Fugalaau

E faʻapefea ona totoina tulips i totonu o se ipu i le fale

Faatasi ai ma le oo mai o le lanu enaena, o le taumalulu o le autumn, ma sosoo ai ma se tau malulu, ou te manao i se la mafanafana, punavai ma lanu susulu o fugalaau. E le mafai ona aumaia uma i se galu o se togafiti faataulaitu, ae E mafai ona e susulu i luga o lanu lauulu e ala i le fugalaau i lau windowsill, o se faailoga o le tautotogo, le aso malolo o Mati 8 - tulip. O le iloaina o tekinolosi faigofie o le faamalosia o tulip tulip i le fale, e mafai ona e faʻafiafia ia te oe lava ma e pele ia te oe e ala i le faia o se motu o aso malolo i totonu o se fagu fualaau.

E mafai ona totoina ma totoina tulipe i luga o le faamalama o se fale mautotogi i totonu o se ulo?

E mafai ona faia ni tulaga mo le ola aʻe o tulip i totonu o le taulaga, talu mai o nei fugalaau e le faigata tele e faʻamalamalama ma tuputupu aʻe lelei i mea faʻapipiʻi.

O le fua o le vevela mo le totoina o ulu i luga o le faamalama e mafai foi ona tausia i le fale. O le mea autu o le filifili lea ituaiga eseese mo le tuputupu ae, aua o le teuteuga o le fugalaau o le a faalagolago i lenei mea.

O ituaiga o tulipisi nei e tuʻuina atu i latou i faʻasalalauga:

  • vave, maualalo ma le ogatotonu o le tuputupu ae ma se fugalaau faigofie po o le terry;
  • Tulips o le vasega manumalo ua vave ona fuga ma fugalaau lapopoa ma o le umi e oʻo i le 0.7 m (o le faamalosia o nei tulip e sili ona lelei);
  • o laau o ituaiga eseese o Kaufman ma Foster, e maualalo i le faaluaina o faatulagaga o petals, lua-tone.
Vaaia o tulipisi e mafai ona faʻasalalau: Kaufman ma Foster, vasega o le Triumph, vave, maualalo ma laʻititi

A e totoina pulu, e tatau ona e fuafuaina le taimi o le fuga, aua o le faamalosia e vaevaeina i le taimi o le fugaina e:

  • vave - vaitau o le vaitau i le taumalulu, Tausaga Fou ma le Kerisimasi (toto i totonu o ipu i le amataga o le autumn);
  • avega - fufuluina i le masina atoa o Ianuari ma le Aso Faasoloatoa (totoina ia Oketopa);
  • tuai - maua o fugalaau i le aso 8 Mati (totoina i le faaiuga o Oketopa - Novema).

I le faia o se faaiuga i ituaiga ituaiga tulip, e tatau ona e tausia le faatauina o mea totō. Tele pisinisi mai fafo faʻatau atu pipi na saunia faapitoa mo le faʻasaina (ituaiga faʻasili), o loʻo taʻua i luga o le afifi.

Afai e te filifili e faʻaaoga lau mea totō totoga, ona oʻo lea i le tautotogo e tatau ona e filifilia laau sili ona mamana ma ni lapisi lapoa mo le totoina o se fugalaau.

I le vaitau pe a amata ona valivali le tulip buds (o pito o lanu lanumeamata suia le lanu i le piniki, paʻepaʻe, samasama, ma isi) ua vavaeeseina i latou. O malosi uma o le fugalaau e alu i le atinaʻe o le vaega eleele lalo o le laau.

A uma ona samasama ia laulaau, ona eli lea o aniani, mago i le vevela o le potu mo le 2 vaiaso, ona tuʻu lea i le pito i lalo o le pusaaisa seia oʻo i le vaʻa.

A amata ona piki e le tulip amata le lanu, ona vavaeina lea, o aniani ua eli ma tuu i luga o le pito i lalo o le pusaaisa

Fale faʻaleleia tulaga i luga o se windowsill

Ina ia manuia le ola o tulip i le fale, e tatau ona ausia nisi tulaga.

