Meaai

Faʻatasi fuamoa Eleni Eleni Moussaki fua

Musaka o se sui viia o meaai masani a Eleni. O le mea moni lava, o se paluga o fualaʻau puff ma le sautéed meat meat, faʻapipiʻi i se sisi kulimi sisi. Ona o lona tutusa ma le lauiloa sili ona lauiloa a Italia, o le musk ua taua foi o le "lasagna laʻau." O se tasi o ona uiga masani o le Greek moussaka ma le eggplant. O le fua e faʻatatau e faʻaaoga mo se laulau fiafia ma aso uma. Musaka o se mea manaia ma matagofie. E le gata i lea, e maualuga tele-kalori ma mamao ese mai mea taumafa: e mafai ona latou fafagaina se kamupani tele po o le avea o se taumafataga a le aiga atoa. E le manaʻomia e Musaka ona saunia se isi apa meaai ona o le i ai o fualaau faisua, lea e aoga ai foi. O lenei ipu e faapitoa lava le talafeagai mo i latou e naunau e aofia ai le eggplant i a latou meaʻai. O le mea moni, i lenei ipu e faapitoa lava le agavaivai, suamalie ma lelei.

Musaka ma le isalaʻelu

Ina ia saunia mushaki o le a e manaʻomia:

  • 4 eggplant (pe a ma le 700 g);
  • 500 g fasi falaoa;
  • 2 aniani;
  • 4-5 tamato (pe tusa ma le 300 g);
  • 75 g sisi malo;
  • 150 ml o le uaina paʻe papaʻe;
  • 50 ml o le suauu manogi, e sili ai le olive.

I le fua faʻatatau o le fua, o le falaisi Eleni ma le isalalala faʻaaoga le mamoe po o le paluga e kuka ai aano o manu. I tulaga ogaoga, e mafai ona e faʻafefiloi ai pusi ma puaa i le ratio 1: 1.

Ina ia saunia le sauʻai o le a e manaʻomia:

  • 400 ml o le susu;
  • 150 g sisi malo;
  • 2 tbsp. l falaoamata;
  • 2 fuamoa
  • 75 g pata;
  • se pine o le nutmeg kuka.

Sauniuniga o Meaʻai:

  1. Tipi le aano i aano o manu.
  2. Taʻu le siʻi.
  3. Afai e vevela le isalaʻelu, tipi i ni apa poʻo ni mama ma faʻafefiloi i totonu o le vai faʻafefe (1 sipunamu o masima i le 1 lita o le vai) e faʻaumatia ai le le fiafia i le taimi mulimuli. A maeʻa minute 15-20, aveese ma faʻamago i se solo pepa.
  4. Fai ni mea faʻafefete i luga o tamato, liligi i luga o le vai tafe ma vave tuʻu i lalo i le vai malulu - o lenei auala o le a faigofie ona vavae ese ai le paʻu mai le pulupulu. Uu i latou ma tipi i liʻo.

Sauce fai:

  1. Salu le pata i totonu o se pusa vavao.
  2. Liligi le falaoamata i totonu o le pata ma falai, faʻavevesi e le aunoa, seia oʻo i sina auro, faʻapipiʻi ma le toto le lumps.
  3. Liligi i totonu o sina susu susu. Faʻaauauina pea ona faʻaosooso pea, aumai le vaega i le tutusa lelei ma le mafiafia (e tatau ona iai le manogi o le kulimi suamalie). Aveese mai le vevela.
  4. Faʻamuʻu fuamoa i se vaitusi ma faʻafeiloaʻi malie i latou i totonu o le sauʻai, taumafai e fai lenei mea vave ina ia leai se taimi e vavao ai mai le vevela.
  5. Grate le sisi. Faʻasaga i totonu o le fuamoa o susu-susu aoe mafanafana, e faʻafefe ai. Vaʻai le masini i le nutmig, faaopoopo le masima i le tofo ma faʻafefiloi lelei.

