O le togalaau

Aokuso - matou te nofo i moega mo le toe faʻaluaina o le seleselega

Fai mai tagata - O Aukuso o le faaiuga o le taumafanafana, o le pale o mea totō. O le mea moni, o le galuega autu ia Aokuso o le faʻamamāina o fua o fua, faʻapipiʻiina mo le taumalulu, gaosia o fualaʻau ma fua. O Aukuso e mafanafana i le tele o itulagi o Rusia, ma o se mea le fiafia le tilotilo i moega gaogao o loʻo seleseleina ai le seleselega. Ae o fai togalaau ma le poto masani ma ia Aokuso e maua mai fualaau fualaau faisua ma fualaau lanu meamata, e nofo i moega pe a uma le seleselega vave, garlic, aniani, vave pipi, vave pateta ma isi mea totō.

Paina o le taumafanafana.

O le a le mea e lulu i le amataga o Aokuso, ma o le a le mea mulimuli ane?

Aokuso o le masina mulimuli o le taumafanafana, e leai se vevela i tala atu o mea e gata ai, o po e lelei. O se taimi sili mo le totoina o laau totō e manaʻomia ai le manaia o le po. O ituaiga uma ia o lanu meamata, mea vevela ma le tofo i togalaau, mai fualaau faisua - radishes, daikon, ituaiga muamua o beets ma kāloti mo fua o meaʻai, aniani mo lanu, radishes, ituaiga eseese o salakeke. O loʻo i ai se lisi o mea totō mo le toe totoina i le suiga faaleaganuu o lau togalaau.

E aupito sili ona aoga le amata i le lanu meamata ma le meaʻai-manogi (moa, vai, basil, coriander ma isi). Pe a fatuina ni tulaga lelei, e vave lava ona lafoaʻi, faia se laumei lanumeamata, lea e faʻafouina ona faʻafouina pe a maeʻa.

Ona oo mai ai lea o le aniani mo lanu, pi, ituaiga vave ma le tele o ituaiga o beets ma kāloti mo fua o oloa. O fualaau toto e le sili ona lelei ma o le a totoina se mea itiiti, ae o le a faamalieina ai le le masani ai o fualaau aina. Taumafai e toto se aso e 40 aso i le amataga o Aukuso. I le amataga o Setema, selesele le pateta. Faʻapipiina i gill gill - o se mea e le mafaatusalia.

Faʻailoa mai i le ogatotonu o Aukuso, o le kāpuni a Beijing o le a faʻamalieina le seleselega, ma o le a oʻo lava i le fulufulu lanu uliuli o ituaiga eseese o le a maua ai le taimi e fua ai O le taimi o le radish ma daikon. O le vave lava, o le a latou maua le taimi e fai ai ni aʻa aʻa. I le 15-20 aso - o aʻafiaga fou o le a i luga o lau laulau.

I le autumn, o susulu e matua suamalie lava, e aunoa ma se manogi malosi. O nei aganuu uma e mafai ona lūlūina i totonu o le 2-3 masina i le 7-8 aso ma faʻateleina le fiafia "lanu meamata" fiafia.

Aokuso o le taimi mo le itu. Manaʻo i se seleselega tele mo le tausaga a sau - lūlū le sinapi, pi, gaosi. 10-15 cm o greens o le a tulaʻi, saunia mo le eli. I le taimi lava e tasi, o vao vao uma o le a avea ma fugalaau lanu meamata.

Beetroot totoina o le taumafanafana.

Vaega o fua o le autumn

O le faʻaaogaina o tekonolosi o fualaau aina o fualaau faisua uma e pei ona taua i luga e le ese mai le totoina o le tautotogo.

Galuega muamua

Aveese otaota vao, vao ma vai mai moega avanoa. O ai o loʻo i ai le fofo faʻagasolo lelei o le "Baikal EM-1", faʻaopopo i le eleele mo le fausiaina i le maualuga o le 1: 100, o lona uiga, faaopoopo le 10 ml o le vaipuna (e le o le taulai) i le 10 lita o le vai. I lenei vaitau sauniuni, i le eleele vevela, ua faʻateleina EMs ma faʻamaeʻa manuia le palapala mai le tele o sui o microflora le lelei.

Faʻaleleia eleele ma totoina

O le taimi lava e pala ai le palapala, tatala i le 10-15 cm. I le taimi lava e tasi, aveese se vaega o vao. I luga o le moega, tipi oti po o laina 3-laina ma se loloto o 2-3 po o le 3-4 cm i luga o oneone oneone. Faʻaopopo le nitrofosk i lalo o le suavai, ae sili atu (pe afai ei ai) i le kemirini, tioata poʻo isi fugalaʻau faʻapitoa e aofia ai elemene. E mafai ona e faʻaopopoina se fofo o planis poʻo se paluga vai i le trichopolum ma le epin.

E mafai ona faʻaaogaina lenei faiga o le eleele mo mea totō uma na toto i le taimi lona lua. E le gata ina faʻamaʻaina le palapala, ae faʻamalosia ai foi meaola ninii faamanuiaina, lea e taofia ai le atinaʻeina o le tele o siama ma siama, ma fesoasoani i fatu e vave faʻavave. A maeʻa tapenaga o le eleele, o le a amata ona totoina fatu laau toto i le 2-4 aso muamua atu, lea e taua i le faaiuga o le taumafanafana.

Toa salalau taumafanafana.

Toto ma tausi lelei

A o sauniuni mo moega, tuu fatu e faamoemoe e lulu i luga o le wormwood. E sili atu le suamalie o fatu mo le pikiina i se fofo o aʻa po o se isi mea e faaosofia.

Lauina o fatu, fufuluina i le eleele matutu po o le oneone ma le mulch ma sina mulch (peat, sawdust, meataalo mumu). Faʻamataʻuina le suasusu aʻo lei luluina, mulimulita e le faatagaina ai le faʻapalaina o le palapala palapala, taofi le susu, lea o le a mafai ai e oe ona maua ni vaʻai lelei.

A oʻo mai le laʻau i le 1-2 laʻau, malepe i fualaau aina (sei vagana ai mea manogi, olani, pi), ma le mamao e 1.5-2.0 cm. Aua le faatagaina le palapala e faʻamago ese ma le fausiaina o se paluga. Aua le soona ola i le lanu meamata ma le vevela. Fai le tipi filifilia pe a oʻo i le 10-15 cm le maualuga.

Fai muamua le vevela o le sipisi pe a oʻo le fulufulu i le 10 cm le maualuga. O le ai ai aniani aniani ma vave vave ona tupu. Lisi o letusisi ma se vaeluaga o le tafu. A maeʻa, tuʻu le itiiti ifo i le 5-6 cm i le va o laau mo le faʻaleleia atili o laʻau.

O le faʻamaeʻaina lona lua o aʻa e faʻatasi ma le fuga o le tupu. Faatasi ai ma le lava o laʻau faʻapena mo le luluina, e masani lava e le faʻaaogaina le faʻamafanafanaina. E mafai ona faʻataunuʻu fua faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi (aphids, flears ma isi) i meaola o meaola. E totoina laau toto e tusa ai ma fautuaga e faʻaaoga ai biofungicides ma bioinouscticides. E mafai ona faʻaaoga Ash i le fuʻa e ala i le paina o laau totō ma eleele e ala i le susu.

Eseesega ma vailaau mo le luluina ia Aokuso

Mo le lūlūina o Aukuso, o ituaiga o fualaʻau muamua o fua o fua e mafai ona fautuaina.

  • Beets: "Mulatto", "Red Ball", "Gribovskaya flat", "Slavyanka", "Bordeaux-237", "Pushkin flat". Mai fatu peʻa a uma le 35 aso, e mafai ona e fanaina le fusi vine.
  • Kaloti: "Nantes-14", "Nantes-4", "Rex", "Chanson", "Artek", "Amsterdam", "Vitamin-6" o le a totoina se fatuga mo 30-40 aso.
  • O le pi o le vevela o le Vesnyanka ma le Orange Mandarin F1 o le kāpisi gaosi vailaʻau 250-300 g ma le 1 kg i le faasologa mo le 35 ma le 40 aso. Fautuaina faapitoa mo le veleina o le taumafanafana. Tetee i le maualalo o le ea o le ea.
  • Mo salakeke, e tatau ona faʻaaoga ituaiga o le autumn, e pei o Ballet, Ruby, Yana. E 30-35 aso e fai ai se fua. Totoga muamua i le autumn atonu e le totogo ae fai se fua. O ituaiga mea e fautuaina e mafai ona seleseleina i le vaega o le 4-6 laulaau, ma o le lapisi e mafai ona toe tupu pea lau lau.
  • O mafuiʻe e le mafai ona tu i aso vevela. O matagi i le afa lona lua o Aokuso e naʻo le radish. Mo le luluina i le afa lona lua o Aokuso, o ituaiga "White Nights", "Icicle", "French Breakfast", ma le "Torero F1" o loo fautuaina.
  • Peas. Mo le totoina o le mafanafana, e mafai ona e fautuaina vave ituaiga o ituaiga e masani ona tutupu faatasi i le va o le 40-55 aso: Vega, Kubanets-1126, Early canning-20/21, Alpha, Early Gribovsky-II .

Laveina o le taumafanafana.

A toe totoina, filifili togalaau faʻatoʻaga ma eseese i se auala e maua ai le taimi e saunia ai le eleele mo fualaʻau autu ma totoga. Aua le nofo i moega e faamoemoe mo le lanu meamata i Aokuso. Tui le popo e tasi, pepe ma isi.