O le togalaau

Pears mo le vaipanoa o Moscow - ituaiga e faʻamafanafana ai le fai togalaau

Vaitafe o le itumalo Moscow e tele ma sili atu ona foliga tutusa i le itu i saute. O fuga vine na gaosia ai pears mo le eria Moscow - ituaiga mo le taumafanafana, autumn ma le taumalulu. O loʻo i ai ni laʻau faʻapipiʻi ma ni pou e pei o ni paʻu e mafai ona fetaui i totonu o se nofoaga laitiiti. Ina ia fesoasoani i le fai togalaau, matou te ofoina atu se faʻamatalaga o nisi ituaiga, ae le o mea uma.

Uluai vasega

O ituaiga muamua o pears mo le eria a Moscou o loʻo faʻaalia e le tagata lava ia. Ina ia maua se seleselega, 2-3 laau e tatau ona totō latalata ane, e sili atu pe afai o se tasi oi latou e eseese. O le faʻaleleia o le tagata lava ia, faʻaopoopoina i le felaʻasaʻi, faʻapupula le numera o ovaries.

I le faʻamatalaga o le paʻu Marble, o lona tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai le paʻu, ua matauina. O se laau e oo atu i le 4 mita le maualuga ma se pale salalau e amata ona fua mai mo le 6-7 tausaga. O se vaega o le laau o le faʻamaligiina lea o fualaau aina e aunoa ma le fafagaina. O fua e fua i le lapopoa ma le tofo, e amata i le amataga o Aukuso. O le faigata o le taumalulu e lelei, fuaina o fua taʻitasi.

O le ituaiga e aofia ai le fou, faʻavavevave le tuputupu ae. O le laau e ola i le 2.5 m, muamua ona fai se taotoga, ona tulaʻi lea i luga ma se pyramid. O se tasi lea o mea muamua i le ata - Lada pear ae leʻi seleseleina ia Iulai. O fua e le tele, 90 - 110 g, ae o le fua e tusa ma le 40 kilokalama mai le tasi tagata matua. Fruiting e tupu 2-4 tausaga talu ona totoina.

Aʻoga aoga:

  • maualuga faigata taumalulu;
  • tetee i le vevela siama, pala;
  • maualalo le manaomia i le moli;
  • lelei fua.

O le vailaʻau o loʻo faʻalealogia e le tagata lava ia, ae i le i ai o le pi Rogneda poʻo le Chizhovskaya, o le fualaau aina e sili atu ona tele. O nisi taimi e faapipii ese ai se ituaiga eseese i totonu o le pale o le laau autu.

O le ituaiga o le vave o le taumafa, o fua e oʻo i le 250 kalama, ae o le laau e maualuga tele ma o le fuaina o fua e faigata. O le seleselega muamua e teuina mo le sili atu i le 2 vaiaso, o fua e suamalie, manogi ma e vave ona faʻatau vave i le amataga o le taumafanafana. Pears e faʻaaogaina mo le faʻasaoina, sauniuni o pateta paluga, suamalie.

O le fairytale pear o ni ituaiga ma faʻamaʻi masani ile gall mites ma scab. A maeʻa le malolo, e vave ona toe faʻafoʻisia le pale.

O le ituaiga o meaʻai na gaosia i le South Ural Research Institute o Chelyabinsk. Le tusitala o le ituaiga E.A. Falkenberg. O le Krasul pear sa aofia i le Setete Setete i le 2002. O se laau e oʻo atu i le 4 mita le maualuga o loʻo i ai le paleni o le pale ma le faʻalavelave. Laʻau i luga o lālā e faigata ai le seleselega. O le fualaau aina e fusifusia i totigilima, tausaga ua mavae ma le tuputupu ae talavou.

O fua o Krasuli e laʻititi 90-120 gramati, faʻalanoa-faataamilo. Pe a oʻo le pi, e liu lanu-lanumeamata ma se susulu pupula. O le vāega o loʻo faʻatulagaina mo le faʻaleleia o pisinisi ma fale o le tagata lava ia.

Faʻapitoa:

  • maualuga le gaosiga;
  • tetee i le paʻu, siama gase, mite mite;
  • lelei faigata taumalulu.

Tuai ituaiga e le mafai ona teuina mo le umi, latou te manaʻomia le vave faʻatau po o le gaosiga.

