O le togalaau

Tifaga, ae i le taimi lava lea e tasi le vevela: o se faʻamatalaga e uiga i le 8 ituaiga lauiloa

O mauga maualuga o Amerika i Matu o loo malupuipuia e le fiaselau o vao o lenei laau. O tagata e nonofo i mauga maumaututu ma laʻau, o lanu manogi e lauiloa mo lo latou tofo matagofie, faapea foi ma vaaiga ofoofogia. I luga o se laʻau laʻitiiti, o se seti faʻapalapalaina o le laʻitiiti (e oo i le 1 cm) le lanumoana uliuli ma le fuga mai o fua o vine. O le sugary-sweet aftertaste from this delicacy e tumau pea i le mafaufau mo se taimi umi, lea e uunaia ai le toatele o turisi e toe foi mai i lea mea ma lea taimi.

O lenei laʻau e lauiloa i lalo o ia igoa e pei o le gonobol, valea ma le pala. Na maua e Blueberry ni igoa tauvalea pei ona taua e faafetai i nofoaga o loʻo ola ai ma laau e nonofo latalata i ai.

Nofoaga

E mafai ona e faʻafeiloaʻi se laau laʻau e latalata i le 1-3 mita le maualuga, e masani lava i se tau malulu ma le malulu. O se taumafanafana timuga o le ki i se seleselega tele mo ia. O le latitudes latitudes o Rusia, Europa i Sisifo, o le Caucasus, Siberia, Urals, ma le Sasaʻe Sasaʻe o le laufanua lea o le lapisi. Ae o ona lava tagatanuu o Kanata ma le Iunaite Setete. Ua aʻoaʻoina e saienitisi i Siamani ma Polani le atinaʻeina ma le fatuina o hybrids hybrids, o ata o nisi o ia mea ua tuuina atu i lalo.

O Vodopianka e aʻafia i laau le lelei o le aiga o Vereskov, o le mea lea, e lagona ai le manaia o le eleele ma le pala. O lona nofoaga autu o:

  • peat bogs;
  • vaomatua gaosia (ola, pine ma le paʻu);
  • moa-ufiufi puipui;
  • fala;
  • ogaoga pine vao;
  • tundra.

I tafatafa o vine, o le rosemary e masani ona tupu. Talu ai ona o le manogi faapitoa ma le vevela o loo sulu ai le vao, na ia maua ai igoa le masani ai o tagata.

O lenei vao vao e mafai foi ona tupu i le atunuu. Ae ui i lea, muamua e tatau ona e filifilia ituaiga siliva lelei ma lelei mo laufanua laufanua ina ia maua ai se taunuuga lelei. O nisi nei o:

  1. Palapulu ma Bluegold. O se filifiliga sili ona lelei mo lenei tau, aua o vine e malolosi ma le mafiafia.
  2. Patriot. Fausia faapitoa mo nei nofoaga.
  3. Duke. Na sau mai Amerika i Matu, o loʻo i ai tulaga faʻalelei tutusa.

E fautuaina e le fai togalaau le taofi i le tasi foliga, ae totoina i le taimi e tasi. Afai e mafua mai i le tau o le a mou atu, o le a totoe isi. O nei ituaiga o manu e mafai ona onosaia lelei le paʻu o le vevela. O ia faʻafitauli (-7 ° C) e mafai ona tatalia le lanu o le laau. I lenei eria, e mafai ona e selesele i aso mulimuli o Aokuso.

O togalaau e tatau ona filifilia ma le faaeteete ina ia aua nei tauina fua o le pala. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona e aveese fua e faʻafesoʻotaʻi ai mai le ato, ona faʻamaʻi ai lea o ou lima.

Faamatalaga ma faamanuiaga

O se mea sese masani a le toatele - latou te faʻafememeaʻi se lupe faʻamaʻi, o lea e taua ai le iloa uma faailoga o lona faʻamatalaga. I fafo, o nei "aiga" vavalalata e talitutusa lava. Ae ui i lea, o totonu e matua ese lava. Blueberries ei ai le tino paʻu, ao tagata valea ei ai se lanu meamata. I le taimi lava e tasi, o fua o suavai e tele. E le afaina foi ona lavalava. I fafo, o laumei masani masani e iloga i uiga taua:

