O le togalaau

O kukama e palu ai paluga pi mo le saling ma salakeke

O pamu laʻau piʻopi ma popo-partenocarpic e le o ni tauva; latou te faʻalagolago le tasi i le isi. I le taimi lava e tasi, e ui lava i le mea moni e faʻapea, mo le faʻavaeina o lanu meamata i ituaiga o paluga paʻu, e manaʻomia se faiga eleʻele, o pamu paluga eleʻele e tele naua mea lelei. Muamua, e sili atu le aoga o vailaʻau o le pulupulu o le Zelentsy bee, ona e mafua mai ona o le fatuina o fatu o se faʻalauteleina o mea o loʻo faʻaaogaina, vitamini ma gaʻo. Lona lua, o vailaʻau pi-pollinated o kukama e maua ai mea aupito sili ona lelei mo mea faʻapitoa masani, mo le maua mai o le kuluma kulupu masani e maua ai le lauiloa. E le gata i lea, ua faia ni faʻataʻitaʻiga tulaga ese e faʻapipiʻi ai le tofo o vailaau tuai faʻatasi ma le malosi atoatoa e tetee atu ai i faʻamaʻi, malulu malulu, malulu faapalepale, matagofie ma le tele o isi uiga taua.

Faiga faʻavae o le popo i le taimi nei o le paluga o le paluga o le Agrofirm "Manul" - o le ituaiga o fua o le fugalaau (o ituaiga o meaola e sili ona aoga); mo le eletise maualuga, 10-15% o le palota e totoina ia i latou. Mo lenei faamoemoe, o le faʻatoʻaga ma fatu fatu "Manul" ua faʻapitoaina eleʻele eletise: paʻepaʻe paʻepaʻe F1 Nectar ma lanu uliuli F1 Bumblebeee iloa e se vaitau umi o fugalaau fugalaau. Kukamato hybrids F1 Nectar ma F1 Bumblebee e le gata ina maua ai le maualuga o le faʻafefeteina o laau totő ma le tele o fugalaau fafine, ae latou te maua mai fua o kukama ma uiga maualuga. Lafoaʻi o vai F1 Nectar ma F1 Bumblebee na fesoasoani i le faʻaopoopoga o le gaosiga o kukama piʻopi paʻu ma ua faʻaopoopoina le fiafia ia i latou.

O kukama eleʻele povi e tusa ai ma le faʻalavelave o uiga faʻale-natura ma le tamaoaiga e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu.

O le paʻu o le paluga o povi o le kukama ma se faatulagaga lelei o ovaries i totonu o fusi: F1 Alefa, F1 Uo faamaoni, F1 Acorn, F1 Kapeteni, F1 Compass, F1 Teremok, F1 Saltan.

O lenei kulupu e aofia ai pusa paʻu o le paluga o pusi paʻu o ituaiga o le fugalaau ma uiga maualuga. Laʻau e malosi, faʻalaʻau mai vaivai (F1 Moni Uo) i le galue malosi (F1 Saltan - o se kulupu faʻatasi ma le faʻaalia o le parthenocarpy).

O le popo o le paluga o le taumafataga o le taumafanafana e ese mai isi i le tele o ovaries, o latou lapoa tetele, lea e mafai ai ona e aoina mai ovaries e leai ni pefu e avea ma ni meaʻai laiti mo le gaosiga i tamai fagu. I pusi taʻitasi, mai le 2-3 i le 6-8-12 ovaries ua faia. O le vevela 8-12 cm le uumi, faʻafeʻeneʻeneʻi, paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe, o le taimi o le faʻatulagaga o le tubercles o le avefeʻau ("ituaiga Rusia". F1 Kapeteni ma F1 Acorn maua se mea taua fou - faʻaitiitia le sosoʻoina o fualaau aina, puipuia o lo latou gaosia i se seleselega e seasea maua. O lenei mea taua e taua tele mo vaega o le gaosiga, ma le au fai togalaau o loʻo o mai i togalaau i na o vaiaso. O nei vailaʻau e tele tekinolosi e faʻapipiʻiina mo le viliina masani (greens laugatasia) ma le laʻau (greens of standard and size pick).

