Fugalaau

Fugalaau fugalaau faataamilo i le nofoa

Benches - o le faigofie ma sili atu le taugofie filifiliga mo le faʻatulagaina o nofoaga laiti ae faʻamalologa e malolo ai. Nofonofo i lalo o le paolo o se laau poʻo se puipui, i tafatafa o togalaau fugalaau poʻo luga foi, e mafai ona e faamemelo i le matagofie na faia i le alofa na o oe lava. I le toatele, o nofoa laupapa e foliga mai e le manaia ma e le mautonu. Ae aua nei e faanatinati e vaavaai mo se isi auala ese: soo se nofoa e mafai ona avea ma nofoaga tutotonu o se vai moni, pe afai e te tausia lelei le faʻaleleia o fanua. I le uma lava, e tusa lava po o le a le togalaau matagofie e faʻatasi ai, o le mea autu e le o le faʻagaloina e faʻapipiʻiina i se "fetaui" talafeagai.

Hydrangea fugalaau i tafatafa o nofoa.

Masalo, e leai se fiafiaga sili atu nai lo le faamemelo i le matagofie o lau togalaau i luga o se nofoa natia malupuipuia. A uma ona toe faʻafoʻisia mea uma, e matua manaia lava le 'oliʻoli i fua o au galuega i totonu o se tulimanu malupuipuia! Malolo i luga o se nofoa e natia i le togalaau, e tusa lava pe puupuu minute o le malologa i le va o togalaau, o le a aumaia ai le fiafia ma lagona lelei. O nai pito laiti mo se malologa filemu e mafai ai e oe ona maua atoatoa le siosiomaga o le togalaau ma fiafia ai i ona manatu uma, mea manogi ma lanu. E le pei o nofoaga tetele o faafiafiaga ma mea e teu ai, pe afai e taulaʻi uma mafaufauga i le malologa ma le toʻafilemu, mafaufau loloto, faalilolilo ma le saogalemu, o tamai nofoa nofoa i totonu o le togalaau ua ofoina atu ia te oe e faatofu oe lava i le togalaau ma ia e fiafia i le natura. Ae ina ia le na o se togafiti ma teuteuga nofoa, e te manao e nofo i luga ia i latou ma faaaluina le taimi ma le fiafia, na o le setiina o se nofoa i se nofoaga matagofie po o se mea e le lava e le lava. E pei o soʻo se nofoaga manaia e malolo ai, e oʻo lava i se faleoloa faigofie e manaʻomia se teuteuga faʻapitoa. E taua tele se taumafaiga laitiiti - ma soo se nofoa i le togalaau e mafai ona avea ma tulimanu e sili ona fiafia i ai ma ogatotonu o le gauai.

O le galuega autu pe a mamanuina soʻo se nofoa o le fatuina lea o lagona o le matagofie o siosiomaga. O faleoloa e tatau ona siosiomia e lau laau e sili ona e fiafia i ai ma fugalaau, o mea manogi lelei, lanu malu, e foliga mai e vavae ese ma peiseai e vavae ese mai le lalolagi atoa, e tusa lava pe le o natia mai le vaaiga. A uma, o le ki i lagona lelei ma le mafanafana i le taimi o faʻaalu tupe ma itula i luga o nofoa i totonu o le togalaau o le siosiomaga lata ane. O le isi fuafuaga e tatau ona faʻamafanafanaina ai le tulimanu, pastoral, faʻamafanafana ma le fiafia. Ma latou foia lenei faafitauli mo nofoa uma i le auala lava e tasi - faatasi ai ma le fesoasoani a laau.

O taumafaiga o le a faia e mamanu ai se tulimanu lelei mo le malolo ma se nofoa e faalagolago tonu lava i le "initial" data - o le i ai o pupuvao ma laau, mea faitino e lata ane i luga o le nofoa, ma isi mea faapena. E tusa lava pe i le taimi e tuu ai se nofoa i luga o se mutia pe o se auala foi laititi o le tau faʻatau (o lona uiga, e leai ni laʻau tele e lata ane), o le a faʻaaoga pea lava le togalaau. O se vaega o vao ma laau toto e totoina i autafa o le nofoa, e peiseai o loʻo ufiufi i totonu o vaomatua, faia o se togalaau fugalaau i se auala masani.

