Meaai

E faʻapefea ona faia le pele o le lemoni maloloina i le fale

Lemon jam o se meaʻai e faia i le lemoni faʻamaʻalo, o nisi taimi e le faʻamaʻapeʻa. Afai e te 'aina se sipuni o siamu pe a ma le tasi i aso uma, o le tino o le a sili atu ona faʻafefiloi le calcium ma le uʻamea, o le faʻaogaina o le tino o le a faʻasolosolo.

O aʻafiaga lelei o le lemon jam e mafua ona o lona fatuga. O loʻo i ai le tele o le vaitamini C, o se vailaʻau masani ma le antioxidant. E fautuaina foi le 'ai o le siama e puipuia ai le ARVI ma le faʻamalosi o vailaʻau. O meaʻai suamalie e faʻaalia mo tagata e maualalo le eletise o le manava (e faʻaleleia lelei ai).

Jam mai lemoni e aveese ai toxins ma toxins mai le tino o le tagata. O lenei oloa e faʻaaogaina foi i le dietetics, aua e faʻavaveina ai le metabolic process ma e le aofia ai gaʻo. O le aoga o le malosi o jam (i le 100 kalama) o le 200 kilokalo.

E ui o le togafitiga e maloloina tele, e tatau ona 'ai i totonu o ni tapulaa talafeagai. O tagata e pagatia i faʻalavelave fomaʻi masani e le fautuaina e faʻaaoga le lole i ni aofaiga tetele.

O le citric acid e i ai i le lomonmonm, lea e aʻafia ai aʻafiaga o le nifo, o lea afai ei ai ni nifo maaleale o se tagata, e le tatau ona aofia ai lenei meaai i lana meaai. E talafeagai le teena o le jam mo faʻamaʻi: pancreatitis, maʻi o le manava, gastritis ma le tonsillitis.

Lemon Zest Jam Meaʻai

Lemon jam i le vevela o se fua masani e le masani ai lea e lauiloa ma ua saunia e le tele o tagata talimalo. O le faiga o kuka o le a alu pe a ma le tolu itula. O le taunuuga o le 3 lita o le tamaoaiga.

Mo le kuka o le a e manaʻomia:

  • 2 lita o vai mama;
  • 2 kilokalama o suka ua gaosia;
  • 1.5 kilokalama o lemoni matua.

O le laasaga muamua o le fufuluina o lemoni ma solo i se solo. Ona aveeseina lea o le tipolo le peʻa ma tipi i ni fasipepa pe faʻapipiʻi i luga o se lapisi tele.

O le isi, tipi ese lemoni i le afa ma faʻapipiʻi le sua i totonu o ipu e kuka ai le meaai. Suavai, ua sasaa le suka i le sua ma ua i ai le oona.

Paʻu paepae o lemoni ma fatu e tatau ona gaugau i totonu o se ato, nonoa ma tuu i totonu o se pani o le a saunia ai le kuka (ae o le filifiliga lenei). Ma le isi, liliu i luga le vevela o le vevela ma aumai le paʻu i se mea vevela. O le taimi o le kuka e 1-3 itula.

Aua le ufiufi ipu. I le taimi o le kukaina, o le anotusi o le koneteina o le a faaitiitia i le 2 taimi.

O le sauniuni o le siama e siakiina e pei ona taua i lalo: o ni nai mataua o goodies e tatau ona tafe i luga o se ipu, pe a liliu i itu eseese o ipu, e tatau i le meaai ona tausia lona fausaga. O lenei fua mo le lomon jam e faigofie tele, e ui i le faigofie o le sauniuni, e liliu mai i le manogi o lemonmon jam.

Peeled lemon jam

Jamu mai le kulimi suamalie ua kuka mo le itula ma le afa. Meaʻai o le a manaʻomia i le sauniuniga: 4 lapisi lapoa, 1 lita o le vai, afa kilokalama o suka suka. Muamua e tatau ona fufuluina laʻau ma solo solo. E mafai ona faia lenei mea i se solo pepa.

Faʻamau i luga o le pesini le tolu o lemoni. Taʻu le lemonima totoe, solo i ai ma faʻaopopo i le mea e teu ai.

I totonu o se apa i le oona ma le peel, e tatau ona e faaopoopo le 250 mililiters o vai ma faʻafefiloi le kesi (vevela vevela). O mea o loʻo i totonu o le mea e kuka ai le kuka e tatau ona kuka pe a uma le 10 minute.

O le isi laasaga o sauniuniga o le auʻiliʻiliga lea o lemoni i vaega, ia maua ai le manogi o lemonati ma le manogi i le fale, naʻo oe e manaʻomia le paluga o le fua. O le pulupulu ma le tasi ipu malamalama o le sugar granulated e tatau ona tuu i totonu o se meaʻai meaai ma taia lelei. A maeʻa lenei faiga, faʻafefe le vai mai le vevela ma le paʻu ma faʻapipiʻi mea o loʻo faʻaopoopo mo le 10 minute.

