Fugalaau

Begonia elatior: tuputupu aʻe ma tausi i le fale

Faʻasaga i tua o lanu lanumeamata lanu meamata, o fugalaau susulu ma matagofie o le begonia Elatior foliga matagofie tele. O lenei laau toto na mafua ona o le sopoia o le ituaiga e sili ona fiafia i ai ma lautele o nei fugalaau. E ese mai i isi ituaiga meaola e ala i le matagofie faapitoa, matagofie ma laʻau faalua i le tausaga. A o tuputupu ae i le fale, e le lelei, ae o le tausiga o ia e iai ona lava faʻaaliga.

Faamatalaga, ituaiga ma ata o le begonia Elatior

O laau felafoaʻi e oʻo atu i se maualuga e 40 cm ma eseʻese laʻau. O le lago ma le umi o le begonia e alu i le pito i luga o le lanumeamata lanumeamata, ma lalo - malamalama lanu meamata. Latou te foliga mai o se fatu fatu. I le pito i lalo o le laupepa laulau o loʻo taʻua o veins. O se pito faʻasolosolo e tafe i pito o laulaau.

Fugalaau, e fuafua i le ituaiga, e mafai ona i ai se lanu eseese. O le oʻo atu i le 5 cm le lautele, latou te faʻapupuina ai meaola e tutupu mai i luga o ni uumi uumi mai pito o laulaau.

O ituaiga uma lava o nei meaola e vaevaeina i le umi, ma le umi. O le lauiloa ma lauiloa e lua ituaiga o laau.

Baladin

O le fugalaau e faʻapitoa i le tele o puaʻa ma telefoni peduncles e oʻo atu i le 30 cm le maualuga E tusa ma le fitusefulu fugalaau e mafai ona fuga mai i luga o le tasi vao vao le begonias o lenei ituaiga. O le laau e fuga mai i ata uma o lanu piniki, lanu paʻepaʻe ma mumu mumu e taua tele o le "bouquet i totonu o se ulo" ma e masani ona tuʻuina atu ae le o falaoloa mo aso malolo.

Borias

Fafagaina i Egelani, o le kulupu e sili ona lauiloa i le au fai togalaau. O le laau e faʻatusatusa ma le fugalaau umi, lanu susulu ma fugalaau faigofie poʻo faalua. O fugalaau lanu piniki o loo i luga o paʻu lapopoa e tele-fusi ua i ai se tuaoi paepae. Ona o le lush flowering hybrids o lenei ituaiga o meaola e masani ona faʻaaoga e teuteu ai e le gata o fale mautotogi, ae o ofisa foi.

Faʻaleleia fale ma tuputupu aʻe

E manaomia e le laau se gaioiga faʻapitoa, aua o lenei fugalaau maaleale e faigofie lava i tulaga le lelei ma tulaga faigata.

Malamalama

Begonia Elator alofa i le malamalama lelei, ae mai le susulu o le la e tatau ona puipuia. O faamalama sili mo le galueaiina o ni pupuni i sisifo ma sasae. O loʻo i luga o le faamalama o le itu i saute, o le a totogo tele le laau, ae i ai fugalaau laiti. Mai le sili atu o le la, o ituaiga o meaola eseese o le a faʻaitiitia le numera o petals ma avea ma pale.

O le kulupu e mafua mai i laau o aso pupuu puupuu, o le mea lea, e le manaʻomia se malamalama atili i le taumalulu.

Lafoga ma le susu

Mo le tuputupu ae atoatoa ma le umi o le fuga, e tatau ona teuina le laau i totonu o se potu mafanafana ma le vevela i totonu ole 18-20С. I se vevela vevela, o le a taofi le tuputupu aʻe ma le faʻavaivai. O le tuputupu ae o se kulupu i le maualalo o le vevela mo se taimi umi o le a mafua ai ona totoina faʻamaʻi ma le aʻa poʻo le aʻa. O le mafuaʻaga lea ua feteʻenaʻi ai le fugalaau i vaʻaiga ma le vevela.

