Laʻau

Platikodon e ola mai fatu pe a totō Toto ma tausi i le laufanua Photo o fugalaau

Platicodon fua tele o fatu laau toto totoina ma tausi lelei ile eleele

Fugalaau le fugalaau o se vao vavalalata. O le tele o taimi na maua ai i totonu o vaomatua fiafiaga, pito i luga o maa papaʻe mai Sasae Mamao, Siberia Sasaʻe, Korea, Saina ma Iapani. Na faalauiloa Platicodon i Europa i le faaiuga o le senituri lona 18, ma maua ai tufatufaina mulimuli ane - i le ogatotonu o le 19 seneturi. Ina ua mavae le afa seneturi, o le tuufaatasiga o fale tausimai na aofia ai le tele o fomu o Platicodon.

E mafai ona fenumiai Platicodon ma se logo tele. I totonu o tagata e taua tele - o se logo tele. Mai le Eleni, o le igoa o le fugalaau ua faaliliuina o le "ipu lautele", lea o loo faamatalaina lelei ai. I le natura, e fuga mai le laau i fuga lanumoana.

O loʻo i ai se lapisi lapoa, miti, saʻo, lau laʻau lauulu ma se maualuga e 20 i le 80 cm, lea o loʻo i ai le ovoid po o laulaʻau laugatasia e laugatasia faʻatasi ai ma ni pito lelei. O laʻau pito i lalo e fai ai se basal rosette. O laʻau ma lau o loʻo vaivai. Fugalaau e nofofua pe faʻaputuina ile tolu i le lima vaega, tele, lautele avanoa, e oʻo ile valu senitimita le lautele.

O le a le taimi e fuga ai le platicodone?

E i ai foliga ma le paauli paʻepaʻe ma le paʻepaʻe papaʻe. O fugalaau fulafula e fulafula e le masani ai e pei o moli. E fuga mai mo le lua masina, amata i le ogatotonu o Iulai. O le fua o se atigi fuamoa e fai ma laʻau paʻepaʻe ma matagofie.

O Platicodons e le faʻamalosi ma ola i se nofoaga e tasi mo se taimi umi, e aunoa ma le faʻaitiitia o le fugalaau, e faʻasusotasi lelei ma fugalaau totō: phlox, sunlils, peonies, iria Siberia, asters, stonecrops, cereals, geraniums, wormwood.

O ituaiga eseese e sili atu ona teuteuina o togalaau papa, o mea e aofia ai le tele o conifers ma ituaiga o meaola. O le lautele o le logo o le a fiafia i lona i ai i luga o le windowsill.

E faʻapefea ona toto fatu o le platicodon i le eleele

Platikodon fatu ata

  • O fatu o le Platicodon e totoina i le lauʻeleʻele mafanafana (faaiuga o Aperila) poʻo le taimi o le taumalulu (faaiʻuga o Oketopa).
  • Ulutala pito i luga faatasi ai ma se laulau o le faapalaga poo le faʻapipiʻiina o le eleele ma se laulau lua i le tolu senetimita.
  • O lenei auala faʻalelei e maua ai iuga i le faaiuga o Me. O fuā muamua e ono oʻo mai i aso mulimuli o Me, ma sili atu i aso muamua o Iuni.

Sowing platicodon fatu Platicodon i luga o le fanua avanoa

  • O le fugalaau e fai malie malie ma fuga i le tasi i le lua tausaga.
  • E manaʻomia ona tiʻetiʻe ni lanu i ni nai taimi, ma tuʻu ai le 20 cm i le va o vao.

Platicodon mai fatu i le fale: tuputupu ae ma tausi lelei laau

O le a le taimi e totoina ai fatu o le platicodon mo fatu?

O le totoina o le platicodone mo tipu e faia i le faaiuga o Fepuari poʻo le amataga o Mati:

  • mo le lūlūina, eleele mo le totoina o laau totō, e aofia ai eleele paʻu, humus, oneone, e talafeagai.
  • o le eleele e tatau ona vaʻaia lelei, faʻalautele lemu i le pito i luga o fatu i se mamao o le 2-3 cm, fafasi i se fasi manifinifi oneone;
  • faʻamama le palapala ile fatu mai le sprayer ile vai vevela;
  • ufiufi i se ata, tuu i se nofoaga mafanafana ma le vevela o le 20-22 ºC;
  • o fualaau aina e tatau ona tutu i luga o se faamalama e susulu malamalama, sili atu i le faamalama o sisifo po o sasaʻe;
  • o le isi fausiaina o fualaau aina e faatoa faia pe a uma le masimotoina o le eleele palapala luga;
  • o tupu muamua e tupu i totonu o le vaiaso pe lua.

