 23 o siama, e aofia ai le staphylococci, salmonella, o lona saua le fasioti tagata.

O le tagata, mo le taimi muamua na ia iloa ai le mealilo o le faʻamaloloina o le tele o faʻamaʻi ma tapenaga o le kalaka, e leʻi vaeluaina ma lenei aganuu.

O uiga masani o le kalaka

O le aʻa o le keleka e afaina, ae o aʻa taʻitasi e mafai ona oʻo i le mita le loloto. O le maualuga maualuga o le mea sese, na faia e laulaau laulaau o laulaau laulaau. A o tupu le laau, o le vaega pito i lalo o le laʻau e mafiafia ma fai i totonu o le fua o le tino. O nisi fua o fafo, faʻamago, liliu atu i fua faʻatasi o le pulu. Ona o le poto masani o tulafono, o le aʻa moni o le kalaka o le a faʻapalapalaina i lalo o se pito i lalo. I luga o ia mea o fua o le tino, nifo, tapuni i luga ma paleni fefaʻatauaʻiga. I totonu o le nifo o loʻo i ai se fatugaʻo ma se tasi pe lua ni mea tuputupu ae ma lau lau. A maeʻa ona malolo, ona tupu lea o nifo e avea ma se laau fou. O Chives e faʻaaogaina e fai ma meaai ma avea o se mea mo le faʻalauteleina o laau.

O le faʻaogaina o le kalaka o se faamalu faigofie, e tu i luga o se fualaau fugalaau mai le 0.5 i le 1.5 mita le maualuga, lea e taʻua o le aū. I le tulaga e le masani ai, fugalaau mama ma pulu o le ea (bulbs) e tupu, o le numera, e faalagolago i le ituaiga, e mai i le 10 i le 500 fasi vaega. O le eletise atoa o le kalaka ua ufiufi i se ufiufi tele ao le i fuga. O fualaau o le galala e gaosia ai fatu na o le malosi malosi o le ultraviolet. I lalo o tulaga masani, faʻaputu matagi vaalele. E pipiʻi pufuga laulaʻau ma totō ma toʻotoʻo tasi-nifo (tasi-nifo). O le lūlūina o se nifo se tasi e maua ai le bulb bullo masani. Pe a faʻasalalau e pulu, o le aganuu e lua tausaga le matua, o lona uiga, i le tausaga muamua latou te maua ai le tasi-nifo, ma o lo latou totoina i le tausaga a sau o le a masani ona faia ai le bulb e masani ai le tele-nifo.

Ituaiga o televave o le kalaka

O laʻau e lua ituaiga o masini pito i luga.

  • Fugalaau fuga po o le taʻavale. Latou te faia se fana ma se faʻaoga (arrow).
  • Le faʻapipiʻiina poʻo le leai foi o se fana. O lenei ituaiga i le vaitau o le tuputupu aʻe e na o le laulauina o laʻau.

E le oti le galalalaina. Faʻasologa saʻo (arrow) ma lau lanu samasama i le faaiuga o le vaitau tuputupu aʻe. O le aū e faʻaalia ai se mea masani o faʻaupuga ma togi pusa i le eleele.

I le laʻau e leai se paʻu, o laulaau e leai se tauvaga pe a vela, lanu samasama, taoto i luga o le eleele ma faʻagogo.

Ituaiga o le kalaka

O lapisi ua vaevaeina i le 2 ituaiga, e eseese i le totoina o le taimi ma le tele o le pulufana na fausia. I le tautotogo, totō totoa o le taulati taumalulu. I le tautotogo - puna o le kalakeke puna. O taulalaau o le taumalulu e lua uma lava: o le fana ma le leai o se fana, ma le sipuni o le tautotogo naʻo le leai o le fana.

I totonu o le atunuu, e sili atu ona lelei le tupu o ituaiga uma e lua. O le taumalulu e faʻapipiʻi le seleselega i le taimi muamua, o ulu e sili atu, o le gaosiga e maualuga. Ae o loʻo faʻaalia i le taofiofia o le lelei. E oʻo mai ia Ianuari-Fepuari, e faʻamagoina ai lauusiusi o le taumalulu ma manaʻomia ni fua faʻaopoopo e puipuia ai le fatu. E lelei foi le ola i ituaiga o ituaiga o le taumalulu taumalulu.

