Fugalaau

Faʻaauau - faʻalavelave le tumau seia oʻo i le faaiuga o le vaitau

I le maualuga o le taumafanafana, o le aofaʻi o fetu taʻitasi tausaga taʻitasi avanoa e faigofie. O le tele o vaomatua e ola i le tasi vaitau e sili atu le pei o le fuga o ao. Ae o le latalata atu i le pauu ma lana auro ma le mūmū, o le tele o laau lush e tumau i le vaaiga o le togalaau. O nisi e fefefe i le vaʻaia, o isi - o le malulu muamua o le tau. Ma e na o aganuu filifilia e sau i le taimi mo le faaiuga o le vaitau. O se tasi o nei pailate o loo faavauvau. E faigofie ma faigofie ona leiloloa i le kamupani a isi pailate, mai ia Aokuso o le a avea ma fetu autu o togalaau ma vasega taimi.

Sei o tatou faamasani i le tala o le gataifale

E ui lava i le mea moni e faʻapea,Faʻafanua) e tele ituaiga o laau eseese, i totonu o le ata o loʻo latou talisapaia ma faʻaaogaina na o le tasi ituaiga o meaola - afu o le gataifale, poʻo le vao laʻau (Lobularia maritima) O se vaalele matagofie, lea e saʻo le mafaufauina o se autumn autumn. E moni, e le o se mea ona o le vaitau fugalaau amata i le faatalitali i le tautotogo. E afua mai i le amataga o le taumafanafana, e pei o le tele o ona tauva. Ae ua matua fefe lava o ia i le vevela ma le lamala lea e masani lava ona taofi e fuga mai i le amataga o Aokuso. Ma faafetai i le faaosofia o le galu lona lua o le fugalaau e amata i le taimi mo le autumn autumn - ma e tumau le vaivai, seia oo ia Oketopa ma le uluai manava o le taumalulu.

Sea Lobularia, poʻo le Lawnide Lawn (Lobularia maritima).

O le galulolo o le vaitafe o se tausaga taʻitasi tausaga e fai ma mea matagofie e felafolafoaʻiina ai pe, i se isi itu, vaʻavaʻa, lelei, lush ma vao vao. I le maualuga, e le sili atu i le 30 cm, ae o lala e foliga mai e foliga mai e mamana ma manaia. Ole laititi ole laʻau ole laʻau e le mafaamatalaina, ae faʻafetai i le malulu, lanumoana lanumoana ma le matagofie o le nofoaga i luga o pupuʻu o loʻo faia ai se "pale" pulumu ma e foliga mai e matua tele lava. E le o ni mea e sili ona mataʻina, ae sili atu ona manaia. O le manogi, o le meli i le manogi, fugalaau o le saʻo saʻo, e tusa lava pe laʻititi, ae ona o le mamā o foliga ma le lanu, e foliga mai e matua puʻe. A maeʻa ona fai, o le piliki poʻo le lanu samasama fualaau 'aina o loʻo i ai le pito i luga.

O le lanu lanu o le vailaʻau e faʻatapulaʻaina faʻapitoa i le paʻepaʻe, lilac, ma le lanu viole. Ae o le pusa varietal e matua faʻalauteleina ma i le taimi nei o fatu o le fou fou ma sili atu uluaʻi uluaʻi foliga e sili atu ona tele naua nai lo le faʻavaeina o fualaau masani.

Folauga o fugalaau ma fatuga masani mo laau e amata ia Me, latalata i le taumafanafana. Ma e faaiuina ia Oketopa, pe a maeʻa ona totoina e le togalaau le vevela o le taumalulu ma o le malulu e taofi ai le fugalaau o le sili atu ona tuai. O le i ai poʻo le leai o ni taofi i le faʻapupulaina o le vaʻaia e fuafua ai le tau ma foliga o tausaga taʻitasi taʻitasi. Afai o le taumafanafana e mālūlū, timuga, faʻapenaina o le a fuga mai pea, ae mafai ona faʻauʻu le faʻailoga muamua. Ae afai o le taumafanafana e matua matutu ma matua vevela, ona faʻauʻuina lea o puaʻa ia Iulai poʻo Aokuso. Ae o sea taofi e le gata o se toe foi. E moni lava, faafetai ia te ia, o le a fuga mai le fatu ma le upu moni aʻo lei oʻo mai le kiona. A maeʻa se lauulu lauulu, latou te amataina le lua, e sili atu le tele o le vaitafe o le galu ma ausia ai le maualuga o le teuteu i le tautoulu.

