O le togalaau

E faʻapefea ona totoina se fualaʻau paipu lelei?

O le salu o se fualaʻau fualaʻau ma fualaau sili ona tele e lauiloa i le matou fai togalaau. O le la o le la, ua taʻua o le pumpkin, na taunuu i Rusia talu ai nei lava. O Mekisiko ua taua o le nofoaga na fanau mai ai kulimi, o se atunuu e mauoa i le vevela, vevela aso. Mo le itiiti ifo i le lua seneturi, o le aganuʻu fualaʻau ua maua lona nofoaga talafeagai i le laulau 'aina ma e le gata i le itu i saute o Rusia. E sili atu i le 43 itu o le Rusia Federation o loʻo galulue i le gaosiga o paluka. E seasea ona i ai se fale e leai ni mea e maua mai i le vao e 1-3 o lenei fualaau suamalie e sili ona fiafia i ai, o le a le tupu i se laufanua vevela. Ae e masani ona tupu i le pitonuu ua ola lelei, ma ua tupu tele lau vegetative. O le fualaau o le pumpkin e le faia pe laiti fualaau suamalie ma o le a pala le ovaries i luga o le vine. Ina ia foia lenei faafitauli, e tatau ona e gauai atu:

  • i uiga masani o le aganuu,
  • manaoga faaleaganuu mo eleele ma tulaga tau aʻe,
  • usitaia o manaoga o le tuputupu ae o tekinolosi.

Paʻu

O mafuaaga mo le le lava o le pauka o le ovary

O le kulimi, e fai ai se tele tele o le eleele ma fua tele, e manaʻomia ai le eleele lelei e tumu i le humus ma le lelei atoatoa o le vai. I le taimi lava e tasi, i luga o le palapala gaʻo ma i le taimi o le vevela, o le pumpkin e fausia ai le tele o le vegetative mass i le faʻaleagaina o ona fua. O le umi o laʻau ma laʻau lapopoa e tele meaʻai e maua, o le ata o le tele o vao vegetative e matua tele naua e le maua e le ovaries le la. E sili ona lelei le tuʻuina atu o nofoaga e leʻi faatagaina ai le 1-2 tausaga o le faʻamalosia, aemaise lava faʻasusu.

I lalo o le natura masani, o le pauka ma le le lava o meaʻai e maua ai aʻa faaopoopo i luga o laula. Afai o le pumpkin i totonu o le togalaau ua totoina ile eleele eleʻele (lanu o le laulaau, laulaʻau ma lau lau laulaau), e mafai ona fufuluina le sasa i le palapala: o le laau e fausia ni aʻa faaopoopo ma o le a toe faʻafoʻiina e le tagata lava ia ana meaʻai.

E le mafai e le salu ona tu i le ata. Mo le tuputupu aʻe masani ma le atinaʻe, e manaʻomia ni avanoa avanoa i le la, e faʻaleleia, ae leai ni matagi e afaina ai laulaau. I nofoaga malulu ma le leai o se malamalama, o le pumpkin e fausia ai le pollen paʻu. Afai e faʻafefe le vai i le vevesi o le pestle, o le a le tupu le palota.

O le suauu e faatatau i meaola elemene ua vailaau. O le uiga masani o le elekeni o le manaʻoga lea mo le palotaina o se fugalaau fafine mo le 1-2 aso. Afai e leʻi faia se palota (malulu, susu, timuga o le tau, leai se mea e faʻaaogaina eletise, ma isi mea), o le ovary e pau ma pau. E sili pe afai o le palota e faia i le aso muamua o le tatalaina o le fugalaau fafine.

Afai ua pasi le eleelea, o fua leaga e mafai ona faia i luga o le pauki, lea e aveeseina ai meaʻai mai le masani ai ona atinaeina lashes ma fua. O ia fualaau aina e tatau ona aveesea. Ina ia puipuia o latou foliga vaaia, e tatau ai i le vaitau o le fuga ma le amataga o le fuga o palukini e vevela tele mai le laʻau ma maua avanoa i fugalaau mo pollinators ma le la. Lafoaʻi ma le faaeteete laulaʻau ma faʻaupu, aua nei gase ma aua nei galo. I luga o pulumu lafoaʻi e le silia ma le 1-3 ovaries.

O le elekeina o le a le faia ni ovaries pe afai, i le taimi o le totoina, o le laau na faaleagaina ai aʻa ma ua amata ona pala. O le mea lea, e sili atu ona lelei le faʻatau o laʻau i totonu o pusa paʻu ma e le afaina ai le aʻa pe a faʻapipiʻi i pupuni avanoa.

E le mafai e le kulūlū ona faʻafefiloi ai le malosi o le vevela pe a le lelei le mafanafana o le tau. O le palapala e tatau ona i ai le vevela o le itiiti ifo ma le 13 ... + 15 ° C. I le fafagaina faʻatasi ma le faʻamaʻiina o le kulimi, o le aganuʻu e faʻaitiitia ai le teteʻe i mea maualalo ma maua ai le maʻi.

Pumpkins

E faʻapefea ona fai se fua o le pauka?

