Fugalaau

E faʻapefea ona totoina le tapaa mai fatu i le fale Pe a totōina totō Toto ma tausi

Taʻalo tapaa e totoina mai fatu pe a totōina E faʻapefea ona foliga pei o le manogi tapaa

O le tapaa o se fualaau vao i le aiga o le nightshade. Muamua mai Amerika Tutotonu, lea e ola ai mo le tele o tausaga i se mafanafana o le tau, ua totoina e pei o se taumafanafana i le tau o le tau. E itiiti lava lona tutusa ma lona uso a tagata, o le punavai autu o masaniga leaga.

O le taʻavale o le tapaa manogi e faʻatusatusa, o le pyramidal foliga, e tusa ma le 25 cm le maualuga. Fafagaina masani, e mafai ona latou oʻo atu i le sili atu le matagofie o le 60 --80 cm. O le ufiufi e ufiufi i lauulu lauulu e puipuia ai le laau mai le susulu o le la. Latou te fesoasoani foi ina ia maua atili le susu, faatuai ai le sau.

O pepa laupepa e felelei, mamao, ma faʻamaufaʻailoga lima. I luga o le vaega pito i lalo o le vao latou te tele, sili atu - laiti.

O afea e fuga ai le tapaa?

E totogo le laau i le taumafanafana uma, faʻafeiloaʻi muamua le afu o timuga.

Inflorescences e pei o se fusifusia po o le mamalu o le taeao: uumi uumi e pei o se itu e pei o fetu. O le lapoa o le corolla e 6-8 cm. O lanu e susulu: paʻepaʻe-paʻepaʻe, piniki, fugani, mumu, tagata faʻatoʻaga e maua mai foliga lanu samasama ma le lanumeamata.

O le fufuluina o fuālaʻau e tuʻuina mai ma se manogi manogi - i le suamalie e mafai ai ona tauva ma se solo violē. I le ao, e ufiufi ai le asu o le tapaa, ma i le amataga o le afiafi e matala, aʻe i luga aʻe o le vao ma se manogi manogi. Latou te fatuina se uiga alofa, o le a avea o se teuteuga matagofie o lau togalaau.

Tupuina o le tapaa mai fatu i le fale

Fatu o ata manogi tapaa

E tele le fatuina o le fatu, ae a maeʻa le malulu o le kiona e le masani ona tupu le fatu, e vaivai vai. I le matala, o fatu o le tapaa e totoina i le na o le faʻavaeina o se vevela moni (e leʻi muamua nai lo Me). I le tulaga o le galueaina, o le fugalaau e le o se ala sili ona lelei. O le tuputupu ae i laau e mafai ona taʻua saʻo o le filifiliga sili ona faatuatuaina.

O le a le taimi e toto ai le tapaa manogi?

O le tapaa le manogi e ola mai fatu pe a toto.

Tui fatu o le tapaa manogi ia Mati. O le a e manaʻomia ni pusa tuʻufaʻatasiga faʻatasi ai ma mea lelei o le eleele (i tutusa tutusa humus, peat, fanua o togalaau).

  • O fatu e laiti tele: e tatau ona tufatufaina ma le faʻaeteete i le fogaeleele, faʻafefeteina i le eleele, ona sosolo lea mai se fagu sulu.
  • Mo le faia o se faʻaaogaina o le lanumoli, ia ufiufi i le tioata poʻo le faʻamalamalamaina o suauu i luga.
  • Tausia le vevela o le ea i le va o le 18-22 ° C.
  • Faʻafeiloaʻi fualaau toto pe a uma le 1.5-2 vaiaso.
  • A o faagasolo lea taimi, aua nei galo le ea i le fale lauʻeleʻele, faʻamautu lelei le palapala o eleele.
  • Aveese le fale i le taimi lava e aliaʻe mai ai pine muamua, e tatau ona tuu ifo le vevela o le ea i le taʻi 16 ° C, ia maua ai se moli susulu ae faʻafefe.

O le faʻaleleia o le eleele e tumu i le atinaʻe o le basal rot (lanu uliuli). Suavai vai, ma le faaeteete vai.

A maeʻa ona foliga mai ni laʻau moni se lua i le totogo, e tatau ona totoina i ni pusa eseese pe malolo le tele o taimi, ma tuu ai le 3-4 cm i le va o laau. A oʻo i le faʻavasegaga, taumafai e puʻe aʻa ma le pito i tua o le eleele. Ina ia faʻaleleia le tillering, faʻapipiʻi luga i luga o le 5-6 laulaʻau.

