O le togalaau

Na toto e Tamamatua se kati ...

E toaitiiti tagata e manatua o tatou tuaa ua taua o le laʻau, e le o pateta, o le areto lona lua. E le o se mea noa na fausia ai e tagata se tala fatu e uiga i lapisi ma i aso mulimuli o Setema na latou taʻua i latou o "palauvale": i le taimi lena latou te seleseleina ai aʻa laau ma auina atu i latou i taavale i taavale.

O fualaau aina e le o le fua tele o fualaau faisua: e vave ona tupu, e maua ai se seleselega lelei (o nisi taimi e tupu aʻe ai le fatu o le fatu), e aofia ai fugalaau faigofie ma gaʻo, meaola o le biologically active, vitamin C (pe tusa ma le 60 mg%) ma le koko. E lelei ona teu ma e mafai ona 'aina fou i le taumalulu uma. O meaʻai a manu fafaga, o lea na totō ai e tagata Eleni anamua ma Roma ia fanua uma i lapisi.

Lulu

Seia oo mai i le taimi nei, latou te fai mai e uiga i le mea sili ona faigofie: "e sili atu le faigofie nai lo se kulu tipi." I aso nei e faigata i se tasi ona tofo i lenei ipu, ma aʻo le i kukaina le kuka e pei o lena - e matua faigofie lava, ma e foliga mai e manaia, maloloina, e aunoa ma le mamafa (faatusatusa i pateta) o le malo. I le taimi lava e tasi, sa puipuia uma mea aoga, ma o le mea e sili ona taua, palukala, o le leiloa i le taimi o kuka e mafai ona oʻo i le lua-vae tolu. Ma afai latou te kukaina, ona avea loa lea o le "turnip" - o se uʻu ma le malt poo le oatmeal, ma o oloa aoga e lei mou ese atu - ua pasia i totonu o se teuteuga. Na latou faia foi le "repnik" - lapisi vavalaʻau ma falaoa kuka, tao tao faatasi ma ia.

O le fulufulu o loʻo i ai se vailaʻau faʻamalosi, visepisi, faʻamaʻi-inflammatory ma le analgesic, e faʻalauteleina ai le manaʻo, faʻaleleia le gaioiga o le manava. E fesoasoani le fulufulu ma le tale, gasegase tumau, bronchial asthma, vaivaiga o le muso o le fatu. I fualaau faa-fomaʻi, pe a faʻaaogaina le malulu, e faʻaaogaina se suauu o le tipi tipi ma le gaʻo siʻi, ma o tiga faʻatasi ma ponaivi oona o le a aveesea mai ai ni meaola mai le susu o le susu ma le uaina.

Lulu

I le vaai a le toatele, o lapisi e laugatasi ma se pito i lalo, lanu samasama po o le auro i le lanu, ma se lamolemole malulu, lea na latou taua o le "wax". Ae o ituaiga eseese na tutupu i Rusia: Europa - O Milan o le solitulafono ma Milan Redhead; Ausetalia Tutotonu e lanu-lanumeamata - Namangan ma Samarkand i le lotoifale (i le itu i matu e tele lava ina fana e le tasi le isi); Rusia Tutotonu - lanu samasama ma lanu uliuli ma lanu viole - Solovetskaya, Petrovsky Finnish, Petrovsky Norwegian, Salekhard, Rasa i Matu - Karelian ma Grachevskaya.

I aso nei, e tolu ituaiga o meaola e taatele i soo se mea: vaeluagalemu o le vaitau (60-80 aso) tifaga masani Petrovskaya 1 ma aʻa o fualaau o le 100-150 g ma le lua salakeke salati - Geisha ma Snow Maideno loʻo i ai faʻamafanafanaga ma fautuaga ma aʻa. O aʻa o le togalaau mulimuli o le paʻepaʻe, lapotopoto, suamalie ma e toetoe lava a leai se suauʻu sinapi, lea e maua ai le Petrovskaya 1 o se uiga lelei ma le sogisogi. O le mea lea ua taʻua ai i latou "o le aano o apu." O laʻau laiti e suamalie, vaivai, e leʻi faʻamaonia, e aofia ai le 90 mg% vitamini C, 30 mg% carotenoids ma e lelei e pei o le salati sala. Fualaau faisua o salaipisi salati e le lelei le teuina, ae i totonu o se falemafanafana e mafai ona totoina talu mai Fepuari.

