Laʻau

Tausiga Tatau Fale

Le eseesega o ituaiga o ituaiga fugalaau faapena O le faʻamatalaga e mafai ai e faifaatoaga ona aoina eseesega eseese o fugalaau. Ina ia mafai e lenei laau ona fiafia i se foliga matagofie ma ona fugalaau i le fale, latou te manaomia le tausiga lelei.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga o Ata

O le faʻamatalaga o se laau maualalo maualalo, e sili atu i le sili atu ona masani ai violets. E fiafia tele fugalaau i le tele o laʻau, lalelei, matagofie laulaʻau ma fugalaau laiti. O ituaiga eseese uma e fiafia foi i latou e iai foi se foliga o le ampel. O le mea lea o le a sili atu ona aoga mea o fugalaau, e mafai ai ona totoina e le gata i totonu o se fagu, ae faapena foi i totonu o se pusa faatautau.

Faʻafanua lanu

O nuʻu laufanua 'aina o Amerika i Saute o loʻo taʻua o le talaʻaga talafaasolopito o tusitusiga. I lalo o le natura masani, latou te ola e pei o le fuga o vao vao, i totonu o togavao susu i lalo o le paolo o laau. I aso nei, e sili atu i le fasefulu ituaiga o nei laau.

O laupepa o loʻo i le faʻafeagai. O nei mea e le o se faʻasalalauga ma elliptical. Soso mai le lima i le luasefulu futu le uumi ma mai le tolu i le sefulu i le lautele, fuafua i le ituaiga. E lafoina i latou i le piniki, olive poʻo le lanumeamata. O le episcia o loʻo faʻaalia foi i le taofia umi o laulaau tuai. E tusa ai ma lea mea, e le mafai ona faʻaalia aʻa, o lea e masani ona lafoaʻi.

Mo le tele o vaega, ua tupu lenei laau mo ona lau matagofie. Ae ui i lea, o le fugalaau e manaia, e le o le talaaga o lau lanu lanu eseese. E foliga mai o se tamai "gramophone" pe a ma le tolu inisi le uumi ma le afa afa. E faalagolago foi i le eseese. O le tele o taimi e lanu mumu, ae o loʻo paʻepaʻe, samasama, moli, lanumoana ma piniki. E tu taʻitasi pe vice ane i tua.

O faʻataʻitaʻiga vao o ni nai fusi fetolofi pupuu ma le tele o auala laugatasia

O le faʻamatalaga o loʻo i ai se vaʻaiga o loʻo fetolofi i lalo o le eleele. I le taimi lava e tasi o loʻo i ai foi ni musele mai i luga o le eleele. O i latou lava e tupuga mai. E oo lava i tagata fou o le fugalaau fugalaau o le a faigofie lava ona taulimaina lenei laau toto. E mafua ona e faigofie tele ona tausia. E le pei o le tele o laau vevela, o le faʻamatalaga e le oona. O le mea lea, e le mafai ona e popole i lou soifua maloloina ma le soifua maloloina oe pele.

Eseesega o Faamatalaga

E i ai ni nai ituaiga o lenei laau (sili atu i le fasefulu) ma e sili atu faʻapopo. E eseese i lanu eseese o laulaʻau ma fuga. O le tele o taimi, i totonu o le faʻataʻitaʻiga o fale, e mafai ona e maua ni vailaʻau o le faʻamaʻoina o le 'apamemea.

Copper

Faamatalaga Copper

O lenei ituaiga na muamua maua i Colombia. Laʻau susu, lanu enaena. O le ogatotonu o laʻau e maua ai le lanumoana lanu moana po o le paʻu.

Matuga i Matu po o le Silver

Episode Aurora Borealis poʻo le Silver

O se vaega lenei o Ata o le 'apamemea, o loʻo faʻamatalaina i laʻau o le laʻau siliva, ma se lanu lanumeamata-lanu enaena ma mea lanu. Peduncles moli-mumu.

Seilati fitafita

Faamatalaga a le fitafita sukalati

O le tasi lea o ituaiga o laau e sili ona totoina o lenei laau. E lanu enaena-lanumeamata. Lanu mumu lanu mumu i se fasi pea i luga o vae taitasi.

Folau

Faamatalaga Kilikiina

O le fanau mai o lenei ituaiga o Pasila. Faʻailoga i lanu lanumeamata-lanu uliuli ma faʻamau siliva.

Clove

Faʻailoga

O le lauʻeleʻele o lenei ituaiga o Mekisiko. E faʻaalia fua lanu meamata ma fugalaau uiga ese.. E lanu paepae ma e manaia malie.

Faʻatoʻa totoina fua

Ina ia tupu lenei laau, e taua le faatumauina o le vevela o le 18-25 tikerie toetoe lava tutusa lelei ma tulaga o soʻo se fale mautotogi.

Ae mo le vevela, e leai ni manaʻoga mamafa pe a tausia mea totō matutua. Ae o laau talavou e manaomia ai sina faʻaititia o le maualuga o le manogi. O le mea lea, e tatau ona e ufiufi loa i le taimi lava e sasaʻa ai i le paʻu palasitika.

O le faʻamatalaga e manaʻomia ai le tele o le malamalama, ae e le tatau ona avea le susulu o le la.

O le mea lea, e sili ona lelei le tuʻuina o fugalaau i le itu i sisifo poʻo faʻasasaʻe. E mafai ona e tuʻu i le itu i saute, ae mai le 10 i le 14 itula o le a manaʻomia ona ufiufi. E itiiti lava le malamalama i pupuni i le itu i mātū, o lea i le taumalulu o le a faʻalautele le laau.

Tulaga o le fugalaau

O le faʻamatalaga e manaʻomia ai meaʻai faaopoopo mo le totoina o laau i le taimi o le fugalaau. Ae e tatau ona e faia lenei mea ma le faaeteete. Manaomia le fafaga i ni laʻititi laʻititi. Luga maualuga i le lita.

O fualaʻau minerale e faʻamoemoeina mo fugalaau o le fale e faʻaaogaina mo luga o laei.

Ae o le eleele, ona tupu aʻe ai lea o Epia i tamai ipu. E manaʻomia e ia eleele lelei ma alavai.. E tatau ona lafoaʻi, ae i le taimi lava e tasi e matua lelei lava. E lelei pe a iai se avanoa e faʻatau ai le eleele faʻapitoa i se faleoloa fugalaau.

Suavai e faʻamoemoe mo le faʻavaivai e le tatau ona mafanafana pe malulu.

Na o sina potu vevela. O le fanua i le va o vai e le tatau ona i ai se taimi e faʻamago ai, ae le o fautuaina le malologa.

Ina ia maua le fugalaau o se foliga manaia, e fufuluina ni togalaau tetele. O le mea lea ua faia ai ni laau mama.

O le toe gaosia o Episteia e tupu mai i le fesoasoani a vaega pito i luma, vavae poʻo fatu.

Faamai ma le Puipuiga o Faamai

O se tasi o mea taua a Episteia o le matua le fiafia lava i le tele o faʻalavelave lavelave i le fale. O lenei mea totino e mafai ona faʻamaonia konekarate apple aphids. E togafitia i fualaau faasaina. Afai o le fugalaau e mamaʻi ma le mama, ona vavae ese lea o le oti, tataʻi le eleele, ma tatau loa ona fufulu lelei le pusa ia lava.

O le sili ona matautia mo faʻamatalaga o le pala, lea e tupu pe a faʻapala le eleele

O se tasi o faamaʻi autu o le fugalaau o le pala o aʻa, ma se suiga i le lanu o laulaau ma le leai o se fua. Lea lanu samasama mai le susulu o le la, vevela vevela ma pe a tele naua le galala. O foliga o Brown e aliali mai pe a faʻafeinu i le malulu. E le gata i lea, afai e aliali mai se ufiuliuli i luga o laulaau, o le mea lea o loʻo taʻu mai ai se potu e le mafai ona vaʻaia ma eleele pala. O aʻa e mafai ona pala pe a faʻafeinu soo.