O le laau e faigata tele i le malulu o le ea, ae e le fautuaina e sulu. Ina ia faʻaleleia le faʻamafanafana i le fugalaau, e mafai ona tuʻu le ulo i luga o se paʻu e tumu i le susu susu, peʻa poʻo le fatu.

Faʻaiga ma fafaga

Begonia elatior Manaomia le vai faʻalelei ma e naʻo le maeʻa ona paʻu le afa o le polo i le afa. O le vai i totonu o le ulo ma le ipu e le tatau ona pala, a le o lea o le a amata ona pala le pu o le fugalaau. O le mea lea, o se fugalaau e sili atu ona lelei nai lo le tafe.

Laei pito sili e faia lelei ma le faaeteete. E naʻo faapitoa faapitoa faʻalavelave faʻapitoa e mafai ona faʻaaoga mo lenei mea. E le fautuaina le fafagaina o le laau i mea oona, talu ai ona o le tele o le vevela oona e maua ai le petioles ma le suavai, manino ma le pala. O le fugalaau pe a uma ona fai le paluga i luga ma le faʻamaʻiina o le fugalaʻau, e tau le lava, ma o fugalaau latou te le foliga matagofie.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

E ese aʻa ma le aʻao lea e tupu lelei ai i totonu o tamai fagu. Le eleele mo le mea e tatau ai ona filifili le pala ma meaʻai. E tatau ona taofiofia le susu, ae i le taimi e tasi, ma malogo. Mo le toe totoina o Elatior, e mafai ona e saunia le otaota e faʻafefiloi oe lava, ave mo lenei i vaega tutusa:

  • fanua o peatise;
  • greenhouse humus;
  • humus leaf.

Vaavalea oneone oneone, vermiculite poʻo perlite e tatau ona faaopoopo i le eleele.

E le taliaina e se tagata matua se gaioiga, o lea e sili ai ona tuu le mea e ola ai i totonu o se fagu felauaiga. O le tele lava o taimi, o faleoloa fugalaau e faʻatau atu e pei o se teuga faʻafefe. O le mea lea, i le taimi lava e uma ai le faʻatau, e vavae ese ma vavaeina mai le togavao.

Tofiga

E tolu auala e faʻalauiloa ai se laau toto:

  1. O fatu.
  2. Vaega o le vao vao.
  3. Laʻau.

Faʻapenaina e fatu - o le faagasologa o se mea sili ona mamafa. E toetoe lava a le mafai ona aoina mai fatu mai se fugalaau, talu ai ona o ona ituaiga eseese o ni fatu.

O le auala sili ona faigofie ma sili ona taatele o le faʻalauteleina o le begonia o le vaʻaia. Mo le faia o lenei mea, i le tautotogo po o le taumafanafana, ua filifilia ni laulaʻau lauusiusi matutua pe ua tipiina foi ni fasi.

O le totoina o mea e puipuia i siama ma meaola ninii, o petioles mo le aʻa e tuu i le sphagnum, perlite poʻo le vermiculite. E mafai foi ona mauaa i le vai, lea o le a tatau ai ona tuu se fasi koala. E tatau ona i ai ia cutisi Stalk e tusa ma le fitu senitimita le umi.

O se atigipusa ei ai mea e faʻaaogaina ai eleele e tuʻuina i se nofoaga pogisa. A maeʻa pe a ma le lua masina, e tatau ona amata ona totogo lauʻau. I le taimi nei, latou te manaʻomia le tuʻuina i totonu o se nofoaga lelei.

I le tausiga o laau laiti, e fautuaina e fai soo se togavao. Mo le faatumauina o le malosi ma foliga vaaia, o mea vaivai ma fugalaau fulafula ma fugalaau e tatau ona aveeseina i se taimi talafeagai.

