O le togalaau

O lau togalaau o le a teuteuina i le matagofie o Talgar

Mananaia, i ou luma le matagofie o Talgar - faʻamatalaga, e le mafai e ata ona faʻamatalaina le tofo ma le manogi o le fua. Ae mafaufau i le mafanafana mafanafana i totonu o lou alofilima ma le manogi e sau mai fualaau suamalie. O lenei vavega e teuina i le taumalulu uma, ma e sili atu foi lona taua. Tau lava e le tuai i le seleselega. Toto i totonu o lau togalaau le ituaiga lauulu Talgar beauty - o lenei laau e tele mea lelei!

Faailoga o le vasega

O le matagofie o Talgar matagofie o le taunuuga lea o le fausiaina o saienitisi Kazakhstani. O le faavae mo le ituaiga fou o le Pear Forest Beauty, pollinators - Pears Conference, Hoverla ma Klapp e sili ona fiafia i ai. O le ituaiga fou e fai ma faatusa o se laau tele-tele. O le Talgarlelei e le maua ai le tutoʻatasi, o lea e manaʻomia ai e ia se palota. E sili atu pe afai o le a avea lava ma pears na faia, o le Konafesi poʻo le Goverla.

O laulaʻau sosolo e faʻalautele mai le ogalaau i le taumatau saʻo. Paranesi e ola ma fua mai, e paʻu, e afu ai le laau. O le fulufulu e lauulu, e le mautonu. O le laau e maualuga le faigata o le taumalulu ma ua totoina i soo se mea i le Europa o Rusia.

Pest of fruit fruits - faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O se tasi o uiga pito sili ona taua o le ituaiga o le ituaiga o lauulu Talgar e tusa ai ma le faamatalaga ma le ata o lona tetee atu i meaola faalafua ma faamaʻi. E taua le leai o se paʻu i lenei ituaiga o pears. O le numera o togafitiga faʻasolosolo ua faʻaititia i se mea maualalo, o lona uiga o fua mama o le a pa'ū i le laulau o le aiga.

O le Talgar beauty e tupu fua mo le 5 tausaga talu ona totoina. Fruiting e masani lava. O le laau e le o faigata ona tausia, tupu i luga o eleele leaga, ae, e pei foi o isi Pears, e fiafia i se avanoa lanu ma le vai maualalo. Fertilizing ma faʻamaina o le a faʻaopopoina se fualaʻau ma faʻafiafia le fua. O uiga o le ituaiga o le ituaiga o le ituaiga o le tala o le Talgar e naʻo le lelei.

O fua e lapopoa, faʻaloloa, teuteuina matagofie, e pei o se fagu ma lalo ifo. O le mamafa o le kopi e tasi e tusa ma le 200 g. O se lanu lanumeamata lanumalie ma se foliga manaia matagofie. O togitogi solo e fatu ai se mea e le masani ai. O le aano e lelei lona fatuina, suamalie, maoaʻe. E le o tagata uma e fiafia e talisapaia. Ae o tagata uma lava e ioe o fua o loʻo i ai pea, ma o le tofo i taimi o faʻamaumauga e faʻaleleia.

Pepa mo le teuina e tatau ona aveeseina aʻo lei oʻo. Afai o le fua o fualaʻau e tautau i luga o le laau mo se taimi uumi, o le a avea le tino ma mea enaena, o mea e tofo ai. O le seleselega o le tala a Talgar ia Setema.

Faamemelo i le ata o se pine. Taliga matagofie, mamafa i fualaau aina:

Agrotechnology pears ituaiga Talgarlelei

O le tausiga o le fualaau aina ma le fatuina o mea e ese. E mafai e se tagata matua ona faʻapalepaleina taimi faʻaletonu ma le onosai. Mo le 5 tausaga, e tatau i se tamaʻi fatu ona tuʻu le faavae mo le fuaina mai o le lumanaʻi. Ae o nisi o gaioiga pe a totoina ma tausia se matagofie o le tala a Talgar e manaʻomia ai le gauai faapitoa:

  • fetaui lelei;
  • fafaga ma le pito i luga;
  • teuteuina
  • puipuiga puipui;
  • fale mo le taumalulu.

