Fugalaau

Ivan tea - lanu piniki

Pe a mumu se afi, e fuga le puao piniki i totonu o vaomatua, fiafiaga, laufanua, matala susulu mo le sili atu ma le lua masina. O lenei mea leaga e matagofie tele! Ma mo ona uiga ofoofogia o le afi e taua o le Ivan tea. Faafetai ia te ia, o le nuu o Kaporye na lauiloa i Europa. Sa saunia e tagata o le lotoifale ia laulaau ma fugalaau o le afi ma saunia ai le lauti Rusia mataʻina. I le lanu ma le tofo, e le ese mai Ceylon ma Initia, ae e leʻi i ai ni vailaʻau o le puric ma caffeine. Ae o le seti o vitamini aoga ma minerale o le sili ona taua. E faʻamalo lelei ma tipi le lauti willow o le a faʻapena i le taapot sili ona fiafia.

Fale afi (Willowherbs)

Na selesele e loʻu tinamatua se laupepa laulaau lauti i taeao, fufulu ma faamama i luga o se sieve. Ona magumago lea mo le lima itula ma gaugau laulaau i luga o pamu po o laupapa laupapa seia oʻo ina oʻo mai le sua. O nei fagu na tuʻuina i luga o se fafie faʻapipiʻi laupapa ma se mea manifinifi, e ufiufi i se afu susu ma tuu i le la mo ni nai aso. Na o le taimi lava lena na ia tipiina ai mea mamago i se naifi ma tuu i totonu o se ogaumu vevela po o se ogaumu mo le faamamaina mulimuli.

O lea lauti na teuina i pusa laupapa i se mea malulu ma malulu.. I le ala, na amata ona inu le lauti a Kapof i le pau, latou te fai mai ai, e tatau ona pala. Na ia gaosia i le fua o le 1 sipuni ma se pito i luga i se ipu vai inu. O se lanu auro ma se manogi manaia. Ae sili atu le taua, suamalie suamalie o le lauti faatasi ma le faʻaopoopoga o fugalaau mamago o vao. Na faʻamamaina fugalaau i luga o se faʻavevesi, ufiufi i se tapoleni, i totonu o se potu faʻasalaga. Na faaopoopo se pine i la latou lauti. Ma i se aso o le taumalulu, aʻo leʻi vave ona ou vaaia ata o se taumafanafana mafanafana na faatumulia i le puao piniki o le afi.

Toa

E le gata o le lauti na saunia e tagata o le nuʻu mai se afi. I le popofou o le tautotogo, a oʻo mai lava lau laʻau vaivai, na aoina ma sapalai sala. I le ala, latou te masani ona iloa e mafai ona 'ai ni laʻau mu i vaiaso muamua o le tautotogo. I se tausaga fiaai, na eliina ai aʻa, eleele ma faaopoopo i le falaoamata. O tortillas na faia mai i le falaoamata faapena sa i ai se tofo suamalie. Sa faʻapotopotoina foi e tamaʻitaʻi o le nuʻu le fulufulu o le ufiufi ma le ufiufi o matai mo i latou, ma na latou faia filo mai le taula ma fufulu filo mo le tapoleni.

Ma o le a le mea e foliga i ai lenei laau aoga? E saʻo, e iai sina pupuʻu e oʻo i le 1.5 mita le maualuga, ma lau lanu lanumeamata lanumoana. O fugalaau lanu, o loʻo faʻaputuina i pulumu umi, o loʻo i le pito i lalo o se uila lanumeamata lanumeamata umi. O fatu e laiti, ma se fulufulu paʻepaʻe, mai lauulu faʻamalanu pepelo.

Le malosi o le afi e malosi, o aʻa e alu i le loloto o le 2 m ma avea ai se mea eleelea o ni lanu piniki māfiafia loloto. O le laau e maua mai ai le tele o mata, mai le mea na faia ai le toto. O le mafuaʻaga lea e seasea ona faʻaaogaina ai se mea teuteu i totonu o le togalaau. E na o paka tetele lava e mafai ona faʻafeiloai ai ni fiafia na totoina i se afi.

Fale afi (Willowherbs)

Ae ui i lea, e mafai ona faʻamalolo lenei laau, ona avea lea o se teuteuga o le togalaau. Muamua, e mafai ona totō ile eleele malulu, pe a leai se paolo i le taeao. Lona lua, e le lelei tele.

O le mea autu - pe a tulaʻi, e tatau loa ona e eliina se paʻu lapoa i totonu o le eleele ma lua faʻavaivai na faia i le pito i lalo. E fautuaina e eli i le loloto o le itiiti ifo i le 1 m. O lenei tulaga o le a tupu ai le afi e aunoa ma le faaleagaina o isi laau. E tai lua 2-3 tausaga, o le a manaʻomia lou eliina o laau toto, aveese le tele ma le toe toto. E le gata i lea, o loʻo i ai se fomu ma fugalaau paʻepaʻe - Alba, lea e le o faʻasalaga tufatufaina i le eria. E le gata ina matagofie le ulaula, ae e tumu foi le togalaau i se manogi matagofie o le meli.