O ituaiga e sili ona lelei o le galulolo ma hybrids e faavae i luga o lenei mea ua mafaufauina:

  • (futu e oʻo i le 15 cm le maualuga ma fugalaau sinasina-fugalaau), fesuisuiai (laʻau ua teuteuina i le lanu paʻepaʻe), tatala (faatasi ai ma fugalaau fetolofi) ma Bentama-paʻepaʻe sinasina (e oʻo i le 40 cm le maualuga);
  • "Salmon" - faʻafeiloaʻi ma lanu samasama, matagofie ma matagofie, e tusa ma le 10 cm le maualuga;
  • "Apricot Fou" - o se ituaiga e ese mai le lanu mama o fugalaau, lea e maua ai se mea e le masani ai le paʻu o le apricot hue;
  • "Schneesturm" - o se ituaiga e oʻo i le 25 cm le maualuga ma fuga lanu paʻepaʻe tetele;
  • "Kapeta o Snow" - se ituaiga paʻepaʻe sinasina ma se manogi malosi e oo i le 15 cm le maualuga;
  • "Paletta" - o se ituaiga e tele lanu lanu moana, lea e mafai ai ona sinasina, enaena, mumu, fugalaau, lilac ma eseese lanu piniki, e foliga mai e leai se lavelave ma le pulu, e na o le 10 cm le maualuga;
  • "Faʻamalamalama Atamai" - o se ituaiga paʻepaʻe lelei ma fugalaau tetele;
  • "Easter Bonnet Pink" - o se ituaiga lanu violē laiti;
  • "Eseta Esetete Rose" - o se ituaiga vavalalata pupuu ma sili atu i se lanu lanu piniki;
  • "Tiny Tim" - laititi, e oʻo atu i le 8 cm le maualuga ma uiga matagofie o le eleele, faatasi ai ma ni fugalaau fetolofi faigofie ma le tulaga tulaga ese e mafai ona nana uma i lalo o le ufiufi o mea e oso i le kiona-papae;
  • "Violetkonigin" - o se mea laʻititi, e oʻo atu i le 15 cm le umi o le ituaiga ma le faʻalauteleina o fugalaau ma fugalaau;
  • "Schneeteppich" - o se ituaiga tele ituaiga o fugalaau ma fugalaau paʻepaʻe e aoina i pupu pupuu;
  • "Rosie O'Day" e oo i le 10 cm le maualuga ma fugalaau lanu piniki;
  • "Koenigsteppin" - o se ituaiga vali ma le lanu enaena e fugalaau fugalaau;
  • "Tetra Schneetraiben" - o se ituaiga e maualuga lona tusa ma le 25 cm ma fugalaau sinasina lapopoa.

Sea Lobularia, poʻo le Lawnide Lawn (Lobularia maritima).

Faʻaogaina i le ata faʻafiafiaga e faʻaaoga mo:

  • faia ni lanu lanu felanulanuaʻi;
  • teuteuga o mauga maumaututu ma rockeries;
  • folasia o fugalaau o le autumn i fugalaau fugalaau ma le rabatki;
  • fausaga matagofie o tamai fugalaau;
  • faʻapipiʻi vaʻavaʻai ma mea matala i mea teuteu;
  • mo le teuteuina o terraces, balconies ma nofoaga malolo.

E mafai ona tupu aʻe i le toetoe o soʻo se siosiomaga

O lenei pepa e lava lea e suʻeina ai le malamalama lelei. I isi uiga uma lava, o nofoaga o le tuputupu ae o le gagana e le o se mea faigata. Saili le sunniest, tatala ma sili atu ona mafanafana mo le matagofie, aloese mai le mafiafia ma malulu nofoaga - ma o le ae fiafia i le matagofie o le fuga o lenei taumafanafana.

O le faigata ma le le lelei, o le faapogaia e le afaina i le palapala. Afai e le faʻapalaina le eleele, e leai se lamatiaga o le faʻaleleia o le vai ma le suavai - o le mea e fetaui i ai. E le o le gaosiga, po o le meaʻai, poʻo le tuufaatasiga o le palapala mo le faʻaogaina o se mea taua tele.

Faʻatoʻa totoina

O lenei fasi pepa ua totōina i ni tamai lua. O le eleele aʻo lei totoina e mafai ona faʻaleleia e ala i le faʻateleina o lona malosi ma le suavai, ae masani lava o se faigofie faigofie ona eli.

O le mamao aupito sili ona lelei pe a totoina e tusa ma le 15-20 cm i le va o laau (e oʻo lava i ituaiga vao). E fefefe le faʻafefeteina o vao vao, e fulafula ona o le le lava o le gaioiga o le ea ma i le vavao, ma avea ma faʻafitauli i faʻamaʻi. O le mea lea, aua neʻi totoina le vaʻaiga tele.