Malamalama - e aʻafia ai le lelei o lanu. O itula o le ao e tatau ona le itiiti ifo i le 10-12 itula. I Ianuari ma Fepuari, o itula o le ao e 7.5-9 itula.

E oo lava i aso malulu e le lava lea ma e manaomia ona faamamaina laau toto mo le 3-5 itula. Mo lenei mea, e faʻaaoga ai moli po o fugalaʻau.

Lulu. O le vevela lelei mo le totoina o pulufana e 12-18 ° C.

Pe a paʻu le vevela i le 2.5 tikeri i le aso, o le amataga o le olaola e tolopoina mo le aso e tasi, ma o le faateleina o le vevela i le 20 tikeri, e ese mai ai, e tupu mai ai le latalata i le 2-3 aso.

Tulaga faʻatupulaia: malamalama o le itiiti ifo i le 10-12 itula ma le vevela o le 12-18 tikeri

Filifilia o Bulbs mo le totoina

E na o le sili lava ona talafeagai mo le faʻaleleia o vaalele tele faʻataʻitaʻiga, mea mamafa, mamafa ma, sili atu ona taua, matua maloloina.

Pulufaʻi e tatau ona 10/11 (muamua faʻamalosi) pe 12/12 + (faʻaopoopoga le tele), o numera i luga o le afifiina o loʻo taʻu mai ai se vaʻaiga o 10-12 mm, o le lautele e 35-40 mm.

O poʻo e tatau ona mamafa i le mamafa, e le faatagaina le mamafa o le mamafa i lalo o le 25 kalama (o le mamafa o le mamafa o loʻo taʻu mai ai e leai sona fugalaau). O le tele o le pulufana, o le sili atu foi ona mamana o le laau ma o le tele foi o le fugalaau.

E faapefea ona toto se fugalaau

A o lei totoina, e tatau ona faʻamamaina pulufana o le ufiufi enaenae mafua ai ona faʻamoemoeina lona tulaga talafeagai mo le totoina (leai se faʻamaʻi ma faʻamaʻi), faʻapea foʻi ma le tele o meaʻai ma le susu e ulu atu i le pulufana, o aʻa e vave ona ulu atu ile eleele.

Ona e tatau ona fufuluina ulu. E tuʻuina mo le 30 minute i se vaifofo malosi o le paluga faʻasalalau, pe vela i sauniuniga Maxim, Fundazol.

Le totoina o tulip, faʻaaogā ipu poʻo ni koneteina e tumu i le 2/3 o le eletise malamalama ma le faʻaopoopoga o le oneone ma le humus.

Pulufana e tu i se mamao e 2-3 cm mai le tasi, fai sina pipiʻi i totonu o se eleele faʻamamaina (ia faʻamaʻi le palapala e mafai ona faʻamaligi i se vai piniki o le manganese), faʻasusu i se vaega o oneone ma eleele i luga.

Pulufana e tu i le mamao o le 2-3 cm mai le tasi ma le isi, ma tuʻuina atu i totonu o se eleele faʻamamaina, faʻafefete i se oneone oneone ma luga ole luga

Pulufana e tatau ona tafia atoa.afai a maeʻa ona faʻasusuina, ona toe ufitia lea o le eleele.

E le pei o eleele tatala, o le faamalosia o aniani e le loloto i se maualuga e oo atu i le 3 pusa mita.

Pulu e toto ai tane mo le susu tuʻuina i totonu o pusa paʻu ma auina atu e faʻamafanafana i se nofoaga malulu, fogafale poʻo le pusaaisa.

I le vevela o le 5-9 ° C, o aʻafiaga e maua aʻa mai ia Oketopa ia Ianuari-Fepuari. Vaitaimi, e tatau ona faʻamamaina le palapala ma faʻamaʻalo le mea e toto ai.

3-4 vaiaso aʻo lumanaʻi le vaitau o le fugalaau ua filifilia, o atigipusa ma tulip ua aumai i totonu o le potu ma faasolosolo lava ina amata masani i le malamalama.