Eseesega i le va o le tau malulu ma le puna o le puna

O le taulaina o le taumalulu e faʻapipiʻi ai cloves i autafa o le aʻa, o loʻo i le ogatotonu o le pusa. Pe a vavaeese nifo, ona tumau lea o le lala.

O le togalaau lauʻeleʻele e leai se aʻa. O le nifo e sili atu ona faʻafiafia ona o le fetaui lelei o le tasi i le isi i le pupulelele. O pito sili ona telē o loʻo i totonu o laina i fafo, i le ogatotonu e laiti.

Mo le taumafaina, o ituaiga uma o kalama e matua tutusa lava. E tusa ai ma uiga masani, e eseese i latou i le totoina. O le tautotogo e avea ma fualaau aina i le taimi o le totogo totogo. Ole laufanua malulu e sili ona telē ma sili ona ola maloloina lelei, e faʻatoʻaina e Iulai, faʻapipiʻi i le taimi o le totoina o le autumn. Pe a totoina ni paʻu i le tautotogo, o ia, e tusa lava pe na te fatuina se seleselega, e le maualuga lona maualuga ma e le o se mea lelei.

Sailing garlic (Allium sativum).

Tekinolosi mo le tuputupu aʻe o le sikalo o le taumalulu

Totoina o Kalama Taumalulu

Ua totoina le silati taumalulu i le tautoulu. I le itu i saute, faʻatasi ma le mafanafana, umi o le tautoulu, e mafai ona tolopoina le tulaueleele i le faaiuga o Oketopa, ma oʻo lava ia Novema-Tesema. I le 2016, na ou totoina ai le malulu o le taumalulu i le uluai sefulu tausaga o Tesema (sili atu, i le aso 3 Tesema). O nifo e mauaa, o laʻutaga o laulaau o le lumanaʻi e laʻitiiti. O sea atinaʻe o se suiga sili lea i se aso malolo taumalulu. Afai e lūlūina i le amataga, pe afai e masani ona toe foʻi mai le taumalulu i le itu i saute e oo atu i le 10 ... + 12 ° С, o le galala na te faia lau laʻau e oo i le 5-6 cm, lea e malolo ai ma le malulu o le tau ma ua afaina ai laau toto.

O fesuiaiga masani o le vevela i le taimi o le tautoulu e manaomia ai se toe iloiloga o le totoina o laau o le kalaka i le ogatotonu o le Rusia ma le atunuu CIS. I le vaeluagalemu, o le vaitau mai le afa lona lua o Setema i le ogatotonu o Oketopa na mafaufauina o le vaitaimi sili ona lelei. I le taimi nei, o le vaitaimi aupito sili ona lelei o le totoina o le tautau ua siitia i le ogatotonu o Oketopa. E sili atu le amata faʻaleleia pe a oʻo mai le vevela o le ea i le po +8 - + 10 ° C. O lapisi o le ai ai le taimi e fausia ai se aʻafiaina o aʻafiaga e aunoa ma ni lanu lanumeamata lanumeamata. O le mea lea, o se itu e sili ona taua, o le sili atu lea ona manino le fuafuaina o le taimi o le totōina o pulupulu ma lūlūina pulu mo le toe gaosia. Afai o laʻau ma pupuvaga e fai ma laʻau i le tautoulu, atonu latou te oti i le tautotogo aʻo toe foʻi mai le fulufulu toe faafoi poʻo le taimi o le vaomatua uma o le a tigaina i taimi uma.

Lulu feilafi

O le isi tulaga mo se seleselega lelei o le malosi lea. Afai o le gaogaiga o le siʻomaga e lilofia i fua laʻau, o le a lūlūina ulu. O ulu tetele e le fauina pe a totoina le kalaka i le paolo.

Tagata e manaʻomia

O lea la e le mamafa tele le kalama i faʻamaʻi pipisi, ua toe foʻi le aganuu i lona nofoaga na galue ai muamua i le 4-5 tausaga. O se tulaga taua tutusa o aganuu muamua. O mea sili ona lelei e muamua atu o aganuu ia o le aiga o le nightshade (tamato, pepa, eggplant), paukini (uka, kukama, zucini), cruciferous (kapisi, salati).

