Laʻau

Anigosanthos

Toto pei anigosanthos (Anigozanthos) i luga o fata o faleoloa puao na foliga mai talu ai nei lava. E fetaui lelei ma le aiga o Haemodoraceae. I le vaomatua, o lenei fugalaau matagofie e mafai ona maua i Ausetalia i Sisifo. I aso nei, e 13 ituaiga o anigosanthos. Talu ai ona o le fugalaau e le masani ai le fugalaau, ua taʻua foi lenei laau "paparoo paws"(Kangaroo Paws) poʻo le" faturooroo vae. "

O lenei lalelei e mafai ona oʻo i le maualuga o le 2 mita (i le vaomatua). O ona fusipaʻu-foliga poʻo laʻau faʻamalosi e fai ai se basal rosette, ma o loʻo valiina i ata eseese o lanu meamata. I luga o laulaau matamata o loʻo i ai panicles e le masani ai fugalaau masani, e foliga tutusa ma paʻu o se kangaroo ma e valiina i le piniki, samasama poʻo le lanumeamata. E i ai foi fugalaau e lua-lanu, mo se faataitaiga: lanumeamata-violet, lanumumu-lanu uliuli, lanumumu-lanumumu poʻo le moli-samasama. O le ufiufi mulimuli o fugalaau e faalagolago tonu lava i lauulu manifinifi o loʻo i luga o latou luga, ma e masani foi ona i ai i luga o se vaega o le fana.

O lenei laau toto e amata mai ia Me ia Iulai. I le tele o atunuu o loʻo i ai sina vaitau malulu o le tau malulu, ua tupu lenei laau e pei o se togalaau aina.

Afai e te tipiina se fugalaau ma tuu i totonu o le vai, o le a tumau pea lona fou mo se taimi umi. O le mafuaaga lena latou te fiafia e faʻaaogaina tele pe a fatuina ni fatuga eseese. Ona o le masani ma le lanu masani o nei fugalaau, ua maua ai se aafiaga sili ona manaia. O fugalaau ua maeʻa maeʻa, e le mafai ona mou atu le lanu o la latou lanu, o laupepa e faatauina atu e fai ma faamanatu i totonu o le laueleele o anigosanthos.

E le o se taimi ua leva na faʻaalia mai i luga o le maketi ia ituaiga uila e mafai ona ola saogalemu i le fale.

O ituaiga o fale ei ai vae, o lona umi e mafai mai le 25 i le 50 senitimita. O lena fugalaau e le masani ai e tupu ae lemu ma i se taimi o avea ai ma se laau e sili ona totoina lea e tele ai pine o fugalaau. Ina ia mafai e le laau ona fuga mo se taimi umi, e tatau ai ona aveese ni paʻu ua galo i le taimi.

Tausiga mo le anigosanthos i le fale

Malamalama

O se laau tele telefoni ma i le taumafanafana e sili ona lelei le aveeseina i fafo i se nofoaga lanu. I le tulaga pe afai e le lava le malamalama (pe a tuu i lalo o le paolo), e le totogo le anigosanthos ma faasolosolo malie ona mou.

Tulaga o le vevela

Le fefe i le vevela. Ma e le afaina foi mai sina kiona, ae peitai o lenei fugalaau e le o le taumalulu-faigata. I le taumalulu, e fautuaina e tuu i totonu o se potu malulu ma lelei (10-14 tikeri) potu.

Totogi

E sili atu le maualalo o le suamalie. E tupu lelei i le malulu o potu i le malulu.

E faʻafefea vai

I le tau vevela, e tatau ona e faʻaleleia le tele o le laau, ae ia mautinoa o le vai e le o luga o lau. Fugalaau e mafai ona pa'ū pe a mu le eleele.

O le meaʻai e faʻaaogaina e tatau ona pasi lelei ai le vai, o le a fesoasoani lea e aloese ai mai le faʻavaivaia. A le o lea, o le pala e ono aliali i luga o aʻa.

Laʻei pito sili

I le taimi o le ola tuputupu ae ma le fugalaau, e fafagaina le fale ile 1 taimi i le 2 pe 3 vaiaso. I le taumalulu, e le faʻaaogaina fugalaʻau i le palapala.

Tulafono Faʻaliliu

O laau laiti e le manaʻomia se mea e faʻafetaui ai. Ae e mafai ona faia i le mataupu pe a le fetaui aʻa i totonu o le ulo. O le gaioiga e faʻatinoina i vaiaso mulimuli o le tautotogo, aʻo vaeluaina le vao matua. Aua neʻi galo e uiga i se alavai lelei.

Soa o le lalolagi

O le tuufaatasiga e talafeagai mo le anigosanthos, o vailaʻau palapala e aofia ai: fanua pepa, peʻa ma oneone. E mafai ona e faʻaaogaina le eleele mo fugalaau, ae na fautuaina e faaopoopo i ai le paʻu oona. I le vaomatua, o nei fugalaau e filifilia le papa ma le oneone. I lenei tulaga, o se mea mamafa mamafa, lea e le mafai ona pasia le vai, e le talafeagai mo i latou.

Taimi e malolo ai

O le taimi o totoe i le anigosanthos e matauina i le taumalulu. I le taimi lea, e manaʻomia ona ia saunia le fafaga faʻanunununu, faʻapea foi ma le taofi o le faʻamaina o le eleele. Tuu le fugalaau i se potu malulu malamalama.

Faʻatauga auala

O lenei laau e mafai ona faʻaleleia e faʻaaoga ai fatu poʻo vaeluaina o se togavao.

O le luluina o fatu ua fautuaina ina ia faia i se taimi vave pe a uma ona latou aoina. Ae i le taimi lava e tasi, e taua le iloa o loʻo tumau le latou germination mo le tele o tausaga. O le luluina o loʻo faia i totonu o se tamai fata, ma o le oneone lea e faʻafefiloi ma le peat o loʻo sasaa mai muamua. O tupu muamua e tatau ona aliali pe a mavae le 15-40 aso. I le taimi lava e tasi, o le germination e tutusa lelei lava i taimi eseese o le tausaga, i le potu vevela masani. E leʻi pine ona maeʻa le totoina o fualaau aina, e tatau ona e togiina i ni ipu laiti.

E mafai ona e faʻasoa se fugalaau tuai. Fai lenei mea i le tautotogo po o le tautoulu, pe a oʻo i le taimi e tupu ai fua. O le aʻa e vaevaeina i se manoa malosi ma o uma lau matutua ua aveeseina ma le faaeteete. E tatau ona teuteuina le laʻau i le delenok ina ia faʻaitiitia le faʻaleleia i le afa. Aloese mai le maua o le vai pe a fausua le fasi pepa, aua o lenei mea e mafua ai le atinaʻe o le maʻi. Sa tuu e Delenki se fale paolo ma taofi i latou iina mo le tele o vaiaso.

Pests ma faʻamaʻi

Afai e tele naua le susu i luga ole ea, ona aliali mai lea o lanu pogisa i luga o le lau o le anigosanthos. E mafai e le apogaleveleve ona faʻaputu.

Faʻamatalaga ono tutupu

  1. Laʻau laʻau ma faʻalelei - leai se malamalama. E manaʻomia e le fugalaau le tele o le malamalama, ma i le taumalulu e tatau ona tuʻuina i totonu o se potu susulu ma lelei.
  2. O le lau o le a paʻu ma samasama, ma ua pala aʻa - le tele o vaiinu ma le le lelei o alavai. Suʻe le fugalaau i se isi lalolagi ma tipi ese aʻa. I le taimi lava e tasi, tipi fasi pepa i le gaʻo.
  3. E le tupu le fugalaau - leai se malamalama poʻo le le tausisia o tulaga uma o le vaitaimi o totoe.
  4. O pito i luga o lau ogogo - Maualalo maualalo. A maeʻa le faʻaleleia o le susu, faʻamamago ma le faaeteete pito.