O le sasaina e tatau ona tatau ai ina ia le oona le siama.

O le isi laasaga o le faʻaopoopoina lea o le tīmoni-suka mai le meaʻai meaai i le vevela ma le vane. O le suka ma le vai o totoe o loʻo faʻapipiʻiina i le apa. O mea e faʻafefiloi e faʻafefiloi ma se sipuni laupapa, ua faʻasaina le masi. O le taimi o le kuka e 45-60 minute. O le meaai maeʻa e tatau ona mafiafia, susulu ma vela.

E mafai ona liligi le otaota i totonu o koneteina matagofie poʻo fagu ma 'ai ma le toasts. O le faʻapotopotoga o le tino o le a teuteuina lelei le taeao, aua o le falaoa e salalau ma se suamalie faapena e le mafai ona tuua se tasi e le faʻaaogaina.

Lemon orange jam

Lemoni ma le moli mimu o se mea suamalie lea e le mafai ona vaʻaia. E taua foi o Amber ona o le matagofie o le malu malu. Faatasi ai ma le faʻamoemoe o le tagata e toʻatasi mo le sauniuniga o le faʻavae o le a e manaʻomia:

  • 3 alalaʻau lapopoa;
  • 3 lapisi lapoa;
  • 1-1.5 kilokalama o suka;
  • 1 sipuniti o le vanillin;
  • 1 laau o le cinnamon (e mafai ona e ave na o le seleselega gaosiga).

Laasaga muamua. Faʻamatalaga e manaʻomia e aveese ai le vevesi, ae aua nei togi, aua o le a manaʻomia pea.

Laasaga lona lua. O aluma e tatau ona tipi i le 6-8 vaega ma aveese fatu. O fualaau suamalie e lilo i le suka ma totoe mo le 1.5-2 itula. E tatau lea mea ina ia mafai ai e furanui ona fua mai le sua suamalie.

O le laasaga lona tolu o le kuka e amata i le 2 itula. Mai le lemoni e te manaʻomia e tui le sua ma aveese fatu. E suamalie le sua o le suamalie i luga o alalaʻau tipi.

Ma le isi, e tatau ona e tipi ia lemoni i fasipepa ma faʻafefete i se pani, sasaa i le vai ma aumai i se faʻala. A uma le kuka, pe a uma le 3-5 minute e tatau ona e faʻafefe uma le vai ma sasaa le fou (1 lita).

E tatau ona faʻafefe vai ma sasaa fou ina ia le oona le suamalie.

O le kuka o le a alu mai i le 1 i le 1.5 itula, seia oʻo ina vaivai le pele o lemoni.

O le laasaga e sosoo ai o le faʻamamaina o le sua o le lemon i oranoa. O le sukanamon ma le vanillin ua faaopoopoina. Na o le taimi nei e tatau ona e amata kuka ni talo mo le tasi ma le afa i le lua itula. E tatau ona faaitiitia le lapisi i le afa.

O le taimi mulimuli o le kukaina: e tatau ona e maua se laau o le kinnamon (pe a fai o le laau e lafo i totonu o le mea e faʻafefete ai) ma tatu aʻi i se meaʻai. E tatau ona tipi le fasi o launiu i ni fasipepa ma faaopoopo i le mas.

O le taimi mulimuli matou te aumaia ai paiga maeʻa i se mea e vevela ma tape le kesi. O le oloa maeʻa e mafai ona tuʻuina i ipu tioata ma teuina i totonu o le pusaaisa. O le kuka ma le tīmoni jam i le alofa, o le fua ma se ata o le a fesoasoani ia te oe e aua nei faia se mea sese i laasaga o sauniuniga ma faia mea lelei uma.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ai le lemon jam?

Jam mai lemoni ma isi fualaau aina po o fualaau mamago e mafai ona faaopoopo i ipu eseese, faʻaleleia ma tuʻuina atu ia i latou se tofo i le poto. Lemon jam sweets ua maeʻa faʻatasi ma palacakes ma panikeke. Jam e mafai ona avea ma se mea e faʻatumuina ai tagata asiasi.

Lamemu lemoni ma le togafiti e le gata na aoga i le tau malulu, ae e vevela foi. E mafai ona avea o se salatisi laei ma faʻateleina. Filifiliga e mafai ai ona e 'ai se meaʻai: faʻatasi ma falaoa, falaoa o meaai, croutons, buns e aunoa ma le tumu, ato, falaoa falaoa.

O fualaau suamalie mai leona o le a avea ma se tulaga sili ona lelei o le faʻatumuina o meaʻai fefete. O paʻu ma pies e 'ai meaʻai e teuteuina i le fale e fiafia tele, e susulu ma i ai se manogi sili.

Mo le leiloa o le mamafa, o meaʻai masani e iai sina gaʻo e tatau ona avea ma vaega o le meaʻai. O le fuga o le fualaau suamalie e afaina lelei i totonu o le meaai ma o le a aumaia ai ni aoga mausali.