A fesiligia pe i ai se manaʻoga e toto fatu o le Platicodon i le eleele, e lua manatu e uiga i le au fai togalaau: o nisi e talitonu latou te le tau totoina, ao isi e fautuaina ia totō fatu, ae le loloto, na o le tolu i le lima milimita. E sili atu le le ufiufi ile eleele, ae o se fasi moli lanu oneone.

O togafitiga mulimuli ane e aofia ai:

Fugalaau o le Platicodon ua saunia mo le totoina o ata

  • pe a uma ona fufulu puʻe puʻu ese se ata mai faʻatoʻaga;
  • faaitiitia le vevela i le 18-20 ºC;
  • vai pe a manaomia;
  • pe a uma le suāsusu, faʻafefe malie le palapala;
  • afai o laʻau e tolu pe fa laulaʻau, faʻafefete i ni ipu e tasi e tusa ma le 10 cm le lautele;
  • ola ae leʻi totoina ile laufanua i le faaiuga o Me.

A o leʻi totoina, e manaʻomia ona toleniina laau toto i le auala: ave i le faapaologa po o le faapaologa, ina ia faʻaaogaina laau i le matagi ma le la.

E faʻapefea ona toto fugalaau o le platicodon i le laufanua

Platicodon fugalaau totoina ma tausia ata i fafo

Faʻaleleia eleele

Pe a oʻo mai le taufaamatau o le kiona, ia Me-Iuni, e totoina ai platicodons i fanua tatala. O le palapala e tatau ona matala, mauoa, faʻafefe, e le matua susu. O eleele lelei mo le laau e aofia ai sina oneone laitiiti. Laufanua ile luga ole laupepa e tatau ona tatalaina ma faʻaofiina: 1 tbsp. se sipuni o fomaʻi faʻamaʻi ma le 0.5 ipu o le fafie.

E faapefea ona toto

A o lei totoina, e tatau ona matuai suamalie, e tatau ona totoina le laau ma le faaeteete ma le faaeteete ina ia le faaleagaina ai aʻa. Faʻaaoga se tamai suō totoga e faʻaliliu ai totogo ma se fasi eleele. Laititi laiti e faia i lalo ole fatu i le loloto o le 15-20 cm mai le tasi. O le totogo ua tuu i totonu o le lua, faʻapipiʻi faʻasusu i le palapala ma sina pamu. A maeʻa ona faʻamalūlūina lea o le eleele ma ufiufi i le peat.

Taua: Platicodon o se faʻatoʻaga faʻapitoa, e le fiafia i gafa. O se nofoaga i luga o le fugalaau e tufatufaina, ona o le a nofo ai iina mo le tusa ma le 10 tausaga.

Platicodon tuputupu ae tulaga ma tausiga lelei

Faʻasalaga, mulumulu ma faʻamalamalamaina o le 'upega tafaʻilagi

A maeʻa ona totō, e tatau ona tuʻuina atu se mea faʻaleleia, ae le lava le fafagaina o le laau mo le lua vaiaso, laei masani pe mulching. Gulf o aʻa ma le faʻavaivai o vai i le palapala e le tatau ona faatagaina. A uma ona totō, paolo le fugalaau mai le la susulu. Lafoina i le tautotogo, fafagaina o le eleele i mea tau meaola. Ona faʻaitiitia ai lea o le vai, ma e le sili atu ma le tasi i le tolu aso e faia ai le faamamaina. Ua matala le eleele, ua aveeseina vao. O le a lelei mo lautele-logo i vaega e vaivai le penumbra poʻo le la. Mai le vevela o ave, e tatau ona ufiufi Platicodon.

Laʻei pito sili

O le a matua talisapaiaina le laau mo le laei pito i luga. O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina. O le eleele e matua lelei lava, ona i le tausaga muamua o le faʻatoʻaga e tasi le mulching o le palapala ile fugalaʻau. Faʻasoa foi mea faʻafefiloi ma mea uma i le taimi o le fuga. Mai le tausaga lona lua, e lua ituaiga o laʻei pito i luga ua faʻalauiloa mai:

  • mulūlūlūina (peat, compost, humus) i le amataga o le tautotogo po o le amataga o le tautoulu;
  • top dressing with ferral mineral fertilizers ia Me, Iuni ma Iulai ma se vaeluaga o le masina.

