Laʻau

Pseudananas - O se Suiga Sili i Pineapples totonu

Faatasi ai ma faifeau talu ai nei, e le o se mea e sili ona mataʻina, ae o laau aupito sili ona matagata ua sili atu ona lauiloa. Pseudananas o se tasi lea o mea e le masani ai, ae sili atu ona faigata ma le le taua. E ui lava i le matagofie o le fugalaau, e masani lava ona manatu o se "tagata mativa" o pineaples totonu. Ma e naʻo le sailiga mo le vaʻaia nei o loʻo faʻamatalaina ma fetaui e tusa lava pe le o tagata e sili atu ona malamalama i mea totino o loʻo aʻafia atu i le lelei atoatoa o lenei fale.

Pseudananas o se auala sili lea i pineapples i totonu.

E le o se tala e le masani ai e uiga ile pineapples teuteu - pineapple pineapple

Pseudananas ua manatu o se aganuu laiti. Na na o le faaiuga o le 19 senituri, na maua i totonu o le lanu meamata ma i totonu o togalaau o Europa, na o le seneturi mulimuli na maua ai. O lenei laau ua leva ona mafaufauina i le ituaiga Pseudananas, o se tasi o mea ofoofogia Latin American endemic, ua avea ma sui o se tasi ituaiga ituaiga - pseudo pineapple fodder, po o Sagenarius (Pseudananas sagenarius).

O se toe iloiloga talu ai nei o le faavasegaga na mafua ai le i ai o le laau i le ituaiga Pineapples e avea o se ituaiga ese ma le manino o ituaiga o aiga - Sagenarius pineapple. I tusi, i le Western catalogs ma i faʻatau faʻatau, pseudo-pineapples o loʻo faʻatau pea i lalo o le igoa tuai o le pseudo-pineapple, ma feeseeseaiga e uiga i le tulaga o lenei laau faʻaauau pea.

E ui lava i le igoa, e tuusaʻo faʻaalia se foliga tutusa, o le pineapple pineapple e sese lona manatu o se isi mea poʻo se kopi o pineapa masani. O lenei aganuu e mafai ona maofa i mea uma e teuteu ai ma ona uiga masani, e ese mai i lona uso malosi.

I le natura, o pseudo-pineapples e maua i Amerika i Saute. E sili atu ona lautele i latou i Bolivia ma Pasila, e ui lava o lenei laau o loʻo maua i le tele o Ekuatoa, Paraguayan ma le vaomatua o Atenitina.

Pineapa, po o pseudo-pineapple sagenarius, po o stern (Ananas sagenaria, synonym - Pseudananas sagenarius) o se ituaiga mea e masani ona fesootaʻi ma pineapa tetele-tufuga, ae pe a faʻatusatusaina nei laau e lua, o le eseesega e foliga mai e mataʻina.

E ui i fesoʻotaʻiga aiga, e na o le tasi lava le mea e tutusa lelei - o mea tetele e pei o mea e pei o le faʻaaogaina o siama fualaʻau. O le pineapple Sagenariusa e sili atu ona tele "vao", e le o ia te ia se ituaiga o laulaau i totonu o le pusa, itiiti le lapopoa, e oo lava i ituaiga sili ona lelei, ma o le lau e foliga leaga. Ae i le isi itu, e sili atu ona lelei lona togafiti. E tusa ai ma atinaʻe o atinaʻe, o pseudananas o se aʻoaʻoga masani. Ua maliu le tina o lona tina pe a uma ona fuga.

Pseudananasas o laau tetele ma e manaʻomia se avanoa tele. O le laʻau lapopoa o le "laau" e ola umi i le 1.5-2 mita. Faʻamataʻu faʻapipiʻi pine e maua i le pito i lalo o le taʻavale tele, o loʻo maua ai ni tamaʻi tama teine ​​e suia atoatoa le tina pe a maeʻa fua.

O tamaʻi pseudo-pineapple foliga foliga lelei ma e pei lava o le pineapple presta. Tagata matutua, o loʻo faʻateleina ona latou "foliga mai" foliga vaaia. O le laau faʻatasi ai ma tamaiti e maua ai le lagona o vao vao.

