O le togalaau

Taofi le faʻaaogaina o kemisi i lau togalaau

O faifaatoaga uma i luga o lana togalaau e manao e maua ni fualaau maloloina, vine, fualaau faisua, ma le itiiti le manao e faaaoga vailaau e tineia ai manu faalafua. O au fesoasoani i lenei mea o le laau lava ia, manu, iniseti. Pe a totoina i le togalaau, e tatau ona usitai i aganuu satelite, o lona uiga, oi latou e puipuia e le tasi le isi mai meaola faalafua.

Faʻaauau Setema Fesoʻotaiga

  • Kapisi O le tele o meaola faalafua e osofaia ai se fualaau aina suamalie E faʻapipiʻi le totoina o kapisi ma pi ma aniani, e te puipuia mai faʻamaʻi.
  • I le totoina o aniani i moega ma kukama, e te puipuia kukama mai le apogaleveleve.
  • Onion sevok (mataupu) puipuia le tumama mai le vao mai sati ma slugs.
  • Garlic ma aniani o le a fesoasoani i tomato mai le tuai.
  • Kalo e fesoasoani i le aniani mai le aisa. O eleni o le a fesoasoani i kāloti mai le uaea.

O lea la, o le matauina o laau, e mafai ona e mauaina ni tagata lanumeamata lanumeamata i le togalaau ma i le togalaau fugalaau. O le tele o laau toto i le togalaau e afaina ai aphids. O le Kapisi, pi, cherries, cherries ma isi mea totō e matua aʻafia lava. O le apogaleveleve mite e afaina ai kukama. Tausia nei fua o faatoaga ma le fuga o le kālati, ma o le a matelaʻi meaola i le tolu i le fa itula. Laʻau totō i talaane oi latou. O le a ia tosina mai ai le manava. Ma o aniani e faʻafefe ese le tele o faʻamaʻi ma butterfly. O le a le mafai ona latou tuʻuina fualaʻau ile laau.

Onion-mataupu o le a fesoasoani i le puipuia o fugalaau mai le pala. O phytoncides o aniani e faʻaumatia ai faʻamaʻi o lenei faʻamaʻi. E puipuia pateta ma tamato mai maʻi ma mea faʻamaʻi.

Laʻau totō (Chernobrivtsi) i le togalaau. Latou te puipuia le eleele mai siama ma o le mea sili ona lelei mo le seleselega.

Mustard, opu, pasili, fuga i totonu o le togalaau, tosina mai iniseti maloloina.

Faʻaaoga togafiti vao

E le gata i le faʻaaogaina o aganuʻu satelite, i totonu o le togalaau, i totonu o le togalaau, e tatau ai ona togafitia togalaau ma totoga faʻatoʻaga.

  • I faʻamaʻi muamua o le faʻamaʻi, ua leva ona afaina ai pati ma mo le puipuia o faʻamaʻi togafitia ai laau ma fua o le kalaka.
  • Mai le ita (o se pusi o gooseberries ma currants), o se moa vao (o peta pateta ma fualaau faisua), o se kiona, o se kapisi laʻau - o le laumua o le nocturnal, faʻaaoga ai le faʻatoʻateleina o tamato.
  • Mai i ia meaola faalafua e pei o vaovao, tamai anufe, o le faaputuga o pateta ma tomato o le a fesoasoani.
  • Mai se meaola e pei o le telefoni, faʻatau i aʻa o kāloti ma le pateta, faʻatau e ala i le eliina e lima i le sefulu senetimita o le pateta i le loloto (faailogaina i lala), siaki i aso uma ma faʻaumatia mea faʻamaʻi.
  • O le afaina o laulaau o le vao fesoasoani o le a fesoasoani i le tau faasaga i aphids, ticks.
  • O nisi o fai togalaau e ola i se fale tele. E taua tele e le gata i vailaau faʻapitoa, ae faʻapea foi i le tau faasaga i faʻamaʻi tele. O le vaeluaina o laʻau paʻu - e tasi ma le afa kilokalama ua tuʻuina i totonu o se tane, e sasaa mai i le lima lita o le vai, faʻamalosi i se mea pogisa mo le tolu - fa aso ma faʻamaʻaina. Faʻasalaga tele i laau totō faʻaopoopo le luasefulu kalama o le sapalai tagamea ma faʻafefiloi. Faʻaaogā le faʻafefete mo le faʻapipiʻiina o moth tipu, o anufe matafefe o le kāpuni paʻepaʻe, sikuea ma le tele o isi iniseti leaga. O se lelei lelei e maua mai i se paluga o le paʻu ma le laulaʻau lauulu (tasi i le lua). Faʻaaoga e faasaga i pusi vao ma aphids.
  • O se afaina lelei o le afaina ma faasaga i se apogaleveleve. Liligi le afa o pakete o masini paʻu ma le vai mafanafana i le pito i luga, tuu mo aso e sefulu ma le vevela. E mafai ona fufuluina laau i lenei mea e afaina ai le umi o aso e sefulu. I le faʻalauteleina o laulaʻau o le paluga i le po, aoina mai slugs o loʻo natia i lalo o latou.
  • O se faʻasalaga o vailaʻau faʻamalolo o le a faasaoina ai laau mai ticks, aphids, ma souris.
  • Mai le paʻu leaga - faʻamaʻi o kukama, pumpkins, melons, squash, togalaau vine ma currants - faʻaaoga se fusi o vaovao fufulu. E sili ona lelei le faʻaleleia i le afiafi.