O lenei taʻiala e mafai ai e oe ona ausia se vaʻaiga umi ma le tele o se logo tele, lea e fiafia ai le mata mo le lua masina. A maeʻa ona toto, amata mai ia Setema, o le lanu o le laʻau e suia le fiafia - mai lemoni i le samasama ma le ulaula. E mafai ona tumau lau amio seia oʻo muamua i le kiona.

Faatupulaia o le tuputupu aʻe ma teuteuina

I le tusa o le tolu tausaga, ua tupu aʻe ai platicodons e aloese ai mai le faaleagaina i le matagi, e tatau ona fusi pe pamu i le tautotogo mai lea taimi i lea taimi i ni auala faapitoa - o le a le taofia ai le tuputupu ae.

O isi mea e le faigata:

  • aveese fugalaau e le faʻaaogaina e taofia ai le faʻatoʻa fatuina o fatu ma le taofi o le va. O le taualumaga e faʻaolaina ai le tele o numera fou;
  • afai o le vao e maualuga tele ma mamana, e amata ona taooto le logo tele, fusi fugalaau i le lagolago;
  • i le tautoulu, a uma le amataga o le faʻamamago, aua le faʻatali mo le paʻu o le vao, tipi ese ia togi i lalo ifo o le mafai.

Aisea e le sau ai le valeticodone?

E toatele e le iloa o Platicodon ei ai se mea uiga ese - e foliga mai ua tuai lava pine pine, e leʻi umi ae amata le amataina. E le tatau ona e fefe: o le fugalaau o le a vave ona i ai i le ogatotonu o le tautotogo ma o le a tu saʻo i luma o tatou mata, ma le maofa i le tuputupu ae.

Faʻapenaina o le platicodon i le vavaeina ma le vaevaeina o le vao

O auala elemene o le faʻalauteleina o Platicodon e masani lava ona le faamanuiaina, ae ui i lea, latou te mautinoa le faʻasaoina o le ituaiga laau toto muamua.

E faʻapefea ona tipi

E mafai ona e taumafai e faʻaaogaina le laau e ala i le tipi, ae ui i lea, o le aumaia o le faagasologa i se manuia manuia e le masani ona maua.

  • Soʻo se mulivae e mafai ona vaeluaina i le tautotogo i le amataga o le tuputupu ae malosi ma maua i totonu o se mea susu, pe a uma ona taofia mo se aso i se vaipuna.
  • A maeʻa pe a ma le masina, e faʻavae se aʻa.

E faʻapefea ona vaeluaina se togavao

Afai e ola Platicodon i le eleele oneone, e mafai ona e taumafai e faʻaaogaina e ala i le vaevaeina o le vao. Ua totoina lelei le laau, suʻesuʻeina. Faatasi ai ma se meafaigaluega e leai ni mea, e vaʻavaʻaveina ai gaioiga ma gaʻo, o le vaega o loʻo faʻasusu i le pefu po o le sulfur ma faʻatoʻa totoina vaega.

Pests ma faʻamaʻi

Platicodon i le mamanu o le ata o le togalaau

Immunity i faʻamaʻi - o le aoga sili o Platicodone. I le vaitau o le faʻavaivai umi, e mafai ona maʻi i le pala. E tatau ona vaʻaia le eleele ina ia le mafatia le fale mai le suavai. Afai e le lava nei fua, aveese le mea na afaina ai, ma togafiti le isi i se fungicide - o le lua pasene o fofo o Fundazolum, copper sulfate poo se tasi o le fofo o Topsin-M. Toe faia togafitiga pe a mavae aso e sefulu.

O meaola faalafua, o le oona e matautia - mice, moa, e mafai ona aʻafia ai aʻa. E tele auala e faʻaumatia ai.

E faʻapefea ona aoina fatu o le Platicodon

O le matua o fatu e faʻamautuina e ala i le tosoina o le pusa i totonu o le fugalaau. Setema o le taimi o le seleselega pe a faʻamago le pedicels i le pito. Mai fatu e mafai ona aliali mai ituaiga fou e ese mai le matagofie o laʻau o fugalaau.

