Fugalaau

Faʻapitoa o le tausiga o le aiga mo le parakalafa

Mo le tele o mafuaʻaga, ua sili ona lauiloa i le togavao totonu. O le lanu lanu lanumeamata, o le vane vane e matagofie ma tosina mai ai se foliga, ma aveese mafaufauga mai se mea le lelei. E 800 ituaiga o ferns anamua. O le Kenera laʻitiiti o se ituaiga o laau vevela, o le tele o nei mea e olaola, e ola aʻe i symbiosis ma luga o laau. E tolu ituaiga o le siilikone ua faʻaalia i le aganuu, o le tausiga o loʻo maua i le fale ma greenhouses.

Agrotechnics of Aspenniums

O le mea pito sili ona taua mo le teuina o fugalaau i le fale o le fatuina lea o tulaga mo i latou e atiina ae ai. Avanoa i totonu o tagata o loʻo masani i tulaga patino, o le paleni o mea e fiafia i ai o le a manaʻomia. O le tausia o le siʻilikene i le fale e tatau ona tuʻuina atu:

  • malamalama lelei;
  • lava le malulu o le ea;
  • fesuiaiga o le ea e aunoa ma ni pepa;
  • tulaga vevela i le taumafanafana ma le taumalulu;
  • fafaga, fuālāʻau ma le palapala.

Afai tatou te fanauina se tamaititi, tatou te tausia o ia, ma le tele o le taimi e mafai ona ia faia e aunoa ma se fesoasoani, o le a le aoga le toʻaga fale, e manaʻomia le tausiga ma le gauai. O le a na o le aoga mai lona auai ma le faaeteete. O se mata lanumeamata matala ma laau mamaʻi o le a le faatupuina ai se tulaga lelei.

Fausiaina o se togalaau aina, e tatau ona e sailia se nofoaga mo laau uma e tofo ai. O le Kenera laʻitiiti i le malamalama e le fiafia i le susulu o le la. Ma afai e le i ai ni faamalama i matu, e tatau ona tuu i le loloto, ia le itiiti ifo i le 3 m mai le faamalama. Matou te iloa o laʻau ola maloloina e aʻafia mea leaga mai le ea, ma faʻamamaina ai. O le mea lea, e matua taua tele le maua o vai ola maloloina. I le tulimanu pouliuli, o le fugalaau o le a le toe tupu ma tuputupu ae. I le malamalama, o pepa laulaau e liua. Naʻo le uiga auro i le tausiga ma le tausiga o le siʻilikone o le a taʻitaʻia ai i le manuia!

Ina ia maua le maualuga o le malulu o le ea mo le laau, ei ai ni tomai faʻapitoa. O le faʻamamaluina lelei e 60%, o se siosiomaga lelei mo tagata. E le mafai ona faia ia tulaga i fale mautotogi ma le mafanafana mafanafana. E tatau ona faʻaaoga le faʻaleleia o le lotoifale.

O le faʻaaogaina o tekonolosi a Aspennia e manaomia ai le faʻapipiʻiina o pepa i taimi uma e ala i se manogi lelei. E oo lava i le taumalulu, o lea susu e tatau ona faia 2 taimi i le aso. I le tau mafanafana, o susu e masani ona susu susu, ma o le numera o auala e faalagolago ile vevela vevela. Vaʻa mamao e tatau ona faʻaauau pea ona faʻasao. E mafai ona maua e se tagata vevela, sepekini i luga o faʻasalalau poʻo se paleti faʻapipiʻi lata ane, faʻatasi ai ma mea eleʻele paluvaʻa - moa, faʻalautele le ele. A faʻaleleia, e tatau ona e faʻaaogaina na o vai mafanafana malu, e mafai ona e faʻaaogā vai inu.

I totonu o se potu malulu, o le susu o le susu ile masina o le taumalulu i le taumalulu e mafai ona taʻitaʻia. E le pei o isi laau teuteu, ferns love showers, ae puipuia a latou vai mai le paʻi. O lea e sili ai le aua nei toe paʻi atu ia i latou ae aua le faʻalavelaveina le laau. O aʻafiaga o le le lava o le suavai o le a faʻamago ai laulaau, faʻavasegaina ma foliga mai o aphids. O le aphid o loʻo faʻaalia e le lanu uliuli o le lau lau. E le felafoaʻi fusi lau fusi.

E pei o le Komikale Pulelaina e fafagaina le suavai, e aunoa ma se faga. O le faaputuga eleele e tatau ona na o le manava. E oo lava i le taumafanafana e fafagaina i latou i le 2-3 taimi i le vaiaso, i le taumalulu pei ona manaomia. Ae ao le i faʻamamaina le eleele e tatau ona susu. Faʻamalo le laau i le vaitau o le tuputupu ae i le 2 vaiaso ma se mea faʻapitoa mo ferns. O loʻo aofia ai nisi faʻaopoopoga faʻasaina ma nai masima. Fertilizer e talafeagai mo ficus, ae i le afa o le fualaau. Faʻaolaina sili atu o le eleele o le a oʻo atu ai i le oti o le laau. Suavai mo le faʻaleleia o le suavai ua faʻaumatia, poʻo le malu e ala i le natura ma sina aofaiga o carbonates.

