O le togalaau

Tuputupu faʻatasi lau strawberries

O le tuputupu ae o strawberries atonu e foliga mai e faigofie lava na o le tilotilo muamua. A uma mea uma, o le sini a soʻo se fai togalaau o le maua lea o mea sili mai le totoina, o lona uiga o le ausia o le maualuga o vao ma ola ai vine, lea e tatau ona lapoa, suamalie ma lelei. Ina ia faia lenei mea, matou te manaʻomia se malamalamaaga patino e uiga i le tuputupu ae o strawberries e le gata mai fualaau, ae mai fatu foi e ofoina atu e faleoloa i le initaneti i le salafa o le lalolagi. O le tuputupu ae atili ma sili atu ona lauiloa o le tuputupu ae o strawberries i le fale i luga o le faapaleni i totonu o ipu faapitoa poo i luga o luga o luga o luga.

Faʻasologa o le olaga ma mea filifilia

E mafai ona faʻatoʻaga togavao faamanuiaina pe afai e te malamalama i le taamilosaga a le laau. E pei o le tele o pine, e faʻamalolo strawberries i le taumalulu ma amata ona ola malosi i le taimi lava e faʻamafanafana ai e le la le eleele totogo. E manaʻomia e le vaotuʻu le itiiti ifo i le 8 itula o le la atoa i aso uma. O nofoaga e sili ona lelei ma eleele eleʻele, o le pH e eseese i le 5.5 ma le 6.8.

Aʻo le i filifilia se ituaiga mo le totoina, fuafua pe oa mea e te manaʻomia mo le fale. E lua ituaiga autu o strawberries, e pei o le fuaina i le taumafanafana ma le tausaga. O ituaiga taumafa o le taumafanafana e mafai ona vave, i le ogatotonu ma le tuai, lea e fua mai i le pito o le taumafanafana. I soʻo se tulaga, pe a faʻatau ma filifilia fatuga, faʻatalanoa le tagata faʻatau i le nofoaga autu o le togalaau, o ai o le a fesoasoani i fautuaga.

E tatau ona e faʻatau ni fualaau o vao vine i le taimi lava e leʻi totoina.

E le afaina pe afai o le a tupu lau togafitiga i totonu o fagu poo le eleele avanoa, e le tatau ona e tausia laau laiti e aunoa ma se tatau mo se taimi umi, ae ia totoina vave i le vave e mafai ai ina ia lava ai le malosi mo le tuputupu ae ma maua i le taimi o le totoina. A filifilia se laau toto, siaki ma le faaeteete vao. O laulaau e tatau ona i ai se lanu meamata lanu meamata e aunoa ma ni lanu enaena ma samasama, e le tatau ona matutu pito o le laulaʻau, ma solo le laau. O aʻa e susu, lelei ona atiaʻe.

Ua e filifilia le mea o le a totoina ai vao ma o le eleele e tatau ona saunia muamua. O le tuputupu ae o strawberries i pusa e faigofie mo nisi mafuaaga, e faigofie ona latou gaoioi ma o loʻo i ai le avanoa e puipuia ai laau i totonu, pe a fai e manaʻomia le manaʻoga.

Strawberry anatomy

  1. O se togavao e totoina mai se pale po o se roetette. A totoina, faʻalogo faapitoa i lona loloto, e tatau ona laʻititi laʻititi i luga o le palapala.

O le toe gaosia o vao e maua mai e ala i le totoina o luga o le musele o vao vao. O le vavalalata i le vao o le tina, o le malosi ma sili atu le lelei o le laau talavou. Faataga le maualuga o tolu mata i luga o se tasi fana e maua ai mea lelei mo le totoina. E tatau ona faʻalolotoina ia vaomatua fou ma aua nei galo e susu le eleele, mo le tupu aʻe o aʻa.

  1. O fatu e le masani ai. E le pei o fua e tele, o loʻo i fafo o le pusa. Afai e tatau ona e totoina le strawberries mai fatu, ia e iloa e sili atu ona faigata ma o le ae vaai i fua ile tausaga mulimuli ane nai lo le totoina o fatu.

Filifili se nofoaga ma se taimi

Taimi

E faʻatatau i le ituaiga, o le taimi o le totoina o fatu o le a faʻalagolago. O le tele o laau totō ua totoina vavalalata i le faaiuga o le taumafanafana, ma o le toe faaleleia o laau totō ua totoina i le tautoulu, lea e mafai ai e le toto ona faʻaaoga i le nofoaga fou ma fatu ai se aʻa.

Nofoaga

E tatau ona mafanafana ma susulu le laufanua mo faʻasusu vine, puipuia mai matagi. E fiafia le laau i ave o le malamalama, e le lelei ona atiaʻe i le paolo. O le a le mafai ona e maua fua lelei pe afai e le lava le la.

Le palapala

Mo le totoina, sina palapala eleʻele, oneone niniʻe ma le manaia, e talafeagai. Ae i lalo o soʻo se tuutuuga, o le a manaʻomia le faʻamalosia atili faʻapitoa i le faapalaga, ma afai o le palapala o se mea mata, o le faʻaofiina o le falaoamata o le dolomite. Ia mautinoa e aveese vao ma faatamaoaigaina le eleele i le okesene.

