Laʻau

Faʻamatalaga auiliili o le anemone namu

Anemone nemorosa - o se fugalaau o loʻo tusia i le Tusi Pulu Mumu. Ata Anemone - o se avefeau agamalu ma le vaivai o le tautotogo. Fai mai tagata: "Ua fuga mai Anemone, ua aumaia le mafanafana ia te ia lava." Afai ua fuga lau fugalaau manaia, ona uma lea o le malulu. O se faʻamatalaga o lenei laau e mafai ona maua i lalo.

Faamatalaga ma uiga o Anemone nemorosa

Anemone nemorosa (o le isi igoa mo Anemone) o se vao vavalalata mai le aiga Buttercup. Tausaga - faʻavae, faatulagaga o laʻau - o le isi.O le umi o le aʻa e oʻo i le 15-25 cm. Lanu mumu lanu meamata, vaevaeina i ni vaega se tolu. Ma na o le tasi le fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe, e aofia ai le 6 petals.

Anemone po o Anemone

E fuga mai ia Aperila ma fuga seia oʻo ia Me. Ma i le masina o Iuni, o se fualaau ua uma ona fai, ma le tele o fatu. I le vaomatua, e ola i vaomatua ma vaomatua.

Ituaiga o Anemones

I le natura iina 6 ituaiga.

Altai

Vetritsa Altai

E ese mai isi ituaiga o mea o lana fugalaau ei ai le tele o peti vavalalata. Tupu i Siberia.

Blue

Blue Chicken

Tino mataga, ma le fuga o foliga lalelei. Fugalaau Bluish, e aoina i mea e tutupu. Tupu i Siberia.

Dubravnaya

Anemone Dubravnaya

Le maualuga maualuga o manatu, o sui uma. Faʻaauau i le 25 cm. E sili ona fetaui lelei mo le galueaina o moega fugalaau ma togafiti a le tagata lava ia. Lumalu papaʻe. E masani ona maua i le ogatotonu o Rusia.

Aetercup

Anemone buttercup

O lenei meaola, e pei o le oak, e ola lelei i le fale. Le maualuga maualuga, e oo atu i le 25 cm. Faʻailoga mai le lanu samasama o le fugalaau. E tupu foi i le ogatotonu ole latusia o Rusia.

Talia

Mama Anemone

O le mea aupito puupuu o ituaiga uma. E tupu i le 15 cm. O le fugalaau e aofia ai lanu lanumoana. E tupu i le Caucasus.

Vaitaimi

Anemone Vaitaimi

Faʻatasi uma faailoga ma meatotino a Lyutichnaya ma Dubravna. O fugalaau e lanu paʻepaʻe ma samasama. Taatele i le ogatotonu o Rusia.

E mafai ona ola i le togalaau

I totonu o togalaau aina, e sili ona lelei le ola o le oak, poo le patapupo. O le laau e matua faigata lava i le susu, e le taliaina le vevela. E sili ona lelei le tupu o le anemone, i lalo o le pale o laau mafiafia. O le itu i matu o loʻo sili atu ona talafeagai mo ia. E alofa o ia i eleele lafulemu ma le pala. O le malulu, e lelei ona teu i totonu o le kiona. I le tulaga o le malulu ma le kiona, o le mea lea e tatau ai ona ufiufi - ufiufi i lau, poʻo vaovao.

Fafagaina ma faʻaleleia le fugalaau

E matua le lelei lava ma e le manaʻomia se tausiga faaopoopo. Na te faʻaaogaina meaʻai mai le palapala. E le manaʻomia foi le fugalaau e faʻafeu ai. Lago ma le kiona ua faamalieina atoatoa le manaomia o le seleselega mo le susu.

E na o le tufatufaina o vao. Totoina i Iulai. Ina ia faia lenei mea, ia eli ese ma le faaeteete le laau, ma vaevae le vao i ni vaega se lua, poo ni vaega. Toto i le loloto o le 5 cm. E le manaomia le faʻatau.

Anemone nemorosa e faʻalauteleina e rhizomes poʻo fatu

Fatu i le fale, e le faʻalauteleina le fugalaau. Afai e tupu lenei mea, e seasea ona tupu. Ae afai e fetaui lelei le tulaga o le soifuaga ia te ia, o le a ia tuuina atu le fatuina o ia lava. Ma e vave lava ona gaosia o ia lava, ma nofo ai pea i le tele o teritori. Anemone o se laau umi ua ola. I tulaga lelei, e iai le 40-50 tausaga.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

A e tuputupu ae, e mafai ona e feagai ma se tasi faafitauli ogaoga - le nematode laulaau!

O le nematode atonu o le pau lea o le pest lea e faigofie ona maua i le anemone. Ae o le tauivi e le faigofie. O le faailoga autu o le faʻamaʻiina o siama o mea lanu enaena i lau. Afai e leai ni mea faanatinati e fai, ona faasolosolo lemu lea o laulaʻau ma paʻu ese.

O le mea sili ona leaga o Anemone Anemone o le nematode lau

O le vave lava, o le togavao uma e pisia, lea e mafua ai le oti. Feteenaiga o se ituaiga meaola faalafua mo se taimi umi ma faigata. I tulaga maualuga, e tatau ona toe totoina le laau i se nofoaga fou.

A oʻo i le totoina, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faaeteete le laau, ma aveese nofoaga ua pisia. A leai, o le a salalau le faʻamaʻi i fugalaau maloloina.

Pau lava le vaifofo e mafai ona taulimaina ai sea faafitauli o nematicides.

O isi faʻamaʻi, e seasea lava ona tupu le laau. Anemone o se agavaʻa malosi ma malosi..

Anemone nemorosa - togafitiga faafomaʻi

O le vailaau oona. Ae o le sao saʻo ma le faʻaaoga tatau, o se faleteuoloa atoa lea o meaʻai. Talu mai aso anamua, o laulaau na faʻaaogaina e avea o se tagata e faʻamoemoe, faʻaleaga, faʻamaʻi pipisi, antimicrobial and analgesic.. Anemone o se punavai o le vaitamini C, o meaola aoga aoga, alkaloids, tannins, saponins. O le laau e fufulu le tino, aveese le toxini ma toxins. Faamaloloina maʻi paʻu ma le le atoatoa.

Anemone - o se fugalaau matagofie ma le matagofie, o se tafega o le tautotogo, atoatoa le le amanaia i le tausiga, ma le le mautonu ile tau. E le gata ina fiafia le mata i lona foliga matagofie, ae mafai foi ona galue o se fomai fale.