Fugalaau

O tala sili ona manaia e uiga i le potu alocasia

O tausaga taʻitasi e sili atu ma sili atu ona tupu, seia oʻo mai i le taimi talu ai nei e le o iloa mai laau i le aoina o tagata faʻatoʻaga amateur Rusia. Faʻafetai i le atinaʻeina o fesoʻotaʻiga i va o atunuu, faleoloa o loʻo ofoina atu ituaiga ma ituaiga o laau mai le salafa o le lalolagi. I totonu o lenei ituaiga o loʻo i ai foi ma le matagofie o le fale alocasias, o le vaʻalo, violets, spathiphyllums.

I aso nei, ua maua e le au faifaatoʻaga ma ua sili atu i le fitu sefulu lua ituaiga ituaiga o alocasia, ua maua i le natura i le eleele suavai ma vailaau oona o Asia ma le Pasefika. Ma afai o le tele o laau toto, e fai ma faataitaiga, tele-root ma lanu alocasia, na maua i le afa muamua o le 19 seneturi, ona fai ai lea o ni ata faataitai, e aofia ai le uʻamea-mumu po o le focgy alocasia, faatoa amata ona faaali atu a latou mealilo ma alofa i faifaatoaga i Europa, Amerika, O Rusia.

E faʻafefea ona fuga le alocasia?

E tusa lava pe eseese foliga vaaia, o ituaiga uma o alocasia e tele mea tutusa. O laau uma e filifilia tulaga tutusa o loʻo soifua ai, fai se laʻau tele ma lapopoʻa tutusa.

Mo nisi fugalaau fugalaau e le iloa pe faʻafefea alocasia fuga, o le fausiaina o se uʻamea o se mea e ofo ai. Ae ui i lea, o foliga mai o se paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le lanu samasama e mafai ona maua i luga o ituaiga tele ma i luga o le alocasias i totonu.

O le tulaga, e aofia ai le tele o fugalaau laiti, ua afifiina i se lau vao. Faʻalagolago i le ituaiga, o se palanikeke e mafai ona lanumeamata, paʻepaʻe poʻo le lanu enaena.

Seiloga o le palota, e tumau pea le fou ma tosina mai le mafaufau o iniseti, ona mamae ai lea, ma mumu pe moli mumu laulau i luga o le nofoaga o le tulaga.

Afai i totonu o le vaomatua, i le mea e le lava ai le susu ma meaai paleni i vaomatua, o le tupu aʻe e le afaina ai le laau, ona oʻo ai lea o faigata faigata ile totonu ole alo. A o faia le fugalaau ma tupu, alokasia, e mafatia i le le lelei o meaai, e mafai ona leiloloa ona laulaau uma, ma o le ola pea i le 6-10 aso e matua faʻaleagaina ai aganuu i totonu.

O le mea lea, pe a tupu aʻe le alocasia, e fautuaina e aveese se laʻau lapoa poʻo le tuʻuina atu o faʻafitauli e faʻaali ai na o ni nai aso. O a nisi tulaga e tatau ona fatuina ina ia maua ai le mafanafana o le fale vevela ile falemautotogi masani?

Vaega o le tuputupu ae alocasia

O le nofoaga masani mo ituaiga uma o le alocasia, i le taimi nei ua tupu aʻe i totonu o fualaau i totonu, o vaomatua o vaomatua, o faletupe ma laufanua valevalenoa o vaitafe, o le suavai susu. I totonu o se tau vevela, e ola lelei ma totoina tupu laau. O le mea lea, i le fale, tuputupu ae alocasia, o le fagafao e tatau ona fatuina se siosiomaga talitutusa.

