O le togalaau

Totoina o togalaau o togalaau i le togalaau ma le fanua lafoaʻi ma tausi ile eleele

Lingonberry togavao togavao i alalafaga ma le vaeluagalemu I totonu o le ata, o se ituaiga Pulu Mumu

Faamatalaga o le Botanical

Lingonberry (lat.Vaccinium vitis-idaea) o se faʻalauiloaina o le lago a le aiga o Heather. Faaliliu mai le Latina, o le igoa e pei lava o le "vine mai Mount Ida" (o loo i le motu o Kereta). O le gagana Rusia e mafua mai i le upu "lingonberry", o lona uiga, lanu mumu, o fua o laumei o lenei lanu.

O le rhizome fetolofi o loʻo ola malosi. O se vaega o le lingonberry o se mushroom e ola i luga o ona aa - e leaga meaʻai mai le palapala ma faʻafeiloaʻi atu i aʻa.

E ola le Lingonberry i vao. O loʻo oso aʻe aʻa, oʻo atu i se maualuga e tusa ma le 25 cm, lelei le lala. E laiti laiti (e oʻo i le 5 cm le umi ma e tusa ma le 1.5 cm le lautele), paʻu, e foliga mai. O pepa laupepa e faʻapipiʻi ai atigipusa, faʻapipiʻi i petioles pupuu, o loʻo feagai ma le isi itu.

Fuga

E faʻapefea ona fuga le fugalaau vine

I le vaitau o le vavao, o le vao e maua ai le lelei atili. Laititi (e tusa ma le 4-6.5 mm i le isi) fugalaau e pei o le logo e lanu paepae pe sinasina. Latou te faʻapotopotoina i totonu o palasi paʻu. O le laʻau o le lingonberry e tupu i le tautotogo o le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana ma e tusa pe tusa ma le 15 aso. Ona fua mai lea o fua ma fua. O le pulupulu, ma le lapoa o le 8 mm, ei ai lona manogi suamalie ma le manaia.

Lingonberries i le totoina ma le tausiga e le lelei. O lenei au e tuʻuina atu se lanu felanulanuaʻi i le tele o ipu a Rusia. Ua iloa mai talu mai le taimi, ma e na o le lua fua e maua ai. O le galueaina o lingonberries o le mauaina ma le sili atu ona lauiloa e le gata i totonu o le au faifaatoaga, ae faapena foi i luga o se fua o fale gaosi oloa.

Taimi vavalalata ma seleselega

O le totoina o se faatoaga e manaʻomia ai se tupe faʻaalu, ma le maualuga o le tupe maua, aemaise i le taimi sili ona puupuu. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le tele o seleselega ua faamoemoeina i le tausaga lona lua talu ona totoina. Faafetai i lenei mea, o le gaosia o le telefoni i luga o se tulaga tau alamanuia o se taufaʻasese tele. O le toe totoina o ituaiga e maua mai i le 1 kg i le 1 mita e fafaga foi. E fuafua i le eseese ma le vaega o le galueaina, o le seleselega e tupu ia Aokuso-Setema.

E mafai ona faʻamago, vele, sola, saunia jam, fualaau suamalie. O nofoaga o le Lingonberry o taiga ma vaomatua-steppe. O le totoina o lingonberries i luga o le 'upega tafaʻilagi e ofoina atu ai foi le fiafia matagofie.

Nofoaga mo le totoina o vao

Totoina o lingonberries e amata i le filifilia o se nofoaga talafeagai. O le filifiliga pito sili ona lelei o se nofoaga lelei. A o tuputupu aʻe i le paolo, o le fuga ma le fuaina o fua e pala.

Aloese mai faanoanoaga ma lolovaia nofoaga, e pei o le malulu ma le malulu vai e aafia ai le atinaʻe o lingonberries.

O le eleele e manaʻomia ai le malamalama, peʻa poʻo le oneone oneone, faʻamalolo e tusa ai ma le tali - o le ki i le fuaina manuia. O se nofoaga e le talafeagai le eleele e mafai ona ufiufi i se oneone oneone e tusa ma le 30 cm le mafiafia, e faaopoopo foi i le sisi.

Lingonberries e manaʻomia le puipuiga mai matagi malolosi - e mafai ona totō i laau paina po o vao vao. O le le lava o le savili e fesoasoani i le gaioiga o pi ma pupuʻu, faʻamafanafanaina luga o le 'upega tafaʻilagi, lea e maua ai tulaga lelei mo fua o fua. O le susu e faʻaitiitia, e fua tele fua.

Taimi faʻaleleia

O le totōina o laau vao laulani e masani ona faia i le tautotogo (Aperila-Me) poʻo le autumn.

