Meaai

E faʻapefea ona faia kvass i le fale mai le sava?

O le a se mea e sili atu ona lelei nai lo se ipu malamalama o se meaʻai malosi i se vevela aso. O le kvas, e leai lava se isi mea, e aveesea ai le fiainu. Ma afai e sau mai le suamalie, ma e tusa lava pe oe lava kuka, e lua aoga mo se tagata. E faʻapefea ona faia kvass mai le palach sap i le fale poʻo le atunuu, o le a fesoasoani ia oe i laʻasaga taʻitasi e fai ma laʻasaga taʻitasi e faʻamatala manino ai lenei faagasologa.

E faʻapefea ona faʻaalia le suavai mai birch? E faʻapefea ona faia kvass mai le sapalai? O a meaʻai e te maua mai le inu o loʻo e faia? - o tali i nei fesili o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i le tusiga. O tagata e fia faʻatumu o latou tino i vitamini o le a mautinoa lava le manaʻomia o faʻamatalaga ile auala e faia ai kvass mai le birch sap. O lenei meaalofa o le natura o le a fiafia ia te oe i se tofo le mafaamatalaina ma o le a faafiafiaina oe mo le aso atoa. O se ipu malamalama o se mea inu faavavega i le aso, ma o lou lelei o le a tasi le laasaga maualuga atu. O se vai inu e le manaʻomia ai ni tupe faʻafaigaluega, lea e taua io tatou taimi. O lea e tatau lava ona e filifilia lou taimi avanoa e aveese mai ai le sua mai le birch ma, ao faia lenei mea, e mafai ona e faʻamalosi lelei i le natura, fiafia i laufanua lata ane.

Faʻaaogaina o mea totino o le sapalai palach

O se meainu manino ma sina suamalie suamalie e matua mauoa i minerale, vitamini ma gaʻo. O se vaiinu suamalie e aofia ai suauu taua, saponins, tannins ma le tele o elemene (potassium, calcium, copper, manganese). E le gata i lea, o le birch sap e maualuga i le kalori ma o meaʻai faʻaonapo nei ua fautuaina e faʻaaogaina e avea o se sauniuniga faafomaʻi e tausia ai se foliga o foliga.

Faʻatasi ai ma mea faʻamalolo o loʻo faʻaalia i luga o le ata, o lenei suasami e faʻateleina ai le lelei o le tino puipuia, faʻamalosia le tino cardiovascular, e faʻaolaina ai le faia o faiʻai. I le avea ai ma fomaʻi, e faʻamalieina ai le fulafula ma e matua fautuaina tele lava mo tamaitai ua faatoa avea ma tina. E fautuaina e inu se sua suamalie i tagata uma: tagata matutua, tamaiti, maʻi ma soifua maloloina.

O le Birch sap ei ai sona aafiaga faʻamalolo i le tino, e aofia ai:

  • aveese mea leaga mai le tino;
  • tautua o se mea faʻapitoa;
  • faamautuina le gaogao;
  • toe faʻaleleia le siosiomaga o le kulimi-base i totonu o le manava;
  • o loʻo i ai meatotino faʻapitoa.

E le fautuaina le inu i le palach sau masani mo tagata o loʻo mafatia i le maʻi o le fatu ma le fatu fatu.

E faʻapefea ona maua se talo?

O le aveeseina o le sua mai le birch e faalagolago i le vevela o le tau. A maeʻa le malulu malulu, pe a amata le pala, e mafai ona e saogalemu e alu ma ni fetuunaiga i laau lata ane. Ina ia iloa pe o loʻo i ai se suavai e tafe i luga o le ogalaau, e tatau ona e faʻalauteleina le mata o le alavai i totonu o le laau i le 5-7 inisi. Afai o se matāua o le vai ua faʻaalia i luga, ona mafai loa lea ona e alu atu ma le saogalemu i lana aoina, ao fuafuaina pe faapefea ona faia kvass mai le birch sap.

E sili atu le aoina o le sua i le ao, e pei o le po, o le a faʻagasolo lemu le gaoioi i luga o le ogalaau.

O le mea lea, a oʻo i le faʻamoemoe o loʻo i ai le sua i le birch, e tatau ona e amata puʻe pu. O le mamao mai le eleele e tatau ona tusa ma le 50 cm. O le numera o pu e faalagolago i le lapoa o le paʻu. Mo se faataitaiga, o le lautele o le ogalaau o le birch e 25 cm, o lona uiga o le tasi le pu, ma isi mea, i le faateleina o le faateleina, + 10 cm le + 1 le pu. E sili ona lelei mea e faia i le itu i saute, o loʻo tele atu le sua o le sua. O le muai sauniuni o se uila i le tulaga o se vaʻa e tatau ona faʻaofiina i totonu o le lua na mafua ai. Mai le tasi laau i se aso e mafai ona e pamu 3 - 7 lita o le vai.

E le mafai ona e faʻaaoga uma le vai mai le laau, a leai o le a oti.

I le avea ai o se fagu palasitika, e mafai ona e faʻaaogaina se fagu palasitika, e faigofie tele, ae e le mafai ona e teuina le sua, ona o le mea na leiloa se vaega o ona faʻamalologa. Aʻo mai i le fale, ia mautinoa e liligi le nekete birch i se ipu tioata.

