Fale taumafanafana

E faʻapefea ona fai ni pusa e fai ai oe lava ia

Sauniuniga mo le vaitau o le taumafanafana e amata i le taumalulu, pe a muamua ona e manaʻomia e tausi le lūlūina o fatu. O le mafuaaga lena o le fesili o le filifilia o pusa mo tipu o se tasi lea o mea sili ona lauiloa. E tele ni filifiliga mo le foia o lenei faafitauli: e mafai ona e faatauina ni mea sauniuni i totonu o le faleoloa pe faia ni pusa mo tipu ma ou lava lima. O filifiliga taitasi ei ai ona lava uiga ma tulaga lelei.

O le a se mea e tatau ona ou tilotilo i ai pe a filifilia se pusa?

Ina ia mafai ona maua se fua lelei, e tatau ona e tausia lelei fualaau, lea e mafai ona tuu uma i le gafatia atoa ma i totonu o se atigi pusa poʻo tioata. Pe a filifilia ni koneteina, e tatau ona e amanaʻia le tele o le laau ma uiga o lona tuputupu aʻe. Afai o loʻo i totonu o se atigipusa laʻititi mo se taimi uumi, e mafai ona faʻaleagaina lona tino o le misela, lea o le a aʻafia ai le atinaʻeina o le fale atoa. Afai o le aʻa e le mafai ona atiae masani, ona tupu ai lea o le tupu o le laau. O le mafuaaga lena o se tasi o mataupu sili ona taua pe a filifilia se pusa mo se laau o lona tele.

E le gata i lea, e faalagolago i mea patino o le laau, e taua foi le gauai atu i tulaga nei:

  • O le pusa e tatau ona i ai ni pu mo alavai.
  • O puipui o le atigipusa e tatau ona i ai le faʻamalosia lelei o le faʻasaina o le vai mo le laau, lea e puipuia ai fatu mai suiga faafuasei i le vevela.
  • O le filifiliga e sili ona lelei i le itu o koniteina e faia i mea opa, aua o lenei tulaga o le a le gaoioi le la i aʻa o le laau.

Ae o le meafaitino, o le koneteina e mafai ona avea ma pelasisi lakapi poo laupapa, pe faia foi mai mea e faʻaaogaina.

Faʻatauina Pusa Tapenaga

O atigi pusa e mafai ona faʻatauina i le toetoe o soʻo se faleoloa masini. Pusa uila mo laau toto poʻo a latou filifiliga laupapa e eseese i tulaga lelei nei:

  • Taimi e faʻapolopolo ai. E te le manaʻomia se mea e te suʻe ai, aua ua sauni le koneteina mo le faʻaaogaina.
  • Filifiliga tetele o lapoa, foliga ma lanu.
  • Toe faʻaaoga.
  • Faigofie le felauaiga.
  • O ia koneteina e faigofie ona mama ma faʻamaʻi.
  • Pusa e faigofie ona teuina.
  • O le atigi pusa e maualalo le lafoaia o le vevela ma le lanu opa, lea e sili ona lelei mo toetoe o soʻo se laau.
  • Faʻafiafiaga i le faʻaogaina.

O loʻo i ai ni faʻafitauli i lenei filifiliga, peitaʻi. O le tau o nei atigipusa e maualalo, ae peitaʻi, afai e tele naua fatu laau, ona mafai lea ona taugata tele ni atigi pusa. O le mafuaʻaga lea o le toʻatele o tagata o le taumalulu o loʻo sailia ni auala faʻapitoa e foia ai lenei faafitauli ma maua ni auala e fai ai se atigipusa mo fualaau mai laau poʻo isi mea faʻaleleia.

Pusa fafie mo laau

O Wood o se tasi o mea sili ona lauiloa i le fausiaina o koneteina mo tipu. O se mea e faʻaleleia ai le siosiomaga e mafai ona toe faʻaaogaina, ma e faigofie tele ona faʻatinoina.

Ae pe faʻapefea ona fai se atigipusa mo fualaau mai laupapa, e tatau muamua ona fuafua le tele o le fausaga. I le masani ai, o le tele o le fagu e faalagolago i le tele o le faamalama sill poʻo isi nofoaga o le pusa.

Talu ai ona o le tele lava o tulaga o le totoina o pusa i totonu o ia atigipusa e le ova, e tatau ona toto fatu i se mamao mamao mai le tasi. O lenei mea o le a puipuia ai laau toto mai aʻafiaga aʻa.

Ina ia mafai ona fai pusa mo fatu o lenei filifiliga, e tatau ona e saunia mea e tatau ai:

  • laupapa;
  • tulimanu;
  • loka;
  • sikola faʻapipiʻi;
  • paʻu palasitika.

Mo le galuega, o le a e manaʻomia foi se sikulifili, se taʻavale, se fua faʻatau ma se mea e faʻapipiʻi ai meafale.