F1 ABC

Laʻau o povi na faʻasolosolo vave le fuaina o le faʻamaina o le faʻaleleia o ituaiga o laʻau mo le matala ma puipui. Ulufale mai i le 39-42 aso mai le germination. O le faʻalauteleina e maualuga pe lalo ifo o le averesi. I fao, mai le 2-4 i le 6-10 ovaries ua faia. O le vevelent tuberous (o le taimi o le faatulagaina o le tubercles o le avefeʻau), lanu uliuli, oval-cylindrical shape, 8-11 cm le umi, 3.0-3.5 cm le lautele, 90-115 g mamafa. O le salting ma palatability e maualuga tele. Faʻatulagaina mo le kukaina o falala, faʻapea foʻi ma le kukama moa kukume i fagu. Faʻasaga i le vaovao totogo, mosaic cucumber mosaic virus, paʻu palapala, faapalepale i palapala palapala. 10-15% o le pollinator ua totoina i le laau toto. O le totoina o le tele i le eleele tatala o le 3-5 laau / m2, i greenhouses 2.5-3 laau / m2.

F1 Moni Uo

O se lauiloa, o le uluai paluga o peina o le beam gherkin o le ituaiga o fugalaau e fuga ai laufanua mo eleele tatala, o tunnels, punavai totogo. E fua mai i le 37-39 aso mai le germination. I ni fao, mai le 2-3 i le 5-8 poʻo le sili atu ovaries o loʻo faia. Feteʻenaʻi togafitiga. O le faʻamalosiina e vaivai, e mafai ona faʻafaigofieina le tausiga o laau. O loʻo faʻaalia i le tele o fualaau aina i soʻo se tulaga tuputupu aʻe. O le vevela ma le gaʻo, e faʻafefeteina, e faʻafeiloaʻi ai foliga, 8-10 cm le umi. Telefoni-faʻafefe, faʻasao i le sua o le olive, kuluma mosaic kulumba masani, faapalepale i le paʻu palapala ma le pala.

F1 Acorn

O le seleselega o le paluga o paluga o pulu paʻu o le ituaiga gherkin mo le matala ma puipuia eleele. E faaigoa mo le lanu malie o uiga maualuga o le tilotilo. Laʻau o le ituaiga fugalaau fugalaau, e faʻamapulaina le faʻalaʻau (o pupu laulau e pupuu, ituaiga faʻataʻitaʻi). I totonu o fao, mai le 2-3 i le 10-12 ovaries ua faia. F1 Acorn - O se faʻaʻauʻau e faʻagesegese le tuputupu ae o le fualaau aina, lea e mafua mai i lenei mea vaivai e le sili atu i luga o seleselega e seasea. Faʻatulagaina mo le kukaina o falala, faʻapea foʻi ma le kukama moa kukume i fagu. O le vevela e laumei, paʻepaʻe, mafiafia le lanu, 8-11 cm le umi; o le tele o taimi o le tubercles e maualuga. Tetee i le olive toto, kuluma mosaic kulumba masani, faapalepale i le paʻu palapala, palapala palapala.

F1 Teremok

O le maualuga o le gaosia o pulu pipi-paina o le ituaiga o gherkin mo le matala ma puipuia eleele. Fugalaau fugalaau fafine, alalaʻau poʻo le maualalo ifo nai lo le lautele. Zelentsy e pipili, faʻalanifiuli, 8-12 cm le uumi, o le maualuga o le tipi ma le palatala. I totonu o fao, 3-4 i le 6-9 ovaries. Faʻatulagaina mo le kukaina o falala, faʻapea foʻi ma le kukama moa kukume i fagu. Faʻasaga i le vaovao totogo, mosaic cucumber mosaic virus, paʻu palapala, faapalepale i palapala palapala.

O le paleni o le paleni o povi na totoina faatasi ma le sasaaina o le tele o greenhouses i le laau: F1 Farmer, F1 Lord, F1 Maisky.

O vailaʻau faʻapitoa e pipiʻi paʻu mo eleele tatala ma puipuia. Faʻafetai i se aʻa malosi, faʻafefe malulu, tuputupu ae lelei o taamilosaga lanu, latou te fua lelei seia oʻo i le taimi o le tautotogo. Zelentsy e maualuga le tosina ma le tofo. O nei mea o le kulupu o le fafine poʻo le tele o ituaiga o fugalaau, ma o le 10-15% o le palota e faaopoopo iai.