O le kalaka o Winter o se tuaoi lelei mo le tele o fualaau suamalie: blackcurrant, fusi, kulisi, fualaʻau ma fualaʻau vao. E i ai sona aafiaga lelei i le tuputupu ae ma le atinaʻeina o kukama ma pateta. E puipuia i latou, e pei o rosa, gladioli, tulip mai slugs, drills, caterpillars. Le manogi mataʻutia o le kalakeke mo moa. Laʻau, totō i tafatafa o se rosa, faʻaitiitia ai le ono faʻaleagaina le aganuʻu o le lanu uliuli.

Faamamaina eleele

O le maualuga o le faʻaauau o le taua e taua tele mo le kalama. O le maualuga, o le itiiti ifo o le faʻamoemoe mo le faʻavaeina o le ulu o le sikalo lelei. O le mea lea, ao le i totoina le aisa, e tatau lava i taimi uma ona faia ni faʻamaʻi.

O le autu o ia mea e mafai ona taʻua o le luluina o le vaega o le vaega. Phacelia o se fuālaʻau lanu meamata e faʻamalolo ai le palapala mai toetoe lava o ituaiga uma o faʻamaʻi faʻaleagaina (ua leva ona afaina, aʻa ona pala,) faʻamaʻi faʻamaʻi (wireworm, nematode, locust). Phacelia faʻataunuʻuina ma le manuia le palapala. Aveesea le tuputupu ae o vao (woodlice, ma isi).

O le aveese lelei o le wireworm mai le saite o le faʻaofiina o ammonium ituaiga o fugalaʻau faʻamalosi, e aofia ai le ammonia vai, ammonium sulfate, potassium sulfate.

Afai o loʻo nofoia le moega laulauina i se eria laitiiti, e mafai ona e sasaa le eria ma se vaifofo o le paseka e masani ai.

Saunia o le eleele mo le totoina o le aisa

Garlic e fiafia i lapalapa malamalama ma le eletise le tutusa. Afai o le eleele o loʻo faʻapalapalaina, ia faia le 1 ipu o le lime poʻo le falaoamata o le dolomite i le sikuea 1. M. Garlic e le taliaina le lolovaia ma mataupu fou fou. Pe a faʻapipiʻi saʻo totoga totogo i le totoina o le kālati, o loʻo i ai se faʻaleagaina tele o faʻamaʻi faʻaleagaina, o le maualuga o kaluka kalama ua faʻaitiitia. O le mea lea, pe a tatau ai, tatala le eleele mamafa, o le humus ma le manure e tatau ona faaaoga i fualaau muamua, ma le keleti - peat, oneone, lauulu o laau laʻauʻau (conifers acidify le eleele).

Mo le autumn e eli (25-30 cm) faʻaaoga mea faʻapitoa o minerale - 35-50 g / m² poʻo se faʻafefiloi o se ipu uʻamea ma fugalaʻau-faʻamaʻi faʻamaʻi - 30 ma le 20 g / m², i le faasologa. O le palapala ua faʻapipiʻi lelei. E amata ona totoina i le 1-2 vaiaso ina ia mafai ai e le palapala ona faʻafefeteina e ala i le eli. Igoa masani ile 1-2 aso aʻo lei totoina, 15 g / m² o le ammonium nitrate o loʻo faʻapipiʻiina pe o loʻo faʻamaluluina ile faʻaogaina ole vai. O lenei faiga e sili ona manaʻomia pe a faʻatuai i le lūlūina ina ia faʻavaveina ai le faʻavaeina o aʻa.

Saunia o mea e toto ai

E mafai ona faʻatau mea totino i atunuʻu faapitoa, ae sili atu le faʻaaogaina o se faʻataʻitaʻiga o mea totō ua tupu aʻe i le tausaga oi ai nei. Mo le totoina, filifili le tele o ulu ma, i le aso o le totoina, tipi ese i latou i ni tasi o nifo. Afai e sauni muamua nifo, o le a faʻaputuina le pito i lalo o le nifo ma, e tusa ai ma lea, o le malosi o le germination e faʻaitiitia. I le taimi umi o le teuina o nifo, atonu latou te le totogo.