Gagana Eleni Moussaka ma Eggplant

Le faagasologa o le kukaina o falaoa:

  1. Uu le fasi isalaʻelu i totonu o se pusa mafanafana ma le suauʻu manogi seia oʻo ile afa-kuka, mo le afa minute i itu taʻitasi.
  1. Otioti le aniani i totonu o afa mama, falai seia oo i le palasi ma faaopoopo i ai ni aano o manu. Fufulu fasi meaʻai ma aniani mo le 5-7 minute, vaitau ma auʻau e sili ona e fiafia iai ma sasaa le uaina. Toto seʻia oʻo ina faʻaitiitia le vai. Tofo e tofo ai.
  1. I se isi mea falai, ia faʻamafanafanaina tamato ina ia latou faʻasaʻo le tele o le vai, lea o le a faʻalavelave ai i le faagasologa o le taoina o le folasaki.
  1. Tuu se vaega o le isalaʻelu fried i totonu o le ipu tao tao ina ia latou tapunia le pito i lalo.
  1. I le tumutumu o le isalasala e taatia ma tufatufaina atu meaʻai.
  2. O le isi laulau e tuʻuina atu i totonu o poloka o tamato.
  1. O faʻamau uma e toe faʻafouina e amata ile eggplantal.
  2. E masani lava ona liligi i totonu o le suauʻu manogi le fusi anufe ma fufuluina i le suka i luga.

Mo le taoina, e sili atu le faʻaaogaina o se fomu i luga o itu, ina ia liligiina le suauu i luga o le ipu, e le mafai ona sosolo i luga.

E taoina Moussaka i le vevela o le 200 tikeri. O le taimi e kuka ai e sau mai i le 30 i le 45 minute - e faʻalagolago lava i le vave ona aluese o le suavai. O le mea lea, e tatau ona pulea taʻitasi le faiga. E tatau ona tao falaoa, ae le mu.

Ready Moussaka o se mea manogi suamalie ma se paluga sisi auro. A o lei auauna atu, e tatau ona ia tuʻuina atu ma "malolo" mo le tusa ma le 15 minute ina ia tumu i sua o mea uma. E sili atu ona lelei le faʻaoga saʻo i luga o le laulau i le laulau i se pepa tao tao poʻo se mea e tunu ai meaʻai, ma faʻasoa sao i luma o tagata auai i le taumafataga.

E tele faipule e finau pe faʻaaogaina pateta i le fualaau o le moussaki Eleni ma le eggplant? O le mea lea, o se filifiliga a le tagata lava ia e faia e tagata uma e tusa ai ma o latou manaʻoga. O le a le faʻafefeteina e Potatoes le maualuga o le manava, ae na o le faamamafaina o lona tofo ma avatu ai se manogi masani.

A o leʻi faʻaopoopoina le pateta i le musaka, e tatau ona tipi i ni fasi fasi pepa (fasi pepa), faʻamalamalama lelei i totonu o se pani ma tuʻu i totonu o le ipu tao ma le muamua laasaga, ona fafaga lea o aano o manu, isalaʻelu ma ia tusa ai ma le fua masani.

E le pei o le fua masani, o le moussaka ma pateta ma le isalaʻelu e tatau ona tao mo sina taimi. Aua nei galo o pateta e faʻaaogaina i se tulaga e leʻi maeʻa ma e manaʻomia foi le taimi mo sauniuniga atoatoa.

Ina ia mafai ona faʻafefeteina le meaʻai faʻamalosi ma maualuga-kalori, e le mafai ona e falai, ae tao mo le 15 minute i luga o se pepa tao tao i luga o pepa paʻu pepa e aunoa ma le suauu. O le isi auala e aveesea ai le tele o le suauʻu o le tuʻuina lea o fualaʻau falai mo le 5 minute i luga o se solo pepa ma tuʻu le gaʻo.

E tele ituaiga o meaola o le moussaki. E toetoe lava o atunuʻu uma o loʻo i ai se ipu faʻafefete tutusa e faʻaaoga ai fualaʻau kuka, ituaiga saula ma isi mea faʻapitoa, e pei o puʻamu, logo logo, zucini, nati ma e oʻo lava i le sami.

Musaka o se mea moni lava mo suʻesuʻega ma suʻesuʻega o le gaosiga. E aoga le kukaina muamua ma o le a ave se tasi o nofoaga muamua i le lisi o aiga e fiafia i ai ma mea faapitoa.