F1 Farmer

O se popo masani e pipiʻi paʻu o se fafine poʻo le sili atu o le ituaiga o fugalaau. Faʻatulagaina mo le avanoa e tatala ai laufanua, lauʻeleʻele punaoa, puna. O le faʻalauteleina o le tele pe sili atu i luga. I laina, 1-2 ovaries ua faia. Zelentsy e paʻu, paʻepaʻepaʻe, 10-12 cm le uumi, uʻamea, faʻafefete; eleʻele ma le faʻaleleia o uiga lelei e maualuga tele. O le tuputupu ae malosi o laau, o se aʻa malosi, o le tuputupu ae tuputupu ae o taamilosaga lapopoa, faatasi ai ma le malulu ma le tetee atu i faamaʻi, mafua ai le fuaina o le faauo vavalalata seia oo i gutu o le autumn. O le kulupu e puipuia i le paʻu palapala, vavao olive, kuluma mosaic cucumber masani, faapalepale i le palapala palapala.

F1 Alii

O le seleselega i le ogatotonu o le vaitau e masani ona faʻafeiloaʻiina i le popo-paluga o le ituaiga o fafine poʻo le fuga o fafine. Ua matua tupu aʻe i le tautotogo-taumafanafana i le avanoa tatala ma puipuia. O le faʻalauteleina o le tele pe sili atu i luga. O se uiga lelei o le kulupu o le tuputupu ae malosi o le lapisi autu ma le vave ona tulaʻi mai o itu laau, ma o lona tuputupu ae e maua mai ai le tumutumuga o le fualaau umi o fualaau aina. O le malosi o le tetee ma le tetee atu i le phyto-faamai e mafua ai le maualuga o le gaosiga ma i le faaiuga o Aokuso - Setema - i tulaga le lelei mo le tele o ituaiga. I laina, 1-2 ovaries ua faia. Sulu mafiafia lanu lanumeamata lanumoana, lanu paʻepaʻe paʻepaʻe, 10-12 cm le umi; teu, togafiti ma le tofo e maualuga tele. O le kulupu e puipuia i le paʻu palapala, vavao olive, kuluma mosaic cucumber masani, faapalepale i le palapala palapala.

E taua tele le faʻaogaina o fualaʻau paleni o le taumalulu o le taumalulu-taupuna o le Relay ituaiga faʻataʻitaʻiga: F1 Relay, F1 Taaloga Olimipeka, F1 Manul, F1 Marathon, F1 Ladoga, F1 Malamalama Matu.

O kukama nei ma le manogi lelei ma le manogi, e leai ni mea tutusa i le lalolagi. O vaivali o le tulaga masani o le salakeke salati Rusia. O le umi o zelenets e 15-22 cm, o le pito i luga o le mea e pupuʻu-puluʻu, lamolemole poʻo le togi, o le taimi o le faʻatulagaga o le tubercles o le lau, o le paʻu o se mea manifinifi (ituaiga salati), o le aano o le tino, o le manogi. O laau totő e malolosi, malosi, malulu-faapalepale, ma malosi malosi, i le taumafanafana latou te fua lelei i fualaau aina i totonu o greenhouses ma fanua tatala. Mo le lelei o le palotaina, o hybrids e fatuina i le 10% o le pollinator (F1 Nectar, F1 Bumblebee). I tausaga talu ai nei, o le F1 Relay, F1 Olimipeka, F1 Manul ua sili ona lauiloa i le au faifaatoaga ma faifaatoaga.

E ui lava i le mea moni e faapea, o laau totō o vailaʻau o le Relay i le amataga o le fugalaau e mafai ona i ai se fuainumera tele o fugalaau tane, atonu latou te le lava e mautinoa ai le umi o le palota. Fugalaau fugalaau e masani ona fausia i luga o le ogaumu, ma i le taimi o le tele o le totoina o le itu o le itu ogatotonu ma pito i luga o le laau ua avea ma "tamaitai". Afai o le tuputupu ae o fualaʻau pe a uma ona totō, o le tau e manaia, o le faʻataʻitaʻiga o fafine i le faʻamalosi o laau. O le mea lea, e manaʻomia le totoina o se tagata palota i ia ituaiga toto.

F1 Relay

O le seleselega i le ogatotonu o le vaitau o le paluga o paluga pipi o le ituaiga o fugalaau fugalaau. O le totoina i le taumafanafana e malosi. Selensy 15-20 cm le umi, gaʻo, e paʻepaʻe, e matua lelei lava. Ua faʻateleina le faapalepale o le paolo, maualuga le faʻamalosi i mea tau le siosiomaga. O le kulupu e teteʻe i le kuluma mosaic masani, e foliga mai - e aʻafia ai le pala.