I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, o le a lelei le aganuu masani ile vevela ile 18 i le 26 ° C. I le taumalulu ma le autumn, i le taimi o le taotoga, e mafanafana le ea i le 16-20 ° C mo le alocasia. Ae e tusa lava pe mataʻituina le puleaina o le vevela, o faʻamaʻi ma le oti o le laau e le mafai ona faʻateʻaina pe a vavao le ea 60-65%. O ia ituaiga susu e mafai ona tausia faʻatasi ma le fesoasoani o auala faʻapitoa ma faʻaleleia, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia ma le fufuluina o laulaau o le potu alocasia.

O le vavao o le vaega lanumeamata o le laau e le naʻo le tau malulu ma le malulu malulu e le mafai ona faia.

O le nofoaga sili mo le tuputupu ae o le alocasia o faamalama i sasaʻe poʻo sisifo, pe a lava le malamalama, ae o le a le mafai ona susunuina le teuteuina o le susu e masani ai le susu. Afai o le taumafanafana i luga o le faamalama i saute o le paolo e manaʻomia mo le laau, ona oʻo lea i le taumalulu, o le alocasia o le a lelei atoatoa iinei.

I le tautotogo, tau mafanafana ma le amataga o le tautoulu, pe a faatagaina le vevela, o vai e masani ona faasūsūina ma tele. E sili atu le inu vai i le tele o taimi, faʻatali mo le susu e susu ai le eletise atoa ma aveese le sili atu e tafe i totonu o le apa. O le alocasia ile fale e tatau ona faʻamamaina pe a faʻamago lelei le pito i luga o le masini.

Alocasia e totoina i le amataga o le tautotogo, faʻafeiloaʻi ma le faʻaeteete se eleʻele eleʻele i totonu o se fagu telē ma faaopoopo i ai se mea fou nutimomoia i le pusa. Afai e tuputupu aʻe se tamaʻi tamaʻi talavou i totonu o le fale, o le faʻatinoga e faʻatino i tausaga taʻitasi. O laau totō matutua e faʻaluaina lua poʻo le tolu taimi e itiiti ifo taimi.

I le tautotogo, ona oʻo lea i le taumafanafana, pe a faʻatupulaia le faʻatoʻaga, e fafagaina le alocasia i faʻalavelave faʻalavelave, e aofia uma ai le gaosiolosi ma mea faʻaopopo minerale.

I le taumalulu, e le tatau ona faʻafefe le alocasia. E le gata i lea, i le tau malulu latou te faʻaitiitia ai le malosi o le faʻasusu ma taumafai e puipuia peti mai faʻataʻitaʻiga.

O le eleele mo le alocasia e filifilia le malamalama, lelei ma le gaogao. I le fale, e faigofie ona faʻafefiloi le eleele ua saunia mo nilati ma le peat-painted peat. O le faʻaleleia o alavai e mautinoa lava le faʻatulagaina i totonu o le fagu, lea e mautinoa ai le maligi o le susu ma puipui aʻa o le laau mai le pala. Afai e te tausisia manaoga ma tulafono uma, o le a le faigata le alokasia, e oo lava mo se tagata e amataina le fale.

E mafai ona e maua se fale fou i le fale e faʻaaoga ai fatu na maua mai se faʻataʻitaʻiga o meaʻai ma tamaʻi afafine nodules mo le totoina. faʻapea foi mo le fausiaina e masani lava o le rhizomes o se tamaʻitaʻi mo tagata matutua.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona manatua e le tagata faʻatoʻaina le tele o alocasia i totonu, o le mea lea pe a faʻalauteleina e fatu, e le mafai i taimi uma ona faʻasaoina uiga faʻatua.

Talu ai o le sua o le potu alocasia, e tusa lava po o le a le ituaiga ma le ituaiga, e aofia ai meaʻai, mea vevela faʻamaʻi i tagata, e galue uma i le fugalaau e na o totigilima e faia.

O a mea e aumaia e le alocasia i le fale?

O tagata faʻamaonia o le bioenergy e fai mai o le alocasia i totonu e mafai ona tatalia faʻasalaga leaga.