  1. Bush. E i ai se lanu lanu enaena a le tama talavou, ae mulimuli ane maua se 'uliuli enaena. Latou te ola saʻo ma matua taua.
  2. Lea Faʻailogaina ma faʻamalamalamaina veins i luga o se malamalama lanu meamata. O le pito i lalo e fai si pisi, ma o ia mea uma pe a ma le 3 cm le umi. O le pito i totonu o le lau o le laulaau o loʻo i ai se ufiufi paʻu. Faatasi ai ma le amataga o le tau malulu, latou te maua ai se uila mumu, ona pauu ai lea.
  3. Fugalaau Paʻu paʻepaʻe paʻukeke piniki piniki faʻatasi ma se mata faʻamau. 2-3 faʻaleagaga mai le tasi petiole e tupu aʻe i faʻalavelave. O le pedicel puupuu e punou i lalo o le mamafa o le pusa. O pamu muamua na aliaʻe mai ia Me ma teuteu ai mauga tumutumu o mauga mo le atoa o Iuni.
  4. O fua. Ripen ia Iulai, ma e mafai ona e aoina seia oʻo i le faaiuga o Setema. O le mamafa o le 1 fualaau aina e tusa ma le 3 g, ma le maualuga e oʻo i le 1-2 cm. E masani lava i le foliga e foliga mai o se polo. E ui lava o loʻo i ai ituaiga eseese o laʻau mūmū e pei o le paʻu, o le eliciptical and cylindrical berries. O le lanu uliuli lanumoana lanumoana ma le lagomalie e avea ai ma penina taua o tafaoga. O le lanu lanumoana e lafoaʻi i tua o se suamalie suamalie, ma suamalie suamalie ma le fiafia.

O le aoina o le vai o se ata atoa. O lala paʻu o le vao o loʻo i ai ni tamai vine i le tafeaga. O le mea lea, e tatau ona e galue malosi e maua ai oe lava. O se taunuuga, e mafai ona e faia compote, jam, uaina, sua, siamu, pateta palu ma kvass mai fua. E aoga tele le 'aina o fua fou. E tele vitamini, minerale ma antioxidants e:

  • faaleleia le vaai;
  • faateleina le hemoglobin;
  • maualalo le kulukose o le toto (ma le maʻisuka);
  • puipuia le fatuina o sela o le kanesa;
  • saofaga i le gaosiga o le talo;
  • faateleina le puipuiga;
  • faʻamalo le inumaga;
  • atiina ae le tuinanau;
  • aveese toxins mai le tino.

O se otootoga matagofie o lenei sui o le genus Vaccinium e uunaia ai le tele o fai togalaau ina ia totoina ni fua ia latou lava poloka. O le tolu tausaga muamua, o le lauolaola matagofie o le togalaau e teuteu ai le togalaau ma na o le 4 tausaga e maua ai se seleselega, ma o le a fua mai mo le silia ma le 90 tausaga. O le a le ituaiga blueberry e filifili ai mo lou fale?

Faatoaga

O le vineberry garden e mafua mai i atunuu i sasae o Kanata ma Amerika. O loʻo iai i lenei vaega e tele le au, timu, ma vaomatua o vaomatua, o loʻo faʻamanuiaina, o loʻo lolovaia le tele o le taimi. I totonu o se tau malulu, o laau toto e sili atu i le 2-3 mita le maualuga. O le mea lea, latou te galulue o le vaeluagalemu o le vaomatua mo se vaomatua e tupu tele.

E le pei o isi sui o le aiga Heathers, o laumei uumi e le oona (e aunoa ma ni esters leaga ma resins), o lea e mafai ai ona toto i tafatafa o se fale poʻo se togalaau. E le gata i lea, o teuteuga, teas, ma isi vailaʻau faʻasaina ua saunia mai laulaʻau ma totō. O se vaega o lenei ituaiga vine inu o le:

  1. Laʻau o le lanu enaena, e le fetolofi i le eleele. O le mafiafia o lala e 1-4 cm.
  2. O se aʻa o le aʻa o loʻo faia i luga o le eleele. E leai ni fulufulu afu i luga o aʻa.
  3. O lala e le punou i le eleele ma e le mafai ona aʻa i le eleele.
  4. O fua e tele ma suamalie i le tofo.
  5. O le gaosiga mai se vaomatua (e oʻo atu i le 8 tausaga) e sili atu ma le 5 kilokalama. O le aofaʻiga amata i le aso 15 o Aokuso.

O le le lelei o ituaiga eseese o le tulaga le mafai ona maua i le kiona. Ae o le ituaiga o Berkeley, i se isi itu, e tetee atu i suiga faafuasei i le vevela, ae paʻu i le taimi o le felauaiga ma le teuina umi.