Poto i lalo o le paolo o laau afu ma se togalaau fugalaau o laau malu-faapalepale

O le mamanu o moega fugalaau i faatoaga togalaau e aofia ai elemene:

1. Laʻau tetele - suauʻu poʻo vao vevela - ia puipuia mai le matagi ma le prying eyes.

O le tele o taimi, e faʻapipiʻiina se nofoa e le pei o lena, ae o se lanu lanu po o ni vaovao lauolaola, i le va o laau poʻo vao i se alavai po o se pa. O iina e le mafai ona avea ma se manaʻoga e totō laau mo le paolo ma le puipuiga i faleoloa. Ae afai e leai se mea e faia ai se pupuni i luga o le nofoa, ona sili atu lea ona lelei le tausia lelei o siosiomaga talafeagai:

  • toto i luga o le tasi itu o le nofoa o se mea teuteu laupapa ma se palealii;
  • toto i itu uma e lua o le nofoa lua laau faʻamalosi poʻo lua laʻau tetele.

O le mea sili e manaʻomia mo tagata sili ona matagofie, o se lalelei matagofie ma le faʻamaoni. O le Beanmen, o laʻau tele o le lilac, o le a teuteuina ai apu po o cherry, almonds ma mamanu lanu e foliga manaia.

2. "Tua" - o laau afu poʻo fugalaau na totoina i tua o le nofoa ma e le gata o se vaaiga vaaia, ae faʻapea foi le puipuiga malu ma le mafanafana.

O le faʻaogaina o tua i tua o le nofoa o le a na o le pau lava le mea e manaʻomia pe afai e le faʻapipiʻiina le nofoa i pa puipui, ma o loʻo avanoa pea avanoa i tua. O le tele o taimi, o le "tua" ua faia mai vao vao (privet, yew, buckthorn), fuga laau vao e le lelei (taufaamatau pe pupuʻu) poo le foliga o se faitotoa faaofuofu le tele o se nofoa o loo i ai se oso aʻega po o se clematis ua "tuu i totonu". Afai e te le manaʻomia le puipuiga vaaia, e le mafai ona e totoina se "tua", ma e mafai ona e faia se laina vaapiapi o laʻau po o lagolago ma vine i lau lava ala. O le mea autu e le o le faʻaaogaina i le tele ma le voluma. O le maualuga o le "tua" e le tatau ona sili atu i le maualuga o le nofoa e sili atu i le 2.5-3 taimi.

3. Fuga ma teuteu i luga o le "itu" o le nofoa.

O le tele o moega fugalaau i itu uma o le nofoa e le tatau ona lapoa tele. E masani lava, o le maualuga aupito maualuga e fuafuaina e pei ona taua i lalo: o le togalaau e le tatau ona sili atu i le lua pe faatolu le umi o le nofoa lava ia. Ae o le voluma, ituaiga o mamanu, faapea foi ma laau e faaaoga, ua filifilia e tusa ai ma le togalaau atoa ma mea latou te fiafia i ai. Ae o loʻo i ai pea nisi o cannon masani ma taʻiala o mamanu.

O se nofoa lapotopoto e totoina ai roses

E ese mai i le mamanu o vaega laiti teuteu ma se masima pe vavae ese ai amio, e oo lava i tamai fugalaau i luga o le nofoa e tatau ona fuafua e amanaʻia vaitau o suiga. O "laupapa" faataamilo i le nofoa e tatau ona foliga lelei e tusa lava po o le a le taimi o le tausaga. Ma o le totoina o laau toto i totonu ia i latou e maua ai le tautotogo, ma le taumafanafana, ma le pau.

O le "fugalaau" fugalaau i tafatafa o nofoa umi e le fiafia. Ina ia maua le matagofie ma le voluma (ma le matagofie o le lanu), e tasi pe lua vaovao lau laau e mautinoa e faaopoopo i le togalaau fugalaau. E mafai ona e tuʻuina i le tasi itu o le nofoa, i luga o le pito i luga poʻo le latalata i le pito o le togalaau fugalaau (ina ia lūlūina e le vao ma laau i luga o le nofoa o lou solofanua), ma i totonu o togalaau masani - faatulaga ni paipa o laau. O le tele o sui tauva e vaʻaia (ae le o le tele-taloina, ae o meaola le lelei e pei o se mea e pei o le panicled hydrangea), rhododendrons, sikola. Afai e susulu lelei le nofoaga, ona mafai lea ona e totoina ni fugalaau matagofie.