Fatu laau

A o lei totoina vine laiti mai pusa, tuʻu le aʻa i le vai mo le tusa o le itula. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le faateia o le laau mai le alu ese mai le ulo i le eleele ma o le a lelei le susu. Tatou te totoina se togalaau i le eleele, ma tuu ai se pale i luga aʻe o le laina eleele. Matou te faamauina le lalolagi faataamilo i le togavao ma o matou lima. O le mamao i le va o vao e le itiiti ifo i le 35-40 cm, o le a mafai ai ona e maua se lush vao ma le maualuga o le gaosiga. I lalo o le togavao e tatau ona faʻasalalauina le vaomago poʻo le vao mamago, lea o le a taofia ai le fua mai le faʻafesoʻotaʻi ma le eleele.

Faʻasa

O le faʻaitiitia o le eleele e tatau ona faʻaauau, aua le faatagaina le eleʻele e faʻamamago ma aloese mai puddles palapala. E tatau ona faia le suāsusu e sili ona lelei pe afai ua maeʻa le 1 cm le loloto. E tatau ona paʻu le vai i lalo o le vao, ae le o luga o vine, ina ia aloese mai le pala o le fua.

Laʻei pito sili

O vailaʻau faʻasaina faʻasaina ma le maualuga o le gaosiga o le suka o le a fesoasoani i le tuputupu aʻe o laʻau ma aʻa, ma e le o taulai atu i le faʻavaeina o fua.

Taua! Aveese fugalaau muamua o loʻo i luga o le laau. O lea e te tuʻuina atu ai i le togavao se avanoa e tupu atili ai le malosi ma atiina ae aʻa. Tatou te tuu fugalaau nei.

E aveese le musika i le taimi o le fuga ma le matua o vine. Latou te faʻaaogaina le togalasi ma faoa mai meaʻai.

Tausiga

O fualaʻau o se laau e sili ona lelei ma faaauau pea ona fua mai fua i lea tausaga ma lea tausaga. Pe a ma le 3-4 tausaga mulimuli ane, e tatau ona suia atoa ia vao. Afai e tulai mai faafitauli ma le atinaeina o laau, siama ma faʻamaʻi, ona faʻatoʻa faʻafefeteina uma lea o vine i vao laiti muamua, e aunoa ma le faʻatali mo se taimi e gata ai.

E faʻapefea ona totō strawberries i totonu o se fagu

E i ai ni aʻa laiti o le laau, o lea e lagona lelei ai i totonu o tamai fagu ma pusa. E faigofie tele lenei mea ona e mafai ona e tuʻuina vine vine i luga o le terrace poʻo le faletusi. O le tuputupu ae o strawberries i le fale e mafai ai ona e totoina ni fatu i totonu o se ulo i soo se taimi o le tausaga, ae o le taimi sili ona lelei e puna.

  • Filifili se fagu ma se lua faʻavaivai ma faʻatumu le pito i lalo i tui tuʻa, faʻalautele le gaʻo poʻo pebbles.
  • O le lapoa o le ulo e tatau ona le itiiti ifo i le 18 cm. Tatou faʻatumuina ile lalolagi ile lua vae tolu. E lagona e Strawberry le lelei i le paluga eleele i lona pH o le 5.3-6.5.
  • Uma i le vai seia amata ona tafe mai le pito i lalo o le ulo.
  • Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le togavao mai le pusa le tumau, ia lulu ese le eleele tele ma vavae ese aʻa ma ou tamatamai lima.
  • Tuu le vao i totonu o le vai ina ia tumu le laau i le vai. Tuʻu mo le itiiti ifo ile itula.
  • Lasalo aʻa i le fogaeleele i totonu o se ulo i itu eseese mai le pito i fafo o le togavao.
  • Faʻasusu ile eleele ile laulau ma le laulau.
  • Matou te fafagaina vai i le vai, lea o loʻo tafe ai le palapala, sasaa le eleele.
  • O le taimi nei e mafai ona e tuʻuina le fagu i se mea lanu i luga o le faletusi.

O le faʻatautaiga o fualaau o strawberries e mafai ai ona e faateleina le numera o vao i sikuea. sikuea sikuea. E faigofie lava lenei mea i totonu o vaega laiti poʻo fanua. Mo lenei mea, o mea faʻapitoa poʻo mea e faia e le tagata lava ia e talafeagai. Mo nei faʻamoemoega, o le lautele o paipa e selesele ai pu e talafeagai. O le mataupu faavae o le totōina o strawberries e tutusa ma totonu o se ulo.

E faʻapefea ona maua ni fualaau sipuni mai fatu

  1. Faatumu le fagu i le eleele ma faʻapipiʻi totoʻa i luga o le vai.
  2. Faatasi ai ma se tamatamailima, fai se mea malolo pe tusa o le 6 mm ma se vaitaimi o le 15 cm.
  3. I pu taʻitasi, ia maualalo ifo le 3 fatu ma le tweezers.
  4. Fafasi i le eleele ma fai sina mea faʻatusatusa, ae aua le faʻamalosi malosi ina ia faigofie ona alu le fale.
  5. Ufiufi le atigipusa i afifi ma tuu i se nofoaga lanu. Suavai i lea taimi ma lea taimi, ae aua nei faatumu ia laau.
  6. O le taimi lava e amata ai le totogo, latou te aveese le ata. Tausia le faʻataʻitaʻiga o le susu o le lalolagi.

O le tuputupu ae o strawberries o se mea fiafia. Auā o le faʻaeteete e te togafitia ai lau laau totō o le a faʻalagolago i le lelei o le fua, o la latou tele ma le tofo.