O le togalaau

Aso o togafitiga faʻatoʻaga faʻatasi ma urea ma le copper sulfate i le tautotogo

Le faʻaaogaina o vailaʻau i luga o lau 'upega tafaʻilagi poʻo le taumafai e tupu ni mea e faʻaleleia ai le siosiomaga - o lenei faafitauli e faʻafefe ai le tele o fai togalaau. O le tele lava o le filifilia ma le faʻaeteete o le ogatotonu o le eleele, ma le togafitiga o le tautotogo o le togalaau faʻatasi ma le urea ma le sulfate sulugatiti e avea ma se tasi o uluai metotia e foia ai faʻamaʻi ma meaola faalafua i le vaitau fou. Aisea e taua tele ai le totoina? Muamua, seʻi o tatou iloa po o le a le ituaiga o vailaʻau.

Faamatalaga o fualaau faasaina ma o latou aafiaga i laau

E ese le ese o le sulfate ma le urea i laau. E faʻalagolago i la latou vailaʻau.

O le copper sulfate e taua o le sulfate suauu, o molifa taʻitasi e faʻapipiʻi ai molimiti vai e lima ia te ia lava. I le togalaau, e faʻaaogaina o se vaifofo vaifofo o se viseptic ma fungicide - o se vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e faʻafefe ai faʻamaʻi pipisi o laau. O lenei vailaʻau e faʻafesoʻotaʻi, o lona uiga, e le ulu i totonu o le tino, ae naʻo luga lava o le mea e galue ai.

O le copper sulfate e aofia ai le vasega o mea e maualalo le lamatiaga, ae pe a galulue faatasi e tatau ona e mataituina puipuiga saogalemu: ofuina se sima, ofu puipui ma tioata.

Urea (urea) o se vailaʻau vailaʻau e aofia ai le 46% o le suka, ma e faʻaaogaina e pei o se faʻamalositino. O le siama o siama e faʻaaogaina i le amonia ma le palapala. I totonu o lenei pepa, o loʻo faʻaaogaina e laau. Nitrogen o se tasi lea o elemene autu o mea taumafa. O le faʻaaogaina o le faʻamaʻi faʻasamaʻi na faʻapupulaina ai fua o fualaau aina uma. Ae o le sili atu o le nitrogen e afaina ai le tagata ma le natura, o lea e le tatau ona sili atu le mamafa.

Faaaoga lenei fugalaau i le foliga malogo, manogi i totonu o le palapala, ma i le tulaga o se vaifofo vai. O le fufuluina o le vailaʻau oona o se laʻei sili ona lauiloa i totonu o le au faifaatoaga, talu ai ona o le vevela i totonu o le suavai ua faʻafefeina e laau e sili atu le vave nai lo le vevela ma e masani lava e le ulu i le eleele, o lea e le mafai ai ona maua ai le sili atu i ai.

Aisea e tatau ai i le amataga o le tautotogo ona totogo

Tagata suʻesuʻe o meaola ninii ma tagata e galulue i meaola ninii e iloa ai le tele o mafuaaga i le taimi e tasi e tatau ona faia ai togafitiga o le togalaau ma le urea ma le vitriol i le amataga o le tautotogo:

  1. I totonu o le togalaau, o le manaoga mo le ova i laau e tulaʻi mai i le amataga o le vaitau tuputupu ae ma tumau seia oo i le ogatotonu o le taumafanafana. Ae o le palapala e lei toe faʻamafanafanaina i le amataga o le tautotogo ma o faiga faʻalenuʻu o le microbiological faʻapipiʻiina o kulimi o loʻo i ai. O le mea lea, o le pulupuluina o le suauʻu faʻasaina e toe faʻaleleia ai le faʻasao o le eletise e talafeagai tonu lava i lenei vaitau.
  2. O le totoina o le togalaau e fesoasoani ai le Uurea e aveese ai le tele o meaola faalafua o loo malulu i totonu o le paʻu - aphids, apple red mites, moths, beetles, glass-cases, leafworms ma isi. Mo lenei mea, o loʻo faʻaaogaina ai se faʻamalama urea faʻapitoa - e tusa ma le 700 glama i le pakete vai. Aʻo lei tupu laulaʻau, o lenei faʻatonuga e saogalemu atoatoa mo le laau.
  3. I le amataina o le mafanafana, o loʻo faʻamalosia ai faʻamaʻi faʻaleagaina o laau aina - paʻu paʻu, paʻu, moniliosis ma isi. O nei faʻamaʻi e sili atu ona faigofie ona puipuia nai lo le togafitia o se laau vaivai. O le amataga o le tautotogo e pulupulu ma se 5% o vaifofo o le sulfate apamemea o le a fesoasoani i le taofia o spores spores.

O ia maualuga maualuga o le copper copper sulphate ma le urea mo laau e mafai ona faʻaaogaina aʻo leʻi oʻo mai foliga.

E mafai ona pupuʻu le togalaau ma se vaifofo o le sulfate suauu sei vagana ua faʻapupulaina ia alo e aloese mai le mu. A maeʻa le amataga o le vaitau tuputupu aʻe, e faʻaaogaina se paluga Bordeaux.

E faʻapefea ona saunia se togalaau mo le susunuina

Aʻo leʻi togafitia le togalaau faʻatasi ma le Uria i le copper sulphate, e tatau ona saunia laau:

  • tipi lala mamago ma maʻi;
  • ia faamama vaega o paʻu oti;
  • e faʻafeiloaʻi nofoaga vavae ma mea mama;
  • e aoina ma susunuina lau laʻau i le tausaga ua tuanaʻi.

O nofoaga uma e faʻamamaina e faʻamaʻapeʻaina i se vaifofo o le sulfate copper, silasila i le tipiina o se togalaau.

Mo lenei faiga, e tatau ona e filifilia se aso malogo, toʻafilemu, pe a vevela le ea i le 5 tikeri Celsius. I timuga timuga, o le a le aoga le totoina.

E faʻafefea ona fai se paluga

O se vaifofo o le alumini ma le sulfate suauu mo le gaosia o laau ua saunia e pei ona taua i lalo:

  • sasaa le 700 glama o le urea i se pakete e 10-lita mama;
  • sasaa vai i totonu o se pakete ma faʻaali seʻia maeʻa ona faʻasaʻo;
  • 50 kalama o le sulfate sima i totonu o sina vaega o le vai vevela e faguina i totonu o se isi ipu;
  • ua sasaa ifo le vitriol diluted i totonu o se pakete ma toe faʻafefiloi.

Faʻasoʻoto le laau i le tautotogo ma le alumini ma le paʻu sulpeti, ma fafaguina le ogalaau, lala ma le eleele o le poloka poloka.

E faʻaaoga vave le paluga uma. Aʻo leʻi amataina le galuega, ia faʻaoga meafaigaluega puipui - tioata, respirator ma totigilima.

O fualaau nei e mafai ona fafagaina i totonu o tioata, meaʻai laupapa poo palasitika.

O le togafitiga o le tautotogo o le togalaau faʻatasi ma le urea ma le copper sulphate, na faia e tusa ai ma tulafono uma, o se faʻamaoniga o lau togalaau o le a sili atu le soifua maloloina ma o le a fiafia i se seleselega faauo. Ae e le tatau ona galo ia i tatou ina ia mafai ona maua se taunuuga lelei i totonu o le togalaau, e manaʻomia uma se vaega o fuataga. E manaʻomia e laau le tele o fomaʻi ma puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi meaʻai i le gasologa o le tausaga.