E faʻapefea ona totoina le manogi o le tapaa i luga o le eleele

Fatuga o le tapaa manogi ua saunia mo le totoina o ata

Faʻaliliuina i eleele matala (faia lenei mea ma le faʻatūina o le vevela moni) e tatau ona muamua muamua ile lua vaiaso vaiaso o le faʻamalosi o fualaau. Muamua, ave lau laau i totonu o le ea fou mo le 1 itula, faasolosolo malie le umi o le taimi seia oʻo ina mafai ona totoina laau i totonu o le togalaau i le aso atoa.

Suiga e faʻaaoga ai le auala o le faʻafefeteina o se coma. Tausia i le va o le 20-30 cm i le va o paʻu taʻitasi, 80 cm-1 m mo ituaiga taʻitasi.

Faʻasilasila se uluaʻi faʻavae. Afai ua pala le palapala, faaopoopo sina humus poo se faapalaga 1-2 vaiaso aʻo lei totoina mo le eli. Aua le faʻaaogaina fomaʻi (e sili atu le malosi o le gaʻo).

Se nofoaga mo le tupuina o le tapaa manogi

O le tapaa o le tapaa e le o se mea e uiga i le tuputupu ae o tulaga, o le a fiafia i le fugalaau matagofie i tulaga eseese, e oo lava i feteenaiga. Na ia mauaina le igoa o se pailate e mafai ona ola latalata i soo se mea. E faigofie lava ona fetuunai i le susulu o le la: e oʻo lava i le itu i saute o le toga papa, o loʻo faʻapipiʻi, o le a foliga fou lava mo togalaau. Ae o le nofoaga e sili ona fiafia i ai i sina paʻu. E tupu lelei i luga o le togalaau totō.

Lafo lelei i fafo

Tiputi tapaa i le ata o le fanua

Faʻasa

O le tapaa e mama tele. Ina ia mafai e le vao ona atiina ae ma fuga alualu i luma (aemaise lava i lalo o le malamalama malamalama), o le a manaomia ona faʻainuina e le aunoa ma le tele. Aloese mai vaitau o le umi o le lamala. Taulai i timuga. O le palapala e tatau ona susu i sina taimi. E sili ona lelei le faia o vaiinu i le taeao po o le afiafi.

Laʻei pito sili

E masani ona le manaʻomia le faʻaofuina o ofu. E lava le fafagaina o ni nai taimi i le vaitau (i le vaitaimi o le fuga ma i le amataga o le fuga). Faʻatasi ma le faʻafefete, faʻaaoga se fua faʻatatau o le faʻaaogaina o minerale atoa (mo le totoina o fualaau aina poʻo le nitrophosphate). O lenei mea e saofaga i le tele o lau laau toto.

Aveeseina o Buded Buded

I le avea ai o se tulafono, o le a le afaina ai le faʻapipiʻiina o fou fou i soo se auala; Ae o le lauʻeleʻele vevela e faʻaleagaina le foliga teuteu, o le vaomatua ua le amanaiaina, aemaise pe a tulaʻi i le pito i luma. O le faatumauina o le foliga mai e tatau ona aveeseina i se taimi talafeagai.

Maʻi ma meaʻai

O le tapaa e le naʻo le faʻamaʻiina o faʻamaʻi ma meaola faalafua ia lava, ae o loʻo i ai se puipuiga mo faʻatoʻaga vavalalata. O se maliega masani: o le a avea ma se teuteuga o le 'upega tafaʻilagi ma se faʻasolosolo i le tele o togafiti faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Suauu manogi i le faʻaogaina o fanua

Tiputi tapaa i le mamanu o le paka pisi

O le manogi o le tapaa manogi e sili ona faalauiloaina i le afiafi - tuʻu i luga o vaʻavaʻa, arbors, laufanua faatoaga, i luma o togalaau i lalo o solofanua, i luga o le faapaologa.

Meaʻai manogi Nicotiana alata 'Lime Green', aster Aster 'Skyscraper' ma le Zinnia Zinnia 'Giant Salmon i le ata fugalaau

O le tapaa manogi e faʻafefiloi ma le zinnias, asters, veronica, salvia, cineraria, physiostegia, kelu, periwinkle, ayuga, decorow yarrow, lavater, lobelia ma le tele o isi lanu.

Meaʻai manogi i totonu o le ata o le togalaau

O se tuufaatasiga manaia e maua mai i petunias ma le crocosmia, e le o le talaaga o le puipuia o eleele puipui.

Tipuni tapaa ma isi lanu photo

Totoina le tapaa i totonu o pusa, fagu ma fugalaau e teuteu ai lausolo, terraces.

Tipuni tapaa i fugalaau fugalaau

O ituaiga o vailaau, e le o vavalalata ai i le ao, e foliga mai i mea taugata, mixborders, rockeries, luga o paʻu alpine.