E ui i le le mautonu o se tagata matua, e manaʻomia le siomia o le fatu ma le tausiga. O se tamaʻi lua tausaga soifua maloloina ma le aʻafiaga o aʻafiaga o loʻo faʻatofuina i le vai mo le aso poʻo le 36 itula.

O se lua o loʻo eliina i luga o se paluga o le la, i le itu i matu, e tatau ona puipui le laau i se pusa. O se lua e oʻo i le 1 m loloto e faʻapipiʻiina i se alavai faʻavaivai o maa, piliki piliki, ufiufi i le oneone, ma le lagolago o le siteki i totonu. Ua sasaa mai se faaputuga mai le eleele lafulemu, ua salalau solo aʻa. Uʻu aʻa i le laufanua lelei ile centimita, ona mafai lea ona fufuluina le paluga i le superphosphate ma le masima masima. O aʻa e le tatau ona maua ai se vevela i le faʻafesoʻotaʻi ma faʻamaʻi pe a fafaga. O le eleele i luga o aʻa ua faʻasaʻoina, solipalaina ina ia i luga o le eleele le nofoaga o le sikola. O le fagu vai inu e mulimulitaʻi.

Ina ia lagolagoina se fanau laiti, o le a lafoina se siteki i le eleele. E le tatau ona avea ma se uamea uʻamea poʻo se paipa - e malulu i le taumalulu. O lea la e le pala le laau i le umi, e mafai ona e laʻititi laitiiti le pito i luga o le afi, filifili se moa. Pe a mulimulitaʻi, e tatau ona i ai avanoa avanoa i tafatafa o le ogalaau - mai le faʻavave o le faʻamaʻi.

O le faʻasalaga e faia i le gasologa o le vaitau. Mo le faia o lenei mea, eli ai se poloka vavao. E oʻo i le 2 pakete vai e sasaa i luga o le tasi laau. O le eleele e tatau ona susu, ae le susu. O fualaau e fafagaina faatolu i le vaiaso, laau - 4 taimi i le masina. I le tausaga muamua, o fuālaʻau e le faʻapalapala. I se taimi mulimuli ane i le tautotogo, o le urea mūmū po o le ammonium nitrate ua tuʻuina i totonu o le eleele i totonu o togalaau, i se loloto loloto. Pe a faʻafeinu, o le a faʻaleleia le eleele palapala. A maeʻa le seleselega, ona fafagaina lea o le laau i le faapalaga, fulukalama ma le vailaʻau faʻasaina.

Mo le taumalulu, o pears i totonu o le vailaʻau o le laufanua faʻamaina e faʻafefiloi ma muaʻi faʻamamaina ma paʻepaʻe laau. O se mea lelei e ufiufi ai se mea e le o lalagaina. E mafai ai e le laau ona manava ao puipuia.

Laʻau amataina i le tausaga lona lua, ma tuʻu ai se faʻamautu tutotonu e tasi. Pe a teuteuina, ona aveeseina lea o lala i totonu ina ia aua neʻi ufiufi le pale.

O fua puipui e aofia ai togafiti faʻatagaina ma togafiti lanu meamata, e faʻamalosi ai paʻu i luga o se laau ma mailei ma le manogi o fua o le suamalie mo se faʻatoʻaga.

Afai e te tausia se pi, o le Talgarlelei e tusa ai ma le faʻamatalaga, o le a faʻaalia e le ata se mea faapenei:

O galuega uma o le a totogi ma le matagofie, faatasi ai ma le fiafia o le tausaga faʻaletausaga e seleseleina ai le tala a Talgar.