F1 Olimipeka

O se mea aoga, umi le vaeluaga o le vaitau o se ituaiga malosi o le atinaʻe ma le faʻamalosi malosi. Selensy pulusal white-spiked, ma le manogi ma le manogi, 16-19 cm le umi; o le pubescence o le faʻalaʻau, o lapisi tele. F1 Olimipeka o loʻo i ai le maualuga o mea e maua mai i le siʻosiʻomaga, ua i ai le tetee i le kuluma mosaic masani, faapalepale e aʻa ai le pala.

F1 Ladoga

O le seleselega i le ogatotonu o le vaitau o le paluga o paluga pipi o le ituaiga o fugalaau fugalaau. O loʻo faʻaalia mai i le tuputupu aʻe o le tuputupu ae, o loʻo i ai se gafatia maualuga o le gaosiga. Selensy pipili-paʻepaʻe, 16-18 cm le uumi, lanu meamata i le lanu ma lanu uumi umi, o mea manogi ma le manogi. O ogaumu e tele, o le taimi o le faatulagaina o le tubercles e maualuga. Laititi i le faʻalautele malosi. Vaʻalele ma se vateatea maualuga, maualuga le vaʻaia o le olive ma le kuluma mosaic masani.

F1 Malamalama Matu

Laʻau o le paluga o pi-paʻuina ma le suamalie lauusiusi. O laau toto e malolosi, ma e lelei le faʻalaʻau. Selentsy e paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe, 16-19 cm le uumi. O ogaumu e lapoa, o le tele o taimi o le faʻatulagaina o le tubercles e seasea. Fua o lanu lanu meamata lanu meamata uumi umi. Vaitaimi ma se vateatea maualuga, maualuga ile vavao olive, kuluma mosaic masani.

O laau totoma e mafai ona fausia ni ituaiga fugalaau: fugalaau fafine, fugalaau tane, fugalaau hermaphroditic.

Fugalaau a fafine - o taimi uma lava ma se ovary (tamai kukama), o lea e mafai ai ona iloga ese mai fuga tane ae leʻi oʻo i le fuga. I ni vaega o le partenocarpic, o le ovary e tupu ile lanu meamata e aunoa ma le palotaina (o lona uiga, e leai ni pi ma isi iniseti, e le manaomia foi le faʻafefeteina o manu e maua ai le fua). I kukama eleʻele eleʻele, o le tuputupu ae o ovaries (ma, mulimuli ane, o le fatuina o fualaau aina) e manaʻomia ai le faʻamaʻiina o fugalaau fafine ma le manulele mai fugalaau tane. O le numera o fugalaau i se nonoa e mafai ona 1, 2 (mo vine uumi) ma sili atu - e oo atu i le 10-12 (mo le kukumba).

Fugalaau a alii - e aunoa ma le ovary, i fafo o fugalaau lanu samasama i luga o laulaau manifinifi. O le uiga moni o fugalaau tane o le palotaina o fugalaau fafine (ituaiga paluga palu ma le parthenocarpic genotypes) ina ia maua ai fatu. I pepa o le parthenocarpic, formats greenbacks e aunoa ma le palota, ae leai ni fatu; ia maua ni fatu i fua o le parthenocarpic, o fugalaau fugalaau e tatau ona eleʻele.

Fugalaau fugalaau o loʻo faia i totonu o manoa o le autafa autu ma fuālaʻau laulaau, e pei o se tulafono, i ni fuga - o mea taʻitasi.

O le manulele o fugalaau tane e totoa, mamafa, e le lava le moe, o lona uiga. o le paʻuina e le matagi e le tupu i totonu o le kukama, ae na o iniseti lava e faia.

O le fausaga o fugalaau o kukama

Fugalaau fugalaau e aofia ai se paʻu, paʻu o le lau, sima. E lima maʻa, e taʻitasi ma faʻataunuʻu i se fala pollen, lea o loʻo i ai ni fatu pollen (pollen).

I fugalaau fugalaau, nai lo sima, o loʻo i ai se pestle e aofia ai se maʻi, se koluma ma se ovary. O le tala i lalo, e masani lava e tolu-pulou, faatasi ai ma ni laina o fuamoa i totonu o nusi taʻitasi.

