Fugalaau

Lilac: toto ma fiafia

Faatoaga faatoʻaga. Mo le lilacs, latou te filifilia lelei-malamalama, mafanafana ma i le taimi lava lea e puipuia mai vaega o le matagi. O lenei fualaau aina e matua faigata i le fua o le eleele. O le tali o le auala e tatau ona vavalalata i le le tutusa. O pasi e le tupu lelei i eleele oona ma e le faʻafefe ai le sili atu o le susu.

Pits mo le totoina o lila i luga o le mamafa o eleele e sili atu le lapoa (e oʻo i le 60x60x60 cm) nai lo o mea lafulemu. O loʻo tumu i le pito i luga ma le faʻaopoopoga e oʻo atu i le 10 kilokalama o fugalaʻau faʻasaina lelei. O le mamao i le va o laau toto e faalagolago i le faamoemoe o le totoina, i luga o ituaiga eseese ma meaola. I vaega o laau toto, o laau toto e totoina i se mamao o le lua, ma e masani lava -2 - 2.5 m. E le sili atu le latalata i le 5 mita mai laau toto.

Lilac (Lilac)

O le auala mo le totoina o lilacs e tutusa ma isi laau teuteu ma laau toto. I luga o le palapala ua sasaa i totonu o se lua i foliga o se komi, o le aʻa o loo salalau i itu uma. Ona lilo lea o le eleele ma pipiʻi malosi i aʻa. O le aʻa i lalo pe a maeʻa le faʻamalosi o le eleele e tatau ona 4 - 5 cm i luga ae o le palapala. O se faʻaleleia o le tau, e pei o se papaʻu, e le manaʻomia. O lenei mea e taofia ai laau ma e masani ona mafua ai le oti.

A uma ona totō faʻataʻamilo i se laau i totonu o se laina o le 50-60 cm, e sasaa mai le palapala mai le palapala e tusa ma le 20 cm le maualuga. E matua susu ma mulimulitaʻi i se fasi paʻi 6-8 cm, humus poʻo le vao. I le taimi o le tau mafanafana, ua aveeseina ai le ola vao mai laau ua faapipiiina, vao leaga, tatalaina le eleele ma tau faasaga i meaola faalafua ma faamai. I tausaga mulimuli ane, o le tausiga autu e: teuteuina ma fausia se togavao, tausiga ile eleele, faʻafeinu, faʻasusu ma faʻasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Lilac (Lilac)

© Bresson Thomas

O le togavao ua faia ma se maualuga o le 10 -15 cm ma le laʻau 5 - 6th lava vavae skeletal. E maua lenei mea e ala i le teuteuina puupuu o le tausaga i le tautotogo. E tofu le 5-6 ma lala o le faasologa muamua o le laau toto, e tuu ai le 3-4 paipa o tumutumu ina ia maua lala o le poloaiga lona lua. I lenei tulaga, o puʻu vaivai e tipi i totonu o le togavao.

I tausaga mulimuli ane, o le a vavaeeseina ai lala ua mamago, malepelepe ma vaivai i totonu o le pale, ma o le tuputupu aʻe o le olaola o loo i lalo ifo o le nofoaga o le faapipiiina ua aveeseina i tausaga taʻitasi.

O le taua tele i le fausiaina o togavao, aemaise lava i tausaga muamua o le fuga, o le saʻo o le tipiina o meaola. E tele taimi e mafai ai ona e vaʻaia le taimi e vavae ese ai le faʻailoga, ma sili atu ona leaga, malepelepe faʻatasi ma tausaga taʻitasi, ma o nisi taimi ma le tuputupu aʻe o le luana. E mafua ai le moni o le lilac ina ua mavae le tausaga. E tatau ona vavaeina le faʻasalaga faatasi ma se vaega o le paranesi o le tausaga talu ai, ma o le mea totoe e tatau ona i ai ni atamotu se lua, o luga o luga o nei fugalaau e taatia i le afa lona lua o le taumafanafana. I lenei tulaga, o le a toe totogo le vao i le isi tausaga.

Lilac (Lilac)

I le muamua 2 i le 3 tausaga i le tautotogo, ua fautuaina e aveese se vaega o fugalaau, lea e fesoasoani i le tuputupu aʻe lelei o le laau toto. O nisi taimi o le fugalaau e masani ona faʻatulagaina i totonu o tagata matutua. O le tuputupu ae ma le fuaina mulimuli ane ua faʻaleleia e ala i le aveeseina o fua o fualaau aina ua maeʻa vave ona maeʻa.

O le tausiga o le eleele e aofia ai le eliina ia Setema, veleina ma tatala i le tautotogo ma le taumafanafana.

A uma le fago muamua i le tautotogo, o le palapala o le eleele o le lio o le poloka e mulimulitaʻi i peʻa, humus poʻo isi mea. I le tau mafanafana, o le eleele e masani ona susu susu i luga o le aʻa pakiaka. Laʻau e manaʻomia le susu e le gata i le tautotogo ma le taumafanafana, ae i le autumn foi, i le taimi o le tautotogo o le tautotogo, lea, ia Setema-Oketopa, e tele mea e taʻua o le suavai lalo. Ave le 2 -5 pakete vai mo sikuea sikuea taʻitasi o le lio, e fuafua i le faʻaaogaina o le masini ma le vaitau o laau.

Lilac (Lilac)

Lilacs e tali atu i meaʻai (humus, compost compost, ma isi mea) ma mineral (fuluʻiusi, masini, vailaʻau). O meaola uma, ma mai minerale - fugafula ma le ufiufi e aumai i le tautotogo i lalo o le eliina o palapala. O le masani i sikuea sikuea o le poloka poloka e pei ona taua i lalo: faʻamaʻi faʻamaʻi - 2 pakete, superphosphate - 3 tbsp. punetipi o le sulfate sulfate - 2 tbsp. sipuni.

Nisrogen fertilizers e faʻaaogaina i luga o lavalava ao le i amataina le vaitau tuputupu aʻe (faaiʻuga o Aperila) ma i le amataga o le tuputupu ae o tipu, lau (May). I le 1 m2 poloka poloka faaopoopo 1-2 tbsp. ufi manogi.

Lilac (Lilac)