Laʻasaga taʻitasi i lea laasaga o le faia o kvass mai le juice birch

E mafai ona faʻaaogaina le suamalie suamalie e le gata i ona foliga mamā, ae ia faia foi kvass. O lenei ituaiga o vai o le a talosaga ia i latou e le fiafia i le talo, ae e manaʻomia ona lelei mea e aofia ai. Faʻafiafiaina le faʻaolataga i le vevela o le kvass, e faʻavae i luga o le talo o le birch. E faʻapefea ona fesoasoani le kvass ia te oe i le tele o laasaga o laasaga i lea laasaga i lea laasaga mo le faia o kvass mai le birch sap ma le faʻaopoopoga o isi oloa.

Birch juice kvass fua ma le meli

Meaʻai

  • birch sap - 10 l;
  • temoni ua afaina - 50 g;
  • meli - 200 g;
  • lemoni e tofo (3 pcs).

Souring Stages:

  1. Liligi le fefete i le vai mafanafana ma tuʻu pea seia maeʻa.
  2. Liligi le meli i le mea e tupu ai.
  3. Somi le sua mai le lemoni.
  4. E faʻaopoopo uma nei vaega i le birch sap. Liligi le paluga i totonu o fagu ma tapuni le ufiufi ufiufi. Faataga e tu mo ni nai aso.
  5. Ua saunia le elixir mo le taliaina.

Birch juice kvass fua ma falaoa

Meaʻai

  • birch sap - 5 l;
  • suka - 150 g;
  • falaoa (paʻu) - 400 g.

Souring Stages:

  1. O fua i totonu o le vevela o le potu e sasaa i totonu o le apa alumini ma faaopoopo ai le suka, aumai i se vevela. Aua le faʻapala!
  2. Otioti le areto i ni fasi vaega 3-4 cm ma sina lanu enaena ile microwave.
  3. O le mea lea e sasaa mai ai mea manogi i totonu o le sua vevela, ua ufiufi i se tapuni ma e tatau ona latou tutu mo le 2 aso e taulai le tofo.
  4. Ua saunia le fala kvass.

O le tele o falaoa e faʻalanuina, o le sili atu le mauoa ma le pouliuli kvass.

Birch juice kvass fua ma vine

Meaʻai

  • birch sap - 10 l;
  • suka - 500 g;
  • vine - e tusa ma le 50 fasi vaega.

Souring Stages:

  1. Peel birch sap e ala i le gau poʻo le strainer.
  2. Tuu vine i totonu o le vai malulu ma taofi ai iina mo le 30 minute, tuu ia latou fuga.
  3. Suga ma vine e faaopoopo i le sua suamalie.
  4. A maeʻa le suka, ufiufi ma se tapuni mo ni nai aso mo le faʻamalosi.
  5. Faʻapena le kvass toe faʻalavelave ma fiafia i lau kvasiitiya!

Birch juice kvass fua ma le moli

Meaʻai

  • birch sap - 2.5 lita;
  • moli tele - 1 pc;
  • vine, moa, suamalie lemon - ia tofo;
  • suka - 250 grams;
  • lefisi lilo - 10 kalama.

Souring Stages:

  1. Oti tipi mumu i mama ma tuu i totonu o se atigipusa tioata mo le kuka.
  2. Tasi le fefete ma sasaa i le suka i totonu o se fagu moli.
  3. Faaopopo le lemon balm ma le mint.
  4. Liligi le fagu i le birch juice, ufiufi ma se tapuni ma tuʻu mo aso e lua.

Birch juice kvass fua ma fualaau 'aina mama

Meaʻai

  • birch sap - 5 lita;
  • apu 'aina mama - 1 kg;
  • vine vine - 300 g.

Souring Stages:

  1. Fufuluina ma mamago fualaau suamalie mai apu ma vine.
  2. I totonu o se apa faʻailoa, faʻafefiloi mea uma.
  3. Faataatia mo le 4 aso, faʻalavelave i aso uma.
  4. Liligi le faʻaiʻuga i totonu o fagu poʻo fagu.

Fautuaga aoga ile auala e faia ai kvass mai le birch sap:

  • Aʻo leʻi faʻafefeteina, faatoa filifilia muamua le lapisi o le birch ma o oe lava lima e tatau ona faʻamaʻaina e ala i le gau, ie lanu po o se sieve;
  • O le kvass lelei ma le soifua maloloina e sili atu ona lelei i luga o le sua, ma lau lava aoina;
  • mea palasitika e le talafeagai mo aganuu amata, e sili atu le ave o ipu inu vai;
  • Birch kvass ma vine ua talafeagai e avea ma faavae mo okroshka;
  • kvass e mafai ona teuina i le 120 aso;
  • taofi kvass i se nofoaga malulu;
  • Birch kvass ua lelei ona tuʻufaʻatasia ma vailaʻau vailaʻau eseese;
  • o lenei vaiinu faafouina faatasi ai ma se mea faaopoopo i vine ua sili atu ona saunia i le tautotogo, ina ia mafai ai ona e fiafia i le tau mafanafana i se tau manaia;
  • Kvass i luga o le birch sap ma se faʻaopoopoga o le meli e sili atu ona lelei i le taumafanafana po o le autumn ina ia faʻateleina ai lau puipuiga i le taumalulu.

A uma ona faitau le fua, ona taofi lea ole fesili e uiga i le auala e faia ai kvass mai le talo. E faigofie lava pei o se mea faigofie, na o le tuʻuina atu o ni nai itula mo lenei faiga ma faʻaauau pea ona fiafia i le iuga.

Ina ia maua se malamalamaaga loloto i le faiga o le kuka, ia manino le mea ma pe aisea e tatau ai ona fai, o se laasaga o le kvass mai le birch sap o loo tuuina atu i lalo.