Isi

Laʻau lily lūlūina - faʻaaogaina o le tuputupu ae

Fugalaau toto i totonu o le fale o se avanoa sili lea e fatuina ai se siosiomaga manaia lelei ma faatumuina le ea i ni mea matagofie. I le taimi nei, o le lili totonu i totonu o se ulo e le o se mea e ofo ai i lona i ai, talu ai o ituaiga eseese o lenei laau ua faʻaaogaina i totonu o tuutuuga i totonu ua uma ona faʻafefeteina. Muamua lava, o laina nei o Asia ma Asia, lea e maua ai ni nai tamaiti laiti ma e mafai ona ola e aunoa ma le toe totoina i le ipu e tasi mo ni nai tausaga. O le totoina o lili fale i totonu o se ulo e le faigata e pei ona foliga mai. O loʻo i ai se avanoa e faʻatonutonu ai le vaitau o le fugalaau ma maua ni laulu matagofie matagofie mo soʻo se taimi faʻapitoa. Ina ia faia lenei mea, e tatau lava ona e filifili le taimi tonu e totō ai ma tuʻuina atu tulaga manaomia mo le tuputupu ae.
O le lili i totonu o se ulo e mafai ona oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 1.5 mita, ma mafai ona tupu aʻe se tamai vao. Ina ia faʻatonutonu le maualuga o le aʻa, e tatau ona e filifilia ituaiga. Ia, ma e tusa ai ma lea, e tatau ona faʻafeiloaʻi le faga lily i tulaga tau faʻatoʻaga manaʻomia. O le maualuga o lau fugalaau i le lumanaʻi, o le maualuga o le maualuga ma le uumi e tatau ona pikiina i totonu o se ulo mo lili. Ma, faatasi ai ma le maualuga o le 1.5 mita, o le malosi e tatau ona i ai le maualuga o le puipui o le 35 - 40 cm. O le nofoa mo le pusa muamua e 16 cm2. O le mea lea, i totonu o se fagu e i ai le lautele o le 40 cm, 3-4 togi e mafai ona totōina. O mea totino i potopoto eseese e le fautuaina, aua o lili o loʻo i ai se avanoa tele o le lalolagi o loo siomia ai le pulufana amata amata ona gaosia ma le gaosiga o tamaiti, ma o le tupu aʻe e le tupu seiloga ua tumu le avanoa atoa. Atonu e ono tele ni tausaga.

Saunia e totoina fugalaau lili i ipu i le fale: o se ata o laau totõ ma mea faigata o sauniuniga

Vaavaʻai ma le faaeteete i ata eseese o lili i ipu, o le matagofie o le matagofie o nei laau totō e matagofie ma manaia. Afai ua faia le filifiliga e totoina, o lona uiga ua matou sauniuni e totoina fugalaau lili i ipu. O mea faigata o le sauniuni mo liligi ola i le fale i totonu o se ulo e aofia ai mea lilo:

  1. le filifiliga sao o le totoina o mea - e tatau ona malosi le paluga ma mamafa pe a ma le 40 kalama;
  2. fuafua ituaiga - mea e fiafia i ai e tuʻuina atu i laufanua faʻavae, laufanua, Asia, tupu ma umi-faʻaleleia;
  3. siaki pulu i totonu o le pusaaisa mo le 15 i le 20 aso - o le vevela e tatau ona tusa ma le 5 tikeri Celsius;
  4. aʻo lei totoina, faʻafefete muamua paluga mo le 2 itula i se vaifofo o le paluga oona;
  5. ona mo le 12 itula i se vaifofo o fualaau oona ma le tuputupu ae tuputupu ae.

O le fugalaau lili i totonu o se ulo e mafai ona tupu e aunoa ma le totoina o pulu mo le 2 i le 3 tausaga. Mo lenei mea, e tatau ona tuʻuina atu tulaga lelei mo le taumaluluina o le laau. E leai se tulaga e tatau ona e aveina ni pusa e teu ai mea i le faapaologa i le taumalulu. O pulu ua le saunia e mafai ona tafe. E faʻapefea ona teuina pe a uma le fugalaau ma mea e fai e maua ai le tele o le toto mo le vaitau e sosoo ai, o le a matou faʻamatala atili. I le taimi nei, tatou te ofoina atu nisi ata lanu o lili i ipu i luga o le faapaologa ma windowsill:

E faapefea ona toto se lili i totonu o se fagu?

