O le togalaau

Scabiosis totoina ma tausia i le lauʻeleʻele Tupu mai fatu i le fale Photo

Scabiosis fugalaau toto ma tausi i le ata o le eleele

I totonu o le togalaau, tatou te ola ai i le vevela vevela, ae e tumau pea ona lelei mea e fiafia i ai. O lenei tusiga o le a fesoasoani e faamasani ma foliga o le fausaga, toe gaosia, totoina ma le tausia o se aganuu masani e pei o le scabiosis (Latin Scabiosa). E taua tele mo ona laulelei matagofie (faʻaaogaina e le gata i le faʻasologa o le laufanua, ae faapena foi i fugalaau fugalaau), o le tetee i le lamala ma le malulu.

Scabiosis o se laau laʻau o le vao ma le vao o le aiga Honeysuckle. O laʻau e faʻamausali, e faʻaleleia, faʻala, e maualuga mai le 10 cm i le 1 mita. O pepa laulaʻau e vaeluaina, o loʻo i le isi itu, o le tele o laʻau e faʻapipiʻi i le aʻa.

O le faʻaogaina o le eleelea, eleelea, faʻapitoa poʻo le fulafula. E faʻataʻatia i latou e se afifi o mea vaivai. E tusa ai ma se tasi o lomiga, o le igoa o le laau ua faaliliuina o le "vevela", e mafua ona o le mausalī o le papa, e tusa ai ma le isi - - "scabies", talu mai anamua o laulaau o nisi ituaiga o scabiosis sa faaaoga e togafitia ai lenei maʻi.

Isi igoa

O loʻo i ai igoa lauiloa mo scabiosis: o se pu, o se fana, o se sunflower vao, o se shishkorn, o se lumbar grass, a scrofula.

Pe a fuga mai le scabiosis

O le a le scabiosis e pei o le blue Butterfly

O le taimi o le fugalaau o le scabiosis e amata ia Iulai ma tumau seia oʻo i le faaiuga o Setema.

O le ipu e faʻaluaina: o le pito i fafo e aofia ai le ivi e 8, o le pito e faʻamamago, o le totonu o se mea e pei o se solo, lima lima, uumi uʻamea ma sela e lelei le teuteuina o le tumutumu. O lanu e mafai ona lanumoana, sinasina-paʻepaʻe, lanumoana, piniki, samasama samasama, fugalaau susulu, lanu viole. O fugalaau e manogi, e tosina mai pi ma o latou nectar, o lanu felanulanuaʻi e felelei i luga atu o latou. I le faaiuga o le fuga, o le fualaau aina suamalie, e tumu i le tele o fatu laʻitiiti o se uila enaena. 1 g o le mamafa e tusa ma le 350 fatu.

I le siosiomaga masani, o le scabiosis e mafai ona maua i luga o le teritori o le Lalolagi Tuai, e sili ona fiafia i vaega o le vaavaaiga.

Faʻasolo mai le aʻafia mai fatu mo fatu laau i le fale

Scabiosis fatu photo

O afea ma le auala e toto ai le scabiosis i luga o fatu

I tulaga o le totonugalemu o Rusia, o le auala aupito sili ona lelei o le sosolo o le scabiosis o le totoina o fatu mai fatu. O le luluina o loʻo faia i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati..

  • O le a e manaʻomia ni atigipusa lautele (poʻo kaseti mo tipu) ma se mea e sui ai meaʻai (masani ona latou faʻaaoga eleele e fuafuaina mo le totoina o fatu).
  • Faatumu le koneteina i le eleele, faʻavasegaina, faʻalautele lemu fatu i luga o le fogaeleele ma sosolo lemu i le palapala i luga, faʻamalolo mea toto mai se mea manogi lelei.
  • Afai e te le fiafia i le fufuluina o laau totő, toto le 1-2 fatu i le taimi e tasi i totonu o sela o fatuga gaosi. Pe a tulaʻi laau, e mafai ona latou faʻafeiloaʻi atu i ipu tetele.
  • Luga i luga o le tioata malamalama po o le afifi palasitika. O le a manaʻomia ai le faʻasalalau faʻasalalau ma le vevela o le ea i le 15 ° C, faʻalautele i luga i aso uma le fale mo le ea, faʻaleleia i luga o le eleele le palapala e ala i le faʻaleleia.