O nifo e faʻamaʻiina i se vaifofo o le paluga o le gaʻo (30-40 minute) ma totoina. O le lafoaʻi o le nifo e mafai ona faʻatinoina i se faʻafitauli 1% o le sulfate copper. O nifo e tausia i le fofo mo le sili atu ile 1 minute. O nisi tagata fai togafiti poto e fautuaina muamua e fufulu nifo i se vai masima (40-50 g / 5 l o le vai) mo le 1-2 minute. Ona faʻaititia loa lea o le vaifofo o le paʻu sulfate i le 1% faʻafofo mo le 1 minute ma, e aunoa ma le faʻamamaina, amata ona totō mea totō.

Afai e le maua nei mea, o le faʻapalapalaina o mea totō e mafai ona faʻatinoina i se vaifofo alkaline. 400 g o le pefu ua sasaa atu i le 2 lita o vai, ua kuka mo le 0.5 itula, mago. O le fofo malulu e faʻamamaina ma o nifo e faia i le sauniuni mo le 1.5-2.0 itula. Fufulu i le vai malulu ua kuka ma totōina.

Totoina o le taumalulu taumalulu

O le fatuga lelei o le totoina o le kalaka o se mea masani pe lua-laina (lua-laina). O le lautele i le va o manoa o le 10-12 cm, i le va o laina 25 cm poʻo le lautele o le uila. O le mamao i le laina o le 8-10 cm poʻo le uumi o se faʻatusa faʻatusa. Pe a faʻamafu le totōina, faʻapipiʻi pulou ma puʻupuʻu. O le loloto o le faapipiiina e 2 nifo le maualuga pe le itiiti ifo ma le 5-7 cm. Mo le totoina papaʻu, vave faʻavevelaina o palapala ile palapala i le tautotogo o le a taitai atu ai i le oloina o ulu ma nifo. Afai o le eleele e matutu, muaʻi faʻafefe le pito i lalo o le uʻu mai le susu. Katia ma faʻaleleia le palapala. E ui lava i le malosi o le malulu o le taumalulu taumalulu (-18 ... -25 ° C), ia mautinoa e totoina le totoina o soʻo se fasi mulch. Mai le vavao e mafai ona e ufiufi le moega ma lala lala paʻu poʻo lala mamago.

Totoina o laʻau eleni.

Garlic Care

Lafoaʻi eleele

I le tautotogo pe a uma ona paʻu le kiona, o le totoina o le kalaka e tatau ona sulu. O le faʻamalosolo o le a aveesea ai le palapala o le palapala, aveʻesea mea taua o vao, ma faateleina le avanoa o le okesene i aʻa o laau. O le i ai o le pala o palapala e faʻalavelaveina ai le atinaʻeina o paluga kalaka. E tatuʻu ma fuga ulu.

Faʻasa

O le faʻateleina o le faʻateleina o le televave o le kalakeke e faia ia Me, Iuni ma le afa muamua o Iulai. E faʻataʻitaʻi le 3 faʻasalaga i le masina i le tau masani. I taimi vevela vevela, o le fausiaina e faʻaleleia i le 5-6 taimi i le masina. Afai o le taumafanafana e susu, aua nei faʻafefeina le kele. Laʻau i le vaitau o le tuputupu ae olaola e manaʻomia le maualuga maualuga o le susu, ae o le feteenaʻi o timuga ma le mamafa o suavai e taʻitaʻia ai siama ma faʻamaʻi pipisi, aʻa aʻa, lapisi otaota. Ina ia faʻaitiitia le tele o le faʻasusu ma tausia le palapala palapala susu mo se taimi uumi, e tatau ona tatala ma mulch le palapala pe a uma ona faʻamusu. I vevela vevela, pe a vave ona mamae le palapala, e aunoa ma le mulching ulu tetele o le kalaka e le mafai ona maua.

E tusa ma le sefulu tausaga muamua o Iulai, a oʻo i le amataga o le seleselega o ulu o le keleni amata, latou te fesuiaʻi ile tausisia o le eleele poo le faalēaogāina o le vai. Latou te le faʻatagaina le faʻagogo, ina ia le susu le eleele mai le susu o nifo.

Uili pito i luga

Mo le faʻaleleia atili o le fafagaina, ua tuʻufaʻatasia ma le fafaga. E mafai e ulu ulu mata ona faaputuputu le nitrogen, o lona uiga o le aiaiga faaopoopo o le aganuu ma meaʻai e tatau ona togafitia lelei. I le taimi o le tuputupu aʻe, e fafagaina le kalama i le 2-3 taimi, leai.