O le taina o laau uumi e masani lava ona teuteuina e faateleina ai le tuputupu ae o se laau talavou. E aoga le faia i le afa muamua o le 3 tausaga. E tatau ona e tipi, afaina ma maualalo le totoina o aʻa, tuu ai i le 5 togi.

Taumafai

E mafai ona faʻatupulaia uma mo le faʻaaogaina o le tagata lava ia ma mo faamoemoega faapisinisi. O le ituaiga na fafagaina e tagata faʻatoʻaga Amerika. Mai atunuu uma o loʻo galulue i totonu o Europa i Sisifo, e silia ma le 60% o Blueberry. O lenei filifiliga e mafua ona o uiga nei o le aganuu:

  1. O fua na aina i le silia ma le tasi le taimi. O le aoina e amata i le faaiuga o Iulai ma ao faagasolo Aukuso.
  2. E faʻafeiloaʻi ai pulu (-30 ° C, ma pe a oʻo mai -7 ° C) ma le lamala e aunoa ma ni faʻafitauli. Tetee ai le fesuiaiga o le vevela. Tetee i meaola faalafua ma faamaʻi.
  3. Laʻau maualuga mai le 1.6 i le 2 m.
  4. O vine tetele (2 cm le lautele) ei ai se mea e gaosi, mafiafia le fausaga. O se mea uiga ese o se mea e le masani ai ona ufiufi.
  5. I le taimi o femalagaaiga, latou te le taʻe pe salalau. Faʻasaoina lelei.
  6. Gaosia mai le 5 i le 10 kilokalama i le vao.
  7. O se pulou pupula lautele lautele o le a avea o se pa puipui mo le togalaau. Faʻatino mo le vave po o le tuai o le vaitau.

O le masaniga masani o lenei totoga o le siosiomaga o Rusia, Belarus, ma Iukureini. Le tele o latitudes, pe a iai mauga, vaʻa ma vaomatua.

E mafai ona faʻalauteleina lenei aganuʻu e ala i le taoto. O le lala uumi e tatau ona eliina i se lua sauniuni faapitoa 3 mita mai le vao ma nonoa i se pa.

Patriot

O le isi ituaiga e tetee i le sogi ma toʻafilemu e alofia ai le vevela o le -30 ° C. O le foliga o le patriot fualaau suamalie e foliga mai o se sosolo, faʻalelei i luga ma lalo. Pe a faatusatusa ma o latou aiga, o fua o le Patriot pe a lanu mumu, ae le lanumeamata. O le suaina o vine e avea ma se tupu tautupu ma se uila pupula. O loʻo faʻaputu i latou i fualaʻau, o lona uiga la e le tatau ona seleseleina fua o fualaau muamua. O aoga o se aganuu Patriot e aofia ai:

  1. O le aʻa o le aʻa e puipuia i le tuai o le paʻu, ma le pala.
  2. Malosiaga e faʻavasegaina oe lava. Afai e te totoina le vavalalata vavalalata, o le a taʻitaʻia atu ai i le felafolafoaiga.
  3. O fua muamua e tele, ae o le a mulimuli ane o le a laʻititi laʻititi.
  4. Maualuga maualuga. E oʻo i le 7 kilokalama mai le fua o laau. O le togavao e oʻo i le maualuga 2 m.

O lenei ituaiga o gonobol e tupu i eleele le lelei, e masani ona pala, ona e mafai ona fetuunai i tulaga faigata. Teteeina eleele eleele susu i le lolovaia.

E vave vave ona vavao laau, ma togi atu lala fou. I lenei itu, e tatau ona matua teuteuina. E matua manaomia lava le vevela.

Bonus

E faitau miliona na fiafia i le Bonus Bonus, o se ituaiga o aganuu laiti. O fua tetele (d = 30 mm) ma le maualuga o fua o laau toto e lua e lua o mafuaaga e mafua ai ona totoina fatu laau. Mo le totoina, faaaoga:

  • solo pala;
  • pepe fou o conifers;
  • lala o laau.

O se nofoaga taua i le faʻamatalaga o le ituaiga o laʻau Blueberry e tatau ona tuʻuina atu i le eleʻele o le palapala. Le masani o PH mo le aʻa: 3 - 5.5. Mo le ausia o ia ituaiga faailoilo, o le a maua i le eleele le masima phosphoric po o le masima ammonium o le sulfuric acid i le eleele i le ono masina aʻo lei totoina. O le natura natura o le ituaiga o Ponesu o ni vaomatua tetele o vaomatua ma vaomatua. O le totoina o se mea taua tele i lau lava fuafuaga, e mafai ona e mauaina se "bonus" sili i le faaiuga o le taumafanafana.