O aso muamua e 3 e manaʻomia e le sili atu le maualuga o le vevela o le ea + 15 ° C ma o le moli e le o tele (e le aofia ai le susulu o le la). E sili atu ona faʻapouliuligia ia totogo, ufiufi i luga o le ufiufi poʻo se fasi sikuea lua.

Ona faʻalauteleina lea o le vevela i le 18 ° C ma tuʻu i luga o se faamalama malamalama lelei. Ma o le vevela mai le radiators itiiti e afaina ai le vevela i luga o le windowsill, o le laau ua puipuia maualuga mai le radiator ma se mea i lalo o le laminate.

I luga o se faamalama malulu tulips o le a totogo mo se taimi umi, ma i luga o vevela vevela mai le ea malulu e mafai ona faʻamago. O le mea lea, o tulip ma le leai o se malamalama e le faʻalauteleina, o loʻo faʻamafaʻailogaina.

O le faʻavaveina o le faagasologa o le selesele tulip e faʻaaoga:

  • fufulu o ulu i se fofo o gibberellin mo le 48 itula;
  • fafaga le totogo o tulip ma se vaifofo o gibberellin e tolu taimi seia oo ina tupu, lea e faaopoopo atu i le faatelevaveina o le amataina o le fugalaau e fesoasoani i le faateleina o pulupulu.

Faʻamalosia tulipili i le fale:

Auala e ola ai: tulafono mo le tausia o fale i le tautotogo ma le taumalulu

O le tausiga atili o laau toto e aofia ai le faʻamalosia ma le faʻamalosi.

E tatau ona masani le faʻasaga, e le tatau ona faʻamago le eleele ma e sili atu i le vai mai le pulu moli ina ia mafai ai ona tufatufaina atu le vai ma e le afaina ai le eleele.

E fautuaina e ave vai ua tuʻufaʻatasia pe pasi i se faamama ina ia faʻaitiitia ai le tele o masima o iai. O le suāsusu e sili ona lelei e faʻafefe ai le vai.

I le sefulu aso muamua, faʻafefe faʻasolosolo faʻatasi ma le pito i luga 0.2% fofo o le calcium nitrate, lea e siitia ai le tuputupu aʻe o aʻa malolosi.

E le gata i lea, e fafagaina le potassium ma le ammonium nitrate, e faaopoopo ai le 20 g i le 10 lita o le vai po o fomaʻi faʻapitoa. E mafai ona e faʻaaogaina faʻamalosi faʻapitoa vai e pei o fuga, vegaflor, vemavit, herbassol.

Pe a faʻaaogaina fomaʻi, e tatau ona matua mataʻituina le fua.ina ia aua neʻi faʻafefeina laau ma e le mafua ai ona mumu. O le faʻafefe o pupuvaga e mafai ona tupu i le leai o se fua.

E tatau ona faʻaauau pea le faʻasalaina, e le tatau ona faʻamago le eleele, faʻafefete ma sui i luga

Afai e te manaʻo e faʻasao le tumutumu pe a uma le fugalaau, ona maeʻa ai lea o le fugalaau, matou te faʻaauau pea le tausiga o tulip i luga o le eleele. Matou te faia ni vaiinu, laʻei pito i luga, ina ia toe faʻafoʻi le pulufana ma faʻalautele ai meaʻai.

A uma ona samasama le laʻau, matou teliina tulip, faʻamago ma tuʻu i latou i se pogisa, mago seʻia oo i le autumn.

I le autumn, o ulu e totoina i eleele tatala, e le talafeagai mo le toe faʻasalaga (faatoa maeʻa le lua tausaga o le toe faʻaleleia i eleele tatala e mafai ona toe ave mo le faʻasaina).

E leai ni faigata faʻapitoa e totoina ma totoina tulipili i le fale. O le mea sili saʻo le fuafuaina o le taimi o le totoina ma le totoina o mea, usitai i tulafono faavae o le galueaina.

Ma toto fatugaʻau, oi matou, i le avea ai ma tamaiti, o le a ola i le faʻamoemoe mo le vavega o le fuga.