Fugalaau

Ua tatou faalauteleina a tatou aoina o togalaau aina, totoina mai fatu matagofie faavavega

E faapefea ona ola se levka mai fatu ma le taimi e totō ai, ae le iloa uma e faletua. O le leai o se faʻamatalaga o le mafuaaga autu lea o le saoasaoa o le ola o laau. Afai e te mulimulitai i tulafono o le totoina ma le tausia o le levoka, ona e ausia lea o le mea e manaʻo i ai e tusa lava pe leai se poto masani. O le faʻafeiloaʻi i le fautuaga, o le a mautinoa e le gata o latou vao, e le gata i mea latou te foliga mai, ae faʻatasi foi ma mea manogi matagofie. O ata o levkoy fugalaau, totoina ma le tausiga o lenei laau o loʻo faʻaalia i lalo.

Fugalaau fugalaau

Levkoy o se laau e lauiloa mo lona manogi manaia e tumu ai mea uma, aemaise i le afiafi. O lenei ituaiga fugalaau e masani ona taua o le matthiola. O lenei igoa na maua e faamamaluina ai le sui o Pietro Matioli. Ona o le natura o le fuga, o Levka e talitutusa lava ma le phlox.

E sili ona lauiloa o na meaola e iai fugalaau fugalaau.

I le natura, e sili atu ma le 50 ituaiga o laau toto. E eseese i latou uma i le paolo o pupuʻu, o le foliga ma le tele o le tipu.

O ituaiga autu o le aganuu faaleaganuu:

  1. Tasi le tausaga. E foliga mai o se vaitau puupuu e tuputupu aʻe. E fuga mai i se vanu mai le amataga o le taumafanafana seia oo i le tautoulu. I le mea o tumutumu, o fua e faia i foliga o fatu. O lenei ituaiga e masani ona faʻaaogaina mo le galueaina i fafo.
  2. Winter. E lua tausaga le matua lenei. E lūlūina ia Iulai poʻo Aukuso. O le fuā muamua e mafai ona matauina i le tautotogo e sosoo ai. O Winter Levkoy ua tupu foi i totonu. O le laau e iloga i se vaitau umi. O ia ituaiga o fuga o le matthiola e paʻu i le faaiuga o le taumafanafana. Faʻasalaga lelei, e fiafia i ona aʻa i le malulu. O fatu e tupu i le tausaga e sosoo ai.
  3. Autumn. Eseesega o nei meaola e amata ona fuga i le amataga o le tautoulu. O le aoina o fatu e na o le tausaga e sosoo ai.

O meaola ua taua i luga, o le sili ona lauiloa o le filifiliga lona tolu lea. O ituaiga o ituaiga o le autumn e sili ona lauiloa. E le sili atu ma le 20 cm le maualuga o latou laʻau. O le maualuga o le fugalaau e oʻo i le 2-2.5 cm. E i ai foʻi ituaiga meaola tele, o lona uiga iloga o laʻau tetele. E mafai ona oʻo i le 8 cm le lautele.

O ituaiga sili ona lauiloa o levkoy:

  • Laʻau tele;
  • Victoria
  • Thumbelina;
  • Ruby;

E i ai i le ituaiga o laau toto. E i ai i le aiga lauiloa Cabbage. O le lauʻeleʻele o sea matthiola o le fanua o Europa i saute, o le Metitirani. E masani lava, tupu levoka i se foliga o se laau. E saʻo saʻo. O latou maualuga e mai i le 20 i le 80 cm. O fagu e mafai ona faʻailoa pe leai foi. Fuga toto matotiola piniki, paʻepaʻe, lanu viole ma samasama. O tumutumu uma e aoina i ni mea e le masani ai. I le faaiuga o le fugalaau, ua faia ai pulu, i le ogatotonu o ia fatu laiti ua faia. O fatu e laugatasia. I le tasi gram e mafai ona oʻo atu i le 700 fasi fatu.

Faʻaleleia Levkoy i fatu

Ina ia fuga lelei se fugalaau ma iai se manogi manaia, e tatau ona e iloa le taimi e totō ai. E mafai ona e totoina se laau talavou i ni auala eseese, ae o le mea sili ona taatele ma aoga o le faʻaaogaina lea o fatu.

A o le lūlūina fatu laau, e tatau ona e saunia lelei fatu.

O le galueaiina o le vao agavale mai fatu e tatau ona amata mai le sauniuniga o fatu. Aʻo leʻi toe totoina mea, tuʻu i le vai mo le 24 itula. O le taimi lenei o le a lava lea mo fatu e vela. A maeʻa le aso, afifi fatu i le susu susu ma tuu i se nofoaga malulu mo ni nai aso. Ina ia faia lenei mea, e sili atu le faʻaaogaina o se pusaaisa.