O laʻau o le pseudo-pine e faʻalelei i le lautele ma le umi. E le pei o laulaau o le pineapple, o le pito i lalo o laulaau o lenei pineapa e mafai ona oʻo i le 7 cm i le tele. I le salalau, pala, pine tele rosette, e oʻo atu i le 40 fuga o le lau o se foliga e pei o le paʻu o le ulu ma se vaega e leai ni mea e gaosia.

Ona o le uumi o le sili atu i le 1 m, i le tagata matua o loʻo faʻamaʻapeʻaina laulaau o le pseudo-pineapple e foliga mai e sili ona matauina. O le lanu lanu o paʻu paʻu o loʻo faʻapipiʻi faʻatasi ma sikula o le uila i luga o le pito i lalo ma faʻailo lanu enaena i le pito.

O fualaau pseudo pineapples e matua aoga lava. Pupuu, e oʻo atu i le 30 cm le umi o fugalaau ma le leaga o aafiaga o fua i luga o le fogaeleele e faapaleina i se mea taua tele-ogatasi ma le pala, faapuupuu pupuʻu, fasi mea e pei o sela e pei o le mafiafia ma le lanumoana-lanu mumu ma le fugalaau fugalaau e oo i le 5 cm le uumi moli moli ma pusa mafolafola faʻasalaga saʻo e iai se lanu vavalalata lanu viole ma se paʻepaʻei paʻepaʻe.

O fugalaau ma vaeluaga tutusa e tutusa le uumi, o laʻau e tupu aʻe i petals, lea e naʻo le faamamafaina o le "mama" o laina o mea leaga. Pseudananas cones ma se umi e oo atu i le 17 cm le lautele e oo atu i le 9 cm, latou te aoina i le 200 fugalaau. Fugalaau fuga mai malie, i le itu, mai le pito i lalo. E le pei o lau laau lauolaola, o foliga e foliga mai e tutusa lelei ma maofa saʻo. O meaola mumu lanu mumu, e foliga mai o se mea teuteu faapitoa.

A maeʻa ona toto, o se meaʻai suamalie, malie, soʻo matagofie o pineapple ua nonoa. O o latou lapopoa e sili atu i le tele senetimita le tele o le faʻalavelave (oʻo i le 20 le umi i le 10 cm le lautele). O le pseudo-berries sa sua mo se taimi umi, suia le lanu ao latou matutua i se mumu sesega ma se lanu piniki.

O le matua matutua o le pineapple leaves ua amata ona faateleina ma sili atu le "vao" foliga vaaia.

Tulaga mo le ola i pseudo-pineapples totonu

Pineapple Sagenariusa - o le mea aupito sili ona lelei o pineapa uma, ma se mea e sili ona lelei le fetaui lelei i nofoaga nonofo ma e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa. O sina mataua laʻititi i le vevela mo le taumalulu o le fua lea e tasi e manaʻomia mo lona fuga lelei. Afai o le pseudananas o le taumalulu i le mafanafana, o loʻo tumau pea le teuteuina o le lanu meamata ma le malosi e ola ai, ae atonu e le fuga i tausaga taitasi (lea e le o taimi uma e tupu aʻe ai i luga o mea faʻafefiloi, e tupu lenei mea i le malulu malulu).

Pseudananasas o ni tagata tauva lelei mo le fatuina o togalaau vevela ma le aafiaga o vaomatua vao vao i greenhouses ma conservatories. Ole lapoa lenei, ma tele mea totino lea e vave fatuina ai se lagona. E fautuaina e tupu i totonu o potu latou te faalagolago ai i aganuu i fafo poʻo le mea e tatau ai ona fatuina se lagona o le faʻaogaina o fanua.

I vaega e tasi, o le a le faʻaumatia foi lenei laau. E sili atu ona lelei le faʻaleleia o le tele o isi talamalo i potu nonofo ma e talafeagai i soʻo se mea e leai se mea e tatau ona filifilia e faamamafa ai agavaʻa ma tutusa, aganuʻu ma togavao, o se mea manaia matagofie i laina saʻo ma le faʻatulagaga o fetu faʻaonapo nei.