E faʻapefea ona toto fatu laʻau i le eleele

E faʻapefea ona toto le ata lingonberry

O le totoina o lingonberries o le a le mafua ai le tele o faafitauli, o le mea autu o le teuina i luga o mea lelei e totoina ai. E totoina laau toto i laina, o le va o le mamao e 40 cm le tumau, i le va o tagata taʻitoʻatasi e totoina se mamao o le 20-30 cm o le a manaʻomia. E talafeagai lelei mo le seleseleina e le lima ma le auala faʻainisinia.

O le totogo ua faʻalolotoina i totonu o le eleele ile senetimita, o le ua aʻa e tatau ona fusi i le palapala. Faasolo le eleele ile fatuina ma ou alofilima. Vaʻa lelei le vai ma tuʻu le suavai. Faʻatoʻa le togavao i lauusiusi, nila, vaovao, paʻu laupapa poʻo faʻavao. O le mafiafia o le eleele e tatau ona tusa ma le 5 cm. O le uluaʻi vaiaso muamua talu ona totoina, e manaʻomia ai vai inu masani.

E faʻafefea ona tausia laʻau o loʻo i luga o le eleele

Faʻasalaina ma faʻamalo le eleele

Lingonberry e alofa, ae e tatau ona tausisi i le faʻaleleia o le suāsusu. O le susu ma le lamala e afaina ai le tulaga o le laau. O le filifiliga sili mo le faʻaleleia o le suavai o le faʻapipiʻiina poʻo le faʻaitiitia o le faʻavaivai 1-2 taimi i le vaiaso. Mo le 1 mita, faʻaalu e tusa ma le 10 lita o vai.

Vaʻaia taimi taʻitasi le palapala, faʻaeteete ia aua nei faʻaleaga le aʻa. Ia mautinoa e aveese le tau o vao vao.

Faʻasalaga

O se laʻau o mulch, lea e totoina i tausaga taʻitasi, o le a fesoasoani e faʻamautu ai le eleele ma faʻafefe ai le tupu o vao. Soʻo se mea e mafai ona faʻaaoga e pei o mulch (sili atu i luga o lenei i le vaega o le faʻaleleia). O le faʻaaogaina o keke meamea e pei o le mulch e sili atu ona aoga i le tulaga o le teuteu.

Laʻei pito sili

O fualaau vao e amata ona fafagaina mai le tausaga lona lua o le tuputupu aʻe. Faʻaaoga fomaʻi faʻamafanafana faʻapitoa e tusa ai ma faatonuga. E le tatau ona e fafagaina meaʻai (e mafai ona e susunuina le micelle moa).

Faʻasolosolo tuai

O le totōina ma le faʻaleleia o laumei e faʻamoemoe i le mauaina o se seleselega tele. O laʻau o le Lingonberry e faigofie ona faʻamalosi. Ina ia faatumauina le fualaau aina ma le lelei o fualaʻau, e tatau ona toe faafouina vao. I le mavae ai o le 7-10 tausaga talu ona totoina, ia tipi i lalo aʻa e latalata lava i lalo o le aʻa (tuu pine e tusa ma le 4 cm le umi). A maeʻa ona seleseleina, o le a maua se numera tele o seleselega, lea e mafai ona faʻaaoga e faʻalautele ai le nofoaga e tulaʻi ai.

Winter winter hardonberries

E faʻapefea ona lavea le photo a lingonberry

O le Lingonberry o se agamalulu malulu, o ona lanu lanumeamata lanumoana e tafe mai lalo o le loloto o le kiona. E le manaʻomia e ia se fale mo le taumalulu.

Fugalaau fugalaau e mafai ona tatu gutu i -4 ° C. Mo le puipuia o laau, ia ufiufi i mea e le nonoa (mo se faataitaiga, lutrasil) i le tautotogo i le po.

Tuputupuina o lingonberries mai fatu i le fale

Lingonberry fatu ma fualaau suamalie

O le tuputupu ae o laumei mai fatu o le fai togalaau e seasea ona faaaogaina, sili ona lelei le totoina o laau. Ae o le tele o tagata fiafia i le fale latou te filifili e tupu le laʻau mai fatu i totonu o se fagu.

  • A o le lūlūina, e manaʻomia ona fusi le fatu mo le 4 masina (o fatu e teu i le vaega o fualaau faisua o le pusaaisa).
  • Mo le lūlūina, faʻatumu mea lautele lautele ma se masini vaifofo oona. O se faʻafefiloi o le moega moe ma le moa sphagnum nutimomoia e atoatoa.
  • Faʻalautele fatu i luga o le palapala, faʻapipiʻi faigofie.
  • Ufiufi faʻatoʻaga i se ata tifaga poʻo se tioata, ma faʻamalosi i aso uma.
  • O le a manaʻomia ai le faʻamalamalamaina o le moli, ma le faiga o le vevela ile 15-20 ° C.

