Laʻau

Ficus dwarf

Ficus dwarf (Ficus pumila) o le ituaiga o ficus ma le aiga mulberry. E maua i le natura i totonu o vaomatua o Taiuani, Iapani, Saina, faapea foi Vietnam.

O lenei laʻau faʻalenuʻu o loʻo faʻapulou le eleele poʻo le aʻeaʻe. E malosi tele lala ma o laʻau mumu lamolemole. E mafai ona salalau solo i luga o le eleele, tulaʻi i luga o ogalaau, ma pipii atu i le paʻu ma aʻaʻo mafiafia e faʻalauteleina i totonu o vaega eleele. O le mea lea, e 1 le ficus e mafai ona nofo i se vaega e oʻo atu i le 4 sikuea mita, e ufiufi ai i se kapeta tele.

I totonu o se tamaʻi tamaʻi talavou, e masani ona faatulagaina laulaau i le 2 po o le 3 inisi le umi ma maua nai petioles pupuu. E faigofie lava ona i ai ni pepa faʻalelei ma se faʻavae e pei o le sal-heart. O le paʻu lanu paʻu o le laʻau e faʻanoanoa ma malulu. A o tuputupu ae le laau, e ola foi laulaau, ma o le taimi latou te oo atu ai i le 5 i le 7 inisi le umi. I luga o le laʻau, o laʻau lanumeamata lanumoana-siconia ua faia, e pei o le papa-foliga ma foliga i foliga tutusa i se pi. O lo latou lapoa e 5x3 senitimita. Ripened Siconia suia ona lanu i le moli. Pe a tupu aʻe i totonu o se fale, e le o afaina ni afifi o tausaga, ma o le fugalaau e le tupu.

I le fale, o ituaiga ma lanu eseese o laʻau e masani ona tupu. Le tele lauiloa:

  • Mataʻutia - o loʻo i ai se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe ma le laugatasi e tafe i luga o le pito o le paʻu laupepa;
  • O loʻo faʻataʻapeʻapeina i luga o le laʻau lanu meamata le laʻau-paʻepaʻe;
  • White Sunny - e ese mai le eseesega o le Sunny i lena mea o loo i ai pea se taamilosaga faifaipea faataamilo i le pito.

Tausiga mo ficus dwarf i le fale

Eseese ituaiga ma ituaiga o lenei laau e faʻaaogaina mo le ola e pei o se ampel laau i le tautau o ato, ma latou faia foi ni vaʻaiga lautele ma faʻatulagaina laina mai ia i latou, ma fesoasoani faapitoa e laveaʻi ai. O le tausiga o le telefoni e sili ona faigofie, e tatau lava ona e mulimuli i ni nai manaoga faigofie.

Malamalama

O lenei laau e manaomia le susulu, ae o le malamalama malepelepe. Ae ui i lea, i le susulu lelei o le la, e lagona ai le mafanafana. Eseese laulaau lanu meamata e mafai ona tuu i totonu o le paolo e latalata i se faamalama o le itu i matu pe i tua o le potu. O le le lava o le malamalama o le a faʻaaogaina ai laulaʻau ma 'auʻau faʻasolo. O fesuiaiga ma laʻau lapopoa e manaʻomia le malamalama lelei. O le mea lea, afai e le lava le malamalama, o le a suia la latou mamanu, ona mou ese atoa ai lea.

Tulaga o le vevela

I le tau vevela, e manaʻomia e le fale le vevela o le vevela mai le 18 i le 25 tikeri. I le taumalulu, e mafai e le ficus ona tatalia le paʻu o le vevela e oo atu i le 8 tikeri, pe afai e le maualuga le malulu o le ea. Ma i lalo o nei tuutuuga, e tatau ona faʻafefeteina lelei le suavai.

E faʻafefea vai

E tele le fiafia o le susu, ma o le mea lea e tatau ai ona faʻafeinu tele ma masani ai. E tatau ona iai sina mea susu i totonu o le fagu (e le susu). Afai e magoto le palapala, e mafai ona mate, ona o loʻo i ai ni aʻa e le mafai ona faʻaaogaina e le mafai ona ave vai i totonu o le loloto o le palapala. Ae ui i lea, e le tatau ona faatagaina le lapisi, aua o le pala e ono aliali i luga o aʻa.

