Isi

E faʻafefea ona faʻaumatia se fusi tui

O fualaau faisua e pei o le amataina o le kapisi Saina, radisa ma le fala o le muamua lea o meaai mo se pulou pepelo. E aliali i se taimi e maua ai le malosi o laau ma i le taimi nei - o le a mafai ona fiafia i le seleselega o le tautotogo o fualaau fou. O lenei tamai meaʻai e mafai ona faʻaleagaina se tele o fualaʻau fualaʻau i se taimi puupuu.

E lua auala e taulimaina ai lenei iniseti: fua puipui ma mea faʻapitoa e mafai ona fefefe ese le meaola. O tagata masani o le mafanafana ma tagata fai togalaau e taumafai e fai le puipuiga i le taimi ina ia le maua ai lenei iniseti i luga o moega gaosi. Afai o le a le i ai ni malo i luga o lau fanua, o lona uiga ua na o le puipuia o fualaau faasaina.

Aveese le pulou pepelo i le puipuia

Tausisia le taimi e tulaʻi mai ai

Faatoagaina ma se poto masani e fautuaina le totoina o fualaau faisua i le amataga o le tautotogo, i le amataga lava o Mati, sili atu i totonu o se fale kati. I le amataga o Me o le a mafai ona selesele. I le taimi nei, e leai se pulu e le toe matautia, talu ai e fiafia e 'ai fua laititi.

Afai e te tausisi lelei i aso o le totoina ma toto laau i le amataga o le tautotogo po o le ogatotonu o le taumafanafana, o le a maua e laau laau le taimi e oʻo ai i lo latou matua ao lei osofaia le iniseti o iniseti leaga pe tele foi mulimuli ane. O lea faʻatoʻaga o le a faʻatagaina ai laau toto e ola e aunoa ma ni faafitauli, maua le malosi ma maua ai se avanoa e faʻamalosi ai le laʻau laʻau lauolaola, o se avanoa sili lea e faʻapolopolo ai fualaʻau.

Vaʻaia vao vao

O lenei auala o tauiviga, e ui lava e faigata, ae matua aoga lava. O le mea moni lava o le gaogao, ao le i oʻo mai ona fualaau aina e sili ona fiafia i ai, e fafaga i luga o vao i luga o le fasi fanua - o le taga mamoe leoleo mamoe, colza ma isi faasatauro pepelo. O nei laau e foliga mai i le taimi muamua, ma o loʻo i ai foi se puʻu. O le taimi mulimuli ane o le a alu ai i moega o fualaau aina.

O le galuega a faifaatoaga taʻitasi o le faʻaumatia atoa lea o lana togalaau. Afai e leai se "meaai" muamua mo le manu, ona leai lea o se meaola i le atunuu. O le a alu e suʻe se meaʻai i isi togalaau.

Maualuga maualuga

O tulaga lelei mo le pulou pepelo e vevela ma vevela le tau. O le taimi lea o se vaitaimi lea e aliali mai i le masini luga o le saite. Ae o le vai, susu palapala ma le maualuga o le suavai e le taliaina mo ia. E tatau ona faʻaaoga lenei mea e fai ma se puipuiga. E tatau ona totō fualaʻau i luga o eleele palapala i totonu o le atunuu, o le suavai e faia tele ma aso uma. Ma e sili atu foʻi, pe afai e faʻamaʻaina ia laau i vaifofo faʻapitoa, ma e le na o se vai masani masani.

Nofoaga Faʻasaga

E tatau ona fausia tamai arcs i luga aʻe o moega ma ufiufi i latou i soʻo se mea e mafai ai e le ea, malamalama ma le susu ona pasi lelei (mo se faʻataʻitaʻiga, agrospan, lutrasil poʻo se ie e le o lalagaina). I lalo o lea ituaiga, e le mafai ona ulu atu le taufaaleaga pepelo. O le fausaga e mafai ona aveesea pe a oʻo atu aganuu i se tulaga matua ma malosi.

Laʻau faʻafefiloi ma laau o le phytoncide

O le anufe o se meaola e vave tali atu i malosi ma manogi manogi. Faʻaaoga lelei ona vaivaiga - ia totō lanu vailaʻau poʻo luga o luga o se moega ma le kapisi. E manaʻomia le faʻapipiʻiina o le totoina o faʻatoʻaga faʻasataulaina mulimuli ane ona totō ma fualaau fugalaau manogi (mo se faʻataʻitaʻiga, calendula poʻo marigolds). I le faʻaaogaina o nei laau fefiloi, o le a mautinoa lava le saogalemu o laau toto.

Afai o nisi mafuaaga na le tupu ai le totoina o laau toto, ona mafai lea ona puipuia fua o fualaau faisua i le fesoasoani mai o le manogi o le wormwood. O fusi o lenei laau e fautuaina ina ia tuʻuina i le va o laina, ae masani ai, toetoe o aso uma, o le faafouga o le a manaʻomia.