Lingonberry fatu photo mama

  • O le a aliali mai le lanu pe a mavae le 14 aso, ona mafai loa lea ona aveese le fale.
  • O togafitiga o fualaau aina e aofia ai le faʻafefeteina lelei.
  • O totogo malolosi ua totoina i ni ipu eseese ma ua ola, ona totōina lea i le eleele avanoa i le tautotogo po o le autumn.

Faʻaleleia fua o laumei

I fua, o fualaau o loʻo faʻasalalau e ala i le vavae, vaega o le rhizome ma vaevaega o le vao.

Faʻapenaina e ala i lanu meamata

Lingonberry propagation e ala i cuttings photo

Otioti vavae lanu meamata i le tautotogo ae leʻi amataina le totogo. O le umi o le uʻu e tatau ona 4-6 cm, eli i le eleele i le 2 cm. Laʻau i se potu, i totonu o se kiona poʻo vave i luga o se moega (ia tausia le faʻamamafana, ufiufi luga ma se fagu vailaau poʻo se pusa tioata. Lafo lelei manuia aʻo leʻi amata le tau malulu.

Faʻaauau i aʻa

Mo le taulaiga manuia, o se vaega o le rhizome e tatau ona i ai le tuputupu ae o pulumu ma togi. E seleseleina mai le faaiuga o Aperila i le sefulu tausaga muamua o Me. Muamua e tutusa ma le vavae ese.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

E mafai ona fevaevaeaʻi vao matutua vao. Fai le faiga i le tautotogo po o le autumn. Faʻasolo malie le togavao, vaevaeina i ni vaega ma totō le tufuga.

Lingonberry faamaʻi ma meaola faalafua

O faʻamaʻi pipisi e matataʻu i laumei.

Afai e aʻafia le anufe e le Exobasidium vaccinii (o se maʻi e taʻua o exobazidiosis), o laʻau ma laʻau pupu ma avea ma lanu piniki.

Gibber spotting - o se mea lanu uliuli i luga o le laau, o siama e tupu i le maualuga o le auvae, o le pito i luga e paʻu malie lava.

Mycosphereliosis - lanu mumu-lanu uliuli e aliali mai i luga o laupepa, ona lilo ai lea o le paolo palapala.

Luga - lanu enaena uliuli i laulaau.

Sclerotinia - mummification o le fua.

Moniliosis - vine laiti, lau, fugalaau faateleina i le lapopoa, ma iu lava ina mamago.

Ina ia puipuia le togafitia o le totoina o lingonberries ma le vai o Bordeaux. I faʻamaʻi pipisi, o le a manaʻomia ai togafitiga faʻasolosolo ma se sauniuniga faʻatau.

Ona o le faʻatoʻilaloina e le manulele Melampsora Goeppertiana, ua faʻapipiʻiina nei eletise e pei ona taua i lalo: ua faʻateleina, feliuliuaʻi, o le panicle ua faia, o pupu laulaʻau ua faʻapuupuu (o mea pito i lalo e pei o ni fua). Lingonberry lingonberry (maʻi mycoplasma) e le mafai ona faʻaleleia. O laau afaina e tatau ona faʻaumatia. O le puipuia o le tulaʻi mai o mea e sili ona lelei, o le taua faʻaonapo nei e faasagatau ai i meaola faʻamaʻi (o loʻo latou tauaveina faʻamalosi).

E le faʻalavelave faʻafefe ia pestberries. Faatasi ai ma i latou, o le moa laulaau e masani lava ona maua, e le masani ai, iniseti iniseti, aphids, ma isi iniseti fafati. Afai o maua ni meaola faalafua i luga o laau toto, togafiti i se iniseti.

O ituaiga sili ona lelei o lingonberries ma ata ma igoa

Lingonberry ituaiga Magenta ata

Fafaga le tele o ituaiga o lingonberries. Lalo tatou te mafaufau i le sili ona taʻutaʻua, taʻutaʻua mo le maualuga o le gaosiga ma le tele o vine.

E tele ituaiga o laumei laumei e lauiloa, e maua ai ni selesele lelei ma maua ai vine tetele. O le tele lava o ituaiga eseese eseese, teuteuga, tele o vine ma le gaosiga.

Lingonberry Rubin ata

Ruby o se ituaiga tuai o vine (seleseleina i le faaiuga o Aukuso). Aʻa e tusa ma le 20 cm le maualuga O fugalaau e paʻepaʻe le kiona. O fua o le lanu mumu lanumoana e tusa ma le 2, 2 g. E le manaʻomia le puipuia mo le taumalulu (e mafai ona tatalia se paʻu o le vevela -30 ° C), ae i le tautotogo e mafai e le fugalaau ona taofiofi sina taumalulu (lalo -3 ° C).

