Laʻau

4. Acai, poo le Euperpa fualaau faisua

I le aso, i totonu o le pusaaisa o se tagata nofomau o le sovietipolo Soviet avanoa "atunuu i fafo" ua uma ona masani, o le i ai lea na matou faalogo i ai e tusa ma le tolusefulu tausaga ua mavae, ae le o tagata uma na taumafai. O le kiwi, ma le pineapple, ma le avoka, ma le persimmon, ma, ioe, faʻi. E le gata i lea, na matou aoao e toto nisi o fualaau aina i le fale. O isi - ua tumu i ituaiga ma ituaiga e taofi ai le malulu o le taumalulu o la tatou vaʻalele, ina ia latou ola faʻatasi ma i tatou - i tafatafa o apu ma pears.

Fualaau suamalie.

Ae o loʻo iai fualaau 'aina, e oʻo lava i fale megastores, e fai si faʻafitauli, ona o latou tau, o se taunuuga o femalagaaiga faigata ona o le pisi vavave, "tupe sili ona lelei" tupe. Ae i totonu o atunuu o le taumafanafana, o nei meaalofa o le natura o se vaega o taumafa i aso uma o tagata o le nuʻu. Ma ... mautinoa tagata tafafao maimoa, aua o se agasala le asiasi atu i se atunuu mamao ma e le iloa le fua o ona laau toto. I la tatou lisi, o le ae maua ai le 15 o mea e sili ona manaia, i le tulaga o le lelei / maloloina, fualaau 'aina' eseʻese e tatau ona e taumafai, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tafaoga.

1. Faʻatatau

O lenei fua e valaʻese valaʻau i vaega eseese, ae o igoa sili ona lauiloa o "carambola," poʻo "carambola." E mafai ona e faʻataʻitaʻi i aso malolo i atunuu o Asia i Saute. Ua tupu foi Cannon i Amerika o Florida ma Hawaii. O lanu samasama lanu meamata ua lauiloa, muamua lava, ona o lona "tulaga" e le masani. Afai tatou te tipiina le taamilosaga i le isi itu, tatou te maua se fetu fetuʻutuina fetu - o se teuteuga teuteu mo le laulau fiafia.

E tofo, e pei ona latou fai mai ai, o se tagata fiafia. E pei o le kuki ma se paʻi o apu ma ... kukama? O loʻo i ai i le Carom le tele o le vai e sili atu le inu nai lo le 'ai. O fua e maua i le vitamini C, calcium, iron, sodium. O le kalori mea uma e na o le 35 kcal i le 100 kalama. O se miti mo i latou e mananao e aveesea le mamafa!

Carambola.

2. Fugalaau, po o le pitaya

Afai e te fiafia e ola i le cacti, e tatau ona e mautinoa e le itiiti ifo ma le tasi i lou olaga le fiafia i fua. O fualaau suamalie, po o fualaau faisua, po o pitaya, po o pitahaya - e tupu i luga o se cactus foliga i Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute, lea e sau mai ai, faapea foi i Thailand, Vietnam, Indonesia, Filipaina ma Ausetalia, lea na faamanuiaina lelei ai mo le tele o tausaga. O fualaau vevela e foliga mai e matuā matagofie lava - o le 'apu "lanu" lanu palaniki, e ufiufi i sikula, ma lanu meamata lanu meamata. O lona tino manaia e ese lanu, e tofu le vasega ma ona lava.

O fualaau suamalie e toetoe lava a leai se tofo. Ae o loʻo mataʻituina pea i ata mumu lanumumu - o se faʻafefiloi tutusa o faʻi ma kiwi. O le Pitaya pulp e matua suavai, e mauoa i ni nai ponaivi e aofia ai tannin, o se mea taua mo se vaaiga lelei. O le isi "aoga" o lenei fualaau suamalie o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai e aunoa ma ni tapulaa, talu ai o le dragonfruit e maualalo le kulukose o le toto. O le mea moni, "e aunoa ma ni tapulaa" e le o faatatau i nei mea faʻapitoa, talu ai o le faʻasalaina o pitahaya e taʻitaʻia ai le manava.

