Fugalaau

Mea aoga o le asparagus ma lona faʻaaogaina i vailaau masani

O sui o le ituaiga asparagus e le gata ina teuteuina ituaiga lanumeamata ma fualaau faisua, ae o togalaau faʻamalositino moni foi ma le tele o mea aoga ma uiga lelei.

O togafitiga faʻapitoa e sili ona suʻesuʻeina, o le sui o le ituaiga o togafitiga o asparagus poo fualaau fualaau suamalie. O le suʻesuʻeina o le meaola o meaola o le asparagus, na maua ai e saienitisi le muamua amino acid, asparagine, o le vaega lea o palatini, lea e faʻateleina ai le faʻamalosia o le ammonia i le tino o le tagata ma le aveesea o le tele o le vai.

E tusa ai ma faʻamatalaga o tagata olaola ma tagata faʻamaʻi, i le lanu meamata ma aʻa o le laau o loʻo i ai le tele o suauu o minerale, meaola faʻasaina ma vitamini, e aofia ai le vitamini B ma le acid ascorbic o taʻitaʻi.

Ae, e ese mai i lenei ituaiga i le asparagus, e tusa ma le tolu selau laau totino tulaga ese, e leai se mea e sili ona manaia ma aoga. E faʻafefea ona faʻaaogaina e vailaau faʻaleaganuʻu mea tau vailaau o asparagus, ma o le faʻaaogaina o le laau ua faʻamautuina e fomai o le aʻoga masani?

Mea aoga o asparagus

O le vaega o meaola o asparagus uma e tutusa lelei ma le asparagus, e fautuaina e avea o se mea taumafa meaai laiti-calorie, o se punavai o vitamini ma suauu minerale, faapea foi ma mea e maua ai le amino ma flavonoids.

Aemaise lava, o ia mea totino e mafai ona:

  • faaitiitia le taimi o osofaiga o migraine;
  • fesoasoani i le afaina o le vevela ma fatuga,
  • aveese le tele o le suavai;
  • aveese mea matautia ma toxins mo tagata.

E le gata i lea, o le asparagine o loo iai i le asparagus e fesoasoani e maua ai le toto maualuga, ei ai sona aoga aoga i le setete o le fatu ma le vascular system.

I vailaau masani, asparagus, i le avea ma sui o le aiga asparagus, ua faʻaaogaina e puipuia ai le maʻi suka, fatuga o fatugaʻo ma faʻaleagaina lapisi ona o le fausiaina o pepa cholesterol.

Asparagus e tatau ona i ai nei mea aoga i asparagine ma isi mea tuufaatasia. Ae ui i lea, o ituaiga laau toto o loʻo iai nei e le o suʻesuʻeina uma ona o le mea na tupu i fualaau aina suamalie.

Pistiform asparagus: meatotino ma taua i vailaau Initia

O le tele o ituaiga o loʻo o loʻo faatalitali mo ni tagata suʻesuʻe ma le totoa, ae i le atunuu o asparagus racemose, i Initia ma isi itumalo o Indochina, o lenei meaola ua faʻaaogaina lelei mo le tele o seneturi e togafitia ai faʻafitauli eseese.

Ayurveda, Initia masani faafomaʻi masani, fautuaina togafitiga e faavae i aʻa o asparagus mo le tele o faʻamaʻi ma tulaga. O le pistiform asparagus, e faaigoa i le uiga o le faʻaleagaina, e taʻua o le "shatavari" i lona lava atunuʻu, lea e mafai ona faaliliuina o le "selau fomaʻi maʻi" poʻo le "togafitiga mo faʻamaʻi fia selau."

O fualaʻau lautele lautele e fausia ai le faavae o aʻa o le laau ma fuafua ai aoga aoga o asparagus. Shatavari o loʻo i ai se aoga aoga i le gaosia o le gaioiga o fafine ma alii.