I lalo o le faatosinaga a le malosi malosi o le fugalaau o le alocasia, o le galuega o le popolega ma le tala o le hormonal o le tulaga masani, o le leo o le tagata ma lona soifua manuia lautele ua faaleleia. O le laau e mafai ona aumaia ni faʻasoa faapitoa i sui o faailoga o Aquarius ma Pisces. Afai e te faʻapipiʻi i totonu o le ofisa o sea tagata, o le a sili atu ona faigofie ia te ia ona taulai atu, faapotopoto ona mafaufauga, lagolagoina ona talitonuga ma fatuina se mea fou.

Alocasia aumai i le fale o le a fesoasoani e tetee atu i osofaiga a fili, o le a avea ma se ituaiga lanu lanumeamata o le aiga. O le nofoaga sili mo lea ituaiga o laau o se potu malolo tele po o se suʻesuʻega. I le tulaga mulimuli, e talafeagai le filifilia o ituaiga laiti o alocasia, mo se faataitaiga, gauai atu i le Black Velveteen poʻo le Dragon Skin.

I le potu avanoa o le alocasias o loo i totonu o fale o le malo, i potu fono ma fale talitutusa.

Pau lava le nofoaga e le aoga ai le faʻafefiloi o potu moe ma falemai, aua o loʻo i ai i totonu o le laau ni mea mataga mucous mataga o le kulupu, lea e mafai ona afaina ai le soifua maloloina i luga o fesoʻotaʻiga.

O le a le aoga mo alocasia?

E i ai le manatu e faapea o le uluai faʻataʻitaʻiga ma laulaau i foliga o le elefane taliga e tupuga mai lava i togalaau malulu i le Rusia Imperial House. E mafai e faapea. E le gata i lea, i le faaliliuga ma le faʻaliliuga o le tusi Saina anamua e uiga i aoga o meaʻai na faia e le Peter Badmaev lauiloa i le amataga o le 20 seneturi, e tele le taulai atu i mea aoga o le alocasia fafo i lena taimi.

Afai o le alocasia na ola i totonu o greenhouses o le Winter Winter, o nei mea e fai ma faataitaiga, o se ituaiga lanu po o macroriz, e oo atu i le maualuga o le 2-3 mita, faatasi ai ma laumei mafiafia, lapoa lanu meamata ma le malosi o gaioio. O nei laau totõ ua taʻua saʻo o le alofasia.

Ae o aso nei e faigata tele ona tuʻuina ia fualaau aina tetele i tulaga o fale ma fale, o le mea lea, o le tele o ituaiga o meaʻai e faateleina le fiafia. O le alocasia i totonu, e matua ese lava, o le maualuga e mai i le 40 i le 60 cm, o le tele lava o ituaiga o ituaiga e iai ni fuga o foliga pe o le oval e iai se mea e le masani ai. O nei laau totő, e ui lava e matagofie, o le a le aumaia ai le soifua maloloina.

O le a le aoga alocasia? E foliga mai o le laau o se malosi malosi e le faʻamalosia. I le fale, e faʻaaogaina e avea o se mea faʻapitoa ma faʻaleagaina i le lotoifale.

O togafitiga faʻaleaganuʻu Saina e iloa ai le taotoga mai aʻa ma aʻa o le alocasia o vailaʻau tele mo vailaʻau vascular ma rheumatic.

Alocasia, o le ointments ma decoctions e faavae i luga o loʻo fautuaina foi mo faʻamaʻi pipisi. E ui lava o tomai faʻapitoa, lea na faia ai le loloto o suʻesuʻega loloto o meatotino a le laau, e lei oʻo mai i se faaiuga e tasi, o le a le aoga o le alocasia.

Aua nei galo o le faʻaaogaina o le laau mo togafitiga faafomaʻi e mafai lava pe a maeʻa ona feutagai ma fomaʻi, faʻapea foʻi ma le autu i puipuiga uma. A leai, o ogaumu mu ma faʻafitauli o maʻi o loʻo iai nei e le mafai ona alofia.