Sauniga o le taumalulu

O le taumalulu lautele lautele i le ogatotonu o laina e sili ona lelei. E mafai ona ou mafatia i le taamilosaga ma le tele o taimi e fesuisuiaʻi ai le tala o le leai o ni eleele ma le malulu. E mafai ona oʻo i le taumalulu e aunoa ma se malutaga, ae o le uati o le laau e mulimulitaʻi mo le faʻalagolago i le peat or humus i le mafiafia o le tasi poʻo le lua senitimita.

Platicodon i le fale

Platicodon i le totoina o fale ma le tausiga o ata Astra

Toto ma tausi i le fale e toetoe lava a ese mai fugalaau i le auala. O totonu o le platikodon ile foliga foliga matagofie e pei o luga o moega o fugalaau. O le mea autu o le tuʻuina atu lea o se mea e sili ona lelei ma faʻasalalau faʻasalalau ma se ulo e iai suavai lelei. O le logo fiafia o le a fiafia mo se taimi umi. Faʻafeiloaʻi naʻo le mea e tatau ai i le taumalulu, pe a malolo le fale.

Taua: afai e te totoina se laau i totonu o ipu, e tatau ona e gauai atu i ituaiga eseese, mo se faataitaiga, o le Astra faasologa ma fugalaau eseese. O le maualuga latou te le sili atu i le 20-25 cm. E laiti, laʻititi, ae o le tele o tumutumu e masani lava e le suia.

Platikodon ituaiga ma ata ma igoa

Platicodon togafiti ma tausia i le malae vaalele i le ata o le ata Ata o le Blue 'Sentimental Blue'

O le tele-logo o loʻo faʻatusalia mai e se tasi ituaiga - Platicodon grandiflorus, poʻo le logo tele-logo.

Tasi manatu, ma ituaiga - tele. Le sili ona taʻutaʻua:

Platicodon Astra White Platycodon grandiflorus Astra White photo

Album - o se vavae 60 i le 80 cm le uumi, ma fuga lanu paʻepaʻe tetele e oo i le valu senitimita le lautele, e afua mai i le faaiuga o Iuni ia Aokuso;

Platicodon Astra Pink Platycodon grandiflorus Astra Pink photo

Shell Pink - vao e oʻo i le 80 cm le maualuga, fugalaau lanu piniki vaivai;

Marisil Bleu - vao vao e oo atu i le 35 cm le maualuga, fugalaau lanumoana ma se laʻau lavender matagofie;

Platicodon o loʻo faʻalauteleina le laulau o le Platycodon 'Astra Semi-Double Blue' photo

Snow Snow - o se togavao e oo i le 80 cm le maualuga ma le lanu paepae e sili ona lalelei po o sina lilac, faatasi ai ma velen lanumoana;

Epoiema - o se togavao e naʻo le 20 cm faʻatasi ma fugalaau o se lanu uliuli-lanu moana;

Snowflakes - maualuga e oo atu i le afa mita, ituaiga ma laʻau paʻepaʻe lua-faalua;

Maser o Pearl - fugalaau lanu piniki i luga o vao e oo i le 60 cm le maualuga.

Taua: pe a tupu aʻe ituaiga eseese i totonu o le togalaau e tasi, e tatau i se tasi ona amanaʻia le mea moni o loʻo totoina laau. O le a le mafai ona faʻasaoina meatotino eseese: o fatu e maua mai i hybrids. Mo le puipuia o uiga eseese o laau totō, e tatau ona tupu se tasi o le Platicodon i luga o le saite.

Mea aoga o le platicodone

O aʻa o le logo tele e talitutusa ma aʻa o le ginseng, e aofia ai saponini o meaola oona, inulin, protein, calcium, iron, phosphorus ma isi elemene, faapea foi vitamini B1 ma le B2. Ua leva ona faʻaaogaina i totonu o le gagana Korea ma Saina faʻasoifua maloloina e pei o fualaau oona, anti-inflammatory, ma fualaau oona e faʻaolaina ai le gaosiga o le toto.

O tagata Koreans e ola Platicodon mo le lelei o aʻafiaga, lea e fai si vevela, ei ai se manogi uiga ese. Selesele mai le tautotogo i le autumn. E taua le lua i le fa tausaga le matua. Faʻaaogaina i le sauniuni o skewers o manu i luga o skewers, soup, stew mai noodles, aano o manu fasi, fualaʻau.