O le togalaau

Uluaʻi fua o vine

O fua muamua o se fualaau fou i luga o vine ua aliali mai i le faaiuga o Iulai po o Aukuso. I ituaiga ma hybrids, o loʻo faʻaalia ai se vaitau vave, o le faaputuputuina o suga ma le foliga mai o se tofo lelei o fualaʻau e tupu aʻo le i oʻo i ai lo latou tino moni, ma ua liu ponaivi. Ioe, ma le seleselega e muamua mai i le matua o vine. Vaʻaina ma le uluaʻi matua e aofia ai laau ia e le sili atu i le 115-120 aso. O le numera faatapulaaina o ituaiga e iloagofie ai le vave ona vave, ma fua mai i le 95-105 aso. Ma i le vaega autu, o le tuputupu ae o le vaitau e maua i le fuainumera mai le 105 i le 115 aso.

O le taimi faapitoa o le vine vine e le gata ina faalagolago i le ituaiga, ae faapena foi i le taumafa o le vine ma le tausiga o vao, feʻaei ma tau o le tau o le totoina.

Faatasi ai ma se filifiliga atamai o le totoina o mea ma le matauina o tulafono uma o tekonolosi tau faatoʻaga, o le a mautinoa lava le fiafia o le togalaau i le togalaau ma le muamua o vine suamalie lelei.

Faʻamatalaga ma ata o vine vine Faʻaliliuga

O le faʻaleleia i le aso muamua o aso e sefulu o Aukuso ma le auai i le vaega muamua o vine, na maua mai ai le liua i le gasologa o le faʻaleleiaina o le galue e le V.N. Kraynov. O foliga faʻapitoa e faʻaalia ai le maualuga o le tuputupu aʻe ma le tele o le faʻavaeina o fanau fanau, lea e mafai ona maua ai se faʻaluaga lona lua. I le taimi lava lea e tasi, o le a matua lelei lava le ola o le pulu ma le faapaleniina o gutu e oo atu ile -23 ° C. E faigofie ona faapipii vine ma mauaa.

E tusa ai ma le faʻamatalaga o le vailaʻau ma le ata o vine O le suiga, e mafai e le laau ona gaosia pusa lapisi poʻo le faʻalanu, o lona mamafa o le 700-1500 kalama. I tausaga lelei, o mataupu o le mauaina o pulumu e tusa ma le 2.5 kilokalama sa lauiloa. O le fesuiaiga o loʻo faʻaalia i fuani paʻu o le piniki mafiafia e tusa ma le 14 kalama, e oo atu i le 3.5 cm le umi ma le paʻu o le pulumu tino ma e leai se paʻu. A maeʻa le aoina, e lelei le teuina o pulumu ma mafai ona feaveaʻi.

O lenei ituaiga vine muamua e faaalia ai le maualuga o le gaosiga, tetee malosi i faamai o lenei fualaau ma le maualuga o fua o laau seleseleina. O le vao e faaalia ai iuga sili ona lelei ma le fuaina o le 6-8 mata.

Vine vine Arcadia

O lenei ituaiga vine vine muamua, e amata i le 115 i le 120 aso, na maua e le au faipisinisi Ukrainia mai le sopoia o le Cardinal ma le Moldova.

O fua o vine e avea ma laau e matua malosi tele ma ua matua, ma le teuteuina lelei, lala, e fua mai i le 75%. O le ituaiga e fetaui lelei ma le tele o faʻatau e faʻaaogaina, e ola ai i le vevela i le vevela i luga -21 ° C ma e matua puipuia lava i le tele o siama ma le palapala. Afai ei ai se tulaga lamatia o le atinaʻeina o le vai, e manaʻomia togafitiga faaopoopo. Faʻafetai i le aʻafiaina o le aʻa, e vave ona ulu atu vave vave le taimi e fua ai fua.

O le vailaʻau e manaʻomia ai le faʻamautuina faʻamaonia o inflorescences ma le tapulaa e oʻo atu i le 8 le fuainumera o tipu i sikuea mita. O se fua o le vine vine muamua ma le maualuga o le gaosiga e maua mai ai le tele o fuifui i le foliga o se kesi ua tumu, e fua mai i le 500 i le 2000 kalama. O Arcadia e lanu paʻepaʻe pe paʻu auro, e fua mai i le 7 i le 15 g ma e oo i le 2.8 cm le umi. E pei o le tele o ituaiga o fua, o fua e le eseese i le suka, ae o sina maliega malie ma le malie e faaalia ai le manaia manaia.

O le aoga sili o le Arcadia vine o se fua maualuga ma o le tele o ovary formation.

Vine o Laura: faʻamatalaga ma ata o le ituaiga

O le vine o le vine i le Laura ua matutua i le 110-115 aso sa fafagaina e faifeau Ukrainian. I le aso, ae ua i ai nei i lalo o le igoa Flora, o le ituaiga o loʻo aofia i totonu o le Setete Setete o lenei atunuu, ma ua tupu e le gata iinei, ae faapea foi i le tele o vaega o togalaau masani i Rusia.

