Fugalaau

Faafitauli e tuputupu ae bougainvillea i le fale

I le natura, o bougainvilleas matagofie o laau tele ia e lagona lelei i le mafanafana o le tau i Amerika i Saute. O le alualu i luma i le totoina o lenei faatoaga i le aiga e faalagolago i le iloaina o uiga o le laau ma ona manaoga.

O le mea e sili ona fiafia i le bougainvillea e mafua ona o lona fuga. Ae e le o tagata uma e iloa o lanu paʻepaʻe, lanu viole, samasama ma le piniki i pito o le paʻu e le o fugalaau, ae o laulaau teuteu poʻo ni mea faʻataʻaliʻoliʻo o loʻo siomia ai fugalaau moni sili ona taua, toetoe lava a le mafai ona iloa. I tafatafa o lanu paʻepaʻe-paʻepaʻe papaʻe, e tolu ituaiga o fatu-fatu e oʻo i le 6 cm le umi.

Afai e iloa e le fai togalaau o lana fagafao, bougainvillea, o le a leiloloa laulaau i le fale, pe ua paʻu ese mai le laau, o le mafuaʻaga o le faafitauli o se suiga i tulaga o le taofia.

O le faatupuina o se suiga i le setete e mafai ona:

  • siitia le laau mai le ea, i le mea sa i ai i le taimi mafanafana, i le fale;
  • fugalaau fugalaau mai lea faleoloa i lea fale;
  • suiga o le taimi i le vevela ma le faʻamamaina o tulaga i totonu o le fale.

E masani lava, i lalo o isi tulaga tuputupu aʻe, bougainvillea vave vave faʻafelatai ma toe lafoaʻi, tuʻuina atu ni pulumu fou lanu eseese.

Ae i nisi tulaga, o le faafitauli e leʻo foia na o ia lava, ma e manaʻomia e Bougainvillea le tele o le silasila mai le tagata e tausia.

Aisea e lafoai ai e le bougainvillea laʻau?

I le faaopoopo atu i suiga i le nofoaga, o faʻataʻitaʻiga e avea ma mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le soifua manuia o aganuu. Bougainvillea e tali malosi atu i le fesuiaiga o vaalele malulu. E aofia ai:

  • matagi e agi ai se fugalaau i totonu o le togalaau, i luga o le faapaologa po o le loggia i le taumafanafana;
  • tulaga e oso ai bougainvillea i le fale i le matala matala poʻo lalo o le transom.

O le tuʻi i le laʻau e mafai foʻi ona faʻafeiloaʻi le fagu i se isi faamalama, faʻapea foʻi le liliu o le atigipusa ma se laau e sauniuni mo le fuga.

E le itiiti ifo le lamatiaga mo bougainvillea o se soliga o le pulega o le vai.

E taua le manatuaina o le mafanafana o le tau ma se gaioiga malosi o le togavao e manaʻomia ai le tausisia pea o le susu o le eleele. O le faʻamagoina o le aʻa ma ona lologa e tutusa lava le lamatia pe a paʻu le sua i totonu o le paʻu ma le palapala i totonu o le ulo.

Talu ai o le bougainvilleas i le taimi nei e itiiti le manaomia o le susu, o le fafaga i le taumalulu e manaʻomia foi le sili atu ona taua ma le sili atu. Afai e sasaa i taimi uma le laau, tali le fesili: "E fiai E leai se taimi e maua ai le taimi e faʻafefe ai le susulu o le susu, e faʻavaivaia ai faiga o le gataifale. O se taunuuga, lanu samasama ma le mamae i luga o se laau lanumeamata lata mai.

Laasaga faapena e faia pe afai e itiiti se vai e maua mai ai. Faatasi ai ma le faatapulaaina o mea taumafa, e tuua mai le bougainvillea pauu lauusiusi. O le mea lava lea e tasi o loʻo faatalitali mai i puipui o loʻo ufiufi pito o lala.

E pei o le malulu, o le vevela vevela vevela e sau mai mea masini afi e matautia mo bougainvillea i le fale. E matua leaga lava, o le ea vevela e aʻafia ai laʻau faʻapitoa na faia i le amataga o le tautotogo. E oo lava i luga o lala ola ola pea, o gaogao le lelei ma laulaau ua faia.