O le faavae o le mamanu e faia i le mea e sili ona fiafia i ai ma e sili ona faigata, e le faʻasalaga e tausia ai ana tamaʻitaʻi. E sili atu le filifilia o lau oe lava "TOP" mai le faʻaaoga muamua i le mamanu o moega fugalaau totō ma laau o mixborders. Ae o loʻo i ai avanoa lautele. O le mea moni, o le faavae o le mamanu e masani lava ona faia mai laau e mafai ona faʻaogaina i le paolo. Garden geraniums, astilbe, cohosh uliuli, pencils - o se filifiliga sili ona lelei. O pupuni o aoauli, ma pulupulu o lili, ma lupins po o le aquilegia, ma delphinium, ma perennial asters ma chrysanthemums, ma o le a foliga foliga matagofie i totonu o se togalaau fugalaau. Afai o oe o se tagata o fetu teuteu teuteuina, faʻaopopo mama, heichera, faʻafeiloaʻi, ferns poʻo ni paʻu i lau mamanu. Totoina laau taʻitasi ma "lapopoa" - o kulupu e fausia ai le matagofie ma le faʻaalia, faigofie ona iloa. Mo soʻo se togalaau fuga i luga o le nofoa, e 5-6 larenisi e lava. Ina ia faʻamamafa ia vali taimi, tuu se "mea" i le pito i luma o le pepa, lea e mafai ona suia mai lea taimi i lea vaitau (mo se faataitaiga, mo balsamini lanu).

O se togalaau fugalaau muamua, ua gau i luga o se nofoa

O le tautotogo totogo i luga o le fugalaau i tafatafa o le nofoa e sili atu ona faigofie ona faatulaga: ia na o le totōina o ni tamai pulu i le va o vaimea i luga o nofoa nofoa - mai i le kiona ma hyacinths i daffodils ma tulip. O le a vave ona faʻapupulaina o latou gutu vaivai, ae i le amataga o le tautotogo, latou te toe faʻapipiʻiina faʻamafaʻailoga ma fetaui lelei le foliga o le togalaau totogo.

Afai e te amata "mai le sasa", ona e totoina lea o laau i le faatulagaga lava e tasi o loʻo i ai elemene - mai laau ma laau toto i le "tua" ma le moega fugalaau i ona itu. O le totōina o laau e le tatau ona faʻatinoina i le taimi lava e tasi: na o fua tetele e mafai ona totō i le taimi muamua, ma pe a mavae sina taimi, pe a maua aʻa ma ola, faʻauma le mamanu.

O meaola i moega fugalaau i vaomatua e seasea ona faʻaofiina. O se tuusaunoaga o se taaloga ma le moli. Afai e te maua le avanoa e faʻaopopo ai se isi moli po o se moli mo se mafutaga o le afiafi, ona atili ai lea ona maua le mafanafana. I totonu o togalaau o loʻo faʻaaogaina ai le teuteuga poʻo le manaia o mea teuteu, o le leo itiiti e tasi e natia i luga o le nofoa o le a fesoasoani e "faʻafesoʻotaʻi" le togalaau fugalaau i le isi vaega o le upega tafaʻilagi ma tuʻuina atu i ai se faʻamatalaga tusitusi. O se mea masani i aso nei le tuʻuina o manu feʻai manu feʻai poʻo le inu pusa i nai pito i lalo mo le tafaoga: nofo i luga o le nofoa, o le ae maua se avanoa faaopoopo e faamemelo ai i latou o nonofo i le togalaau.

O se nofoa i tafatafa o se togalaau fugalaau ma fugalaau

O se mea manaia i se togalaau fugalaau i tafatafa o le nofoa o le togalaau. Afai e te le manaʻo e faʻatumu se tuʻufaʻatasiga atoa pe e le mafai ona e filifili po o le fea laau e sili ona talafeagai mo oe, e mafai ona e teuteuina le nofoa i le tuʻuina lea o ni koneteina i luga o itu i vaitau tau vaitau ma sili atu ona lelei. O le mea moni, o lenei filifiliga o se togalaau fugalaau e manaʻomia ai le tausiga faaopoopo, ae e tele foi lona lelei:

  • laau e mafai ona suia mai lea taimi i lea vaitau;
  • E mafai ona e suʻesuʻe i taimi uma i laʻau ma lanu;
  • pese o le a le faʻavaivaia lava.