O le uluai laei pito i luga o le karika taumalulu e faia i luga o le susu i le vaega o 3-4 laulaʻau ma se vailaʻau oona (20-25 g / 10 l o le vai) faatasi ai ma se fua faatatau o le 3 l o le fofo i le 1 sq. m sikuea.

O le laei lona lua pito i luga o le keleleka e faia i le maeʻa o le 2 vaiaso faatasi ai ma nitrofos, nitroammophos poʻo isi mea faʻaleleia i le maualuga o le 2 sipuni i le 1 mita. O luga o laei e mafai ona faʻaaogaina i le malogo poʻo le vaifofo (2 sipuni i le 10 lita o le vai, i le 2 mita).

O le tolu pito pito i luga luga o luga o eleele lafulemu e mafai ona faʻaaogaina. I luga o le oneone ma eleele mama, i le vaega o le ulu ma le tuputupu ae (lua tausaga o Iuni), ua fafagaina i le superphosphate - 30-40 g / m².

Afai e maitauina le faʻaleleia lemu o laau i luga aʻe o le eleele, e mafai ona faia ni laei pito i luga i luga ole laulauina ole fusi o le pefu po o manulele o manulele, faʻamaʻi suavai faʻasaina ma se seti elemene.

O faʻafitauli o le faʻataʻitaʻiga nei ua saunia:

  • 1 tioata o le pefu po o manulele o manulele ua faʻafefeteina i le 10 lita o le vai, ua fufuluina ma faʻapipiʻiina laau,
  • E mafai ona e faʻaaoga se sipuni o le crystallin ma se microelement set (faʻatau i le faleoloa) mo 8-10 lita o le vai.

Ole laei pito i luga ole laulau e mafai ona faʻaaogaina i soʻo se tuufaatasiga, ae maualalo le faʻatoga, aua e faʻapitoa, ae le suia, o le pito i luga luga. Afai e te ufiufi laau, o le tofo ma le lelei o pulu vavalalata o le a faasolo ina leaga.

O lapisi o le a pa'ū. Mai tausaga o filifiliga, e le toe mafai ona maua ni ulu tetele i luga o le taimi. O le mea lea, e tatau ona toe faʻaleleia mea uma i le 3-4 tausaga. O le faia o lenei mea, ua seleseleina ai le tele o aʻafiaga, ua avea ma lapisi tetele ma luluina ia Setema - i le amataga o Oketopa. O le tausaga na sosoo ai latou te maua ni nifo se tasi, lea, pe a lūlūina i le tautoulu, faʻaleleia le soifua maloloina, fualaʻau tele o le taumalulu vavalo.

Vaʻai foi i mea tatou te maua: Matou te totoina le silati mai pulu.

O ulu tetele e faia i tafatafa o le taumalulu taumalulu, pe afai e aveese ia uʻamea i se taimi talafeagai e foliga mai. Ua aveese faʻamalo i le 10 cm le maualuga. Latou te momotu pe vavae ese, ma tuu ai le 2-3 cm koluma.

Puipuia o Taʻa mai Paʻi ma Pests

Faʻasolo

E pei o fualaau faisua uma, taulati taumalulu e mafai ona afaina i siama, togafiti ma viral viral. O sauniuniga faʻamalositisi mo puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi meaʻai i luga o le kalaka e le fautuaina. O le sili ona aoga ma aunoa ma le lamatia o le soifua maloloina o ē e ona le fale, fanau, manu, e sili atu le faʻaaogaina o le biofungicides. E mafai ona latou gaosia laau mai aso muamua oo latou olaga seia oʻo i le seleselega, lea o le a mafai ai e oe ona maua ni mea maloloina.

