Fugalaau

Faʻaopoopo

Faʻasalaga lemu le vao pine pine. O pines mamalu e faapaleina toetoe lava i le lagi ma palealii e faavavau. O nisi taimi na te motusia ai le le pisa e pei o le vavao o le galu, e oo lava i lea, o le a maoaʻe ma le fiafia. O ogalaau o paina tuai, o le lafoina i auro mama, e matua gaogao lava. O se kapeta tioata-veveve e ufiufi le vaomatua, e lanuina e motu o laʻau manogi manogi ma le lacy a le bracken.

E iai pene eseese: faʻatasi ma ni manulele siliki malati ma se pulu lauulu, o Weymouth pine mai Amerika i Matu, o le pine matagofie mai le Metitirani (e mafai ona maua iinei i le Crimea ma le Caucasus), pine pine mai Ausetalia, Faletupe Pine, Rumelian ma la tatou uo tuai - masani pine .

Scots Pine

O lea na taʻua ai lenei ituaiga pine pine. E ui lava, o le a le mea masani ia te ia? I le mea uma, e le matamuli o ia mai soʻo se mea e taunuu ai: e susunu o ia, e savali solo i le atunuʻu e pei o telegraph poles, o loʻo taoto i lalo o le fiaselau afe kilomita o laina uʻamea, ma avea o se lagolago i koala ma ore mines.

Chemisty Chemistry ua maua nofoaga faasao o mea aoga masani i pine pine pine. Na maua mai i le cellulose siki siliki, pisikisa, paʻu faʻasili, Cellophane, pepa eseese, ma mai nei mea uma - o se ituaiga o oloa eseese. O aso uma lava, e maua mai ai pine paina fou, mo se faataitaiga, i le Mari Pulp ma le Pepa Meli, lea ua faaliliuina ai i ituaiga e 35 o le eletise eletise ma pepa tomai faapitoa ma le tele o isi mea tau fale gaosiga ma fale.

O le kemisi e amata mai i lenei laau "masani" o se laau e toetoe lava a uma ona maeʻa - o le resin aromatic (turpentine). Mai le tasi laau, e oo atu i le 2-4 kilokalama o le resin e aoina i le tausaga, ma e maua mai i le laumei ma le rosin i le taimi o le faʻasili, varnishes eseese, vali ma vailaau ua saunia mai le vailaʻau. A aunoa ma se rosin, e pei ona e iloa, e le o fasimoli le fasimoli, ma o pepa e le uuina le vaitusi, ma e le taalo le vaiolini i le vaiolini, ma e le totoina e le fai togalaau se fatu. Faatasi ai ma faʻamatalaga a Kozma Prutkov, tatou te feiloai ai: "ma le laumei (ie resin, resin e maua mai conifers) e aoga mo se mea". "Mo soʻo se mea" - i le taimi nei e tusa ma le 70 alamanuia: gaʻo, fila, vali ma varnish ma isi. Ma e fia ni gaioiga latou te lotogatasi ai?

Pine Forest (Pine)

E faigata, masalo, e le mafai foi ona maua se mea e le aoga o pine. O loʻo i ai ni tannins ma gummi i totonu o le cortex, vanillin i le cambium, o le suauʻu faʻamamaina taua e maua mai fatu, e faʻaaogaina le pollen e fai ma sui o le lycopodium (paʻu mo fualaau palafiti i vailaau ma mamanu i totonu). E oo lava i le ea o se pine vao e faʻamalolo ai maʻi ma faʻavaivaia tagata, e le o se mea noa latou te naunau ai e fausia falemaʻi ma fale malolo i vao paina.

Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, o aʻala o pine, o ona lālā ma le paʻu ua manatu o otaota mai le gaosiga o le vao. Na foliga mai o lenei otaota e toetoe lava sili atu ona taua nai lo le fafie lava ia. E tasi le pine pine e tusa ma le 10 kilokalama o nila, e mafai ai ona e maua se fua faatatau faaletausaga o carotene ma le vaitamini C mo le tagata e toatasi, ae le o le taʻua o le pine pine na aumaia mai fatu ma le fulufulu paina. E lei leva talu ai nei, o le vaomatua mo le tausaga ua leiloloa le 4 miliona kilokalama o le vaitamini C ma pe tusa ma le 150,000 kilokalama o le koko i lenei otaota. O le taimi nei, o loʻo faʻaaogaina ni nila i le chlorophyll-carotene paste, lea e faʻamalolo lelei ai manua, mumu, maʻila, faʻanoanoa ma mitamita ai i le tele o vailaʻau faʻamalositino: mea faʻapitoa mo le taele taele, pulupulu paʻu, moa ma isi fualaau.

Pine e le gata i le tagata. Toeitiiti o le tausaga, o le capercaillie e fafagaina i luga o nila o le pine. Mo le manogi, o meaai sili ona lelei mo le taumalulu o pine pine ma o latou paʻu. Squirrels, pulou, manulele e 'ai i luga o fatu uaina, lea e faʻapipiʻiina mai faʻamalosi.

Scots Pine

O le tulaga sili ona manuia i lenei mataupu, o faʻasalalauga. O le faʻapipiʻiina o se ituaiga "masini" i se mea i luga o se laau, latou te faʻapipiʻiina se pusa i totonu ma vave ona togiina seia oʻo ina latou to ese uma fatu. O le fale faigaluega o fusi laupapa e faigofie ona maua e le tele o cones sauniuni e ufitia uma ai le eleele.

O le mea e ofo ai, ae o le tele o iʻa ua leva ona i ai i totonu o tagata faʻapitoa o pine pine. O le kuka ma le naunautai ma le tele o le manuia mo i latou lava e 'ai i le manulele, ma i le tautotogo, i le taimi o le fugalaau, e tele lava le pollen e ufitia ai se vaituloto ma se ata vevela. O se fuafuaga manaia o le fatu pollen o le paina: e lua vaalele a le ea, e mafai ai ona lele saoloto i le ea ma e faigofie ona felelei atu i le fiaselau kilomita.

E tusa lava pe o se tala e uiga i faamanuiaga e maua mai i le paina e matua taua lava le talanoa auiliili e uiga i mea uma e lauiloa: e uiga i aʻa pine e faaleleia ai le oneone oneone, puipuia o auvai mai vaitafe, ma le vaituloto mai le suavai, e tusa ma lona ofu, e matua talafeagai mo aai ma paka. Peitai, e tatau ona taʻuina atu le "loimata o le manaia o Gelena."

Pine Forest (Pine)

Afai e tatau ona e asiasi i le Armory i Moscou Kremlin, e le mafai ona e gauai atu i se aofaiga tele o oloa mai le manino o maa amber auro-moli, lea na taʻua i le taimi ua taʻua o le burshtyn. E i ai le tele o pulu, ma le pusa e ufiufi i laumei manaia, ma fusi teuteu, ma le tele o isi mea matagofie. O ia mea uma e faia i le amber.

Taʻitaʻiga o le Falemataʻaga o Catherine Palace i le taulaga o Pushkin e latalata i Leningrad e uiga i le lauiloa amber, lea na faia iinei e tagata atamamai Rusia mai lenei mea matagofie. Ae paga lea, i le taimi o le Taua Lona II o le Lalolagi, na aveʻesea ai aitema e tagata Siamani fomaʻi ma o le taunuuga o nei 'oa ua le iloa. O se tuufaatasiga mataʻina o le lagomeli na aoina i le lauiloa Kalinsrad mines, lea e faʻatupeina ai i luga o se tele o fale gaosi oloa.

O le a le maʻa o le la (o le auala na muamua taʻua ai le amber i le Odyssey anamua)? E tele manatu feteenai na faaalia. O leo na faalogoina i aso anamua e faapea o se mea faapitoa lenei a le Atua, o tagata atamamai i aso anamua e latou te faaaloalo i ai o se minerale, ma na o le saienitisi Rusia maoae o Mikhail Vasilievich Lomonosov na mafai ona faailoa le manatu sao: na ia faaigoaina amber o se peti mafolafola. I le taimi nei, ua faamaonia e le saienisi o fasi auro auro o ni mea lilo faalilolilo o conifers, o tuaa o la tatou paina. E tusa ma le 10 miliona tausaga na teu ai i le sami oneone suamalie, ma le faasolosolo malie ma liliu atu i ni mea taua.