Vinegar poʻo le citric acid e faʻaaoga e fufuluina ai meaʻai mai le eleele. O le mea lea, e le fautuaina e le au fai togalaau le faʻaogaina o mea e faʻaumatia ai le eleele.

Duke

Mai se pisinisi pisinisi, o le American Duke blueberry ituaiga e taua (taua o mafuaaga o loʻo faamatalaina i lalo). Pe a teuina, o le a maua mai e le vine se tofo mauoa. O uiga aoga o le ituaiga Duke e aofia ai:

  1. Faʻafefe o le aisa. Ona o le mafiafia o le fausaga o laau ma fatuga, e mafai ona tetee i le vevela i lalo o le 34 ° C. Ae peitai, o le maualuga o le timuga ma le malulu e mafai ona faʻaitiitia ai fua o le laau.
  2. Maualuga o le tagata lava ia, aua e le o le eleelea e ituaiga o meaola.
  3. E talafeagai mo le teuina o taimi uumi. Ua maeʻa ona feaveaia, ona o loʻo i ai se paʻu e olaola ma umi.
  4. E fuga mai le leva, ma vave fua mai (mai Iulai 15). O le mea lea, e le faʻaumatia e le tupu lauʻeleʻele le tupu.
  5. Manaomia le teuteuina e le aunoa.

O fua na matua suamalie ma vave lava. E mafai ona e aoina i latou i le tele o pasese (2-3).

O fualaau e pipii mau i tafatafa. A o faagasolo le taimi matua i lalo o le mamafa o vine, e mafai ona momotu lala, o lea e manaʻomia ai ona nonoa.

Sunrise

O le mea na fanau ai lenei ogaoga umi o le totonugalemu o Kanata. Ae ui i lea, i le itu i mātū o Rusia, Iukureini ma Belarus, faʻafeoloolo O le Sunrise e mafai ona magoto (-25 ° C). O fautuaga a lala ma buds e masani ona afaina ai.

O le pale e salalau, ae oʻo atu i le 2 m. E i ai ni nai tanu, o lea e le manaʻomia ai ona teuteuina. E taua le le fua mai o fualaau aina mai le vevela. I luga o le pito o se pusi malu o loʻo i ai se mumu mumu i foliga o se pale. E pei o ave o le la i le lagi i sasaʻe, e tutusa ma lona igoa.

Bluegold

O lenei konekarate (e oo atu i le 120 cm le maualuga) ma le ogaoga o laʻau vaovao ua tupu foi mo le teuteuina o fanua. E le gata i lea, o laumei Bluegold e iai se tofo suamalie e mafai ona fiafia i ai i le ogatotonu o le taumafanafana. O loʻo feagai ma ogaoga malo (-34 ° C) ma e talafeagai mo le tau o itu i mātū o Rusia. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o fua i le vevela o le la:

  • matutu, liliu i fualaau mamago;
  • avea ma le faʻaaogaina;
  • o le vao ua i ai se foliga lautele.

O le laʻititi e laʻitiiti lava, ma o le fua o le fua o le faʻalauteleina lea o le ufiufi o le manogi. Faigofie le tupu, aua e le manaʻomia ni fugalaʻau faʻasaina, ae sili atu i fugalaʻau.

O fua e vave ona vave, e mafai ona latou malepe. E manaʻomia ona aoina i le taimi.

Pink Lemonade

Mai le Igilisi, o lenei igoa o loʻo faʻamatalaina e pei o le pinisi piniki. E moni lenei mea ona o tamai laʻau (5-7 mm) ei ai se lanu piniki mumu. O le pulupulu e sogasolo ma se tofo inu. Mai se tasi togavao e mafai ona e aoina mai i le 5 kilokalama o le seleselega. Talu ai e tupu i le itu i sautesasae o le Iunaite Setete, e lagona le toʻa i le vevela ma le lamala. E le gata i lea, o le totoina o le lanu moana Pink Lemonade e le manaʻomia ai le tausisia o tulaga maualuga o le eletise palapala. Latou te fetuunai i le siosiomaga PH = 6 ma luga. O se laau toto malosi e oʻo atu i le maualuga o le 3 mita, ae le mafai ona teena le vevela i lalo o le 24 ° C.

Ae ui i lea, ina ia mafai ona tutupu nei ituaiga uiga ese o le lanu o Kanata ma Amerika, e tatau ona e iloa nisi o vaega o le totoina ma le tausia lelei o fua. A leai, o le susunuina o tupe ma le faaleagaina o neura o le a na o le pau lea o le mauaina o se fai togalaau.