Lingonberry Coral ata

Uʻamea - faʻalaʻau toto e oʻo i le 30 cm le maualuga. Faʻatoʻa fua mai, fua faʻaluaina i le tausaga. O le mamafa o le mamafa o le pi e 3 g, 120 g o fualaau aina e aoina mai le tasi vao i le taimi. Le galuega a tagata Falani.

Lulu Lingonberry Pearl Pearl Bush Photo

Pulu Mumu - e eseese mai le ituaiga muamua o le laau e 25 cm le maualuga.

Mazovia - o le maualuga o upega o le 20 cm. O le ituaiga e maualuga-gaosia.

Lingonberry lanu mumu lanu samasamanoa ata

Kostroma pink - o vao vao e na o le 15 cm le maualuga. E amata mai i le ogatotonu o Aukuso.

O Sanna o se ituaiga masani i Suetena. O le mamafa o le pi o le 4 g, o le fua o le vao e 300 g.

Lingonberry i le kuka

O fua o le Lingonberry e aina fou. Ona o le i ai o le benzoic acid i le tuufaatasiga, ua mafai ai e vine ona faatumauina le fou mo 2-3 vaiaso. O le teuina o le uumi e faafaigofie e ala i le galo i totonu o le vai ma le malulu o le vevela.

O pi o se suamalie suamalie ma le manaia ma se paʻu o le oona. E ui lava i lea, latou te faia ni lapisi tetele ma faasao.

I aso anamua, o meaai fou sa teuina i fualaau suamalie. O nei lauti vine o se faʻaopoopoga sili lea i ipu o aano o manufasi. E le gata ina maua ai se uluai tofo, ae e fesoasoani foi i le vave oso mai o le ipu.

E le gata i lea, o vine o loʻo faʻaaogaina e saunia ai se mea inu ava malosi.

O mea faʻamalolo o lingonberries

Faʻaaogaina o meatotino o vine vine

Ona o le i ai o mea aoga ma vitamini, o laumela laumela e maua ai se faʻamaʻi malosi o manuʻa, antimicrobial, tonic, aʻafiaga ma le aʻafiaga o aʻafiaga.

O fasipepa ma fualaau e fasi ai siama, maua ai se aafiaga antipyretic - o mea e manaʻomia i togafitiga o malulu, flu, SARS. O le oona o loo i ai i le tofo o lenei pusa taugata e mafua ai le faateleina o le fiaai, o le mea lea mo tamaiti ma tagata ua faavaivaia e le faamai o se oloa e sili ona taua.

Faʻaaogaina ma le teuteuina o laulaʻau e faʻaaogaina e faʻamama ai le gutu ma le faʻaʻa, lea e fesoasoani tele e foia ai le tele o faʻamaʻi (aemaise lava, staphylococcal). E le gata i lea, o la latou meaʻai e maualalo ai le maualuga o le toto - e aoga tele mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le tele o taimi, o le lingonberries e faʻaaogaina o se diuretic i togafitiga o faʻamaʻi fatu ma fatu faʻamaʻi. O le taumafaina i taimi uma o le lauti ma le teuteuina o laʻau ma vine e fesoasoani e faʻamalolo atoatoa ai faʻamaʻi pipisi. E fesoasoani foi Berries e aveesea le rūmatism, gout, manava; I le avea ai o se punaoa taua o le porotini, ua fautuaina mo le oti.

  • Lingonberry jam o se togafitiga lelei mo prostatitis.
  • E fesoasoani le tincture i le togafitiga o le maualuga, gastritis tumau, ma le fiva.
  • O le sua o le Lingonberry, e pei o vine, e aoga mo le fualaʻau suamalie ma le toto maualuga.

Faʻatauga o vailaʻau faʻasaina

Mo sauniuniga mulimuli ane o le vailaʻau vailaʻau, o le aoina o mea tau vailaʻau (laulaʻau) e faia i le tautotogo aʻo leʻi amataina le vaʻaiga. Faʻapotopotoina, aua o le a paʻu le laʻau talavou pe a uma le faʻamago. O le aoina faʻalua e mafai ona faʻatino i le tautoulu i le faaiuga o le fuaina.

Tui lemu mai laʻau mai le ogalaau ina ia le afaina ai le laau. Toe mafai ona toe faʻaaogaina 5 tausaga talu ona toe faʻafouina le vao.

Toto laulaʻau lauulu ae leʻi faʻamago. Faʻalautele laulaʻau lapopoa i luga o se ie poʻo se nusipepa, faʻagogo i se mafanafana, faʻafefiloi ma lelei le ea.