Levkoy lulu mo laau e tatau ona faia i le amataga o Aperila poʻo le faaiuga o Mati. O le tuputupu aʻe o matthiola mai fatu o le fale e tatau ona faia i totonu o atigipusa ma le faʻafefiloi o le eleʻele ma sina oneone itiiti.

Lafoaʻi fatu i luga o le palapala e tatau ona pala. O le loloto o le loloto o fatu o loʻo tuʻuina ile 0.5 cm.

Mo le vave aʻafia o fatu, ua fautuaina e faʻaaoga se tamai fale. Afai e saʻo mea uma, ona tupu ai lea o pana i le aso lona lima. A maeʻa foliga o laau i luga o le eleele, i le ogatotonu o le greenhouse e tatau ona faaitiitia le vevela i le 12C. I le gasologa o lenei vaitau, o le a sili atu le siitia o le pusa i se mea e sili atu ona susulu. A maeʻa le 2 vaiaso, e mafai ona suamalie fua.

O laau faʻamalosi e mafai ona faapalepale se matāua o le vevela i -5C.

O fatu uma sa lelei le toleniina e le au ma ua amata ona ola vave ona mafai ona totō ile eleele. E fautuaina le fafagaina o laau faʻamalosia ma humus.

Vaʻaia e le maʻi le eleele

O le totoina o levkoy ma le tuua i le eleele avanoa o ni vaega taua e faalagolago i ai le atinae o le laau. O le totoina o laau i totonu o le fugalaau e tatau ona i ai i ni muai sauniuni.

Aʻo leʻi tuʻuina laau, e tatau ona faʻaleleia le palapala. Faʻamasinoga e tatau ona faʻapitoa i totonu o le paʻu. O lenei mea o le a mafai ai e fugalaau ona fetaui vave i tulaga fou.

Ua tumu lelei vaʻa i le palapala ma faʻapipiʻiina. O se mamao e 20 - 25 cm e tatau ona tausia i le va o laau toto. Mo ituaiga e maualalo le ola ae, o le faailoilo e i totonu o le 15 cm.

Ina ia fuga le laʻau i le taimi atoa o le taumafanafana e aunoa ma se malologa, e tatau ona faia le lūlū soo. E fautuaina e faia lenei mea i aso uma e 10-15.

Vaʻaia. O se vaega taua lea ile tausiga o togalaau. E le fautuaina le fugalaau, ae faʻapipiʻi. O le lamala ma le tele o le vai e mafai ona afaina ai le laau. Mo le lelei atili o le okesene, o le palapala e tatau ona tatalaina i lea taimi ma lea taimi. O sea ituaiga taualumaga e tatau ona faia i le taimi lava e uma ai le faʻavaivai, i le afiafi.

Saunia mo le taumalulu. Eseesega e faamuta ai a latou fugalaau i le autumn e tatau ona teuteuina. E tatau ona vaʻaia uma lava le vavae, ma tuu le 10 i le 15 cm i luga aʻe o le eleele.

Fertilizer. O se vaega tāua lenei i le tausiga a Mattiola. E tatau ona totogi lelei le taulaʻi i luga o laei i le vaitau o le vavao. Ina ia vave ona fuga le levok, e tatau ona liligi fuālaʻau pusa i totonu o le vao. I le tautotogo ma le autumn - sauniuniga faʻapitoa.

Eseese ituaiga e le fautuaina mo le mulimulitaʻi i le tausaga muamua o le olaga o se laau.

Pests. O le mea aupito sili ona lamatia i laau totō o le faʻamalolo pepelo.

E tatau ona faʻaaogaina se faʻavalea o le kesi e faʻafefe ai se mea iniseti. O togavao e tatau ona togafitia i se tasi aso i le fa aso seia oʻo ina maeʻa atoa. I le faagasologa o le gaioiga, e tatau ona e faʻaeteete ia le gata i le itu pito i luma o laʻau, ae faʻapea foʻi i tua. Afai e tetea tele le pusi, ona tatau ai lea ona faʻaaoga vailaau iniseti mo le pulea.

E masani ona aafia Matioli i le vae uliuli.

E mafai ona e fuafua se faʻamaʻi faapena e ala i le suʻeina o le tulaga o le aʻa. O fugalaau fulafula e eseese i se lanu enaena o le pito i lalo o le ogalaau. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona e totoina le eleele ma le Hom ae lei totoina. O se faʻapitoa faapitoa o le a fesoasoani e puipuia ia laau mai le faʻamaʻiina i lenei faʻamaʻi faʻafitauli.

A o lei totoina levka fatu mo laau toto, e tatau ona e iloa tulafono faavae mo lenei faiga. Iloa le taimi ma le auala e saunia ai fatu, e mafai ona e ola i ni laau matagofie ma ola maloloina o le a fiafia ia te oe i lo latou fufuluga ma le manogi manogi i le taimi o le taumafanafana.