A faʻapea o le faʻataunuʻuina o le faʻatinoina o mea taufaʻatoaga tau mea taufaatoaga uma, ua suia le lanu o le taumalulu, lanu, tootoo, uʻamea i luga o laulaau, ua uma le tuputupu aʻe, ona aʻafia ai lea o le laau.O maʻi sili ona taatele o le lapisi o le laʻau, o le aʻa, le fusarium, le paʻu paʻu, le paʻepaʻe papa o le eleele, ma isi. E tatau ona vave amata togafitiga o laau totō ma eleele ile alinu, gamair, phytosporin, glyocladin, planriz. O le sauniuniga o fofo taulima ma a latou talosaga ua tuʻuina atu i fautuaga, e le mafai ona fulitua mai o latou manaʻoga. O le faʻatupulaia o le faʻamanuiaga, o le faʻaleleia i le maualalo o le vevela o le a le maua ai le faʻamoemoe lelei i luga o laau.

Toa

O mea e afaina ai, o mea e sili ona afaina: o le selu e lele, o ona laʻau e 'ai le tino o nifo, o le nematode, o le riki beetles, thrips, ticks, hunters secreters ma isi.

O auala faʻaogaina e aofia ai le faʻaofuina o mea totō ma togafitiga o laau totō ma palapala ile bioinouscticides. Ona o le natura masani o meaola, bioinsecticides e le afaina ai le soifua maloloina o tagata ma e le o se mea e fai ma vaisu i meaola faalafua.

O nei mea e aofia ai le mea e masani ona faʻaaogaina, avertin-N, mycoafidine, lepidocide, bitoxybacillin, nemabact, bicol, pecilomycin (mai nematodes) ma isi.

E aoga tele, e avea o se mea e puipuia ai, totoina o le falala ma paʻu i tafatafa o le pito o moega ma le va o lautele laulau o le kalaka. Laʻau o le nematode, faʻafefete i le manogi o fualaau fugalaau, faʻaaoga le sua o latou aʻa mo meaʻai, lea e iniseti mo mea e le faʻaogaina ma e oʻo atu ai i le oti o meaola faalafua.

Seleseleina

Faamamaina amata i le faaiuga o Iulai - amataga o Aukuso. Lafoaʻi laau totogogo i le paolo mo le 3-5 aso. Ona tipi ese lea o le vaega eletise, ma tuu le 5-6 cm o le koluma. E tatau ona maitauina e toetoe lava o ituaiga uma o le taumalulu taumalulu e eseese i aniani tetele. O le mea lea, o le Komsomolets eseese ituaiga ulu e oʻo atu i le 80-110 g, Sofievsky - 90-110 g, Otradnensky - e oo atu i le 100 g.

Totoina o laʻau eleni.

Eseese o le taulati taumalulu mo le ola ae i le atunuu

Fugalaau tuai: Bashkir (e le o le fana), Broadleaf -220 (leai se fana).

Vaʻaga i le vaeluagalemu:

  • Alcor - mo tuutuuga o Siberia Sisifo,
  • Podmoskovny (leai se fana) - mo le itumalo o Moscou ma nofoaga lata ane ia i latou,
  • Lyubasha - mo Ukraine ma le ogatotonu o Rusia,
  • Na fuafuaina Nazus mo Urals ma eria lata ane,
  • Komsomolets - mo le itu i matu.

Faʻasalalau, Siamani, Dubkovsky, Antonik, Gribovsky faamanatu, Gribovsky-60, Novosibirsk (non-shooting), Zubrenok, Losevsky, Sofievsky, Skif, Danilovsky ma isi. O ituaiga eseese uma e mafai ona tupu i le itu i saute, e maua ai ni meaʻai lelei.

E faʻapefea ona totogo laulaula puna

E le pei o le taumalulu, e totoina le silati puna i le tautotogo, pe a vevela le palapala i luga o le 15cm layer i le + 5 ... + 8 ° С. O le togalaau aina e iloga i le faʻavaeina o ulu laiti. Ina ia maua ni ulu tetele, e totoina i le vave e mafai ai. O le aganuu e matua malulu lava le malulu ma e sili atu ona lelei ile atiaʻe. O le mea lea, afai e le mafai ona fuaina le vevela o le eleele, ona masani ai lea o fai togalaau, e taulaʻi i le vaitau mai le kiona, e faʻalagolago foi i le itulagi ma le tau, amata ona toto i le amataga i le ogatotonu o Aperila.

E le fefefe sipuni o laulaula punavai e le toe fefefe i le afu o le tautotogo ma o mai i se vevela o le ea + 3 ... + 4 ° С.