Atonu e ono tutupu ni faafitauli

Lelei le tausiga o laau toto amata ona afaina ma ono oti. O mafuaaga mo lenei mea e ono:

  1. O le maualalo o le timuga ma le faasusu vai e tau atu i le mea moni o le fugalaau e amata ona paʻu lau laau.
  2. Faʻateleina le faʻaleleia pe a faʻamaofuina le fugalaau i totonu o se potu malulu e faʻaosofia ai le foliga mai o le pulupulu i luga o pulupulu. I lenei tulaga, e manaʻomia ona aveeseina, ma togavao faʻamaʻi faʻamaʻi.
  3. I le le lava o le malamalama, o lau o le a mimiti ma aveesea ai o latou foliga teuteu.
  4. I le fale, o le begonia e mafai ona aʻafia e se apogaleveleve mite pe aphid. Afai o loʻo i ai pea ni faʻamaʻi, o lona uiga o le vaega eleele o le laau e tatau ona sosolo i le vai tafe vai i le tele o taimi. A leai, o le faʻaaogaina o Intavir poʻo Karbofos e fautuaina.
  5. O tulaga lelei mo le atinaʻeina o paʻu palapala i luga o se laau, o ni suiga tetele i le vevela ma le vevela i le potu. O le faailoga muamua o le faamai o le foliga mai o papa paepae i luga o laulaau ma fatuga. O le togavao afaina ua togafitia i le sulfur po o le fungicides.

Mo se pusi lanumeamata e faʻafiafia ai oe ma lona soifua maloloina lelei ma le teuteu, e manaʻomia ona ia maua ai tulaga talafeagai ma le tausiga lelei.

Florist reviews

Mo se taimi umi sa ou manao ai e teuteuina loʻu umukuka lanu samasama ma se laau totō. Sa ou faatauina le begonia Elatior ma totoina i totonu o se fagu samasama. Lumalu mo le masina lona tolu, o le fugalaau e faʻafefiloi atoatoa i totonu. Ae ui i lea, i nai aso muamua, na pauu mai ia te ia ni nai pepe. I luga o le fono, na ou faitau ai e mafua ona o se suiga i le nofoaga o le laau. I le vaiaso na sosoo ai, na amata mai ai fou fou, ma oi latou na le pa'ū na pa'ū. O Begonia Elator e mafai ona tupu e tagata fomaʻi ma tagata mamaʻi, aua e le ofoina atu ni manogi.

Natalya Yushachkova

I se tasi aso i le aso 8 o Mati, na latou le maua ai se pasese masani, ae o le begonia Elatior e fuga mai i fugalaau moli. Ou te faʻafefeteina le fugalaau ma ua toetoe o ia i se ata faataitai. Ae leai se mea - tupu ma fuga. Mo le lelei tele, o nisi taimi ou te fafaga ai. E lua tausaga ua mavae talu mai le taimi na oʻo mai ai le begonia i loʻu tulaga. I le taimi lea, sa ou faʻasaoina i laulaau, ae o loʻo ola pea le vao tuai. O loʻo tu i loʻu itu i matu. O nisi taimi ou te faʻamalo ai paʻu matutu ma paranesi mai ia. Ou te lei mafaufauina e aunoa ma sina popole, o le a umi naua.

Elena

Mo nisi mafuaaga na ou le fiafia ai ia Begonias ao ou laitiiti. Faatusatusa i rosa, o nei fugalaau e foliga mai ou te lei matagofie tele. O lenei ua ou fiafia e tupu aʻe i latou i luga o laʻu paletini lapopoa. Begonia o le sili lea e fetaui ma le teuteuina o se loka poʻo se faletusi. Ou te totoina o ia i totonu o pusa lolotoOu te faʻaalia ma fiafia i lau vaʻaiga ma lau lauusiusi mai le tautotogo e pa'ū. E itiiti lona tausiga, ma o le fiafia o le sami lea. Mai le auala, e foliga matagofie lava loʻu faapaologa!

Victoria