Paʻu o le taumafanafana i meaʻai

O ituaiga pi na aoina i le afa lona lua o Aokuso mo le Moscow Region ua sili atu ona taoto.

O le ituaiga i Uura i Saute na fafagaina i totonu o nuu o Chelyabinsk ma Yekaterinburg. O le laau e tele-lapopoa, lapotopoto, ma le maualalo o le tagata lava ia. E manaʻomia se tagata palota, mo se faʻataʻitaʻiga, Krasul poʻo Severyanka. O le vailaʻau e matuā malulu lava. O le tetee i le malulu o le pine Rainbow ua faailoa mai -37.2, ae o sina sina malulu, laau toto ma laau matutua na aveina 48.3 i le taumalulu o le 1978-1979.

O fua e oo atu i le 140 g i le tofo e fua i le 4.5 points. O le pulupulu e manaia-suamalie, lelei. O fua i le tulaga paʻu e mafai ona ola e aunoa ma le faamatuu mo le 10 aso, ona faasolosolo ai lea. O le seleseleina e mafai ona teuina mo le vaiaso.

Faʻapitoa:

  • sili atu tulaga tau pisinisi o fualaau aina;
  • maualuga faigata taumalulu;
  • tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua.

E tatau ona tatou faʻaalia se ituaiga fou i le genetist S.P. Yakovlev, o le na sopoia le vasa faʻasao i le lotoifale Tenderness ma le Australian Triumph of Pakgama. I le ata ata o Aukuso, i lona matagofie uma lava.

O le laau e maualalo, faʻatusatusa, faʻatasi ma le pale paʻu, o le faʻasao. O le laau e amata ona fua mai mo le 4 tausaga; o le ituaiga o mafaufau o le Memory of Yakovlev e mafai ona avea o se palota.

Fua e fua i le 120-140 g pe a fua le lanu meamata, lanu samasama ma o le a maua sina sina. Faʻalautele le ola e oʻo i le 3 vaiaso. O le fua o le togi e 4.6 - 5 points. Fruiting e masani lava. Pear varies Aukuso o le timu e puipuia i le paʻu, itiiti le aʻafia i iniseti laʻau. Pe a tumu i fua, o le a vaivai le laau.

O le vailaʻau ua tuai, filifiliga a tagata. O fualaau aina suamalie e leai ni fatu ua matua. Ae o le ituaiga e faigofie ona sisi. O le laau e maualuga, o fua e laiti, 70 - 80 g. O fua na aina i Aukuso, teuina mo le vaiaso. Ripe Bessemyanka ua paʻu, ma tumau i luga o se paranesi, faateleina le maualuga, o le tino ua paʻu. O le ituaiga o loʻo faʻafefeina le taumalulu latalata i Moscow. O fua o se tagata matua e tusa ma le 270 kilokalama.

Pears o fua mai i le faaiuga o Aukuso, amataga o Setema

O le pi na gaosia e saienitisi o le Moscow Agricultural Academy na faaigoa i le K.A. Timiryazev. O le taunuuga o se ituaiga lautele, e fuafua i le itulagi, ua vaʻaia o le tuai o le taumafanafana, amataga o le autumn, autumn. I totonu o tuafanua, o fualaau aina e aveeseina i le vaeluaga o le taumafanafana faatasi ma le tautotogo. Latou te matua ma teuina i ni tulaga malulu mo le 3 masina. O le paʻu o le samasama samasama ma se fuʻa mamanu. O le pulupulu e paepae, suamalie.

Faʻapitoa o le Peʻa o loʻo i ai:

  • e le fefe i le manumalo o Rusia;
  • faʻasaʻo i faʻamaʻi eseese;
  • faanatinati;
  • gaioiga e oo atu i le 50 kilokalama i le laau.

O le laau e oʻo i le 10 mita le maualuga, e le lelei i le tausiga, e faʻaaoga i le gaosia o le gaioiga.

Fualaau aina tetele ma le suamalie na amata i le amataga o Setema, ae le o mea uma. O le vaitaimi o le matua ua faʻalauteleina, ae o fualaau aina e le faʻapalapalaina, ma e mafai ona e faʻaaogaina i latou i poloka. E le fetaui lelei le teuina o se paʻu suamalie vaivai. E sili atu le vave gaioiga o le seleselega i le seleselega.

