O le togalaau

Auala e faʻaaoga ai le lapisi o le lapiti mo fualaau eseese

Aʻo leʻi faʻaaogaina le lapisi o le lapiti, e tatau ona e iloa ona fatuga ma foliga. O se tulaga tulaga ese lea o le fugalaʻau e le gata ina faʻamalosia ai le eleele ma elemene aoga, ae faʻamafanafanaina, mafanafana ma faʻamalo le eleele. O ia ituaiga o meaʻai e mafua ona o le faʻamalositino faapitoa i meaola o lapiti ma a latou meaʻai faapitoa.

O le faʻamaʻaina o le lapisi o le sili lea ona lelei le faʻaaogaina

O le taua tele o lenei vailaʻau faʻaleagaina mo fanua faʻatoaga o lona faʻaogaina lea o elemene. O le faʻasalalauina faapitoa o lenei meaʻai i luga o le palapala e mafua ai le vave faʻaleleia o mea aoga i le palapala.

E tasi le kilokalama o lenei manure o loʻo aofia ai:

  • magetaium oxide - 7g;
  • nitrogen - 6 g;
  • paluga paluga - 6 g;
  • paʻu kesi - 4 g.

O mea e aofia ai i le tutusa le tutusa o elemene uma o loʻo tuʻuina atu e tulaga ese ma o loʻo i totonu o le lapisi o lapiti. I le vao o isi meaola, o le autu o se tasi o mea uma e masani ona matauina.

Faafetai i lenei tuufaatasiga ma le phosphoric acid, o le lapisi o le lapiti i ni vaega laiti e mafai ona suia toetoe lava sefulu taimi le faatauina atu o le fugalaau. Latou te aofia ai le sulfate ammonium, masima masima ma superphosphates.

O fea e faʻaaoga ai le lapisi o le lapiti?

O loʻo i ai le tele o filifiliga mo le faʻaaogaina o le lapiti e avea o se auala e faʻamafanafana ai:

  • i le foliga o le lalaga o luga o le vai (manava fou e manaʻomia mo lona gaosia);
  • uʻamea paʻu;
  • toe faʻaaogaina pei o le faapalaga;
  • humus.

E mafai i nisi o faʻafitauli ona faʻaaoga lenei faluga e aunoa ma le faʻamaina. O le meaʻai e le aofia ai fatu laau, lea e mafai ona tupu ma faʻaleagaina le palapala e vao leaga.

Laʻau o lapiti e faʻaaogaina i ituaiga eseese, o loʻo i ai se faʻamoemoega faapitoa ma ni mea patino.

Fuga susu

I se foliga fou, e seasea ona faʻaaogaina lenei falu. Ae ui i lea, e mafai ona latou toe faʻafouina le eleele pala. A maeʻa le seleselega, e tatau ona e tufatufaina atu le manulele o le lapiti i luga o le fanua i le faaiuga o le taumafanafana. O lenei metotia o le a fesoasoani e faʻamalosia ai le eleele ma mea aoga i luma ole totogo totogo. I le taimi malulu malulu, malulu ma le pala, o le a leai ai ni mea leaga uma. Ma aʻo faagasolo le vaitau o le kiona ma le timu o le tautotogo, o le a faʻamavae ma ulu atu i lalo o le palapala, faʻapipiʻiina i mea aoga.

Laʻau o le Rabbit Powdered

I le faʻaalia o polo paʻu e susunuina pe faʻamago i lalo o le la, latou te faʻasaina i se paʻu. O lenei fomu o loʻo faʻaaogaina mo le sauniuniga o le faʻamaʻiina, pe a uma ona faʻafefiloi le paʻu mago ma palapala. Tausaga faʻaaoga - 1 tbsp. l mago mago ma tolu kilokalama o fanua.

E mafai ona faʻaaogaina le paʻu o le lapiti vaivai e faʻapipiʻi ai mea faʻapipiʻi. I lenei tulaga, e 1 lita o le pepa malogo e manaʻomia mo lita e tolu. Faʻaaogaina e faʻafefeteina totonu ma nisi togalaau totō.