Malamalama ma le tuʻuina atu

Pseudo-pineapples e sili ona fiafia i nofoaga o le la po o le malamalama sili ona susulu. Mo i latou, o faamalama o faamalama o saute, sisifo ma tonga-sisifo e foliga lelei, ae a filifilia se nofoaga e tatau ona e amanaia ai le faigata o le faatoagaina laau ona o lona tele.

O le tele o pseudo-pineapples matutua, e ui lava o le nofoaga i luga o le windowsill e tumau pea le lelei, e seasea lava ona faatagaina oe e tuʻu saʻo ni atigipusa. Pseudo-pineapples ua tuʻu latalata i pupuni pe a mafai ai.

Pe a faʻatau mai le pineapple-pineapple, e tatau i se tasi ona amanaʻia le le ogatasi ma le faʻaaogaina o lenei talatala. Pseudo-pineapples e manaʻomia ona lava le avanoa. O lapisi lapotopoto, faʻatasi ai ma fatu laʻitiiti e ola aʻe i le pito i lalo, e manaʻomia se mamao mai isi laau totō, ma faʻafeiloaʻi faʻamalosi e faʻafesoʻotaʻi ai lau laʻau.

Laititi ma le ea

Pseudo-pineapples lagona le mafanafana i le vevela o le potu. I le vaitau o le tuputupu ae malosi, soʻo se faailoilo i le va o le 20 i le 25 tikeri e talafeagai mo i latou. O le vevela e afaina ai le teuteuina o laulaau, ae leai se mea leaga e tupu i le laau i le maualuga o le ea pe afai e faʻafetaui le vai ma le susu i le taimi.

I le taimi o le taumalulu, o pseudo-pineapples o le a sili ona manaia. O le vevela e tatau ona tuʻu ifo e le itiiti ifo i le 2-3 tikeri - e oo atu i le 15-18 tikeri o le vevela. O lenei laau e le fiafia i le malulu, i le taumalulu i le maualuluga o le mafanafana o le a manaia lelei, ae e mafai ona fulafula ona seasea pe i taimi tau.

I le taimi o le taumalulu, o pseudo-pineapples e sili ona fiafia i ai le paʻu malie.

Nusi pineapple care i le fale

O le Pineapple Sagenariusa o se mea lelei sili ona lelei i le pineapple masani ma o se laau tele ma tele. O le tausia o lea mea e matua vavalalata lava i tulaga faatonuina mo le tausia o totonu ole laau ole fale e mafai ona fautuaina lenei bromelia i ni tagata fai togafiti poto. Suavai lelei, toso maualuga luga - o mea uma lava e manaʻomia e lenei fale.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

E tusa ai ma mea e manaʻomia mo le suāsusu, o le pseudanas e tumau pea le laʻau masani. I le tautotogo ma le mafanafana, e matua malulu lava le susu e tumau ai pea le susu, i le va o nei auala na o le pito i luga o le eleele o loʻo i totonu o pusa. Aua o pseudo-pineapples e faʻaaogaina le faʻamaina masani, ma aua nei sasaa vai i totonu o le pusa.

I taimi o le vai, e tatau ona e faʻaeteete lelei, taumafai e aua le sola le pito i lalo o laʻau ma laʻau, sasaa vai i le nofoaga o pusa. E le taliaina e le laau le paʻu poʻo le susu tele; a oʻo ina vevela, ua maeʻa maeʻaeʻa le eleʻele eleʻele. I le tautoulu, e faʻaitiitia le faʻafefeteina ma o le faʻaaogaina o le laau e faʻaaogaina i sina faiga faʻapitoa ma le faʻamagoina o le meaʻai i le va o vai.

Le pineapple pineapple e le o sao i le vevela o le ea. O le faʻaleleia o le manava e tatau ona naʻo le vevela poʻo le taimi o le faʻaogaina o le faʻavaveina o masini. Ua faʻamalieina le fale i se mea faʻapipiʻi faigofie, e ui lava pe a tupu aʻe i le aoina o mea, e mafai ona e faʻapipiʻi mea e faʻamamafa.

