Isi

O le a le mea e manaʻomia i le tautotogo mo le togalaau e maua ai se seleselega lelei

Tau mai ia te aʻu, o le a le mea e manaʻomia i le tautotogo mo le togalaau? Na ou maua se tacha mai oʻu matua, latou te le o galulue tele i le totoina talu ai nei. O se taunuuga, o le seleselega mo ni nai tausaga e le fiafia tele. Sa ma filifili ma loʻu toalua o le faafitauli o le mativa mativa. O le a se mea e mafai ona ou faʻaopopo atu i moega aʻo leʻi totoina? I le tautoulu, e le mafai ona tatou faia lenei mea.

Ua iloa e se tagata poto masani togafiti i eleele leaga e te le maua se seleselega lelei. O faʻatoʻaga uma o le togalaau, pe masani le pasili poo pateta, e manaʻomia meaai. A aunoa ma lea mea, e totoina lelei laau, o lona uiga e uiga i le fuaina. O le mea lea e taumafai ai tagata e galulue malolosi i le taimi e sauni ai moega, ma aemaise lava i le tautotogo, aua o le taimi pito sili lea ona taua. O le a le tele o mea taumafa o le a maua e le laau i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe, o lo latou alualu i luma e faalagolago. Mo le faʻaleleia o meaʻai faʻapitoa ile eleele, e taua le iloa pe o le a le mea e manaʻomia ile fugalaau i le tautotogo mo le togalaau. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i le pito sili ona taua ma faʻaaoga masani lavalava.

O a mea e manaʻomia i le tautotogo mo le togalaau?

E tatau ona faʻamalamalama lelei mea taumafa o le gataifale. E mafai ona maua lenei mea e ala i le faʻaofiina o nei fomaʻi i le saite i luma poʻo le taimi o le totoina:

  • organic
  • minerale.

Organics mo le togalaau - o le ki i le vevela ma le palapala

O se tasi o mea lelei o fugalaʻau faʻasili o le gafatia lea e faʻaleleia le fausaga o le eleele. E le gata ina faʻapipiʻi ai le gaogao o meaʻai e pei o le eletise. E faateleina ai foi le tele o le humus i le eria. A maeʻa le faʻaofiina o mea faʻale-eleʻele, o le a avea foi le lalolagi lava ia ma mea sili atu. O lona uiga o le a faigofie mo aganuu ona tupu ma "maua" meaai. E le gata i lea, afai ei ai se faatoaga laiti - o le auala sili lea ona taugofie, aua e te le manaʻomia se faʻatau mea.

O fugalaʻau faʻatoʻa aofia ai:

  • povi manu;
  • manulele manu;
  • fafie fafie;
  • fuamoa.

E le tatau ona aumai i totonu o le togalaau le meaʻai fou ma le taotoga. Faʻavae i luga o ia mea, e mafai ona e faia humus, compost poʻo faʻamaʻi vai. E faʻatagaina foʻi le faʻafefiloi o moega i le sua mamago.

Fagalaʻau minerale mo le togalaau

E manaʻomia e le togalaau le gaʻo, pailani ma le maika e tupu ma fua mai. E mafai ona e tuʻuina atu ia i latou nei elemene e ala i le faaopoopoina o sauniuniga faʻapitoa i le 'upega tafaʻilagi i le tautotogo, e aofia ai:

  • Uria, masima (mo le fafagaina i le gaʻo);
  • potassium chloride;
  • superphosphate, phosphate rock (mo le fafagaina o phosphorus).

Pe a faʻaaogaina faʻamalaʻau, e taua le mulimuli i faatonuga mo a latou faʻatinoga ma faʻatusatusaga. O le "kemisi" sili atu o le a faʻaumatia mea uma i totonu o moega.

Malosiaga o minerale fomaʻi - o se fofo lelei mo le togalaau

E ese lava, e taua le taʻuina o vailaau faʻasaina o loʻo aofia ai le tele o elemene. E mafai foi ona aofia ai isi meaʻai e manaʻomia e laau. E faigofie tele, aua e le manaʻomia ona e faia ni ofu.

O faʻalavelave faʻalavelave, latou te manuia lelei:

  1. Nitroammophoska (potassium, phosphorus, nitrogen, sulfur). Faamamago aʻo leʻi totō i luga o le susu susu.
  2. Nitrofoska (potassium, phosphorus, nitrogen). O faʻalaʻau e faʻapipiʻi i vaieli pe a totoina pe faʻafefete i luga o se moega. E mafai ona e faʻaaoga se fofo.
  3. Fua o le potassium (potassium, nitrogen). O le vaifofo ua saunia e faʻafeinuina i fualaʻau. O falaoamata mamago o loʻo fuga i lalo o le vao, pe a uma ona faʻasusu.