Ina ia mafai e se mea ona amata ona tuputupu ae ma atiina ae, e tatau ona tuuina atu aiaiga mo le tuputupu aʻe aʻa ma meaʻai. Totoina o se lili i totonu o se ulo e aofia ai le filifilia o le eleele saʻo. E mafai ona avea ma eleele i le paluga i le tutusa tutusa ma le humus po o le faapalaga. Pe a fai se mea e faʻafefiloi ai le eleele, aua neʻi galo e uiga i le faʻaopoopoga o mea faʻapitoa faʻamafanafana. I le avea ai o se tulafono, 50 g e ave mo lita taʻitasi o palapala. mea faʻafefiloi i tutusa tutusa o le nitrogen, potassium, magnesium ma fulukalama. E mafai ona e faʻatau le eleele na saunia mo lili i le faleoloa. Ae ao leʻi faʻaaogaina e tatau ona faʻamaʻi. Mo le faia o lenei mea, sasaa masini fufulu i luga o le vai kuka ma le faʻaopoopoga o fomaʻi faʻasaʻi ma le palamati.
E mafai ona e totoina se lili i totonu o se fagu i soo se taimi o le tausaga. Mo le mauaina o fualaau mo le teuteuga o le tau vevela, e tatau ona totoina pulu e sili atu nai lo le lua sefulu tausaga o Mati. I lenei tulaga, o le a saunia le fugalaau i le afa lona lua o Me. Mo vaitau mulimuli o le fuga, e tatau ona toe faia le totoina i se vaeluaga o le 2 vaiaso. Ina ia maua fugalaau ia Tesema, e tatau ona e totoina se lili i totonu o se fagu i le faaiuga o Setema ma tuʻuina atu faʻamalamalamaga faʻafuaseʻi i le taimi lava e uma ai ona tupu mai.
Ma o lenei o le a tatou auiliili auiliili le auala e toto ai se lili i totonu o se ipu i le fale:

  • alavai i foliga o le sami ma pepa o le vaitafe po o le faalauteleina o le omea ua tuu i le pito i lalo o le atigipusa, e mafai foi ona e faaaogaina fasi pepa polystyrene ma piliki gau, o se vaega e oo i le 5 cm;
  • ona sasaa ai lea o le 10 cm o le eleele lafulemu;
  • faataatia i lalo le tumutumu, o le pito i lalo o loo faapipiiina i le eleele;
  • 15-20 cm o eleele lafulemu ua sasaa i luga;
  • faʻaleleia le vai i le vai mafanafana ina ia faʻamalieina le palapala.

A o lei totoina lili, fuafua le malosi ma le maualuga o itu o le ulo. Mafaufau i fautuaga na tuuina atu i luga, ia fuafua nei faatapulaa ina ia mavae le totoina o le ai ai le tusa ma le 7 cm le avanoa i luga o le pito i luga o le ulo. Aua o le germination ma le amataga o le tuputupu ae o le a tatau ona faatumuina le eleele, talu ai o lili e maua ai aʻa faaopoopo i le faagasologa o le atinae.

O le faʻalavelave o le faʻatupulaia o lili fale i totonu o se fagu ma le tausia o laau toto

Faʻaavanoa le tamaoaiga ma le umi pe afai e ausia uma mea tau faʻatoʻaga. O le totoina o lili i totonu o ipu o se mea manaia lea e leai se mea faigata. Ua na lava le saunia lelei o le tausiga lelei o lili i totonu o ipu, e faia ai masani faʻafeinu ma luga o lavalava faʻatasi ma se tuufaatasiga o gaosiga o fugalaʻau ma mea faʻamalosi.
Sei o tatou mafaufau pe faapefea ona tausia se lili i totonu o se fagu.O le mea lea, o le faʻaleleia o le eleele na faʻataunuʻu ma lelei, o lea e tatau ai ona e faʻatali seʻia oʻo mai le totogo. Mo lenei vaitau, e tatau ona tuʻuina atu se tau maualalo ma faʻafefeteina pei o le coma ua maeʻa. E tusa ma le 1 le taimi i le 3 aso.
I le faʻamuamua, o le lili totonu o totonu o se ipu e le manaʻomia tele le tausiga. A maeʻa, ona faia lea o le laei pito i luga ma se vaifofo o fugalaʻau. I le mavae ai o le 7 aso, o le fafaga faifaipea e faia i le faaaogaina o le phosphorus-potassium. E fautuaina le suluina o le fofo i le faaopoopoina o se tuputupu ae e faaosofia i le taimi o le amataga. E tusa lea ma le 2 taimi i le vaiaso. O lenei metotia e faaosofia ai le faʻapipiʻi o fugalaau ma maua ai le atinaʻe o lanu lanu tele.
A maeʻa le totogo e oʻo atu i le maualuga o le 10 cm, ua tumu le lalolagi i le pito i luga o le ulo. Ona tausia lea o le lili fale i totonu o le fagu i le faʻagasologa masani o le eleele i le loloto o le 5 cm e faʻamautinoa ai le afaina o le ea fou i le aʻa. E faia faʻasalaga i aso uma. Fertilizing with mineral and organic complexes mo le totoina o laau toto ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le vaiaso. I le matua o le 1 masina, e mafai ona ave se lili i totonu o se ulo i fafo. Ae o lenei mea e tatau ona faia i le amataga o le faʻamalosia. Ava i le aso muamua mo le 30 minute, i le lona lua - mo le 1 itula, i le lona tolu mo le 2 itula. Ma o lea ia faasolosolo malie ona aumaia le vaitaimi o le nofo i le ea fou i le 10 itula. Aloese mai le vevela i le po i lalo o le 10 tikeri Celsius. O lenei mea e taofia ai le faagasologa o le tuʻuina o fugalaau.
Seiloga e tatalaina matala, o le tausiga o le lily fale i totonu o le ulo e mafai ona faʻaopoopoga e ala i le felafolafoaʻiina o aso taʻitasi. O lenei mea e maua vave ai le tuputupu ae ma le atinaʻe. I fafo, e tasi le tulafono e tatau ona mulimuli ai. I le taimi o le pulupulu ma seia oʻo ina susu le susu, o laulaau e le tatau ona afaina i le susulu o le la. A le o lea, o le a mafua ai ona taoto. A maeʻa ona fuga, e tatau ona tafe le suavai mai le ulu atu i petals. O le susu e faapuupuu le vaitau o le fugalaau.
Afai e tele ni aʻafiaga ma latou mamafa, ona tatau ai lea ona faʻapipiʻi le lagolagosua e lagolagoina ai le aʻa.
Vaavaai i le ata o lili i ipu e mafai ona tupu lelei i le fale, faia o taumafaiga ma faʻaaoga le fautuaga na tuʻuina atu i luga.