O le auala sili e fafagaina ai le pito i lalo, aʻo tuʻuina atu le fafie ma le fagu i totonu o le tane ma faʻamali seia oʻo ina tumu le palu i le susu. O le fanua mo le tele o itula e fatuina ai tuutuuga mo le faamamaina o le suavai. O le malulu ma le lamala e tutusa lava le afaina i le laau.

O le taua tele i le tausiga o le silenitone o le ea mama e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga. E pei o isi laau totō o lenei ituaiga, o le silesilani e le faʻafefe ai le ulaula tapaa i totonu o le potu. O faʻataʻitaʻiga o fern ossicles o loʻo faʻasaina foi. O le tali atu i tulaga le talafeagai o le taofiga o le tasi - o le magoina o lau. I lenei tulaga, e mafai ona faasaoloto le laau mai papatusi mago ma faia ai se faʻavavevave tumau. O laʻau o le a amata ona toe tupu pe a mavae sina taimi. Faʻasalaga faʻapena ona vavaeina lau laʻau e le fautuaina.

O le ponaivi e seasea suia i le taimi e manaʻomia ai:

  • o le tuputupu ae o laulaau fou e taofi;
  • susu e amata ona lanu samasama;
  • o loʻo i ai se faʻamagoga malosi o laʻau e tusa ma tuutuuga o le taofia;
  • E tumu le pusa i aʻa.

O le eleele mo le eletisela o loʻo faia i le tutusa tutusa o peat, leaf and turf land, sand. O mea faʻaaogā aoga o le a nutimomoia sphagnum, malala. Pe a suia, filifili se lapoa lapoa, ae le o le vateatea. Seʻi vagana ua tumu le eleele i aʻa, o le a le mafai ona atiaʻe le eleni o le laau. O laau laiti e totoina i tausaga taʻitasi; mo tagata matutua, e suia ipu pe a manaʻomia. I le taimi lava e tasi, o se falemaʻi ola maloloina e faʻafefeteina e aunoa ma le faʻaleagaina o le coma ma e le faʻatulagaina le sui.

O aʻa mamai e tatau ona aveese ma manua manuʻa. A maeʻa ona faʻamamā, e manaʻomia le totoina o le fatu faʻamaʻi i totonu o se fagu laʻititi ina ia leai se faʻamalolo o le eleele.

Maʻi ma meaʻai

Tausiga o le seleni masina, o le mataʻituina lea o le tulaga o le laau. E ui lava i le faʻapitoa o le sua o le fern species, meaola faalafua ma faʻamaʻi e mafai ona ulu atu i le fale vaivai. O le mea lea, o le inu malosi tele e ono mafua ai le septoria, le pala. O aʻa e mafai ona avea ma faailoga o le tele o le fafagaina o le laau. O aʻafiaga e mafua mai i faʻamaʻi o tafuga poʻo le faʻasolosolo. O togafitiga o faʻamaʻi pipisi e maua ai le faʻaleagaina e faʻamaʻiina e le fomaʻi. I le taimi o togafitiga, ua faʻaitiitia le vai ma fafagaina le fafagaina.

Laʻau i le ea malulu e aʻafia ai aphids ma fuainumera iniseti. E mafai ona faʻaolaina oe mai i iniseti po o metotia a tagata. Ae afai e faʻamaʻaʻaina i lalo o vayayas, ona faigata ai lea ona togafitia se laau, e sili atu le faʻaaogaina ina ia le aʻafia uma isi patches. E mafai ona e maua ni mea e le masani ai pe afai o se laulaʻau ma mea lanu enaena e faʻamalulu ma tuʻu i luga o le pepa pogisa. Laititi, e oʻo atu i le 1 mm anu, faʻaalia i luga o se lanu uliuli, o le a amata ona sau i fafo o le ipu. E mafai ona e faoa mea faapena, taofi le fafaga ma le pulupuluina o le laau mo sina taimi, i nisi tulaga e fesoasoani ai.

Eseesega fautuaina mo le faʻaleleia o totonu

I le faaiuga, matou te taʻua ituaiga eseese o le parasiso mo le tausiga ma le tausiga i le fale e sili ona talafeagai. O le faʻafefe o le nest-foliga o le sili ona taatele i le aganuu. Epiphytic fern, e tele ona laʻau e oʻo atu i le mita, lea e tupu mai i le ogatotonu, ma faia ai se faʻafoʻo. E manaomia e lenei fale mea avanoa, o loʻo faʻatupulaia lona lautele. Sa faaigoaina le nusi-foliga mo le tulaga tulaga ese o aʻa ma fuga.

O le aspenium luciferiferous o loʻo i ai lau laʻau, faʻapupula vave, o lālā ua matua vevesi, tautau. I luga o le tino, o laau laiti e tutupu e paʻu i totonu o le eleele ma maua aʻa.

O le laʻasaga o le Konekalama, poʻo le osaka, e le taatele. O loʻo i ai ni lau launiu i tafatafa.