Fugalaau, po o Pitaya

3. Guava, poʻo le psidium

O nei fualaau vevela, o loʻo i ai se foliga lapotopoto pe oval, e mai i le 4 i le 12 cm le umi, tupu aʻe i vaomatua o Initia, Mekisiko, Aferika ma i atunuu o Asia i Saute. E manaia le manogi o Guava e pei o le lemon zest, ma o lona tino e suamalie pe suamalie ma inu i le tofo. E fautuaina e faʻaaoga na o fualaau fou o psidium. Latou te tamaoaiga tele i le pectin - o se mea e aveesea ai toxins mai le tino. O le suavaia o le guava e gaosia ma e mafai ona afaina ai le gaioiga.

O lenei fualaau suamalie ua 'aina ma se pele, ae afai na e faʻatauina i se supermarket i Europa po o Rusia, e tatau ona e togiina le guava ao leʻi' ai. Mo le teuina o taimi uumi, o le guava e togafitia ma vailaau e leai se aoga i lou tino.

Guava, po o psidium

4. Acai, poo le Euperpa fualaau faisua

"Punavai o le Autalavou", "supple", "perenise Amazon" - o le taimi lava e le o taʻua ai ni fua o le acai i aso nei i lomiga faasalalau e fautuaina ai i latou o se panacea mo le toe faafouina o tino ma le mamafa o le mamafa. O le mea moni, i le natura, o le palm o Eutherpa, o ona fua o fualaau o le acai, e na o luga lava o le talafatai Pasila o le Amasone, e totoina i na o atunuu ei ai le tau vevela. O vine lava latou ei ai se fale ola mo na o ni nai itula! O lona uiga, o le tele o tagata faʻatau o le eutterpa e masani i fualaau faisua e ala i capsules, o suavai, o se vaega o meaʻai ma mea taumafa.

Afai e te maua le avanoa e taumafai ai se tasi i se nofoaga i le malologa vevela, ia mautinoa e faia! Muamua, e manaia. E tofo uma tamaiti e pei o le uaina ma se paʻu sukalati. Ma lona lua ... Leai, o le - muamua - o fualaau o le acai tropical o fua sili ona maloloina i le lalolagi! O loʻo talitonuina o nei fualaau aina e aofia ai le faʻapitoa o le faʻaaogaina o antioxidants, o lona malosi e le faʻatusatusa i soo se fualaau aina po o se meaʻai.

Acai Berries, poʻo le Eutherpas Vegetable

5. Starry Apple, po o Kainito

O nei fualaau oona e mafai ona fiafia ao malolo i atunuu o Asia i Saute, Amerika i Saute, Aferika i Sisifo ma India. Fai se foliga faʻalelei pe lapotopoto, e oo i le 10 cm le lautele. O le paʻulaʻau aisa o le lanumeamata, poʻo le lanu viole, poʻo le enaena, e faalagolago i le ituaiga. E manifinifi, ae i lalo ifo o loʻo i ai se lanu o le lanu lava lea e tasi o se mea e sili ona mafiafia ma e le mafai foi ona gaogao e puipuia ai le manogi suamalie ma le manaia, pei o se meaʻai suamalie. E tofo e pei oa tatou apu. Afai e te tilotilo i le kainito i le vaega, o le ae iloa lona tino i le foliga o se fetu.

Naʻo fua o fualaau 'aina e suamalie, e fai sina paluga pisi. O le apu a le fetu e teuina i le vevela o +2 i le +8 tikeri mo le tusa ma le tolu vaiaso ma faigofie ona taliaina le femalagaaiga. O lea e mafai ona e aumaia ni nai apu mai fafo o ni mea faamanatu mai le malaga. Latou te 'aina le kainito. O nei laʻau taumafa e sili ona lelei ma le maualuga o le vaitamini C.

Aʻau aisa, po o le cainito.

6. Fualaau

O fua tele o laau i le lalolagi o le ulu. O lo latou atunuu ua taʻua o Initia ma Bangladesh. E i ai mea e fiafia ai e pei o le falaoa, ma o laau ia latou te ola ai ua taʻua o le ulu Initia. Latou te ola foi i le toetoe lava o atunuu uma o Asia i Sautesasae. O le umi o le ulu e mafai ona ese mai le 20 i le 90 cm (!), Ma o lona mamafa e oʻo atu i le 34 kilokalama. O fualaau aina suamalie, pe a tafe, ia tutusa le leo ma o matou fualaʻau suamalie. I totonu, o le ulu e vaevaeina i lobes lapoa ua faatumulia i pulupulu suamalie ma suamalie. E moni, e tasi le "ae." I le mea manogi o le sliced ​​fruit, i tafatafa o faʻamatalaga faʻalauiloa o faʻi ma pineapa, o le manogi vaivai e lagona foi ... o le acetone.

O fualaau suamalie ua tumu tele e matua faamalieloto. Carbohydrates ia i latou e oʻo atu i le 40%. Ma o latou foi o se punavai o le vaitamini A, sulfur, potassium, calcium ma fuamosa. O fua e suamalie ma lelei. E masani lava e faʻanofo e pei o pusa. O le kulupu 'ulu e faʻaaogāina fou, ma o fualaau le' aina e falaiina, uʻu ma kuka e pei o fualaau faisua.

Jackfruit

7. Longan

O le laau tupuna e tupu i Taiuani ma Saina, Initonesia ma Viatename, ae mafai ona e fiafia i ona fua ao malolo i isi atunuu vevela Asia. Mo se faataitaiga, i Taialani, e tupu i le itu i matu. E faigofie lava ona ave ese le paʻu o le faʻagasolo. O lona lanu e mafai ona eseese i lanu mai le lanu mumu samasama i le enaena. O le paluga o lenei fualaau aina e matua suamalie ma suamalie, e fai sina musika. Ua ola Longan i fualaau.

Latou te faʻatau atu foi i vine, pei o matou masani i vine. O le a faʻatau, faʻataʻitaʻi se tasi. O vailaʻau e sili atu ona faʻamalolo pe suamalie. Latou te manatu e le o se mea fou na gaoia, ae o ni nai aso talu ona taoto i lalo. O lenei fualaau aina o se punaoa sili ona mauoa o le magnesium, iron, potassium, phosphorus, vitamini A ma le C, ma ua manatu o se antioxyidants malosi.

Longan

8. Rambutan

I fafo, e faamanatu mai ai le paʻu, ae o loʻo i ai se paʻu lauulu e puipuia ai se mea suamalie ma manaia. Rambutan e tupu tele i Asia i Saute. O le pele o ona fua e mafai ona ese: pe lanumumu, poʻo samasama, poʻo paʻepaʻe, o lona lanu e faʻalagolago i le ituaiga. Ae, i soo se tulaga lava, e le mafai ona talia le peel.

O le lapisi rambutan o se punaoa maualalo o gaʻo, proteins ma beta-carotene. O loʻo aofia ai foi le phosphorus, calcium, apamemea ma le uʻamea. Ma o lenei fualaau suamalie o se tasi o le au siamupini mo le i ai o le vaitamini C ma (e talafeagai mo le matagofie) se vaega o vitamini B.

Rambutan.

9. Langsat

Langsat, po o le umi e ola i le toetoe lava o tulimanu uma o le Lalolagi ma se tau vevela. Ae o lenei fua e sili ona lauiloa i Taialani, lea e auina atu i le toetoe o atunuu uma o le lalolagi. I fafo atu, o fua e foliga mai "so-so", o le manatuaina o pateta pateta. Ae i totonu o le vevela ua matua suamalie, ae ui i lea, o loʻo i ai ituaiga o fualaau.

Langsat o se mea taua tele i meaai a Asia. O loʻo i ai se tofo faapitoa e mafai ona tuʻuina atu ai ni lanu faʻataunuʻu i ipu eseese. O le kuka ma le kuka, ae e mafai ona e 'ai i le langsat ma le raw. E faia ai ni meaʻai lelei. O fua e masani ona faʻaaogaina i le talatala Thai. Latou te mauʻoa i vitamini C, calcium ma gaʻo.

Langsat.

10. Papaya

Ua tupu nei Papaya i le taimi nei i le toetoe lava o atunuu tumaʻi, e ui lava o lona lauʻeleʻele ua manatu o le itu i saute o Mekisiko ma Amerika Tutotonu. I a matou supermarkets, ua maua foi i le taimi nei. Ae ui i lea, o le na faʻatau, e masani ona fuaina lenei fua e pei o se faʻafitauli le masani ai. I le taimi lava e tasi, o papaya o se tasi o fua sili ona suamalie o laau i le natura! Ae e naʻo le fua o fualaau 'aina e mafai ona fai lenei mea. E matua paʻu i le paʻi, fai sina pulu lanumeamata-lanu moli. I luga o fata o faleoloa o Europa, papaya, e pei o se tulafono, ua maeʻa i se tulaga le atoatoa.

Ma o le paʻu e suamalie, suamalie ma lelei. E na o le 39 calorie i le selau kalama! O aoga aoga o papaya ua lauiloa talu mai anamua. O fua e mauoa i papain, o se mea e fesoasoani i le tino e maua ai le tele o meaai. E le gata i lea, o papaya o se punavai o le calcium ma le sodium, uʻamea ma fulukalama.

Papaya

11. Lychee

O le fua o se laau olaola e ola i motu o le taumafanafana ua valaʻaulia eseese i vaipanoa eseese: - lynch, lidzhi, lychee, lycee poʻo le pulu saina. O fualaau aina e maua i vine i Me ma Iuni. Lychee o se mumu mumu "plum" e tusa ma le 4 cm le umi. O lana peel ei ai ni tubercles mafolafola, ma i totonu o se pusa tioata-pei o le manogi, suamalie, e pei o vine suamalie.

O fua fou o le liji e masani ona susulu. Latou te pogisa i le taimi ma, e tusa ai, o latou tofo e mamafa. O le paʻu o le lyche e le mafai ona faʻaaogaina, ae faigofie ona aveeseina e tamatamailima. O le toatele o tagata tafafao maimoa i Europa latou te mafaufau i le populaina o Chinese o fualaau suamalie sili ona matagofie. Ae e taua e le gata ona o lona tofo lelei. O fualaau o Lychee e aofia ai le tele o vitamini B. O le mea lea, o le 'ai ia i latou i le malologa, o loʻo i ai se avanoa lelei e "faʻamalolo", faatasi ai ma isi mea, o fao ma lauulu.

Lychee

12. Passion Fua

O lenei vine vevela ua totoina i atunuu vevela ma susu, aemaise ona o lona suavai taua. E matua manogi lava, o lea ua faaopoopoina i le tele o isi suavai o gaosiga o mea tau gaosiga. O le suamalie o fualaau suamalie o se fualaau lanu uliuli leʻo mai le 6 i le 12 cm le uumi. Ina ia fiafia i le pulp aromatic, o le fua o le a na ona tipiina i ni vaega se lua. O fualaau suamalie o le suamalie e suamalie ma taugofie. E masani ona faʻaaogaina e teuteu ai mea faʻamaʻi. E mafai ona teuina fualaau aina i totonu o le pusaaisa mo le tusa o le vaiaso.

Ona o lona tulaga ese, o se oloa taua tele e aveese ai le uric acid mai le tino. E le gata i lea, o se antipyretic sili ona lelei ma le maaleale. Latou te fai mai e tasi le fua i le po e fesoasoani e moe ai pe a mavae se aso tafafao maimoa. A e i ai i le vaomatua, ia mautinoa e siaki!

Passion Fua.

13. Mangosteen, poʻo mangosteen

E i ai fualaau oona i le natura, lea e aofia ai le tele o vitamini ma minerale, i le tasi po o le isi aofaiga o isi fua uma na iloa e tagata. E aofia ai ma le mangosteen. Afai e te 'aina ni fualaau mango i le aso, o le ae faʻamalieina uma ou manaoga mo vitamini ma minerale. Leitioa a taʻua le mangosteen o le tupu o fua.

O lenei totoga, i le foafoaga o le tagata e le aofia ai, le mea e taʻua o polyploid o ituaiga laau e lua. O le mangosteen e le gata na maua gaʻo, gaʻo, ae gaʻo foi gaʻo. Ma o le mea pito sili ona taua - o le 39 o le 200 o loʻo iloa i le taimi nei o vailaʻau faʻamaʻi masani o loʻo aofia ai. Ina ia tofo, o nei fualaau oona e pei lava o vine, vine, cherries ma le pineapple i le taimi lava e tasi.

Mangosteen, poʻo Mangosteen

14. Faaaogaina

O ia ituaiga o meaola e pei o faigata, e tatau pea ona e suʻesuʻe i luga o le vevela. O ona fua e tele - e oo i le 30 cm le umi ma e oʻo atu i le 8 kilokalama mamafa. O mea uma e ufiufi i ni mea e felafoaʻi, ma i totonu o loʻo i ai se paluga suamalie, e vaevaeina i ni potu se lima. E sili ona lauiloa i lona atunuu - i atunuu o Asia i Saute, i Aferika Tutotonu ma Pasila. Atonu o le ae le toe faalogo i ni feteenaiga feteenai e uiga i fua tutusa. O nisi tagata latou te tofo e pei o le pulu launiu ma le sipisi, o isi latou te fai mai e foliga mai o le leoleo, o le manatu lona tolu o le durian e tofo e pei o se faʻi ua teuteuina i mea manogi, po o se vaimasima ma fasi suka ... I le lautele, taumafai, faasoa mai sou manatu .

O le ola maloloina o se punaoa maualalo o vitamini B ma le C ma o le tasi o fualaau aina suamalie e aofia ai le sulfur sulfur. E taua le iloa se mea se tasi e uiga i le durian - o loʻo i ai se manogi sili ona le fiafia! I lona pepa fou e le faatagaina e aumai i le faletalimalo poʻo i felauaiga lautele. O le siva ua faʻatauvaʻa na faʻamago pe mafai ona faʻaaogaina. Ma ia le itiiti ifo i ni nai itula ao lei amataina le taumafataga, e tatau ona e aloese mai le inuina o le ava malosi. Ua tupu lenei mea i faafitauli faʻalesoifua maloloina!

Faʻaoga

15. Mango

Faatasi ai ma isi faʻamatalaga, o mangoga talu ai nei e foliga mai e le taua tele. Ua amata ona matou faʻaaogaina, e pei ona masani ona matou faʻaaogaina i kiwi ma pineapple, aua o le tele lava o taimi e mafai ai ona e faatauina mango i supermarkets i taulaga tetele o Rusia ma atunuu tuaoi. I Initia ma Pakisitana, o fea e sau ai mango, o lenei laau ua manatu o se faailoga o le atunuʻu. Faʻaauau lenei aganuu i le toetoe lava o atunuʻu uma e iai le tau vevela. Fafagaina 300 ituaiga o mango, e 35 ituaiga o laau ua ola i luga o se fua o fale gaosi oloa.

O le mea lea, e faigata ona fefinauaʻi e uiga i le matagofie o lenei fualaau aina i lona lanu; o le lanu o le fualaau aina e faalagolago i le eseese. Mangoes foi e 'aina fua, e pei o nei fua e sili atu ona matutua. Afai e manaʻomia, e mafai ona tuʻuina mango i se mea pogisa ma le vevela vevela ma o le fua "e oʻo i le tulaga manaʻomia" mo le vaiaso. O le eseesega tele i le va o le mango ma isi fua uma, o ona fua e mauoa i amino oona taua e mafai ona maua e se tagata mai meaai. Ma e lima taimi e sili atu ai nai lo le tangerines! Ia, o le mea moni, o loʻo iai foi se vaega tele o vitamini ma minerale. I le auala, o nisi o tagata fai meaʻai e mafaufau i le mango-milk diet e sili ona paleni.

Mango

Ae, matou te faʻamoemoe o le ae le paʻu i le malologa ... O le mea lea, manatua o le mango, muamua lava, na o se mea sili ona lelei!

Faʻalogo! Tusi i faʻamatalaga i le tusiga po o le fea o nei fualaau taumafa na e taumafai ai? O fea na e fiafia i ai ma o le a le mea e te leʻi faia? O le a se mea e foliga i ai le tofo o se fua?