Lulu

O le lapisi e mai le aiga Cabbage, ma e le mafai ona tuʻuina pe a uma le radisa, radisa, daikon, kapisi (o latou meaola faʻamaʻi ma faʻamaʻi), ma lelei pe a uma le pateta, pi, kukama, zucini, aniani ma tamato. E ui lava o le turnip o se agavaʻa e le faʻaleagaina, lalelei, susulu malamalama, o le eleele faʻavae e sili atu ona lelei. I luga o palapala mamafa o loʻo maʻi, faʻapupulaina le leaga, maua ai aʻa ma le leai o aʻafiaga aʻa. Faatasi ai ma le leai o se palu (mo se faʻataʻitaʻiga, luga o oneone oneone), o aʻafiaga e maua mai i aʻa.

Le lelei o le maalili o le susu ma le tetee e fuga. E masani ona totoina i ni vaitau se lua - vave i le tautotogo ma i le ogatotonu o Iulai (mo le teuina o le taumalulu). E sili atu ona lelei le faia o lenei mea i lalo o se faailoga: o le a maua ai le tele o laʻau laau ma le loloto o le fatu o le -1-1.5 cm. O le fua o le fatu--0.2 g i le sikuea mita, o le lūlūina o le 5 × 30-40 cm. togi le kiona, ae faʻalautele le fua o le totoina i le 1.5 taimi.

Lulu

I le tautotogo, i le mafanafana o le eleele, o le a faaali mai laau i aso e tolu. I le taimi lea, o le mea autu o le puipuia lea o laʻau laʻau mai le fusi faʻasalalau, aemaise lava i le vevela, timu vevela. E aunoa ma le faʻatali mo le atinaʻeina o le meaola manu, faʻafefiloi laau i le efuefu, i ni tulaga ogaoga, fafasi i se actellik poo le phytoverm. Ma, o le mea moni, vai lelei, faʻamalo le palapala, aveese vao. O le taimi lava e amata ai ona totoina fua laau, totoina: i totonu o vaomatua o le a leai ni fua lelei, e pei ona fai mai ai agronomists, o aʻa laau e "sosola ese" - latou te tutupu ae laiti ma leaga.

Lulu e tatau ona faia i luma o le kiona muamua, a leai o le a oona ma le pala. A e selesele pito i luga, tipi ina ia i ai le maualuga e le sili atu i le 2 cm le umi, ma aua neʻi paʻi i aʻa. Afai o le tau i le tau malulu, faʻatali mo le malolo, ia "alu ese" ma na ona eli.

Lulu

Teu ni sipuni i taga palasitika ma ni avanoa laiti i le susu o le 98% ma le vevela o le 2 °. E taoto seia oʻo i le tautotogo, ae o le tino o le a faasolosolo malie lava ina le manino, o le tofo e leaga.

Faʻamama, ae o le toatele e le iloa pe faapefea ona kuka kuka.

Mo salati, kapeta tapuni ma lapisi, faaopoopo le pasesa ma salati salakeke ma le vaitau ma le pata poo kirimi kirimigi. Matou te fautua atu ia te oe e te taumafai e suʻe launiu. Taʻu le aʻa o le aʻa, faʻapipiʻi, aveese le pipi ma se sipuni, sufulu i le pata, fuamoa, kulimi, kulimi ma faʻafefiloi ma vine. Faatumu lapisi i le masini sauniuni, tao i totonu o le ogaumu.

Tusitala: V. Startsev, faifaatoaga.