Ina ia mafai ona faia pusa mo laau mai se laau, e tatau ona e faia laasaga nei:

  • Filifili laula ma laupapa o le umi e manaʻomia.
  • Fausia se tafaʻi tafaʻi mai le meafaitino e faʻaoga ai tulimanu ma sikulima.
  • Faʻaaoga fao poʻo fao, faʻapipiʻi le pito i lalo ole fausaga.
  • E mafai foi ona e tausia lelei le fausaga. Mo nei faʻamoemoega, o le ae manaʻomia le faitotoʻa poʻo le faamalama o le faamalama ma sikuea.
  • O le pito i luga o le fausaga e faia i le kiriata palasitika, lea e faʻapipiʻiina e faʻaoga ai se mea faapipii mo meaafale. Ua maeʻa ona aveese uma ata tifaga.

O se pusa e faigofie ona faʻaaoga, ma o le faia o pusa mo ni fatu ma ou lava lima mai laupapa e le faigata. Ae ui i lea, o lenei filifiliga o loʻo i ai ona toso. Muamua, e matua faigata lava ona faʻamamaina ia pusa, ma o le aʻafiaga o le susu e tau atu i le mea moni e amata ona vevela le mea, suia lona foliga ma pala. I le faʻaopoopoga, e le pei o filifiliga palasitino, o fausaga laupapa e itiiti le tumau, o lea o le a latou manaʻomia se toe teuteuina poʻo se sui.

Isi auala

I le faʻaopoopoga i le palasitika masani ma laupapa laupapa, o loʻo faʻaaogaina le tele o mea e faʻaaogaina, lea e faigofie, faigofie ona faʻaoga ma, e taua tele, tau tupe itiiti. Aemaise lava, o loʻo tatou talanoa e uiga i pepa.

A e leʻi faia ni pusa mo ni fatu mai pepa, e tatau ona e saunia muamua mea uma e manaʻomia ma mea faigaluega. O le pepa lenei, aemaise lava nusipepa tuai, seleulu, pusa palasitika, faʻamau faʻapipiʻi e talafeagai mo lenei mea.

Mo le faia o koneteina i lenei auala, fai mea nei:

  • Otioti nusipepa i ni fasipepa. O le umi o le fasipepa e tatau ona sili atu nai lo le fusi o le fagu saunia.
  • O le pepa pepa ua taamilo i totonu o le fagu ma faʻamautinoa i le faapipii faʻamau, ae o loʻo tumau pea le vaega o le nusipepa ma o le a mulimuli ane avea o se pito i lalo o le tioata, lea ua faʻamautuina foi i le lipine.
  • A maeʻa mea uma, ona aveese lea o le ipu ua maeʻa mai le fagu ma ua saunia atoatoa mo le faʻaaogaina.

E le gata i lea, e ui lava i le tau maualalo, o pusa pepa pepa o se tasi lea o avanoa pito sili ona lelei mo le totoina o fatu laau.

Ona o le i ai o se ata lafoia faaopoopo, o le a le faʻaosoina laau. E le gata i lea, o le lelei o ia koneteina o mea nei:

  • Laititi laʻitiiti, lea e talafeagai mo le totoina o laau eseese.
  • O le i ai o puipui faʻafouina faaopoopo, lea e sili ona taua i le taumalulu, pe a oʻo mai le malosi o le lā i le tele o mea.
  • Faʻafeiloaiga o nofoaga. O pusa pusa e faigofie lava ona tuʻuina i luga o faʻatalama laiti.
  • O le pepa faavae o le mamanu e faigofie ai ona faailoga ituaiga eseese o laau ma se faailoga.
  • Tala o tupe.

Mo le gaosia o ia koneteina, e tatau ona ave se ato avanoa mai lalo o le sua susu po o le susu, fufulu i le vai e aunoa ma le faʻaaogaina o meaʻai ma tipi i totonu o se "atigipusa".

O loʻo taʻavai i le pito i lalo o le atigipusa, ona avea lea o se mea na saunia muamua. I lenei tulaga, e tatau ona tuu se avanoa e tusa ma le 1 cm i le pito i luga o le fagu. O le taimi lava e aliaʻe mai ai pupu, ua tuu le koneteina ina ia atagia ai lona "ufi" malamalama i luga o laau.

I le faaopoopo atu, e le pei o le nusipepa, e mafai ona toe faʻaaogaina le afifiina o pepa, e naʻo le tatau ona fufuluina i le vai ma faʻagogo.

Nai lo o le suamalie ma le susu susu, e mafai ona e faʻaaoga pepe meaai meaai pepe, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o fagu masani i pusa pepa faʻamau ma se mea faʻapipiʻi poʻo se faʻamau.

E tele auala e saunia ai koneteina mo tipu. O le filifiliga e faalagolago i manaoga patino, o uiga o laau totō e tuputupu ae ma gafatia tau tupe.