Faaleaogaina o kukama

O le laumei o kukama e tupu vave mai i luga o le mata o le pistil o le fugalaau fafine, ma o foliga o pollen ua pipii i totonu o le koluma o le pestle i totonu o fualaau o loʻo i ai fua. A maeʻa le faʻavasegaina o fuamoa i kukama eleʻele eleʻele, o le tuputupu ae malosi o ovaries e tupu. I kukama parthenocarpic, e tupu aʻe ovaries e aunoa ma le palota.

Fugalaau male ma le fugalaau kukama i le lelei o le tau e ala i le vaveao - i le oso aʻe o le la. Afai o le aso ao leʻi malulu (pe tusa ma le 15 + + 17 ° С) ma le timu, e matala le fugalaau ma mafai ona tatalaina.

I fugalaau tane, o le pollen e matua 1-2 aso aʻo leʻi tatalaina. E mafai ona tatala i lalo le malulu i le aso o le fuga, ae afai o le ea vevela i lalo +16 ... + 17 ° C, e na o le aso e sosoo ai e mafai ona tatala ai anetusi (ma, o le mea lea, e le faaleagaina le pollen i le aso e amata ai le fuga o tama).

O le pollen e sili atu le malosi mai le taimi e tatala ai fugalaau seia oʻo i le 11-12 itula o le aso, ona faʻaititia ai lea o le pollen, ma i le taeao na sosoo ai e mafai ona leiloloa atoatoa. O le maualuga o le vevela o le ea mo pollen e +20 ... + 30 ° C. I le maualalo (+ 14 ... + 16 ° С) ma le maualuga (luga aʻei le 40 ° C) le maualuga o le ea, o le pasene o le faʻaogaina o le pollen e faʻaititia tele.

Fugalaau fugalaau i latou lava i le 1-2 aso, mulimuli ane ua maeʻa.

O le fugalaau o fugalaau fafine e tusa ma le 2 aso. Afai latou te le eleelea, latou te taofiofia lo latou foliga mai mo ni nai aso, ao le lanu o fugalaau e tau le malamalama. I le faiga o le palota, e masani ona fuga mai fugalaau fafine ma tama tane. E mafai ona iloga mai isi fugalaau ua fuga mai i le aso pe sili atu muamua, e tusa ai ma le lanu samasama lanu samasama o peti. O se tasi (laitiiti) numera o fualaau aina o loʻo faia foi i luga o le faʻafefeteina o fugalaau fafine i le aso pe a maeʻa ona tatalaina.

E faʻapefea ona maua se fualaʻau tele o kukama paluga pipi

Afai o le pulupulu paʻu o le paʻu o le ituaiga o fuga o le fafine (pe a na o fugalaau fafine i luga o laau), poo le ituaiga o fugalaau fugalaau (o fugalaau e masani lava fugalaau fafine, e toalaiti fugalaau tama), e tatau ona totō 10-15% o le palota e maua ai fua (mo le 9-10 laau o le autū autu, 1 le eletise eletise). O le au paiotiso o ituaiga eseese ia o le ituaiga o fugalaau, e fausia ai le tele o fugalaau tane i luga o le ogaoga ma le taamilosaga lanu.

O le paʻuina i totonu o le kukama e tupu ma le fesoasoani a iniseti: pi, bumblebees, lago, faʻapea foʻi ma vavae. Ina ia mafai ona felelei e tagata iniseti eletise i totonu o tamai greenhouses, i le aoauli (vaveao) o le faamalama ma le faitotoa o le fale kati e tuua ai le ala.Ina ia tosina mai ai le iniseti-pollinators i totonu o greenhouses, i le taimi o le totoina o laau toto e felafolafoaʻi ile afa 1-2 taimi i le vaiaso faatasi ai ma se vaifofo o le meli po o le sukalala (1 sipuni i le lita o vai). E mafai ona faaopoopo ni nai mataua o suauʻu manogi i le fofo. O nisi taimi o laau totō meli ma le manogi manogi e totoina i totonu o le fale lauʻeleʻele: alissum, colza. I totonu o le eleele tatala, e pei o se tulafono, o le eletiseina o iniseti e tele.

O faʻamatalaga auʻiliʻili e uiga i tusiga ma fatuga o fualaʻau fualaau a le Agrofirm "Manul" filifilia o fua o faatoaga, o foliga o le tekinolosi taufaatoaga e mafai ona maua i luga o le upega tafaʻilagi: Fatugaina fatuga o fualaau faisua