Na matua tupu Laura. O togavao e puipuia mai le paʻu ma le paʻu pala, faʻafesoʻotaʻi le malulu--21 ° C, e itiiti le fua o le fua e aunoa ma le susu. O le vailaʻau o loʻo faʻapipiʻi lelei ovaries, ma i luga o le ola faʻateleina, o fua e maua mai, ae o le suamalie o ia vine ua maualalo. Laititi po o le teuteuina o teuteuga e fautuaina mo le ituaiga.

O le fua o le vine vine muamua Laura, e tusa ai ma le ata ma le faʻamatalaga, e tuʻuina mai ai se paʻu e pei o le paʻu, e lamolemole, e aofia ai vine lanumeamata, i le la e maua ai le manaia matagofie. O le mamafa o le mamafa o se paluga oona ma le suamalie lelei paleni e 6-9 kalama. O fua e taofi lelei i luga o le lima, aua le faʻapalapala ma faigofie ona feaveaia.

Kodryanka vine vine: faʻamatalaga ma ata

Na lauiloa ona o lona vave amata ma maualuga le tetee atu i faamaʻi vine, na maua ai le ituaiga o Codrianka i Moldova ma ei ai lona igoa lona lua o le Magic Magic. O le vailaʻau e puipuia i le vevela e oʻo atu i -22 ° C ma, ma le faʻaauau ona gauai atu, e le masani ona pagatia mai le paʻu. O le umi o le tuputupu aʻe o le vaitau o le 110-118 aso. A o faagasolo lea taimi, o fuifui faʻatasi ma le tele o le 500 i le 1,500 gutu e fesoʻotaʻi ma matutua i luga o vao tetele. Faʻatulagaina mai vine lapoa lautele e oʻo i le 3 cm i le telē ma faatasi ai ma le mamafa o le tusa ma le 7 kalama.

E tusa ai ma le ata ma le faʻamatalaga o le vine vine Kodryanka, o loʻo i ai le paʻu paʻepaʻe uliuli i le lanumoana lanu moana ma ua ufitia i se fugalaau matagofie. O fua e iai ni fatu ma ni paʻu manifinifi, e vave ona sua, ma maua ai se mea manaia faigofie ma e toetoe lava a le mafai ona maua.

Vine vine Libya

Mai le totoina muamua o le totogo i le fua o vine i luga o vine o vine Vaitaimi i le Ukrainian e filifilia le 105-110 aso. E oo lava i le mamafa tele o le ovary, e matua lelei lava pupu. Vavao vao e ola manumalo i gutu o lalo -21 ° C, e puipuia mai i le milipolo, ma pe a uma togafitiga puipuia ma le mamaʻi e le afaina i paʻu paʻu.

Ole ituaiga o vine o vave vave e maua ai le lapoa, e oʻo atu i le 25 cm le uumi, o vaeluaga o laʻau. O lanu piniki e pei o le piniki e sili atu i le 2.8 cm le uumi, lea e oʻo atu i le masina i fua e aveesea mai le vine. O fua o vine vine vine o Libya o loʻo i ai se meaʻai malie ma e toetoe lava a le mafai ona iloa. O le pulupulu e aofia ai le 1 i le 3 fatu e mafai ona faigofie ona aumaia.

Faʻamatalaga ma le ata o le vine vine Adler

O le fua o le vine vine muamua o le Adler o le taunuuga o le galuega a le au Farani mai le VNIIViV im. Ya.I. Potapenko. O laau totō e maua mai le tele o ituaiga o Talisman ma Augustine i le tulaga o le Kuban e fua mai i le ogatotonu o Aokuso, e puipuia i le lauulu enaena ma e tele le tetee atu i le ouma ma le paʻu. I le taumalulu, latou te tatalia gutu -24 ° C.

O lenei ituaiga vine vine e fai ma fusi e tutusa ma le 600 kalama. E tusa ai ma le faʻamatalaga o le ituaiga ma le ata o le vine vine, o loʻo manino mai o vine tetele, e oʻo atu i le 3.5 cm le uumi, e amber-samasama i le lanu ma e tusa ma le 12 kalama. O oloa faʻatau o le seleselega e teuina mo le 30 aso pe a maeʻa, ao mea e gaʻo, e faigofie ona faʻaleleia le suka ma maua lelei le malie.

Vine vine

O le ituaiga fatu o le gagana Iukrainini e tupu i le 100-105 aso, ma o nisi taimi i se taimi puupuu. I totonu o le fatu o vine vine e leai ni vine na saunia e V.V. Zagorulko, lauiloa eseese Sofia ma Rusball. Veles e fai ai laau e maua ai le tuputupu aʻe lelei, aʻo pulapula lauulu ma le taumalulu pe a le pa'ū le taumalulu i lalo -21 ° C, a le o lea latou te manaʻomia se malutaga. O le fua muamua o vine vine e faʻamatalaina i le tele o le faʻavaeina o laasaga, tuʻuina atu se meaʻai lona lua i le autumn.