Shoots of scabiosis photo

  • I le oʻo mai o pula, e mafai ona aveese fale.
  • A uma ona fausia se pea o laulaau moni, totō i latou i ni ipu eseese.
  • Tuputupu ma le faʻafefeteina faʻafefe ma faʻasalalau.

Faʻamaʻa

Fualaau o le scabiosis ata

I ni nai vaiaso ao lumanaʻi le toe totoina i eleele matala, lea e faia i le faʻavaeina o le vevela (pe tusa o le ogatotonu o Me), amata le faʻamalosi o fualaau. Ave ipu ma laau i le ea muamua mo le itula, ma faasolo ina faateleina le umi o le taimi seia oo ina mafai e laau ona faaaluina le po i fafo.

Totoina o fatu i le eleele

Fai ni pu mo le tele o le aʻa, faʻaleleia fatugaʻau faʻatasi ma se eleʻele o le eleele, o le ua aʻa e tatau ona faʻasaga i luga o le palapala. Faasolo i luga o le eleele faataamilo fatuga ma ou lima. Tausia se mamao o le 30-35 cm i le va o laau taʻitasi, fai 40 aisa.

Totoina o fatu o le verossa i le eleele avanoa

Auala e totoina ai le scabiosis ma fatu i le eleele

  • O le totoina o fatu o le scabiosis i le eleele tatala e faia i le tautotogo (faaiuga o Aperila).
  • Fuʻu se fasi fanua, faʻavasega le eleele, tufatufaina fatu ile luga, faʻamama, ufiufi ile palapala ole palapasa mai luga.
  • O le a aliali mai le lanu pe a uma le 10-15 aso, pe a latou tuputupu ae laitiiti, faʻaalu le tele.

Faʻaleleia le Scabiosis e ala i le vaevaeina o le vao

E faʻapefea ona vaelua le ata o le pabiose

O fua, e taʻua o le vaevaega o rhizomes, e mafai ona faʻaleleia vao vao (pe a ma le 3 tausaga). I le tautotogo, ia eli ma le faaeteete le vaomatua, vaevaeina i ni vaega (ia vaevaega e tatau ona i ai se vaega atoa o le rhizome ma le tuputupu ae) ma fualaau.

Filifilia se nofoaga tulaʻi

Mo le totoina o le scabiosis, filifili se nofoaga lanu. Muamua (pe a ma le 1 le masina ao le i totoina / lulu), i lalo o le kiliina, faaopoopo le humus poo le pala.

Uiga o le eleele talafeagai: meaʻai, vavalalata, masini tausi, pH 7 faʻaalia. O eleele faʻamalolo e mafai ona mafua ai le oti laau.

Scabiosis Care Care fafo

I le tausiga o le scabiosis, e matua le mautonu lava, e mafai ona onosaia lelei le lamala ma le malulu.

Mo le tuputupu aʻe masani ma le atinaʻe, o le ae manaomia le vai, faʻamalo le palapala, aveese vao ma faʻamago.

E faʻafefea vai

E le mafai e Scabiosis ona faapalepale ile malo. Faʻamama le laau i se mea itiiti, e tatau ona faʻamamaina le pito i lalo o vai. A uma ona faʻamalosi, faʻamalo le palapala.

Faʻasalaina inflorescence

Le faʻaleleia o le fugalaau, aveese faʻamalosolo i lalo o le taimi. E le gata i lea, e te le puipuia fatuga e le manaʻoina. O fatu e seleseleina i le tautoulu ina ua uma ona matua.