Afai, a o faʻamalieina uma mea tau faʻataunuʻu, e leai ni ovaries i luga o le ukiniki, e tatau ona faia fuafuaga nei:

E le tatau ona e totoina se pauki i se eleele maualalo lea e tumau ai le tau malulu, ma o le eleele e le lava le mafanafana. I lenei tulaga, e mafai ona e saunia se moega mafanafana i le tautoulu, ma le va o le eleele vavalalata - o se moega maualuga. O le totoina o fatu e tatau ona faia i le malulu o le ea + 15- ... + 18 ° ° ma le eleele - i totonu + 14 ... + 16 ° С. Paʻu faigofie e faʻafefe ai le vevela + 25 ... + 30 ° С. O le a fua mai i le paolo i lalo o le tulaga o le la susulu ma aso vevela.

I lalo o tulaga le talafeagai o le eleele, e fautuaina ai e nisi o fai togalaau le totoina o se paʻau i totonu o le fala ua tumu i le maualuga o le mea e manaomia. I lenei tulaga, o le aʻa, vavae ese mai le mamafa, malulu, ma le lauʻeleʻele palapala, o le a maua ai le laau ma tulaga talafeagai ile palapala.

O le faia o se masini maualuga maualuga, o le pauka e le mafai ona faapaleina. O le mea lea, pe a lūlūina le 2 ... 3 fatu, pe a uma ona totō, e masani lava ona tuʻuina le fatuga sili ona malosi, ma o le mea e totoe e aveʻesea e le aufaʻataʻi latalata ile eleele.

A maea le maeʻaina o le eletise, i le vaega o le totoina o kulimi, e masani lava ona latou amataina le faiga o le teuteuina. Tuu le sili atu nai lo le 3 lasisi i ituaiga laʻau popo tetele-e fua i le 1-2 ovaries i luga o laʻau taitasi. O isi e totoe. I luga o le fua o fualaau o le pauki, o le 4-5 laulaau e totoe pe a uma le ovary mulimuli. Toto le vaega o totoe. I ituaiga laʻau popo-ma le itiiti-fua, e masani lava ona faʻaaogaina (i le faʻatulagaina, vave Aokuso). I luga o paʻu paukisi, e le sili atu i le 3 i le 4 lau o loʻo totoe i tua o fua mulimuli.

Faitau atili e uiga i le fausiaina o paluka i le meafaitino: O le faʻatulagaina o kukama, zucini ma le paukini. Faʻailoa.

O le salu o se aganuu faʻapitoa ma e manaʻomia ai le malamalama talafeagai. Mai le foliga mai o fualaau i le 4-5 pupuʻu moni, e le itiiti ifo i le 9-10 itula o le malamalama o aso uma e talafeagai, lea o le a fesoasoani i le fausiaina o fugalaau.

I le amata mai o pua ma fugalaau, o itula o le ao e tatau ona tumau pe a ma le 10-12 itula. Afai, i lalo o isi tulaga lelei, leai ni ovaries, e tatau ona e gauai i le totoina o mea. Mo le totoina, e tatau ona faʻaaoga ituaiga talo e masani ai i le tau ma le malo.

Ina ia taui mo le paʻu leaga e fesoʻotaʻi ma tulaga o le tau, e tatau ona faia le amio-pollination o kulimi. Ufiufi afa vaeluaina fugalaau mai le susu. O le leaga o le pestle e tatau ona matutu. Fugalaau fugalaau fugalaau fugalaau i luma o le fafine. Aʻo leʻi faʻavasegaina, aoina mai fugalaau tane, aveese le siaki. O le taeao e sosoo ai poʻo le aso lava e tasi a maeʻa le aoauli (faatasi ai ma le faʻatulagaina o le tau), aveese ia taga mai fugalaau fafine ma faapipii ia mea i le matala o le pistils.

I se aso pe a maeʻa ona faʻamalosia oe lava, e mafai ona e fufuluina le pauka i mea faʻafefeteina Zavyaz, Bud, Gibberellin ma isi. O ovarian ovine e ola i le po. O le mea lea, pe a taitaia le filogia, filifili le tau ma se vevela i le po ia le itiiti ifo i le + 16 ... + 18 ° C. O lenei vevela e sili atu le faigofie ona ausia pe a tupuina paluka i totonu o laufanua malulu i luga o moega mafanafana.

Paʻu

E le mafai e le kulumu ona faʻafeololo le vevela ma e mate i le -1 ... -3 ° C. Mo le tuputupu ae masani ma le fuaina o fualaau suamalie, tau vevela e maua ai le vevela o le ea + 20 ... + 28 ° C e manaʻomia. I le maualalo o le vevela, o le alualu i luma o le pumpkin e vave faʻaitiitia, amata faʻamaʻi, tupu aʻe ma le faʻaititia o ovary. O le mea lea, i itulagi ma se malulu, timuga umi, toto laau laʻau popo e ola ae leʻi amataina le tau vevela i lalo o fale le tumau.

O le tuputupu ae o laumei o pamuka e tipi ma tipi, tuʻuina ina ia mafai ona matala le laulaʻau i le la. E faʻaumatia vao i luga o le eleele (aʻo avanoa avanoa) ma mulch le palapala pe a uma ona faʻafeinu. E sili atu le suavai i le uʻu i lalo o aʻa i lalo o aʻa. Ma o laulaau e itiiti le manua, ma o le fua o fualaau aina ua faateleina.

Le au pele pele, ou te faʻamoemoe o le a fesoasoani le fautuaga ia te oe e manuia ai le totoina o se fualaau o "lanu susulu". Mo nisi faʻamatalaga i luga o le mea o loʻo i luga o le 'eleʻele (paluga, lalaga pito i luga, faʻafeinu), o ona vailaʻau faʻaleagaina, togafiti o le totoina o le totoina, puipuiga mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, faamamaina ma le teuina.