Pear Prominent - ituaiga vaʻaia o le taumalulu, faʻafitauli laiti i maʻi faʻaleaga. E lelei le teteʻe. Fruiting e tupu i le 5 tausaga.

O se laau puupuu, e oo atu i le 3 mita le maualuga, o le a tuuina atu tagata o le Moscow Region i Setema faatasi ai ma fua matagofie. Ae ui i lea, e mafai ona teuina ni pea vaivai mo le silia ma le vaiaso. I le faʻamatalaga, o le Chizhevsky pear ma le tolu-mita le tuputupu aʻe e mafai ona tuʻuina atu ni fua lelei. O fua e fua mai i taimi uma. O le fatu laau ua totoina i luga o se fasi laau, ua fuga i le tausaga lona tolu. E ui lava i le autalaga ua faʻatau, o le laau e sili atu ona fesootaʻi i le tagata palota Lada.

Autumn grade of pear. Elegant Efimova ei ai se ituaiga o fualaau aina. O le vanu na manumalo i se pine auro i le 80 o le seneturi mulimuli i se faʻasalalauga faavaomalo i Siamani. O le ituaiga o tufatufaina atu i vaega uma o Europa o Rusia ma i setete o Baltic. E i ai sona uiga lelei o fua o le 4.5. Ua tuʻufaʻatasia le faʻafefeteina o faʻamaʻi, faʻamaʻi ma le tetee i le tau.

Vaʻalo o le autumn autumn

Aua e te ofo pe afai e mafai ona e vaʻai i pears mai lau lava togalaau i luga o le laulau o le Tausaga Fou o lē e ona se fale mafanafana lata i Moscow. E mafai ona e faasaoina fua o ituaiga o le taumalulu seia oo ia Ianuari.

Fualaau lapoa e tusa ma le 180 gramu e tafe mai i le sua o le sua. O manogi e manogi lelei ma lelei, ma sina laulamu itiiti, ae e tatau ona vave aveese mai le laau. E le o uu le paʻu mumu-pito i luga o le paranesi. O le ituaiga o loʻo taofia pea meatotino sili ona lelei i le taimi o filifiliga, ma o loʻo i ai tulaga lelei nei:

  • le maualuga o le teteʻe i le maualuga, i le -50 faʻamaisa 3 mea;
  • fua tele, ma fualaʻau maualuga;
  • e le faʻafefe i le tuufaatasiga o le eleele;
  • o se tagata matua e pulea le seleselega, e le manaomia le teuteuina;
  • e le faʻaleagaina e le paʻu, faʻasaʻo i faʻamaʻi.

O le fuaina o le pear e le Red-face e sau i le 6-7 tausaga.

E na o le faaiuga o Setema o le paina o le Hera, e avatu ai le fua o le suamalie ma le 200 grams. Talia ma le manaia o le tino o lanu paʻepaʻe, o le fausaga maʻaulu o uiga iloga ia o lenei ituaiga. E leai ni paʻu tumau i le teuina. O nei pepelo mo le 5 masina i se fale malulu.

Laʻau o le Hera i le maualuga, e le o le mafiafia, i le foliga o se pusa vaiti. Amata ona fua mai mo le 5 tausaga. Faʻamalie ile vaega, e oʻo atu i le 1.8 points e tupu pe a pa'ū le vevela ile -38. O le vailaʻau e puipuia i siama faʻamaʻi ma funga.

O le vailaʻau o loʻo ola pea le mafaufau o le faʻatoʻaga o loʻo galue i lona foafoaga. O le suaina o le pine Lyubimitsa Yakovleva e tupu mo le 5-6 tausaga. O fua e manaia, ma o se mea e gaogao ma susulu i luga o se lanu samasama-lanu meamata. O le manogi o Quince o le uiga lea i le mulimuli, ae aunoa ma le faʻailoga.

O le laau e vave ona tuputupu ae, ua tele, ua faaleagaina i le susu i tausaga i le mataʻu. O le gaosiga o le tamaoaiga e faʻatupulaia i le matua, i le 7 tausaga o le 20-22 kilokalama. O le faigata o le taumalulu e lelei.

E tele isi ituaiga e tatau ona gauai atu i ai fai togalaau latalata i Moscow.