E faʻafefea ona faʻafefiloi

O le faʻamalositino fesoasoani e fesoasoani i se laʻau susulu ma susulu. Fafaga le scabiosis ma le potassium-phosphorus mineral fertilizers i foliga suavai (20 g o le fugalaau i le 1 mita). I le taimi o le fugalaau, faʻaaoga vaiaso i le vai mo le faʻasusu. Aʻo leʻi amataina le vaʻaiga, e mafai ona lagolagoina le malosi o le laau e ala i le faʻalauiloaina faalemasina o faʻalavelave faʻasaina o minerale.

Togi

Laʻau tele o le scabiosis i totonu o le lauʻeleʻele, ae fautuaina e mulumulu laulaau mamago mo le taumalulu o le totoina.

Maʻi ma meaʻai

Sciabiosis e teteʻe i faʻamaʻi ma meaola faalafua, e mafai ona iai faafitauli ma le inu tele. I tulaga o le maualuga o le susu, o le a amataina ai se maʻi afaina - o le paʻu paʻu e tupu. O se paʻu papaʻe e foliga mai i luga o laulaʻau ma fatuga, ona mamae ai lea ma mamae, e mafai ona mate le laau. E talafeagai le aveesea o vaega ua aafia ma faia le togafitiga ma se sauniuniga faʻamalosi e aofia ai le efuefu.

Scabiosis i le mamanu

Scabiosis ma masini ma le euphorbia ma le sedum photo

Ona o lona matagofie matagofie ma le umi, o le scabiosis e masani ona faʻaaogaina i le fausaga faʻapitoa i mea totino solo, faapea foʻi ma isi faʻatoʻaga.

Scabiosis ma le rudbeckia ata

E totoina Scabiosis i luga o mauga mauga, i fugalaau fugalaau mama ma fugalaau, ma faia ai ni mea ofoofogia mataga. O ituaiga laʻau e maualalo le tuputupu ae e faʻaaogaina i totonu o laʻau faʻapitoa e faʻapipiʻi ai togalaau.

Scabiosis ma le ata o Alstroemeria ma Verbena

Sei o tatou tilotilo i nisi o mafutaga manaia ma isi laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o siama faʻatasi ma se paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le lanumoana o mea faʻapitoa e foliga foliga mai i ulupou paʻepaʻe.

Scabiosis i le ata o le togalaau

O le Purbit scabiosis e lelei i le faiga faapaaga ma laau o "togalaau aina": catnip, novyanik, phlox panicled, rudbeckia, ma isi.

Scabiosis i se moega fugalaau ma isi lanu o Nepeta 'Walker's Low', scabiosa ma Achillea 'Moonshine' ata

O le tuufaatasiga ma le euphorbia, sedum, verbena, alstroemeria, asters, irises, gypsophila, yarrow, afiafi muamua, anaphalis, ma le oak oak foliga organic.

Scabiosis i fugalaau

Scabiosis i se faaputuga fugalaau ata

Scabiosis inflorescences o loʻo faʻaaogaina foi e fatufatu ai mea matagofie ma matagofie, o meaʻai fiafia. A uma ona tipi, latou te tumau pea teuteu mo le 5-7 aso.

I le faʻaopoopoga, o fugalaau o le scabiosis e faʻaaogaina e pei o fugalaau mamago, o se teuteuga muamua lava o totonu.

Ituaiga ma ituaiga o scabiosis ma ata ma igoa

O le ituaiga o scabiosis e sili atu i le selau ituaiga, o le tele o ituaiga o meaʻai e fafaga foi. Mafaufau i le sili, sili ona lauiloa o sui sili ona masani ona faʻaaogaina i meaola.