Humus

O le gaosiga o le pala o le vao i le natura e faʻaaoga ai anufe ua taʻua o le humus. E foliga tutusa le lanu, faʻavalea. Talu ai ona o le faagasologa o gaioiga faʻaopoopo i totonu o le tino o faʻalavelave faʻavavevave faigofie. E tatau ona tuu le Humus i le pito i luga o le laupepa i vaega tutusa ona eli ai lea, ma faʻalolotoina i lalo o le palapala. O lea o le a mafai ai ona faʻamamaina le eleele i microelements i le sili atu ona mafai lelei.

Faʻasa

O le paʻu o le Rabbit, e pei o le faʻamalaʻau, e mafai ona faʻaaoga e avea ma faapalaga. O le tuʻuina atu muamua i le amataga o le tautotogo, i le tausaga o le a saunia ai lenei ituaiga o le faʻaaogaina o le manulele mo le faʻaaogaina. E tusa lava pe salalau solo i luga o le eleele, e tatau ona eli mo le lelei atoatoa o meaʻai i le palapala.

Aʻo leʻi faʻaaoga saʻo, e faʻafefeteina le faapalaga i vai. E masani ona faʻaaogaina e fafaga ai aʻa, fualaau 'eseʻese po o fualaau aina. O le faapalaga e masani ona faʻaaogaina o le mulch. O lea o le ae aloese ai mai le vevela tele o le eleele, puipuia le faʻaalia o vao.

Mo le taumalulu, ua faʻamaina le kalama. E fesoasoani lenei mea e puipuia le aganuʻu mai le maalili i le malulu tele.

Fertilize Kukama

O le gaogao o meaola vevela o se punavai aoga mo le faʻaleleia o fualaʻau o fualaau faisua, fugalaau, legumes, laau ma le vao. O le faʻatoʻaina o le lapisi e pei o se faʻapalaina e lelei atoatoa mo kukama. O luga o laei e sili ona taliaina.

E tatau ona e manatua i taimi uma le matautia o le faʻaaogaina o soo se ituaiga o manua i lona tulaga sili ona mama.

E tusa lava po o le a le ituaiga o tuputupu ae o kukama - fale kiona pe o le eleele lafoaia, o le lapisi o le lapiti e taua tele le faaaogaina mo lenei ituaiga o fualaau faisua.

I le faʻaaogaina, o le au faifaatoʻaga e tuliloaina ia sini:

  1. Faʻaleleia le eleele i le sili atu ona mafai. E taua tele le maua o fua lelei. O le mea lea, i le faagasologa o le suia o le fua o le fua, o le a fautuaina e tauaveina sea faiga i 2-3 2-3 tausaga.
  2. Fausiaina ni laumatū taimi e toto ai fatu pe totō fatu.
  3. O le faʻaleleia o le eleele o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le friability o le eleele. O le faʻaitiitia o le tele o fanua faʻatoʻaga o se mea muamua lea mo le lelei o le germination ma le vave faʻafuaseʻi o le tamaititi.

I nisi tulaga, o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina e faʻaaogaina ai se vaifofo vai o le lapisi. I totonu o greenhouses, e tatau ona tufatufaina i le itu. I le faaiuga o le tautoulu, ua ufitia le eleele lafoaʻi i se fasi manifinifi, lea ua susu i le tautotogo i totonu o le eleele ona o le faʻafefe o vai. I soo se tulaga, e taua le aua nei faia ni mea sese i le filifilia o le tele o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina.

E fautuaina e saunia ni mafanafana mafana e tusa o le vaiaso aʻo lei luluina. Litter po o le fugalaau fou e tatau ona faʻalauiloaina i totonu o le fausaga e oʻo i le 10 cm le loloto, o loʻo i le ogatotonu o le moega ua fuafuaina. Tafuina i le eleele, sasaa ma ufiufi i se ata tifaga e fausia ai se gaosiga o le greenhouse. O se gaioiga faʻasolosolo mulimuli ane o le a fesoasoani e mafanafana le palapala ona o le faʻasaʻoina o le vevela i le nofoaga o le faʻaofiina o le palapala.