E pei o isi fualaau i totonu, e aafia le bougainvillea i meaola faalafua e faʻavaivaia ai le laau. O nisi tulaga lamatia o le vaʻaia o le apogaleveleve, pe a maualalo le maualalo o le ea, latou te osofaia le fugalaau i totonu o potu. Faatasi ai ma le tausiga o togalaau, o le laau e matautia mo le fuaina o iniseti, aphids, caterpillars ma whiteflies e 'ai le greenery.

EAfai e ave le laau i se loggia poo se togalaau i le taumafanafana, e tatau ona e mataituina ma le faaeteete ia fesuiaiga i le vevela o le po. A o Aokuso ma Setema, pe a malulu le ea i le +5 ° C, e mafai e le bougainvillea ona gau ma galo ai le na o laʻau, ae o nisi foi o lala.

Aisea e le ola ai bougainvillea i le fale?

O se lanu lanumeamata o le bougainvillea e mafai foi ona mafua ai le atuatuvale popole ona o le le lava o le fugalaau po o le le lava. O mea o loʻo iai i totonu o se tamai ulo e faʻailoaina ai i foliga vaaia o le pulupulu, ma le tele o pusa "otaota" e fai ai se fugalaau maloloina "fatten" ma mumusu e fuga.

O le mafuaʻaga e le fuga ai le bougainvillea i tulaga o le potu atonu o se vaitaimi e le saʻo le faatulagaina o le malologa poʻo lona toesea atoa. O le i ai i totonu o se potu e vevela nai lo le 10-12 ° C, e le faʻafefeteina le bougainvillea e taoto le tumutumu o pulumu, o lea e le tatau ai ona e vaʻai i le matagofie o vaitau i le isi vaitau.

O timuga malulu i le taimi o le taumafanafana e iai foi se aafiaga le lelei i le fuaina o le fugalaau. E le gata i lea, e oo lava foi i le mea na gaosia e sili atu le vaivai nai lo le mea masani.

I le faaopoopo atu i le mou atu o le papa, o le le lava o le moli e mafua ai ona tupu, o le laau e leiloa lona foliga, lea e tausia lelei e ala i le teuteuina. O lenei tulaga e sili atu ona le fiafia mo tagata e umia pisinisi e ola i luga o le faavae o le bougainvillea.

O nisi taimi o le mafuaaga e le fuga ai le bougainvillea i le fale e le o iloa. Ae e mafai ona e faʻagaoioia le faʻavaeina o pulumu, pe afai e te faʻapipiʻi se fugalaau se "meaʻai" itiiti. E faʻatatau i le tulaga o le laau ma lona tele, o le fafagaina e taofi mo le 2-4 vaiaso ma le faʻamaina ua faʻatapulaaina. O se vaega o le vai e tuʻuina atu i le laau pe a uma ona mamago le pito i luga. O le faailo e sauniuni e bougainvillea o le faʻapipiʻiina lea o weni laiti ma fugalaau i pito. A maeʻa, ona toe faʻafeiloaʻi lea o le pito i luga ma fafaga e pei o muamua.

Trimming bougainvillea i le fale

I le tautotogo, o loʻo i totonu o le bougainvilleas i lalo o le seleseleina, o taimi uma e aveesea uma ai aʻafia ma mamago, ma o lala taʻitasi taʻitasi ua vaeluaina le afa.

I le tau mafanafana, ia tausia le teuteu ma faafaigofie le tausiga o le bougainvillea, ua faapuupuuina pupuva ua mou ese, ma tuu ai le 4-6 i luga ia latou. O lenei fuataga e fesoasoani i le faʻagaoioia o le tuputupu ae o lau o vine, lea e mafai ona tatala ai fugalaau fou i lenei vaitau.

Lignified shoots ua sili atu i le 3-4 tausaga e le tatau ona teuteuina, aua o le a le toe ala mai i luga o lala matutua matutua, pe latou te faia foi ma le le fiafia.

Ona o le faigofie e mafai ai e bougainvillea ona teuteuina le teuteuina i le fale, e le gata o laau vao ua ola i luga o lenei faavae ma le fesoasoani o le faia o fuafuaga, ae faapea foi ma laau lauiloa ma ni talofa mataʻina. Leai se mea e sili atu ona manaia, o mea e fai ai bougainvilleas i luga o laʻau, o mea teuteu teuteu poʻo mea e faʻaleleia.