Fualaau aina

E faʻapefea ona toto le basilini i le fale i totonu o se ulo

Basil o se aganuu e manaʻomia ai le gauai faapitoa, ae o le toʻatele e iloa e mafai ona tupu i le tausaga atoa i totonu o se fagu fugalaau masani i le fale. E moni, e le o tagata uma e onosaʻi ma tomai.

O lenei aganuu e fiafia i le mafanafana ma le malamalama. E manaomia e ia se vevela tumau i totonu o le 20-25 tikeri ma le moli pea. O le basilini e tatau ona i ai le eleele lelei, faʻapea foi ma se "taʻele" i aso taitasi ma faʻaauau pea ona faʻafeinu.

3 auala e ola ai le pata

Suʻeina o se tagata matua i totonu o se ulo

O lenei metotia e fetaui lelei mo i latou e ola i le basilini i totonu o le togalaau poʻo luga o se fuafuaga a le tagata lava ia. O vao vao e leʻi totoina o loʻo tosoina ma le faʻaeteete faʻatasi ma se tamai eleʻele ma tuʻu i totonu o se fagu fugalaau. A maeʻa le vaitau o le tuputupu ae, amata ona totogo le basil. Fugalaau e tatau ona vavaeeseina, ma vavaeina ai ni taameni laiti, o le a aoga mo le faʻalauteleina e ala i le tipi. O lenei metotia e mafai ona taua o le "fesiitai mai le eleele avanoa."

Tuputupu ae i le faʻaaogaina o tipi

O le auala e totoina ai e ala i le tipi e le faigata. E mafai ona avea seleselega ma puʻe laiti po o tumutumu o se laau matua. E tatau ona tuʻuina i totonu o soʻo se fagu vai e tusa ma le sefulu aso. O le taimi lava e maua ai aʻa - e mafai ona totō le laau i totonu o se ulo. Naʻo vaiaso e lua o le a pasi ma e mafai ona e suʻe muamua lau. O lenei laau o le a aoga i le fale mo le 3-4 masina.

Fatuina o fatu

O le auala o le tuputupu aʻe o le basil mai fatu o loʻo i ai ona lelei ma mea leaga. O le toesea o le vao o le a tupu tele atu le umi nai lo le taimi e faʻapipiʻiina ai. O le a mafai ona e faʻamalosi muamua lauulu e leʻi muamua nai lo le 8-12 masina. Ma o le faʻaopoopoga o lenei vao o le a umi le umi.

Laʻau tuputupu aʻe mai fatu: o laasaga autu

O le aiga o le basil e tele ituaiga ma eseese. Mo le totoina i totonu o fagu, e tatau ona e filifilia fatu o ituaiga e le faʻaogaina ma felaʻauʻau. I le laasaga muamua, o fatu e totoina i totonu o ni pusa tioata po o ni ipu laiti. A o tupu le laau, pe a uma ona foliga mai 2-3 laulaau atoatoa, e tatau ona e lafoina i totonu o se koneteina lapoa. E tatau ona faia ma le faʻaeteete lelei lenei mea ina ia aua le faʻaleagaina aʻa aʻa. E mafai ona e faʻaitiitia lenei faiga e ala i le totoina vave o fatu i totonu o se ipu tele (faatasi ai ma le malosi e tusa ma le 1 lita).

Aʻo leʻi faʻatumu le fagu i le palapala, aua nei galo e tuʻu se alavai e tusa ma le lua sima le maualuga ile pito i lalo. O le eleele e tatau ona sauniuni faapitoa mai nisi vaega taua: tasi vaega o le humus ma vaega e lua o le niu niu (po o le peat). Ia mautinoa e liligi uma le faʻafefiloi ma faʻamalavai. O le eleele mo le basil e manaʻomia ai le faʻaleleia ma faigofie ona faʻafefe vai.

O fatulaʻau ua filifilia ua tatau ona iai se vaitaimi o le faʻamaʻiina, e lua itula i se vaifofo o le paluga faʻasalalau. E na o le maeʻa lava e mafai ona totoina i le eleele lea na faʻasusu muamua. O fatu taitasi e totoina i se loloto papaʻu (e le silia le 1 senitimita), 10 centimita uma. Ona ufitia loa lea o le pito i luga i se ata vali ma e le mafai ona aveeseina seia oʻo mai pine muamua.

Afai i totonu o le potu e totoina ai fatu, o le a tumau le vevela tumau (mai +20 i +25 tikeri), ona vave lava lea (pe a ma le 10 aso) o le a tulai mai ai pine muamua.

O le taimi lava na aliaʻe mai ai le toto, na vave ona faʻafeiloaʻi ia fagu i totonu o se potu e masani ona mafanafana ma maua ai se malamalama lelei. O le basilica e fiafia tele i le "togafitiga vai". E tatau ona faʻafeinu i taimi uma i le taimi lava e tasi i le aso. I aso vevela vevela, e mafai ona toe faia lenei faiga i le taeao ma le afiafi. O le fufuluina i le vai i le vevela o le potu o le a le sili atu.

O le Basil o se laau faʻapitoa e tatau ona faʻaalia i le susulu o le la i le umi e mafai ai. O le susulu o le la ma le mafanafana e taua tele mo le laau mo le tuputupu ae masani ma atinae. I lalo o tulaga lelei, o le a faʻapipiʻi le aganuu ma le paranesi vave. O le mea taua o le vevela o le ea e le pa'ū i lalo o le 20 tikeri o le vevela, ma e leai ni faʻataʻitaʻiga.

O le palapala i lalo o se matua matua e manaʻomia ona faʻamalosia ma le okesene. E faia lenei mea i aso uma e 3 e ala i le tatalaina. Ma o loʻo manaʻomia pea le fafagaina o le eleele mativa faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻasaina.

E mafai ona tofo muamua le lau pele muamua lauusiusi pe a ma le masina ma le afa. Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete lau laʻau matutua ma ia mautinoa ia tuua ia le itiiti ifo i le tolu lau i luga o le vao. Ina ia mafai e le vao basil ona ola i le lautele, ma e le maualuga, e tatau ona e tipi pito sili ona maualuga.

O le taimi sili e ola ai le pala

E mafai ona ola Basil i totonu o fagu i le gasologa o le tausaga. E moni, i se taimi faapitoa o le a ia manaʻomia ai le tele o le gauai, onosai ma le malosi faaopoopo. O lenei mea toto e sau mai i mea laiti, o le mea lea, i le gasologa o le tausaga e tatau ona ia faia ni tulaga faapitoa mo le tuputupu ae atoa ma le atinaʻega.

E matua nofouta o ia i faʻataʻitaʻiga ma tali atu ia i latou i se tulaga le lelei. E manaʻomia e ia le susulu o le la ma le vevela. O le mea lea, i le taumalulu taumalulu-tau malulu, e tatau ona e galue malosi e teu le laau. Atonu e talafeagai le afifiina o fagu i le basilini i aso sili ona malulu. I ni nai masina pupuu po o le timu, o le a manaʻomia e le laau se moli faaopoopo.

I lenei itu, ua fautuaina e totoina le basilini i le amataga o Mati, pe a oʻo ina ua faateleina le ao ma faateleina le vevela o le la. O nei tulaga masani e fesoasoani i le laau i le gaioiga malosi o le atinae. Ma i le tau mafanafana, e le fefefe se mea malosi i soo se mea.