Pusa suamalie suamalie

Le manaia o le tapaa e matagofie tele e pei o se teuteuga o fausaga ma teritori e lata ane i fale. E totoina i fugalaau, o fugalaau e matagofie e le gata i foliga vaaia, ae i totonu foi o se manogi matagofie.

Paʻu manogi paʻu manogi, verbena, petunia paʻepaʻe ma le dichondra i se fugalaau ata

O fatuga i fugalaau e teuteu ai le faapaologa o fale e matua matagofie lava. Faʻaali sina mafaufauga: o le tapaa manogi e mafai ona totō i le verbena, petunia ma le dichondra.

Ituaiga ma ituaiga o tapaa manogi ma igoa o le ata ma faʻamatalaga

Forest tapaa Nicotiana sylvestris

Forest tapaa Nicotiana sylvestris photo

O pupu vine e 80 cm-1.5 mita le maualuga. E afua mai Pasila. O fugalaau e paʻepaʻe-e paʻepaʻe, paʻu'ū, faʻaalu ese le manogi malosi. Umi 25 cm le maualuga na taoina.

Langsdorf Tobacco Nicotiana langsdorffii

Tabacco Langsdorf Nicotiana langsdorffii ata

O le laʻau taʻitasi taʻitasi e tusa ma le 1.2 mita le maualuga. O fugalaau ei ai le lanu samasama-lanumeamata, o le manogi e lanu. I totonu o le natura natura e nonofo i Chile ma Pasila. O le ituaiga Krm Splash e lauiloa: o le maualuga o le vao e 60-90 cm.

O le tapaa tapaa Nicotiana alata poʻo Nicotiana affinis

Mea manogi laʻau tapaa Crimson Bedder Nicotiana alata Crimson Bedder photo

Faʻamau faʻauʻu 60-70 cm le maualuga O le lanu paʻepaʻe, kulimi, kulupu, lanu mūmū mūmū e tatalaina i le afiafi, aʻo galuega na faia e le au filifilia i lenei itu: ituaiga e fuga i le aoauli ua uma ona fafagaina.

O ituaiga sili ona lauiloa:

Meaʻai manogi Domino White Nicotiana 'Domino White' ata

Afiafi o Afiafi - vao e tusa ma le 60 cm le maualuga ma fugalaau fugalaau mumu.

Red Devil - e le sili atu ma le 40 cm le maualuga, o fugalaau e lanumoana.

Meaʻai manogi Domino Crimson Nicotiana alata 'Domino Crimson' ata

Krimzon Rock - o le maualuga o le laau o le 45-60 cm. O fugalaau e susulu mumu lanu mumu.

Sweet White White Bedder photo

White Bedder - o le afa-mita mita ua ufitia i le papaʻe paʻepaʻe papaʻe.

Lulu manogi Lime lanu meamata nicotiana alata lime ata lanumeamata

Lime Green - maualuga o le vao o le 75 cm, laʻau o le lime o se paolo.

Domino Samen-Pink - laʻau e leai ni laʻau (pe a ma le 30 cm).

Faʻalogo lelei i mea faʻafefiloi:

Sensation series - maualuga e 60-90 cm.

O le faasologa o Nicky e 30 cm le maualuga, o le lanu e eseese mai le kiona-paʻepaʻe i ituaiga eseese o le fusi.

Lemu faʻamalosi le suka Polokalama Ava Havana Havana Apple Blossom ata

Havana series - maualuga 35cm, lanu eseese.

Avalon series - maualuga le maualuga ile 15-30 cm.

Faʻasologa o Faʻamaumauga, Faʻamaʻaluga - fualaʻau e maualalo le tuputupu ae ma lanu susulu o corollas.

Tobacco Sander Nicotiana x sanderae

Tobacco Sander Nicotiana x sanderae photo

Faatoaga togalaau. O fugalaau e tetele, papaʻe poʻo le mūmū mumu, e leai se manogi.

O le uluai augatupulaga o ituaiga eseese na gaosia mai i lenei totoga o Taksido. O vine nei e iai le maualuga e tusa ma le 20 cm, lelei mo mea e ola ai.

O ituaiga eseese o le faasologa:

  • Taksido Saman-Pink - corolla o se kolalala;
  • Taksido Lime - ei ai le fua o le fuimu-lime o fugalaau.

Tapaa mutabilis nicotiana mutabilis

Tapaa mutabilis nicotiana mutabilis ata

O le tapaa mutabilis e maualuga, e oʻo atu i le 1 mita, ma o loʻo ia te ia se faʻailoga mataʻutia e tele lala ma fugalaau.