Matou te tau i le fusi faʻatau faʻatasi ma le fesoasoani a togafitiga faʻatoʻaga

Malosiaga vs. Flea Cruciferous

E fiafia tele flea faasatauroina e 'ai le lalelei ma le mama o lau. O le mea lea, ina ia faasaoina laau, e tatau ona "faaleagaina" mo sina taimi. I le avea ai o se "paʻu" puipuia, e mafai ona e faʻaaogaina le pefu laupapa pe faʻafefiloi ma le pefu o le tapaa (e mafai ona e faʻafefiloi le pefu i le pefu o le auala), faʻapea foi ma le pepa mūmū mū.

E mafai ona e maua mai i le pefu o le eleele i le va o laina o fualaʻau. O le paʻu paʻu, le asu o le tapaa ma le naphthalene e fetaui lelei mo lenei mea.

"Malosiaga" e faʻaaogaina i laau mamago ma se faʻavevesi poʻo se tamai taga gau. O le susu e faʻaleleia le lelei ma le umi o le pipiiina o soʻo se vaega laiti. E tatau ona e toe faia lenei faiga i aso uma, talu ai ona faʻafefe ese lea o le puipuiga mai le puipuiga.

O nisi o fai togalaau ma fai togalaau e faaaoga le pefu po o le lime lafoaʻi i laau pefu.

Faʻapipiʻi i fulu faʻasaʻo

O le fofo sili ona faigofie mo le totoina o laau faasili e saunia mai le 5 lita o le vai, 1 le ipu o le efuefu o le efuefu ma e tusa ma le 50 kalama o le fasimoli o fasimoli. Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona tuʻuina le fofo mo le lua itula. O fua o lenei fofo i luga o laau toto o le a avea ma se mailei moni mo le pulou pepelo. O meaola faalafua o le a pipii i laulaau ma feoti pe a mavae sina taimi, e le mafai ona alu ese.

E mafai ona e saunia isi fofo, o le sauniuni lea o le a manaʻomia sina taimi sili atu.

  • Fua o fuainumera 1. Manaomia: 5 lita o le vai, 1 sipuniti o le soapisher soap water, afa afa tioata ma le afa afa ipu tumato. Muamua e tatau ona e ulaina fualaʻau fualaau aina i se fai meaʻai, ona faʻafefiloi uma ai lea i le vai ma le fasimoli. Aʻo leʻi faʻaogaina, e fautuaina e vaʻaia le fofo.
  • Fua le fuainumera 2. Manaomia: 1 le pakete vai, 1 sipunamu o le fasimoli ma le 500 kalama o galala paʻu (aʻa, tusiga ma lau). Faʻaopopo fualaʻau fua i le vai, faamama, sasaa le fasimoli ma ua saunia le fofo.
  • Fua o le fuainumera 3. O le faasologa o sauniuniga ma le vaega o le fofo pipisi e tutusa ma le fua o le Numera 1 ma le Nu. 2, na o le tapaa tapaa i le aofaiga o le 200 kalama o le mea autu ma le vai vevela o loo faaaogaina.
  • Fua fua fua 4. O le viliina o le vine e faia i se vaifofo saunia mai le 5 lita o le vai ma le 1 sipunipuni o le vailaʻau oona (poo le 9% vinika i le aofaiga 100-120 milliliters). Na o laulaau o laau totō o loʻo gaosia.
  • Tau fua fua 5. 500 kalama o le wormwood fou e seleseleina e tatau ona sasaa i sina vai itiiti ma faʻapipiʻi mo le 15 minute. A maeʻa ona faʻamafanafanaina le fusi, faʻaopopo le 50 kalama o keleka (faʻapipiʻi i se mea e fai ai meaʻai), faʻafefiloi lelei ma vevela i totonu o se sieve. 5 lita o le vai ua faaopoopo i le vai na maua ma ua amataina le togavao.
  • Tau fua fua 6. O le tali lea e faʻaaogaina e togafitia ai laau i le afiafi. O le vaega autū o le pateta poʻo tomato i luga o le aofaiga e 2 kilokalama. Ua sasaa atu laau toto i le 5 lita o le suavai, ua kuka mo ni nai minute, ua mago ma faamama. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ua faʻaitiitia le fofo i le vai i vaega tutusa.

Faʻailoga o le faasatauro

E tele auala o se tulimanu. O le mea pito sili ona taua o le puʻeina o iniseti i luga o mea faʻapipiʻi ma mea faʻapipiʻi. O le vailaʻau e maualuga le taʻavale e mafai ona avea ma suauu, suauu mama, masini masini. Lubricating one of these substances with a piece of cardboard or cloth fabrics e faʻapipiʻi i se pou, e mafai ona e savali i le va o laina o laau faʻasatauro. O le osooso fefefe i iniseti e mautinoa lava e pa'ū i se mailei pipii. E mafai ona e tuʻuina atu nei mailei saʻo i luga o moega ma le va o latou.

E mafai ona e puʻeina nei mea faʻamaʻi faʻatasi ma le fesoasoani a se masini feaveaʻi masini feaveaʻi e mamanuina mo se taavale.

Tuʻu faʻasaina faasasaʻo

E fautuaina e faʻaopopo se mea se tasi i se manogi manaia ma le manogi i le vai mo le faʻaleleia o le vai - paʻu uamea, siaki valerian, Corvalol (1 le tasi i le lita o vai).