Laititi le tausiga o se lanu matagofie atoatoa

O le tausia o le faʻapitoa e oʻo mai lava i le teuteuina. Leai, e tusa lava pe sili atu le tausiga ma le faʻaogaina lelei o le suavai e mafai ona taofia le totoina mai le nofo i se tausaga le manuia ma le vevela, ma o le a le afaina fua ona o le le lava o le susu. O le mea lea, o le faʻapupulaina o loʻo ola i le eleele lafoaia e le faʻafefe, sei vagana ai masina vevela ma vevela e sili ona vevela e avea o se lagolagosua masani ma vaiaso muamua pe a uma ona totoina fatu i totonu ole eleele.

Mo mea faʻapitoa, e mafai ona galo e uiga i luga o laei. E le o manaʻoga i le taua o le eleele, e le fiafia i le tele o faʻasusu ma luga o fanua masani o togalaau aina o loʻo tumu i le tuʻuina atu o meaʻai i le palapala.

Sea Lobularia, poʻo le Lawnide Lawn (Lobularia maritima).

E vavae ese le meaʻai pe afai e tu le galu o le fuga i le laau. A uma ona faʻamaʻaʻaina muamua le taimi muamua, e tatau ona faʻaitiitia. O le a amata vave ona tupu le fua, toe faʻaleleia vao vao ma i le faʻatali o le autumn o le a totogo pea, ma sili atu. O le tele o ituaiga faʻaonapo nei e le manaʻomia le teuteu ma toe tutoatasi i le vaomatua pe a maeʻa le vevela o le ea. A e faʻatau mai ni fatu po o ni fatu, ia mautinoa e faʻamaonia lenei tulaga maualuga, aua, masalo, e le o manaʻomia se tausiga itiiti mo le faʻaogaina.

O se mea e sili atu ona faigata, o le tausiga lea o le pusa ma le fagu. O nei mea manaia o le a manaʻomia ai le faʻaleleia masani o vai ma laʻei faʻavaiaso, ma faʻapuupuu le faʻapipiʻiina poʻo le tuʻituʻiina o fualaau. Ae e oʻo lava i le faʻafefeteina o foliga, e le tutusa le faʻapitoa e pei o isi pailate.

Pests ma faʻamaʻi

O le faʻaaogaina o se tasi o vaalele e sili ona tumau. Naʻo le tau le saʻo e tau atu i faafitauli i ai. Afai o le vao e matua mafiafia, o le a faʻapitoa i le paʻu ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi. Ina ia feutagaʻi ma i latou, e tatau ona e aveese faʻataʻitaʻiga o loʻo aʻafia ma puipuia le salalau atu ile vaʻaiga lata ane. Ae a faʻapea ua amata ona fugalaau, o le a mafai ona e taumafai e faʻasaoina le totoga e ala i le togafitia o fomaʻi.

Faʻafouina o le faʻaoga

E oo lava i le tuputupu ae o le tala mai fatu e matua faigofie lava ma e manaʻomia ai le itiiti o le taimi ma taumafaiga. O lenei taumafanafana e sili ona totoina lelei ile eleele, i se nofoaga tumau o le galueaina. O le mea moni, e mafai ona e totoina fatulaʻau ma fualaau aina, ae o lenei metotia e sili atu ona fetaui lelei mo le faʻaogaina ma le lumanaʻi faʻaputu.

Sea Lobularia, poʻo le Lawnide Lawn (Lobularia maritima).

E mafai ona lūlūina faʻalaʻau i le palapala i le tautotogo ma le taumalulu:

  • ia Novema, i le tuai ona mafai;
  • i le faaiuga o Aperila po o le amataga o Me.

A o lūlū aʻo lei oʻo i le taumalulu, e ala mai le faʻapipiʻi vave ma e tatau ona puipuia ia meaʻai mai le kiona ma mea e leai ni mea faʻapipiʻi poʻo se kiona i luga o le togalaau. E talitonuina foi o le toto na totoina ia Novema e sili atu ona maʻi nai lo na mea na totoina ia Aperila.

O le totoina o laau e masani lava ona faia ia Mati, ma sili atu le faaaoga e le o pusa po o atigipusa, ae o greenhouses. Fatuina o fatu e 4-10 aso. O fualaʻau ua tupu aʻe ma le vevela poʻo le paʻu, tausia o le susu tumau o le eleele. E mafai ona faʻafeiloaʻi i le nofoaga tumau ia Me, o lenei taumafanafana e le fefe i le malulu malulu pe a maeʻa. E fulafula le laʻau i le 40-50 aso pe a uma ona lūlūina fatu poʻo faʻaolaina ile eleele lanu, ma ituaiga fou - e tusa lava pe leʻi leva.