I le mulching, e faʻaaoga ai le faapalaga. E tatau ona tufatufa i le va o laina, ina ia le afaina ai le laau ona o le maualuga o mea oona.

I tulaga e vaivai ai fualaau, e leai se tuputupu aʻe ola, e mafai ona e faʻaopopoina le laʻei luga. I le taimi o le fugalaʻau, e tatau ona matua faʻaeteete e aua nei faʻafefeina le laau. Fafaga e tatau ona tufatufa i le va o fualaau aina i vaieli saunia.

Manua anufe pei o se faʻamalo mo tamato

O metotia o le faʻamafanafanaina o le po e tutusa lelei ma mea e faʻaaogaina pe a fafagaina totoma. E naʻo se tausiga faʻapitoa e manaʻomia i le faʻaaogaina o le lisi ona o le sili atu ona lagona lelei o tamato i le nitrogen. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, pe a sauni se moega mo le totoina o se tamato, e tatau ona faʻaaogaina otaota uma. Afai e tatau ai, e mafai ona faaopoopo i ai le fou fou, ae le sili atu ma le 5% o le aofaiga atoa o mea e maua ai.

E mafai foi ona faʻaaogaina le vao vao mo fualaau.

O le saʻo i le faʻaaogaina i lenei ituaiga o fualaau fualaau e popole i luga o laei i totonu o le vai. Ina ia mafai ona maua se taunuuga lelei, e fautuaina le muaʻi suʻeina o le faʻafefiloi o le faʻafefiloi i luga o le tele o togavao o le totoina totoina.

Laʻau otaota mo fugalaau

O le faʻamalolo o le anufe o le anufe e iai foi sona aafiaga lelei i fugalaau e ola i le fale ma fualaau faisua pe a faʻaaoga lelei. Aʻo leʻi sauniuni le fugalaʻau mai le fusi lapiti, e tatau ona e faʻafefiloi ma faʻafefiloi laupapa. E saunia mai vaega tutusa e faʻaaoga ai se vaega itiiti o le vai. Ona sui lea o le meaʻai. Mo le atoatoa o le faʻaleleia mo le faʻaaoga atili, e tatau ona faʻafefe le paluga faʻasusu i vai i se fua faatatau o le 1 i le 10 vaega.

O le faʻafefiloi o le palapala mago ma le eleele e fetaui lelei mo le faʻaleleia o fugalaau. O se mea talitutusa tutusa e mafai ona faʻaaogaina e fai ma sui mo le totoina o laau toto.

Fertilizer Sauniuniga ma le Faʻaaogā

Mo faigofie faʻapalapala, e tatau ona fefiloi ma le solofanua, povi po o mamoe. E fautuaina foi le faʻaaogaina o otaota meaʻai faʻapitoa. I le faagasologa o le pala, e tatau lava mai lea taimi i lea taimi ona liliu le faaputuga faapalaga mo se faiga o le toniga. E mafai ona e faʻamautinoa le sauniuni e ala i le fausaga o le faapalaga. O le a foliga gatasi ma feteʻenaʻi.

Faatasi pe faalua i le vaitau, e aoga le faʻaogaina o luga o laei, lea e tuʻu i totonu o pu e faʻatatau i laau. E mafai ona e faia se aofaiga e le silia le 2 lita i le sikuea 1. m. palapala. Ina ia saunia lenei ituaiga o laei, e tatau ona faʻaumatia 1-1.5 kilokalama i se pakete vai. fugalaau fou. O le fofo ua manatu ua saunia pe a uma ona faʻaaogaina, ma ua faʻamaʻapeʻa atoa le otaota.

O le manulele fou e aofia ai vaega sili ona aoga mo le faʻamala. I se malo matutu, e na o le afa o meaʻai e fafaga ai le eleele. O ia ituaiga meafaitino e talafeagai mo le sauniuni o le ofuina o le suavai..

O le taofiofia o lapiti e sili atu lona lelei i luga o isi ituaiga o manua ona o le maualuga o meaʻai o meaʻai i lona fatuga. Faatasi ai ma lona faʻamaonia saʻo, e mafai ona e mauaina se fua tele ma le maualuga.