Scabiose pigeon Scabiosa columbaria

Scabiosis blue Scabiosa columbaria photo

O laina e saʻo, o nisi taimi e tupuga mai ai, e faʻafefiloi i le pito i luga, 30-100 cm le maualuga, o le siʻosiʻusi o le vao e eseese mai le 30-80 cm. E tusa ma le 6-9 laau totō ua totoina i le 1 mita. Paʻu laulaʻau Basal o le ovoid foliga lautele, cirrus faʻasese, o le mea e lua - e lua faʻanoanoa faʻalavelave. O le limasefulu o le inflorescences e 5-7 cm, latou te tatalaina ia Iulai ma fiafia seia oʻo i le faaiuga o Setema. O le paolo o le faʻaleagaina o mea e le fiafia. E tupu lelei i eleele malulu ma faʻafuaseʻi ona tupu le vai.

Eseesega:

Scabiosa Scabiosa columbaria Butterfly Blue ata o fugalaau

Butterfly Blue - o le maualuga o le togavao e 20-30 cm, ma e 10 cm le lautele le lautele. O se mea sili ona matagofie o le meli. Fugalaau lavender-lanumoana.

Scabiosa moli Scabiosa columbaria Pink Mist ata

Pink Mist - o le eseese o loʻo faʻaalia i le lelei tele o le taumalulu, e mafai ona faʻafeteina le vevela ile -40 ° C. O fafo atu fafo e talitutusa ma le ituaiga muamua, ae na o feteenaiga e ese i totonu o se piniki piniki.

Caucasian scabiosis Scabiosa caucasica

Caucasian scabiosis Scabiosa caucasica Fama Blue ma isi lanu photo

O le maualuga o le laau o le 60-75 cm. O faʻamaʻavale eletise e muta i faʻalaʻau o le 7 cm, o le lanu paepae, piniki, lanu viole.

White scabiosis Scabiosa caucasica 'Miss Willmott' ata

O le scabiosis o le Caucasian e matagofie e le gata i ni tuufaatasiga i luga o le fugalaau, e mafai ona avea ma se solo solo i totonu o se fugalaau po o se faaopoopoga i tua atu o ni lanu matagofie e pei o rosa.

Scabiosa Malorifolia Scabiosa graminifolia

Scabiose grasses Scabiosa graminifolia 'Burgundy Bonnets' ata

O se laau suamalie 45-60 cm le maualuga O le tuufaatasiga o se lanu uliuli lanumoana o meaola ma lanu paʻepaʻe-e paʻepaʻe ma lona matagofie. O le nofoaga sili ona talafeagai mo le ola aʻe o se papa, o se togalaau papa.

Scabiosis pale samasama Scabiosa ochroleuca (Webbiana)

Scabiosis pale samasama Scabiosa ochroleuca (Webbiana) ata

Laupepa lapopoa, ona o lo latou lanu siliva. Inflorescences o lanu samasama. O lenei ituaiga meaola e mafai ona ola i luga o eleele palapala.

Scabiosis purpurea Scabiosa Atropurpurea

Scabiosis Dark Purple Scabiosa Atropurpurea ata

O le laupepa lauiloa, e masani ona faʻaaogaina i totonu o faʻaiʻuga. Inflorescences e faigofie, paolo fugalaau tumu. O ituaiga o Terry ua atiae; mo vailaʻau varietal, o fugalaau e lanu mumu-lanu samasama, o le kiona-paʻepaʻe, paʻu oona. O Terry e masani ona ola i togalaau, ma e faigofie mea e faigofie ai ona tipi.

Scabiosa coronary Scabiosa comosa

O se laau e 25-50 cm le maualuga ma faʻasaʻoina, totoa e leai ni mea. O laupepa e faʻasolosolo, faʻasolosolo solo. O le fatuga o le faʻaogaina o le eleelea-lanumoana, e le tele lava - kiona-paʻepaʻe.

Scabiosis Japanese Scabiosa japonica

Iapani scabiosis Scabiosa japonica var. alpina, ata 'Pink Diamonds'

Laʻau faʻatapulaʻa 25 cm le maualuga, lelei faʻalalauina. O le inflorescences e 5 cm le lautele.

Faʻalogo lelei i vasega nei: