O le togalaau

Collembolans: faʻaleagaina ma manuia

Sa matou maua ni anufe paʻepaʻe seʻepeʻe e oʻo atu i le millimita le umi i totonu o la matou falemafa. I le tepa muamua o le a foliga mai o mea uma o moega e faʻasusu i semolina. O le taimi lava na matou taumafai ai e faʻaumatia i latou! O le palapala na sosolo i le dichlorvos, faʻafeinu i se vaifofo o le paluga faʻasalalau ma e oʻo lava i le creolin.

O anufe na tusia e le au faitau e uiga i le faʻatonuina o fao (collembole - collembola). Collembolans na faʻaalia i luga o le eleele i le taimi muamua atu nai lo iniseti ma mea maualuluga, o lea na latou fetuutuunai ai e 'ai i algae, musigou, lichens. E masani ona latou nonofo faatasi ma le pala o le laau ma luga o le palapala o le palapala, ae mafai ona latou aʻea loloto. E le masani ona maua i luga o laau ma vaituloto.

Collembolas, poo springtails (Springtail)

O mea ola e ola i le eleele e papaʻe; oi latou e ola i laau lanumeamata e lanumeamata; i totonu o le vaomatua - grayish ma enaena; O loʻo lanu lanu pe i ai se vela uʻamea. O le umi o le anufe o le 1 mm. Ulu ile uila ma mata ile itu. Tolu vaevaega vae e mafai ai e oe ona gaoioi malosi ile luga, ma faafetai i le "vavae" i lalo o le manava, e oso ai foi. White collembolas o loo nonofo i le eleele e leai se "oso oso," e mafai ona latou togi faatasi ma le fesoasoani o vae pupuu.

Collembolans fuaina i se auala tulagaese. E tuʻuina e tamaʻitaʻi ia spermatophores i foliga o laʻau (suamalie semina) i luga o 'au. O fafine latou te puʻeina spermatophores ma o latou gaioiga faʻalaʻau ma, pe a maeʻa fegalegaleaiga, tuʻu fua i fua susu. O tamai collembolas, e tutusa ma tagata matutua, eo mai i fuamoa.

Collembolas, poo springtails (Springtail)

E le maasiasi le laʻau e ala i le mafanafana, o lo o gaoioi e oʻo lava ile eleele malulu, ma o le atinaʻe o fuamoa e le gata i le 2-3 °.

E aʻafia collembolas? Ioe ma leai.

I le tasi itu, o le ola ola e faʻamalosia ai le eleele. Latou te fafagaina i le pala o manu, siama, meaola manu. I le itu i mātū, latou te faʻaumatia laʻau paʻu, faʻatamaoaigaina le palapala ma meaʻai.

Collembolas, poo springtails (Springtail)

Ae ui i lea, o loʻo i ai foi sui o palembolas paʻepaʻe o loʻo 'ai i totonu o aʻa malolosi o laau. E le masalomia, latou te taofia laau uma i totonu o le kiona ma totonu o le togalaau. O le mea lea, o seleselega totogo.

O le a le fautuaga? Manatua o le atinaʻe o fuamoa o le koluma e mafai ona naʻo se siosiomaga mūmū ma e matua nofouta lava i le vevela, taumafai e faʻamago le palapala ile taimi o le sui i totonu o le kiona (i totonu o se fasi pepa i luga o se afi poʻo luga o uʻamea i le la).

Tusitala: A. Runkovsky, tagata suʻesuʻe.