E faʻapefea ona toto ma totōina lili faʻasalalau i totonu o se fagu?

Talu ai nei, i faleoloa faʻapitoa e faʻatau atu lies faʻasalalau i totonu o se fagu i se lauʻeleʻele ua leva ona tupu. E faʻapefea ona faʻasaoina lenei matagofie ma faʻaauau le tuputupu aʻe o laau i le fale. Muamua lava, e tatau ona e iloa o le tausia o le lily oriental i totonu o se fagu i le taimi o lona vaitau o le vavalalata e aofia ai le tele o vaiinu ma le pito i luga luga o fugalaʻau. Lafoaina lau laau ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le aso. O lenei mea o le a faʻateleina ai le vaitau fuga.
E tatau foi ona e iloa le auala e teu ai se lili i totonu o se ipu pe a uma le vaitau o le fugalaau.

Ina ia faia lenei mea, pe a uma ona pau ese uma le faʻaleleia, faʻatali mo le taimi pe a oʻo uma mai pine ma samasama. E le mafai ona vavaeina. I le taimi lea, e tatau ona faʻaitiitia le faʻamautu ile 1 taimi i le vaiaso. E faʻamalieina vaiinu uma ma le tele o laʻei pito i luga ma mineral ma organic fertilizers. O le totoina o laulaau ua maeʻa uma. E tāua mo i tatou i le taimi nei, o meaʻai uma e maua i totonu o le laʻau ma o latou ulu e ulu atu i totonu o pusa ma faʻaputuina fugalaau manaia mo le isi vaitau vegetative.
A maeʻa maeʻaeʻa le vaega o loʻo i luga o le eleele, e faʻafefe faʻamaʻi atoa ma a maeʻa le 2 vaiaso ona oʻo mai ai lea o sina taimi e eli ai lauʻau lili. O le alu i le fanua e tasi e le aoga, aua ua maeʻa ma o le a le faatagaina le puʻo e faʻaleleia atoatoa le aʻa mo le tausaga a sau.
Matou te aveeseina le otaota mai le ulo ma faʻaleʻeteʻa faʻaleʻesea, ave faʻamalosi. O tamaiti e sili ona tuʻuina vave i totonu o se pusa eseese mo le totoina o pulu. Matou te fufulu fuʻa tetele i lalo o le vai mafanafana ma tipi le ata i se maualuga e 5 cm mai le pulu. Ona matou tuu lea i totonu o se fagu ma faatumu i se vaivaiga vaivai o le potassium mo le 30 minute. Matou te alu ma faʻamago i le ea fou mo le 2 itula. I le taimi nei, matou te saunia le galu po o le vao, faʻamama sinamu ma sui i totonu o se taga palasitika. O iina, fefiloi ma le sawdust, faaopoopo i ai aniani. O nei mea uma o loʻo tuʻuina i totonu o le pusaaisa poʻo le lalo ifo. O lea e teu ai pupuvao seia oʻo i le isi totoga.
O lenei ua e iloa le auala e toto ai se lili i totonu o se fagu i le fale ma maua le malamalama pe faʻapefea ona toe faʻapipiʻi bulbs ma le tatau. Siaki nisi ata o lili fufulu: