O le togalaau

Portulak togalaau - ona o vao leaga, o se tagata ese i totonu o fualaau faisua

O le togalaau Purslane e lauiloa i le toatele oi tatou. E faʻafiafiaina e le au fai togalaau i fugalaau ma le taumafanafana ona o le faataapeapeina o fugalaau matagofie ma susulu. Ae o le toʻatele o tagata na ia masani e mafaufau i lona aiga vavalalata - o togalaau o Purslane e manatu o le ita, e ui lava e le o le vevela vao.

O le tele o fai togalaau latou te iloa le mutia o lenei lau laau ua salalau i luga o le eleele faatasi ai ma aano o manu, uaua ma uaua "na o foliga." E ui lava o lona igoa Portulak togalaau (Portulak fualaau aina) - e matua manino lava.

Portulak togalaau, poo Portulac fualaau aina (Portulaca oleracea) - o se laau o le aiga o Portulac, o se ituaiga o le ituaiga o Portulac.

Portulaca togalaau (Portulaca oleracea).

Faʻaaogaina ma mea aoga o le togalaau Purslane

I nisi o atunuu, e pei o Georgia, o lenei laau toto ua taʻua o se togalaau totoa o le togalaau ma ua totoina ma le totoa iina mo le lelei o laʻau o le tino ma vine. Ma o lenei mea ona, e faaopoopo atu i lona tofo lelei, o le siaki o se faleteuoloa moni o vitamini ma isi elemene aoga i tagata.

O le laau e masani lava ona maua i totonu o lisi o vailaʻau o togafitiga nai lo tusi tusitusi. E ui lava, o le tuliloa e sili atu ona talafeagai mo le matafaioi a se fualaʻau nai lo togafitiga. O lona faʻalelei, faʻafiafiaga ma sina manogi oona e mafai ai ona e faʻaogaina lenei fualaau faisua i ituaiga uma ma meaʻai. E lelei o ia i le salati ma o se falaoa i le itu mo aano o manu ma iʻa. Ma o le purslane ua filifilia e sili ona lelei ...

Ae e tasi le "ae." O tagata e maualuga le toto maualuga e le tatau ona "faalagolago" i luga o ipu mai le pusa: faatasi ai ma le masani ai, e mafai ona siitia le mamafa e sili atu le maualuga. E ui lava, afai e te iloa le fuataga, o lenei fualaau aina e le afaina ai se tasi.

Portulaca togalaau (Portulaca oleracea).

O lenei ua e iloa e le o mea uma e leaga, o se mea e le masani ai, i le vaitau o le togavao o togalaau togavao, taumafai le tagata e tofo. Ae sili atu, ave nisi lala i le umukuka ma - ia amata - faaopoopo i le salati fualaʻau.