Scots Pine

O se tasi o tala faa-Polani na fai mai o vaega o le amber o loimata o le matagofie o panna Helena, o le sa faanoanoa tele i le vavaeese mai lana pele, ma tuu ai i latou i galu malulu o le Baltic.

Latou te taʻuina foi se tala faapena. O le peresetene o le sami, ma tuua ai se maota ofoofogia na tuuina atu ia te ia, alu i le fale i lana tamafaiva mativa pele. O le atua o le sami i lona toʻasā na ia lafoina se matagi i le maota ma faʻaumatia ai i le eleele. O le malepelepe o le Maota ofoofogia Amber ma fafati ai le sami mo le tele o tausaga, ma tuu i totonu o le oneone oneone.

O tupe sili atu amber i le lalolagi - e tusa ma le 80 pasene o mea uma e teuina - e faʻapitoa i le talafatai o Baltic Sea, latalata ane i Kaliningrad. Sa faaaogaina i aso anamua. O le au pele o se diva sola mai Europa atoa, e aofia ai ma le au Falani Phonician, na o mai ma le naunautai iinei mo le fefaatauaʻiga amber. O vaega o le gaosiga o le amber na maua i nofoaga o tuugamau o igoa o le Stone Age i luga o le motu o Olkhon, i luga o le matafaga o le Vaituloto o Baikal. O lenei molimau e le gata i le umi o le faaaogaina o le amber mo mea teuteu, ae faapena foi i fusi anamua o ituaiga o Siberia i Sasae ma le setete Baltic; Amber natura e lei mauaina i Siberia.

Scots Pine

Amber e lauiloa tele nei aso. Ua alu nei e le gata i teuteuga. O loʻo i ai se pisinisi atoa - amber. E faitau fiaselau afe tone o le amber e faʻapitoa i tausaga taʻitasi e pisinisi tetele ma lelei i totonu o le Republic of Baltic, o le tele o laau totino i le Region Kaliningrad e sili ona aoga. O le faʻaaogaina e faʻaaogaina mo le gaosia i le suauu succinic ma le amber, lea e taua mo le tele o falemaʻi faʻapitoa, faʻapea foʻi ma oloa gaosi oloa.

O Pine e mafai ona maua i le pito i matu ma le toafa, i le va o Aleshkovsky o le Lower Dnieper, ma e le gata na tuua toatasi, ae e oo atu i le fiaselau afe o laau, i fale o Altai po o vaomatua o Kazakhstan i Sasae, e le taʻua ai vaomatua o Rusia Tutotonu, Volga i Ukraine.

Scots Pine

© Simon Koopmann

I Irpen, e latalata i Kiev, o se 200-tausaga le matua, iinei e igoa o Dovzhenko Pine, e tu na o ia i luga o oneone laititi e lata ane i le Fale o Tusitala. I le taunuu atu i le Fale Creativity, sa masani ai ona nofo Alexander Petrovich i se potu tauagafau, mai le faamalama o lana pine peleina ua manino lava ona vaaia. E silia ma le tasi na ia taʻua le pine o lona fesoasoani - o se fesoasoani, valiina, ma umi se taimi na mafaufau ai i lalo ifo o lona pulou.

O le laau laʻau matagofie na alofagia foi e Nikolai Vasilievich Gogol. Na avea o ia ma sui o lona lava atunuu, agaalofa, tamaoaiga, matagofie ma matagofie. Toeitiiti atoa le tolu selau tausaga le pine i le Mikhailova Mountain e lata i le nuu o Prokhorovka i Iukureini. O iinei, i lalo o lona ata malulu, na sili atu ma le faatasi le tusitala sili. Na taʻua e tagata lenei laau o le pine a Gogol.

O se pine taatele, ma o lona taunuuga e faamoemoeina!

Lisi i meafaitino:

  • S. I. Ivchenko - Tusi e uiga i laau