O le eleele mo le totoina o le silati ua saunia i le tautoulu, ina ia le faalavelave i le tautotogo i le malulu malulu.

O manaoga tau eletise mo tulaga tau le siosiomaga, tapenaga o eleele ma le totoina o laau e le ese mai le taulati taumalulu.

Suʻega o le eletise mo le punavai puna

O mea e manaomia mo le totogo totogo i le fesuiaiga o le vevela e suia i le taimi o le tuputupu ae. E mafai ona e fetuunai i le loloto o nifo. Ina ia lelei le vevela i le sone o le atinaʻe o le aʻa (+ 5 ... + 10 ° C), o le a totoina nifo i le loloto o le 5-6 cm ma lūlūina le lulu ina ia sili atu lemu le palapala o lenei palapala. I lalo o le vevela o le eleele, e sili atu le malosi o le gaoioi o le faʻavavega i le tuputupu aʻe; o loʻo aʻafia vave le aʻa. I le masina (mai le vaega o le faʻatulagaina o paluga elelise), o le sili atu o le vevela o le ea + 15 ... + 20 ° C, ma mulimuli ane, pe a oʻo mai le fuʻa, + 20 ... + 25 ° С.

E mafai ona e pulea le vevela o le ea ma le eleele (ioe, e talafeagai) faʻaaogaina o le mulumulu ma le malamalama. I le tau malulu, e faʻaaogaina ai le lanu pogisa (solofanua solofanua), i le vevela o le la - malamalama (seedust, shavings). E mafai ona mulimulu i le mowed, vao mamago. O le papae palapala e pasi lelei lelei ma puipuia ai le vevela o le eleele. O le laulau o le mulch e fautuaina i le itiiti ifo ma le 4-5 cm. Faatasi ai ma lenei metotia, e mafai ona faʻaitiitia le vevela ile eleele mai le 1 i le 3 ° C ma sili atu.

Tausiga o le laulau puna

O le togalaau aina e fafagaina 2 taimi i le taimi o le tuputupu ae. E le mafai (e pei o le taumalulu) ona pasia le aganuu. Pe a fufuluina i totonu o nifo, e faʻapupulaina le tino o le eletise (gaʻo i tagata), o le lelei o nifo e faʻaitiitia faʻaitiitia. Ina ia fafaga le lauʻeleʻele punavai, pe afai o le eleele ile taimi autu o sauniuniga lelei e faʻaleleia i fugalaisa, e mafai ona e faʻaaoga le nitrofoska poo le tinomi o le 1 ipu o mullein fou poʻo le manulele o manulele ma 2 ipu o le apa i 10-12 lita o vai. Faʻafefiloi lelei le vaifofo, faʻafefe ma faʻaopopo i le vavao mo le faʻasusu, sosoo ai ma mulching.

Spring Garlic Care

Tausia o le punavai puna (togavao, fafaga, puipuiga mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi) e le ese mai le taumalulu taumalulu.

Seleseleina

E oo atu ia Aokuso, o laulaau e lanu samasama, taooto i lalo, ua saunia le aganuu mo le seleselega. Latou teliina le silati, fufulu ese mai luga o le eleele ma, a uma le faʻamamago, ia lalagaina i totonu o mea faʻamaʻi. I lenei fomu, e teuina le keleka i se nofoaga malulu, mago. O le soifuaga ola o kalu vaikama e tetee atu i le faamamaina e oʻo ile 1.5-2.0 tausaga. O le tele o ituaiga faʻatoʻaga faʻaputu mo le 10 masina.

Vaaia o le tafe o le tautotogo e ola ai i le atunuu:

  • O le Aleisky ituaiga o le vaeluagalemu o le vaitau, faʻasao mo tulaga i Sisifo Sisifo.
  • O le ituaiga Sochi-56 o le vave amata, e tetee i le sologa lelei o le tau i le itu i saute ma faʻamaʻi. Ua manuia le tuputupu ae i le ogatotonu o le fetolofi.
  • Eseese Permyak i le ogatotonu o le vaitau, fuafua mo le itu i mātū.
  • Eseesega Degtyarsky ogatotonu o vaitau mo le itu i matu.

E faʻafefea ona e tupu lau kari? Fetufaai au faʻamaoniga faʻamaonia ma fesoasoani i manatu!