I fua lanu piniki ma se fua o le moli, e naʻo fatuga o fatu e maua, aʻo lemu i vine fou e le o lagona. O le mamafa o fualaau taitasi e tusa ma le lima kalama.

I luga o fugālaau, 2-4 faʻapipiʻi o loʻo i ai, o le ovaries o loʻo galue malosi, ma o lima matua e matua telē lava. O le mamafa o fualaau taʻitasi o vine veles e oʻo atu i le tolu kilokalama.

Faamatalaga ma ata o vine vine Victor

O le fatu o le igoa o le laulau, lea e ese mai i le amataga, mai le 100 i le 105 aso, matua, na gaosia e V. Kraynov mai le eseesega eseese o Kismish radiant ma Talisman. E sili atu i le afa o le fana i luga o togavao malolosi ma e mafai ona tumau le malulu e oo i le -23 ° C. O se ituaiga o vine vine lelei ua faaalia ai le tele o le tetee atu i faamaʻi autu o le togalaau. O loʻo faʻaaogaina le faʻaleagaina o inflorescences. E pei ona mafai ona vaaia mai le faʻamatalaga ma le ata o le ituaiga o vine vine o Victor, o laau toto e tetele, ae o palasi eleelea e mamafa mai le 600 i le 1000 kalama.

O pusi i lima e lapoa tele, pe tusa ma le 12 kalama. A oʻo ina matua atoatoa le vine, o le lanu piniki e sili atu le malosi e oʻo atu i le paʻu-violet. Mai le vaomatua e mafai ona e oʻo i le 6 kilokalama o fualaau aina ma se mea malie malie lelei ma le mafiafia o lau laau ma se paʻu e le faalavelaveina ai vine fou, ae taofiofi paʻu, tosina atu i le manogi o vine.

Fatuga fiafia

O le va o le vine vine muamua lava e aofia ai falelaʻau ma e faʻaalia i le malulu ma le puipuiga o faʻamaʻi. E mafai e le laau ona faapaleni manumalo i fulufulu--25 ° C, e seasea afaina i le pala, pala, ma le paʻu manogi. I lalo o tulaga lelei o le tau, seia oʻo i le fua o vine mamago, o le vine vine na pasi 110-120 aso, pe a ma le 65% o vine e fua mai, ma o le tele o le tuputupu ae e matua lelei lava i le faaiuga o le vaitau tuputupu ae. Mo le tele o fualaau o le teuteu o vine mo le 6-10 mata ua fautuaina.

O fualaau o le Vostorg o loʻo i ai fualaʻau tetele, o le friability e fua mai i le 500 i le 2000 kalama. A o latou matutua, o fua ova oona e tusa ma le 7 kalama e maua mai ai se mama auro ma se moli malamalama. Suʻu suʻa e aunoa ma le leai o se lelei. O le lelei o le tofo ma le manogi, o le lauulu o fua o vine e oʻo atu i le masina ma le afa.

E lagona e le ituaiga mea lelei pe a tupu ae e aunoa ma ni fale faaopoopo pe a faapipii i luga o se root root, ma avea foi o se aganuu mo alalaupapa.

Vine vine Julian

Na maua e V.U. O se fualaau lelei o fualaau 'aina o le amataga o le matua. Taula. O le maualuga o le totoina o vine e matua afaina i le 95-105 aso mai le amataga o le uluai taamilosaga, faapaleni gutu i -24 ° C, faatasi ai ma togafitiga faaopoopo e tetee atu ai i faamaʻi autu o le seleselega ma faaalia ai le tuputupu ae lelei ma le le lelei.

O aʻa o vine o Julian vine e malosi tele, aʻa vave aʻa ma e aunoa ma se gau. O le totoina o meaʻai e faigofie lava ona fetaui ma le tele o rootstocks. O aʻafiaga e tutupu e toetoe lava o le umi atoa i le iʻuga o le vaitau, peitaʻi, ina ia maua ai le tele o le tele o vine, o lenei vine vine e manaʻomia le masani i le tulaga o le fuga ma le faʻavaeina o pulumu.

O fuʻupuʻu tetele i luga o se uʻamea faʻafaloalo e iloga i le friability masani ma e oʻo atu i le 3 kilokalama. O fua o vine e foliga mai i le ulu, o le umi e tusa ma le 4 cm ma le lautele e oo i le 2.8 cm. O le lanu o vine paʻepaʻe e piniki, o le paʻu e manifinifi, e toetoe lava a le mafai ona faʻaalia pe a gau. O le suamalie o vine, e le o 'aina e afifi ma isi iniseti, o loʻo i ai se manogi maoaʻe ma le malie ma le fiafia tele.