Mo le faʻaleleia o le vai e tatau ai ona faʻaaogaina le suamalie, vai faʻafefe, lea e tatau ona i ai i le vevela o le potu ma e le maua ai le chlorine i lona tuufaatasiga.

Totogi

I le maualuga o le vevela, o aʻa o le ea o loʻo faʻaalia lelei i totonu o le laau. Latou te manaʻomia mo le fusi ina ia mafai ona aʻe luga le lagolago. I lenei itu, afai e tupu i lenei pepa, o le faʻaauau pea ona vevela i le taumafanafana ma le taimi o le mafanafana mafanafana o le a faigofie.

Afai ua tupu aʻe e pei o se laau o le ampel, ona le tatau ai lea ona totoina e le aunoa. Ae ui i lea, e fautuaina e tagata atamamai se ituaiga o laau ina ia maua se mafanafana mafanafana i le vaiaso. O le a fufuluina ese le pefu ma faʻafouina le laau.

Faʻafefiloi o le lalolagi

O eleele talafeagai e tatau ona le faaituau (pH 5.5-7.5) ma tumu i meaʻai. Mo le totoina, e mafai ona e faʻatauina se paluga o eleele uma e faia i se mea e fai i totonu ole fale. Afai e manaʻomia, e mafai ona saunia ma ou lava lima, mo lenei faʻamoemoe, masima, laʻau ma peat land, faʻapea foʻi oneone paʻu, tuʻuina i vaega tutusa, e tuʻufaʻatasia.

Fertilizers

O le faga ficus e fafagaina i le taimi o le tuputupu ae malosi 2 taimi i le masina. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga vai faʻamaʻi vai mo mea teuteu ma faʻamaina. I le taumalulu, e le faʻaaogaina fugalaʻau i le palapala.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

O faʻataʻitaʻiga talavou e manaʻomia le faʻatulagaina o tausaga. O loʻo faia i le tautotogo, aʻo faʻalauteleina ipu. O laau totō matutua e sili atu ona faʻavasegaina (1 taimi i le 3 po o le 4 tausaga). O se ipu talafeagai e tatau ona lautele ma puupuu.

Faʻatauga auala

O le laau e faigofie lava ona faʻaleleia e ala i mea faʻapipiʻi. Mo o latou aʻa, vai mamā, vailaʻau eleele poʻo le susu o le vermiculite e mafai ona faʻaaogaina. Faʻasalalau foi e ala i le taoto. Ina ia faia lenei mea, ia toe faatulaga le pona o le au i luga o le eleele, ia suia se tamai ipu i autafa o le laau.

Pests ma faʻamaʻi

I le tele o taimi, o meaola faalavela o ni tagata e le masani ai. Ae peitai, afai e teuina le laau i le maualalo o le timuga ma le vevela, ona mafai ai lea ona nofo i luga o le apogaleveleve. Afai e maua ni meaola faalafua, e tatau ona i ai sau vaiinu, faʻaaoga vai ma le vevela o le 40-45 tikeri mo lenei mea. Afai ei ai le tele o lau, ona e manaʻomia lea e faʻatino le faiga o loʻo mulimuli mai. I totonu o se mea loloto e tusi ai se vai vevela ma fufulu maeʻaeʻa i totonu uma o laʻau o le laau. Faʻasala i le tele o taimi seia oʻo ina mou atu meaola.

O le tele o taimi, e maʻi le fale ona o le solia o tulafono o le tausiga:

  • fuga mataʻu lau - matuā malulu, tusi, vailaʻau poʻo sina malamalama itiiti;
  • o le laʻau na mimita ma matutu - ona o le mumu e ala i le susulu o le la pe o se taunuuga o le faʻamamaina o le palapala, faapea foi ma le maualalo o le suavai;
  • o lau e lanu samasama ma oti - e tatau ona fafagaina, o le fesuiaʻi o aʻa ona o se taunuuga o le vevela ua amata, pe o le paluga o le eleele e tele naua, pe masalo foi.

Afai e faʻauʻu uma lau laau i le laau, o le uiga o lona uiga o tulaga tau le siosiomaga e le lelei mo lona tuputupu ae pe ua matua suia lava.