O sui o le vaeluaga matagofie e inu vailaʻau mai aʻa o asparagus mago:

  • mafua ai le faateleina o le lactation;
  • faatuina se tulaga faataamilosaga;
  • faamamafa le malosi ma le tiga i le taimi o le tamaʻitaʻi;
  • ia i ai se aafiaga faʻapitoa;
  • soothes ma leo malie.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o mea aoga o asparagus e mafai ona i ai sona aafiaga, ma o le fatu o loʻo tumu i mea e faʻamautuina ai le tino o fafine.

E mafua ona o le televave o le liua o le estradiol i le estrol, faapea foi ma le mea moni e faapea o le fofo o le homeopathic e faʻaaogaina ai le faʻasinotonu o se taua taua e pei o le gasegane. O le iʻuga, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaleaganuʻu e faʻaaoga ai togafitiga o asparagus o se puipuiga lelei lea o le tele o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi o le tino o le fafine.

O meatotino o le asparagus e mafai ona faʻaleleia ai le gaosiga o le susu o le tagata, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le neurosis ma isi faʻamalologa le lelei i fafine o loʻo fananau mai ma oʻo ai i le misa.

O tamaʻitaʻi e faʻaaogaina fualaau faasaina mai le rhizomes o le vine asparagus e maua ai le faateleina o le malosi, o le faʻaitiitia o le mamafa o le faʻaogaina o le tino i le tino ma le toto. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi se faʻaleleia atili o le maualuga o le sperm.

I le masani ai, o le homeopaths e faʻaaoga le asparagus siaki paʻu pe a maʻi le maʻi mai le maʻi o le peptic, gastritis ma le maualuga o le acidity, faʻapea foi le dysentery ma le enterocolitis.

Togafitiga ma se meafaigaluega e faia i fafo. O mea aoga o asparagus o loʻo faʻaalia i le eczema, siama, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le inflammatory ma purulenti, faʻamago ma le vevela o le paʻu.

Ma o suʻesuʻega talu ai nei ua faaalia ai o minerale ma mea amino i totonu o se laau asparagus e le gata ina puipuia ai le ate mai toxine, ae faʻaitiitia ai foʻi aʻafiaga o le ava malosi i luga o le tino, faʻamalo ai nisi o faʻamaoniga o se osofaiga.

E iai asparagus ma meatotino o se faʻamaʻi masani e mafai ona teena pe taofi le matua o le tino ma le tino atoa.

Asparagus: o le vailaʻau oona?

O nei ituaiga o asparagus uma, e tutupu uma i le togalaau ma i le fale, fuga, ona fai ai lea o ni lanu moli, lanu mumu po o le uliuli. O lanu lanumeamata o le laau e aofia ai saponini, vailaʻau oona i tagata. Ae afai e le tele ni vaega o nei vaega i le phylloclad, ona sili atu lea o le maualuga o le toxin i fualaʻau ma sili atu le maualuga ma mafai ona lamatia mo fagafao, aemaise lava mo tamaiti laiti, uaʻi atu i fua lelei.

O le taumafaina oi latou o faia le asparagus o se laau oona o vine e lamatia ai le vomiting, manava, ma le tiga o le manava.

Ole malosi o faailoga e faalagolago i le matua, tulaga mamafa ma le soifua maloloina o le tasi na 'aina fua leaga. E le gata i lea, o le faʻafesoʻotaʻi ma le mucous membrane o le sua o le sua e mafua ai le faʻafefe o le tino ma le ita. O le tele o taimi, o le a leiloloa faailoga i le aso poʻo le lua, ae peitai ina ia aloese mai faʻalavelave, e tatau ona ave muamua fesoasoani fesoasoani i le tulaga o le inu malosi ma ave mea e gaʻo ai, ma faʻatalanoa foi i se fomaʻi.

O mea faʻamalolo o togalaau asparagus - vitio

//www.youtube.com/watch?v=pHWCvMtVdZU