Fertilizing ma le faʻafefiloi

Mo le pseudo-pineapple, o le tele o le faʻaaogaina e tutusa lava le matautia e pei o le pala o palapala. E fafagaina le laau i le tautotogo ma le mafanafana 1 le taimi i le 3 vaiaso, faatasi ai ma fua masani o le faʻamaʻi. I le tautotogo ma le taumalulu, o le laei pito i luga e le lelei tele e faia i vaiaso uma 5-6 vaiaso. Mo lenei faʻatoʻaga, e faʻaaogaina ai fomaʻi faapitoa mo bromeliads.

Suiga ma sui

Mo pseudo-pineapple, e tatau ona e filifili ni atigipusa lapoa, lautele e mafai ai ona atinaʻe saoloto o itu pito. O le tele naua e faʻaititia ai le tele o ipu mo se laau e le aoga, ae manaʻomia le avanoa mo le atinaʻe mo le tele o tausaga. O le lautele o le koneteina e tatau ona sili atu nai lo lona maualuga.

Pseudananas e faatoa totoina i le taimi o le alualu i luma o le tuputupu aʻe (mai le amataga o le tautotogo i le ogatotonu o le taumafanafana), pe a uma ona gafatia atoatoa e le laau le malosi e tupu ai. Suiga i tausaga taʻitasi, pe afai o le pineapple pineapple e iai se avanoa e ola ai, e leai se mea e manaʻomia mo vao.

A filifilia se mea mo le pseudo-pineapple, e sili atu ona lelei le nofo i luga o le vaʻavaʻa, faʻafefiloi malamalama. O mea teuteu sauniuni e faia mo bromelia e lelei. E mafai ona e saunia se paluga o le eleele ma oe lava e ala i le fefiloi pepa, palapala masima, peʻa ma le oneone i se fua faatatau o le 2: 1: 1: 1 ma faia se lima o le faʻamalosi o mea faʻaopopo ma mea iniseti.

I le taimi o le gaioiga, e tatau ona aveese ia laupepa tuai mai le pseudo-pineapple, pe a manaʻomia, e vavae ese vao. I laau, e tatau ona e taumafai e aua le faamanualia aʻa laiti. O le loloto o le tulaga o loʻo tausia pea lava.

I le tautotogo ma le tau mafanafana, o le pseudananas ua matuai suamalie lava e tumau pea le susu o le meaʻai.

O faamai, meaola faalafua ma faafitauli i le totoina o pseudo-pineapple

O le tasi lea o faleoloa e sili ona mausali ile fale. Latou te taufaamataʻu i le pseudo-pineapples naʻo le fesuisuiai i taimi o masuasua poʻo le susu o vaega faʻaauau ma apogaleveleve mites i se tulaga ua matua le amanaia.

E mafai ona faʻapolopolo se laau e aʻafia e ala i le pala naʻo faʻalavelave tupu faʻafuaseʻi faʻatasi ma le vavae ese. Ae i le vaʻaia o le apogaleveleve, e faigofie lava ona feagai ma le faasaʻoina o le tausiga, faʻatasi ma le pulupuluina o vailaau iniseti. E taatele foʻi mo lenei laau toto e faʻamago ai pito o laulaau o se taunuuga o le teuina i le vevela poʻo le malulu vevela.

Faʻafouina o le pineapple pineapple

Na o le pau lava le auala e faʻaogaina mo le faʻaaogaina o le pseudo-pineapples e tumau pea le teteʻa - vavaeʻesea o itu i le taimi o le gafa ma o latou aʻa e avea ma totō tutoatasi. O Rosettes i lalo ifo o le 4 laʻau ma e leai ni aʻafiaga tutoatasi e le vavaeese mai lenei aganuu.

Mai fatu, pseudananas e tupu na o lalo o tulaga tau pisinisi, ma e seasea ona seasea.

Faitau foi a tatou auiliiliga auiliili: E faʻapefea ona totoina le pinea i le fale?